Přejít na obsah


Fotka

Google mapy - Garmin Colorado/Oregon


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
110 odpovědí na toto téma

#41 djw

djw

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 279 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2009 - 21:46

zatracena prace, narval jsem do oregonu 550 novou verzi softu 2.60 a to co drive chodilo (ortofotomapicky okolo kesek) jiz nechodiiii... Garmin Custom Maps cannot use progressive jpegs, pravii uvodni obrazovka. Moc prosiiim, mohli byste se mrknout na makro? respektive, je to vuubec problem makra, nebo jsou veskere obrazky z googlemaps v progressive jpegech a mame taq po zaabave?
  • 0

#42 XiXi_team

XiXi_team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 18 listopad 2009 - 23:17

Je to opravené ve verzi 1.6
Jarda
  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka


#43 djw

djw

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 279 příspěvků(y)

Publikováno 19 listopad 2009 - 10:51

diiky za opravenou verzi, maka to bez chyby. dekujuuuuu
  • 0

#44 rychle.krychle

rychle.krychle

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 12 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2009 - 14:09

Prosim pomoc! Upgradoval jsem Colorado na verzi 3.10, ale tastrove mapy mi nefunguji. Myslim, ze vse delam spravne - z GE KMX mapu nahraju do Garmin/CustomMap, ale v Coloradu ji za zivyho boha nevidim. Ani v prehledu map. Taky nikde nevidim zadne nove tlacitko pro Custom Map. Jestli to nekomu funguje, muze poradit???
  • 0

#45 Skleba

Skleba

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 504 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2009 - 14:19

dyt ses ptal tady http://www.geocachin...thread_id=12702 a mas tam i odpoved....
  • 0

http://www.munzee.com/m/Skleba/    Garmin Oregon 650 + iPhone 6



#46 rychle.krychle

rychle.krychle

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 12 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2009 - 14:35

Skleba napsal/a:
dyt ses ptal tady http://www.geocachin...thread_id=12702 a mas tam i odpoved....


Diky, ale ja nechapu souvislost toho vlakna s mym problemem. o jake makro to tady jde? ja nepotrebuju z google map generovat ortofotomapy. co je non-progressive jpg?
  • 0

#47 Skleba

Skleba

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 504 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2009 - 15:39

Aha sorry, ja myslel, ze to generujes z GSAKu... jsem slepej ;)
  • 0

http://www.munzee.com/m/Skleba/    Garmin Oregon 650 + iPhone 6



#48 petegeo

petegeo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 988 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2009 - 15:57

rychle.krychle napsal/a:
co je non-progressive jpg?

Citace:
Progresivní JPEG (progressive JPEG) je způsob uložení JPEG, při němž jsou data uložena víceprůchodově s postupně se zvyšující kvalitou. Tento způsob je vhodný pro velké obrázky stahované přes relativně pomalé internetové připojení, protože uživatel vidí obrázek, byť v nižší kvalitě, ještě dříve, než se celý obrázek stáhne.
Neprogresivní JPEG má data uložena v jiném pořadí, takže se načítají jednoprůchodově, všechna postupně.

Stručně laicky řečeno.... :D

Spíš jde o to, zvolit SW v kterém ty vytvořené progresivní jpg otevřeš a překonvertuješ do neprogresivních.
  • 0

#49 rychle.krychle

rychle.krychle

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 12 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2009 - 16:29

OK. Tak alespon toto mam podchyceno. Naskenovanou mapu pro GE (kde provedu kalibraci a vygeneruji KMZ pro Colorado) mam bezpecne ve formatu non-progressive JPG. Jen pro jistotu jde mi tady o tohle: http://garmin.blogs....easy-steps.html Rastrovou mapu v KMZ bez problemu vygeneruji z GE a nahraji do Colorada do slozky Garmin/CustomMaps. Jenze v Coloradu ji nikde mezi mapami nevidim, numuzu ji nijak zapnout, proste Colorado se vubec nema k podpore funkce Custom Maps. Uz se tim nekdo zabyval? Ma s tim nekdo nejake podobne zkusenosti? Nebo je to problem meho Colorada?
  • 0

#50 abakus

abakus

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 159 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2010 - 14:46

Před pár dny jsem v GPSce objevil šílenost - u kešky jsem měl špatnou dlaždici, takže z toho byl zmatek jak sviňa. Myslím si, že se to stalo tak, že jsem si někdy stáhl dlaždice, ty zůstaly na disku, pak došlo k přesunutí krabky a také k použití staré dlaždice. Přiznám se, že tohle se mi moc nelíbí, to raději nebudu kešovat nic. Původně jsem si myslel, že když se něco takového stane, tak dlaždice zůstane na správném místě, akorát holt u té dané kešky nic nebude. Takhle by to fungovalo, kdyby dlaždice byly vztažené k souřadnicím, ne k waypointu. Dalo by se to nějak pořešit? Např. do texťáku uložit souřadnice stažených dlaždic (= keší) a při každém běhu kontrolovat, jestli aktuální souřadnice odpovídají těm původním a pokud ne, tak stáhnout dlaždici znova?
  • 0

#51 Mau Loftin

Mau Loftin

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 901 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2010 - 14:56

rychle.krychle napsal/a:
....Jenze v Coloradu ji nikde mezi mapami nevidim, numuzu ji nijak zapnout, proste Colorado se vubec nema k podpore funkce Custom Maps....


a mas posledni firmware? ;)
  • 0

#52 Osik

Osik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 497 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2010 - 17:06

abakus napsal/a:
Před pár dny jsem v GPSce objevil šílenost - u kešky jsem měl špatnou dlaždici, takže z toho byl zmatek jak sviňa. Myslím si, že se to stalo tak, že jsem si někdy stáhl dlaždice, ty zůstaly na disku, pak došlo k přesunutí krabky a také k použití staré dlaždice.
Přiznám se, že tohle se mi moc nelíbí, to raději nebudu kešovat nic. Původně jsem si myslel, že když se něco takového stane, tak dlaždice zůstane na správném místě, akorát holt u té dané kešky nic nebude. Takhle by to fungovalo, kdyby dlaždice byly vztažené k souřadnicím, ne k waypointu.
Dalo by se to nějak pořešit? Např. do texťáku uložit souřadnice stažených dlaždic (= keší) a při každém běhu kontrolovat, jestli aktuální souřadnice odpovídají těm původním a pokud ne, tak stáhnout dlaždici znova?

A o čem to píšeš? Export z GeoGetu si ukládá dlaždice podle souřadnice, takže by se to stávat nemělo ...
  • 0

#53 abakus

abakus

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 159 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2010 - 17:59

Vzhledem k tomu, že tohle vlákno založil XiXi s makrem pro GSAK, tak to píšu o něm.
  • 0

#54 XiXi_team

XiXi_team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 12 leden 2010 - 20:14

Abakus: trochu jsem to nepochopil. Makro vytváří dlaždice pro každou keš ve filtru, případně i pro childs, pokud je to požadováno. Pokud se změní souřadnice (keše, waypointu), musí se vygenerovat nové mapy. Jinak se stane, že v navigaci bude kmz soubor se starými dlaždicemi a z gpx se načtou souřadnice nové. Jarda
  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka


#55 abakus

abakus

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 159 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2010 - 20:43

XiXi_team napsal/a:
Pokud se změní souřadnice (keše, waypointu), musí se vygenerovat nové mapy.


To je přesně ono. A kdo kontroluje, jestli se změní souřadnice? Pokud to nějak nedělá samotné makro, tak je to problém. Nevím jak ostatní, ale v mých silách není, abych po každém načtení PQ ručně kontroloval, jestli se někde nezměnily souřadnice.

Možná vznikla někde nějaká jiná chyba, proto jsem sem napsal svoji domněnku. Jak teda to makro funguje?
  • 0

#56 XiXi_team

XiXi_team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 15 leden 2010 - 8:59

Kontrolovat nic nemusíš. Jen si necháš udělat nový kmz soubor ;) Makro prostě vezme seznam keší a podle souřadnic složí čtverce map do kmz souboru. GSAK nemá správu historie změn. Nedá se tak zjistit, co se změnilo :|
  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka


#57 abakus

abakus

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 159 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2010 - 12:54

No to jsem přesně udělal. Nový kmz mi to udělalo, přidalo pár keší, které se objevily do limitu 100. Že vezme ty dlaždice a dá do kmz, je mi jasné. Jenže mám pocit, že neví, odkud ty dlaždice jsou. Ví jen, že patří ke kešce GCABC12. Proto dá starou dlaždici k novým souřadnicím. Myslím si, že o dlaždicích uložených na disku ví jen tohle (patrně podle názvu souboru): S19_GCABC12.jpg patří k GCABC12 S19_GCABC13.jpg patří k GCABC13 Místo toho, aby věděl tohle: S19_GCABC12.jpg má souřadnice 49 15.000, 016 30.000 a patří k GCABC12 S19_GCABC13.jpg má souřadnice 49 16.000, 016 31.000 a patří k GCABC13 ... a při běhu makra zkontroloval, jestli ty souřadnice souhlasí se souřadnicemi kešky. Pokud ne, smázne jpg a natáhne ho znova. Na GSAK se v tomto spolehnout nedá, takže by to asi chtělo vytvořit na disku soubor maps2garmin.dat a do něj uložit tyto informace o souřadnicích stažených dlaždic. Doufám, že už si rozumíme :)
  • 0

#58 XiXi_team

XiXi_team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 15 leden 2010 - 15:04

Uz si rozumime :) Podívám se na to. Nejjednodušší řešení mě napadá, že při sestavování jména souboru pro mapy zruším GC kód a vložím tam souřadnice. Tím se nemusí vytvářet další DAT soubor. Dlaždice se tak bude vytvářet na konkrétní lokaci. Znamená to ale smazat do teď všechny stažené dlaždice a začít od začátku. Výsledkem pak budou soubory pojmenovane např: S19_50_05_000_14_20_000.jpg Jiný jednodušší nápad?
  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka


#59 abakus

abakus

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 159 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2010 - 15:39

Jo, to je asi jednodušší než něco vypisovat do souboru a funkční to bude stejně :)
  • 0

#60 vop.cz

vop.cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 155 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2010 - 15:46

jo asi jo... a nebylo by od veci nektere povedene ci atraktivni lokace (centra mest etc.) nekde shromazdovat a nabizet ke stazeni, at si zrovna tyto teoreticky nejvice zadane mapy nemusi pracne zacatecnici ziskavat sami...
  • 0
geoBrnění 2012, 28.-29. září v Brně:
Vložený obrázek

------------------------
OziExplorer support and Czech language editor
OziExplorer + Garmin Oregon 300 | Nokia E51 + BT GPS + HandyGC




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama