Přejít na obsah


Fotka

Geodepresivní koutek


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
2086 odpovědí na toto téma

#201 Rogosak

Rogosak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 249 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2011 - 9:46

Don82: Já se na to mohu zeptat sám sebe. Pokud tam moje keše jsou tedy (Large ve městě) a jedna micro u zajímavého stromu, tak bych řekl, že začátky byly strašné, ale s odstupem času mne to různí kolegové to pomohli vytunit. Jinak mne odpověděl toto ten, kdo dělat ty šílené keše, viz výše. Odloví 25 keší a pak říká, že 95% keší ve městě je na špatném místě.
  • 0
Vložený obrázek

#202 weselka

weselka

    weselka

  • Members
  • PipPipPip
  • 696 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2011 - 9:57

Trauma_Zero napsal/a:
jako vlastník 11 ruznych krabiček starších 4 let musím říct:

Vážení, běžte se svými jednoslovnými logy DO PRDELE !


:D
No ještě jsem do tohodle vlákna nepřispěl, obvykle si nějaké ty geosplíny dusím v sobě, ale tohle mě opravdu pobavilo a hned mám po ránu lepší náladu. A tu mi vyspravila i zpráva o plánované archivaci série FCPT, která v podstatě odstartovala zběsilý evropský hon o co nejdelší bodovací závody ve sběru mikrošek. Tak jen doufám, že teď bude „IN” pro změnu rušení těchle sérií.
Autoři FCPT, fakt vám Děkuju! ;)
  • 0
www.povetrnik.cz

#203 Kapsa

Kapsa

    Kapsa

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 084 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2011 - 10:37

weselka napsal/a: A tu mi vyspravila i zpráva o plánované archivaci série FCPT, která v podstatě odstartovala zběsilý evropský hon o co nejdelší bodovací závody ve sběru mikrošek. Tak jen doufám, že teď bude „IN” pro změnu rušení těchle sérií.

Podepisuju a taky doufam, ze hony na lacine body podel cest brzy skonci a budou brzy v archivu. A ze misto toho dockame radeji vic opravdu cennych ulovku, jako je treba slavna "Husi cesta" nebo "Diana" ....
  • 0
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#204 KRON family

KRON family

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 292 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2011 - 10:41

Když mi byl poprvé geocaching představen, byl mi předstven jako přátelská hra. Ostatní mi říkali "Neboj, pokud budeš chtít s čímkoliv pomoci, rádi ti pomůžem". Po několika měsících sledování fóra se však musím zeptat: Vážně?
Občas se někde objeví nějaké téma od nováčka, který se zeptá na něco, co je ostatním jako zkušeným kačerům samozřejmé. Nováček má štěstí, pokud mezi dvaceti odpovědmi nalezne odpověď na jím položenou otázku. Z deseti lidí obvykle tak jeden zodpoví otázku, zbylých devět si akorát mezi sebou začne povídat o tom, jaký je ten nováček debil. Někdy jsou líní odepsat všichni a skončí se u slova hledej, což nemusí vždy dopadnout dobře (příklad).
Zajímavé ovšem je, že zatímco nováčkovi odpoví jeden člověk z deseti, devět z desíti si o téma vedle stěžuje, jak je ten dnešní stav žalostný, že ti nováčci vůbec nevědí o čem ten geocaching je a jejich kešky za nic nestojí. Řeknete si, čím to asi bude? Já bych teda věděl. . .
Již se nedá ani odkazovat na GeoWiki, neboť některé věci na ni jsou již neplatné a poslední dobou se zde nenachází nikdo, kdo by články na ni upravoval. Ze zhruba padesáti tisíc registrovaných uživatelů jich geowiki edituje tak deset.
Mnoho lidí také zapomíná na tu možnost, nechat něco být. Pokud se mi keška nelíbí, tak si její nález nezapíšu. Budu ji ignorovat a myslet si svoje. Maximálně napíšu ownerovi e-mail s radami. Rozhodně však neudělám to, co je poslední dobou zvykem, že ownera veřejně nazvu idiotem a celou hru mu zprotivím ve svém "hrdém" found it logu.
Stejně tak se to dá brát i na fóru. Vím odpověď, tak poradím. A ne že neporadím a akorát napíšu, jaký je dotyčný vůl, že to neví.
Nezapomeňme tedy, že si hru tvoříme sami a jak se budeme chovat my k ostatním, tak se budou oni chovat k nám. Pokud budeme nováčkům odpovídat na jejich dotazy tak, aby to pochopili, nebudeme si muset na nic stěžovat a geocaching bude vypadat přesně tak, jak mi byl poprvé představen. Pokud budeme využívat těch lidí, kteří na dotazy odpovídají, veřejně rozpitvávat co by jak mělo být z toho důvodu, že si to myslím já tak si to musí myslet všichni, nikam to nepovede.
  • 0

#205 dostik7

dostik7

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 320 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2011 - 11:31

Tiskar94: Diky za tenhle prispevek. Sleduji nekolikero ruznych diskuznich for a uroven diskuze je vsude stejna - agresivni a neprejici. Je to znak dnesni doby a jsem rad, ze to trapi i jine. ;)
  • 0

#206 beeuskadawe1

beeuskadawe1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 113 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2011 - 11:44

Tiskar94 napsal/a:
Když mi byl poprvé geocaching představen, byl mi předstven jako přátelská hra. Ostatní mi říkali "Neboj, pokud budeš chtít s čímkoliv pomoci, rádi ti pomůžem". Po několika měsících sledování fóra se však musím zeptat: Vážně?


Když mi byl geocaching před 2lety představen, opravdu se všichni chovali přátelsky, vše mi vysvětlili... a víte, čím to bylo? Že jsem se ptala lidí OKOLO SEBE, sice mailem, neb jsem je neznala, ale bydleli v mém městě a rádi poradili. Pak jsem se setkala s pár lidmi osobně, navštívila CITO, eventy...
GC.cz jsem tehdy neznala a vidím, že to bylo asi dobře. :D Na druhou stranu sem ted chodím ráda a občas se i dost bavím.

A ještě ke "Geocaching už není co býval..." - ještě, že ho děláme teprve 2 roky, pořád jsme z této hry nadšeni, s každou další nalezenou krabkou naše záliba /závislost:p/ vzrůstá... Takže jsme ty staré zlaté geočasy prošvihli a nemáme s čím strovnávat. B)

Že jsme díky GC poznali spoustu prima lidí, to ani nemusím psát. (Anebo jo...)

Kurnik je to málo depresivní, asi jsem OT.:D
  • 0
statusbar
GOOGLOVAT UMÍME :-)

#207 weselka

weselka

    weselka

  • Members
  • PipPipPip
  • 696 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2011 - 11:48

dostik7 napsal/a:
Tiskar94: Diky za tenhle prispevek. Sleduji nekolikero ruznych diskuznich for a uroven diskuze je vsude stejna - agresivni a neprejici.
Je to znak dnesni doby a jsem rad, ze to trapi i jine. ;)


No to bude asi tím, že se to v současné době nosí, být agresivní.
Nováčci vidí, že se takto na fóru odpovídá a aby byli také IN a zdánlivě se zařadili do geokomunity tak příště to budou oni, kdo budou odpovídat s despektem a odkazem na kolonku „hledej”.
(Někdy ten komentář, ale fakt sedne ikdyž je agresívní... dík Trauma_Zero.)
Stejně jako nováček uvidí, že mu v rajonu vznikla série mikrošek u silnice a řekne si, to budu borec, když něco takového také založím. Borcem nebude, jen rozdělí kačery na dva tábory a polovina logů ho jen naštve a možná pak pochopí, že tohle není ta správná cesta.

S diskuzí tady na GC to není ještě tak zlé, když to srovnám s diskuzí na idnes tak tam se mi někdy chce i plakat :(
Ježiš už jsem toho napsal víc než jsem chtěl...
  • 0
www.povetrnik.cz

#208 Autacek

Autacek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 744 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2011 - 13:03

Tiskar94 napsal/a:
Když mi byl poprvé geocaching představen, byl mi předstven jako přátelská hra. Ostatní mi říkali "Neboj, pokud budeš chtít s čímkoliv pomoci, rádi ti pomůžem".



Nojo, není nad to, když druhého ke GC přivede někdo, kdo už v tom dělá a je schopný vše podstatné sám vysvětlit. Nakonec, to ti bylo patrně nabídnuto, pláčeš na špatném hrobě.

Tiskar94 napsal/a:

Z deseti lidí obvykle tak jeden zodpoví otázku, zbylých devět si akorát mezi sebou začne povídat o tom, jaký je ten nováček debil.



Ano, dej debilovi před cestou do ruky jízdní řád a on stejně bude během cesty v autobusu otravovat všechny lidi s dotazem, jestli jede správně, kdy autobus přijede a kdy pojede další. A když ho někdo slušně odkáže, proč se nepodívá do toho jízdního řádu, který má v ruce, či na ceduli na autobusu, tak se urazí, případně nesmyslně začne hledat v jízdím řádu Českých drah.

Tiskar94 napsal/a:

Rozhodně však neudělám to, co je poslední dobou zvykem, že ownera veřejně nazvu idiotem a celou hru mu zprotivím ve svém "hrdém" found it logu.



Found it log napíšeš když keš najdeš a zapsal ses do logbooku. FOUND IT, tedy NALEZENO. To je základní princip hry a logování na internetu. To nemá s tím jestli se ti keš líbila nebo nelíbila vůbec nic společného. Pokud chceš zpochybňovat, či nechceš dodržovat samotná pravidla této hry, které patrně nejsi ani sto si přečíst, případně pochopit, tak se klidně uraž a zmiz z tého hry.

Tiskar94 napsal/a:
bla bla bla


Nic co bys nepotřeboval vědět k samotnému hledání, mimo samotných pravidel, znát nepotřebuješ. Zbytek okoukáš časem, zrovna tak mi není jasné, jaké info ve wiky jsou tak podčasové, že již neplatí ?

Ono stále dokola ubíjející dotazy na základní věci nebaví ani zodpovídat, hlavně ani číst. Autoři mnohých vláken dodnes nepochopili, že nazvat vlákno příklad: "Prosba", "Prodám", a až v textu napsat o co jde, případně "Na výlet do Tramtárie (a mnohdy se ani z příspěvku nedozvíte vlastně odkud, můžete se jen domnívat, že Praha je pupek světa)", je prostě na dvě věci, jak osel musíte každou novou zprávu rozkliknout, abyste zjistili, že obsah příspěvku Vás vůbec nezajímá... takhle se to pak táhne celou diskusí :-( Ale dost o konferenci, šup na geocaching :-)

Jedna věc je fakt, již to není takové jako dřív, je mraky keší nulové kvality za každým patníkem a pouze přirozená vypěstovaná závislost nás nutí je lovit lovit a lovit, jinak bychom na místo ani nepáchli. U jiných krabiček bychom ani třeba neriskovali pokutu za špatné parkování, či nějakou tu odřeninu, případně jiný úraz, ale když jsme již i neplánovaně v místě, tak chcem krabku za každou cenu dát.

Hrdě se zapisujem do logbooků, které po jejich několikaterém zmačkání, zaplnění a třeba i zmoknutí owner při výměně ve většině případů stejně dříve nebo později vyhodí, ale my jsme pořád schopni jet na druhou stranu republiky, či světa, se na ten cár papíru zapsat. Není proto divu, že snad všichni chceme, aby už to stálo za to, abychom se dostali na hezké místo a měli z toho fajn zážitek, aby to nebylo jen o tom zápisu... aby si krabky udržely svou úroveň a jak nám jejich odlov, tak následně naše hezké logy přinášely i ownerovi zaslouženou radost.

A pak přijde opět jeden takovej, rovnou spíš takovej jeden zájezd, zblblý mediální agitkou, začne se ptát dokola na to samé, po prvním nálezu hodí za první popelnici vlastní krabku a pak se diví, co se jako komu nelíbí a co vlatně chcem, když neudělal nic tak špatného, co by vlatně vybočovalo z doposavadního trendu... Sám log s kritikou nedokáže přijmout, sám ale píše logy typu TFTC. Ostatně, obsáhlejších logů, aby v poslední době člověk, hlavně od nováčků, pohledal.

Taky mám pocit, že je dávno pryč doba, kdy se kačeři brali jako kolegové a navzájem se pozdravili, pomohli si, popovídali, spojovala je právě ta myšlenka odlovu a společné zábavy. Dneska se na sebe díváme né pomalu, ale úplně, jak na cizího. "Toho neznám, tak ho ani nepozdravím." Dokonce jsme si schopni pomalu házet i klacky pod nohy, když já jsem hledal dlouho, schovám keš ještě víc a nejlépe i jinam, tak že ji nemůže najít ani owner.... Nevím, zda-li je to specifikum jen tady v Česku, ale v zahraničí bylo a je doposud setkání v terénu vždy příjemnou událostí...

O tom, že se v rodině nekrade není třeba příliš hovořit. Ale tady a dnes ? Podívejte se na obsah většiny schránek a na osud TBček a GCček... A pak přijde takový jeden odkojenec médii a krom TFTC do logu napíše i větu navíc... "V keši nic nebylo, owner by to měl doplnit.". No nevraždili byste ?

Tak, podlehl jsem geodepresi, raděj si půjdu ven něco najít a budu doufat, že mě to opět postaví na nohy :)
  • 0

#209 Nosferatu XIII.

Nosferatu XIII.

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 158 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2011 - 13:27

no to je pekne :) taky se pridam :) k foru: myslim, ze forum i pres ono "prudeni" (ktereho se obcas taky zucastnim) funguje docela dobre. Vzdycky, kdyz jsem chtel neco opravdu vedet ci poradit, se mi one rady ci infa nakonec dostalo. Ono "pruzeni" beru jako folklor a soucast "hry na foru". k lovum a logum: resilo se to tu jiz x-krat. Duvodu je mnoho, osobne me taky vadi jednoslovne logy ale co...Kdyz je to na tradicce 1/1 , chapu, u mysterek ci EC se mi to moc nestava... Osobne mi udelaji radost fotky prilozene k logu, ale to uz je uplne jine tema. Ke kritickym logum: ano, pisi ci se snazim psat delsi logy a to i kriticke (vyjimkou jsou ruzne PT, kde pisi jeden hlavni log a pak jiz jen jednu veticku). Prave s kritickymi logy byva legrace, ze obcas je proste nekdo neunese B) Zatim me to bavi, ale mozna prijde doba, kdy taky rezignuji, vytvorim si jednoduchou logovaci vetu a to budu psat uplne vsude, snad jen s vyjimkou ultra mega super cool cachi B) Zatim si ale stale myslim, ze logovat "diky za bod" neprinese nikomu nic, teda krome toho bodu. Ale obecne nevidim GC pesimisticky, naopak: i hnusna cache muze byt zabavna (zvl. lovite-li s nekym dalsim). Osobne znam opravdu jen nekolik total kekel cachi (ale mam nizke naroky, tudiz necekam skvele prace, staci sucha krabicka na ne uplne hnusnem miste a nebo ne uplne hnusna krabicka na rozumnem miste B) )
  • 0
Smrt je to nejkrasnejsi, protoze prichazi az nakonec
Vložený obrázek
Vložený obrázek

#210 KRON family

KRON family

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 292 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2011 - 13:36

Autacek napsal/a:
Ano, dej debilovi před cestou do ruky jízdní řád a on stejně bude během cesty v autobusu otravovat všechny lidi s dotazem, jestli jede správně, kdy autobus přijede a kdy pojede další.


A proto, když by to 10% lidí nepochopilo, nebudeme raději vysvětlovat nikomu nic? ;)

Autacek napsal/a:
Found it log napíšeš když keš najdeš a zapsal ses do logbooku. FOUND IT, tedy NALEZENO. To je základní princip hry a logování na internetu. To nemá s tím jestli se ti keš líbila nebo nelíbila vůbec nic společného. Pokud chceš zpochybňovat, či nechceš dodržovat samotná pravidla této hry, které patrně nejsi ani sto si přečíst, případně pochopit, tak se klidně uraž a zmiz z tého hry.


Možné je že to neznáš, nicméně před necelým rokem ještě bývalo zvykem, že pokud někdo našel cache která se mu nelíbila, nelogoval si ji jako nalezenou ani se v ni nezapsal do logbooku.

Autacek napsal/a:

Tiskar94 napsal/a:
bla bla bla

A to je přesně to, o čem jsem mluvil. Děkuji za názornou ukázku "zkušeného kačera". :D

Autacek napsal/a:
jaké info ve wiky jsou tak podčasové, že již neplatí ?

Pokud to projdeš stránku po stránce, určitě na něco narazíš. Nicméně pokud se tam chceš o něčem rozepsat, můžeš si vybrat z http://wiki.geocaching.cz/wiki/Kategorie:Pahýly tohoto. Předem díky, jestli se do toho pustíš.
  • 0

#211 poohDA

poohDA

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 975 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2011 - 13:52

Dost už! Nemáte raději někdo nějaký hezký zážitek do "Nikdy bych..."? Padá z toho tady na mě geodeprese. :-)
  • 0

#212 rocky

rocky

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 287 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2011 - 13:58

Podepisuju a taky doufam, ze hony na lacine body podel cest brzy skonci a budou brzy v archivu.

:D To je pořád dokola. To tě fakt tak štvou cizí laciné body? Cítíš se zahanben nebo co? Fajn, Tebe takovýhle keše nezajímaj, někoho jo, proč se do toho pořád musíš navážet?
  • 0

#213 Nosferatu XIII.

Nosferatu XIII.

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 158 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2011 - 14:14

[quote]Tiskar94 napsal/a:

Možné je že to neznáš, nicméně před necelým rokem ještě bývalo zvykem, že pokud někdo našel cache která se mu nelíbila, nelogoval si ji jako nalezenou ani se v ni nezapsal do logbooku.
[quote]

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

a kdy to jako bylo?!

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
B)
  • 0
Smrt je to nejkrasnejsi, protoze prichazi az nakonec
Vložený obrázek
Vložený obrázek

#214 bella-donna

bella-donna

    z ZZ9 Plural Z Alpha

  • Members
  • PipPipPip
  • 458 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2011 - 14:20

[quote]nosferatu XIII. napsal/a:
[quote]Tiskar94 napsal/a:

Možné je že to neznáš, nicméně před necelým rokem ještě bývalo zvykem, že pokud někdo našel cache která se mu nelíbila, nelogoval si ji jako nalezenou ani se v ni nezapsal do logbooku.
[quote]

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

a kdy to jako bylo?!

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
B)[/quote]

No to jsem byla třeba nedávno já...u Tiskařových kruháčů.:D:D:D
  • 0

#215 Nosferatu XIII.

Nosferatu XIII.

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 158 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2011 - 14:22

to bella donna: tak takhle jsem se v geodepresivnim koutku jeste nepobavil :D:D:D:D:D diky :D:D:D:D
  • 0
Smrt je to nejkrasnejsi, protoze prichazi az nakonec
Vložený obrázek
Vložený obrázek

#216 Kapsa

Kapsa

    Kapsa

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 084 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2011 - 14:25

noe1 napsal/a: 2 kAPSA: Koukám, že tě tvá soukromá křížová výprava proti PT stále baví, co příspěvek, to radikální odsouzení PT. Připadá mi NÁDHERNĚ paradoxní, že jsme se na jednom, sice malinkém, seznámili ;););)

Jo, mas pravdu - byl jsem dokonce jeste na jednom - na kosoctverci. ;) Dokud jsem nebyl na zadnem, tak jsem tu byl napadan, ze mluvim o necem, o cem nic nevim, kdyz jsem to sam ani nezkusil. Ted, kdyz jsem to zkusil, tak mi pro zmenu bude vycitano, ze jsem proti necemu, co sam lovim. Jak priznacne .... :)

Ale vazne - jo, byl jsem na kosoctverci, protoze mi to prislo jako skvelej for a nalakaly me i naprosto famozni listingy jednotlivych kesi. Taky jsem to chtel proste zkusit. Uz tehdy jsem byl ale na miste docela vyvalenej, jak silenej tam byl naval a jak to poznamenalo okoli. Pak jsem jel s tebou na tu parfemovou cestu, o ktere jsem myslel, ze to bude neco jineho. Ale nebylo. Nelituju toho, byl to skvelej vylet a diky ti za spolecnost ale kdyz jsem tak nad tim pak doma vecer pri logovani premyslel, tak me to definitivne utvrdilo v tom, ze vickrat uz do toho fakt nejdu, protoze treba jen ta hospoda "U Tondy Zapotockyho" byla lepsim zazitkem, nez cela ta parfemovka dohromady.
  • 0
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#217 vitablondak

vitablondak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 570 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2011 - 14:26

Jaký lidi, takový národ, takoví Kačeři, takový i geokešing:-((( Taky bych rád viděl toho, kdo nehezkou keš nezaloguje, protože se mu nelíbí:-))) Spíš občas (to) čtu: keš jsem nenašel, ale být tam měla, tak si ji s dovolením zaloguju:-)))) Nebo nějakou podobnou stupiditu!
  • 0

#218 Kapsa

Kapsa

    Kapsa

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 084 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2011 - 14:40

rocky napsal/a:

Podepisuju a taky doufam, ze hony na lacine body podel cest brzy skonci a budou brzy v archivu.

:D To je pořád dokola. To tě fakt tak štvou cizí laciné body? Cítíš se zahanben nebo co? Fajn, Tebe takovýhle keše nezajímaj, někoho jo, proč se do toho pořád musíš navážet?

Ty body me nestvou ani trochu - pokud po nich nekdo tak moc touzi, tak az si je klidne pripise jen tak od stolu, oproti lovu PT to stejne neni velky rozdil, stve me ten princip samotny jako takovy. Pro se dokaze 10 lidi domluvit a jet pres celou republiku kvuli XY bodum, na XY uplne stejnych keskach, ktere nemaji ani listing, ani zajimave misto, ani finalku proste nic? Proc se stejni lide nedokazou domluvit na dve tri kesky v okoli, ktere jsou stokrat zajimavejsi a jsou treba i mnohem bliz .... Ja vim, je to jako proc nekdo kupuje opravdoive noviny a nekdo cte bulvar, nekdo nakupuje u pana Novaka na rohu a nekdo v supermarketu, nekdo cte knihy a nekdo tak maximalne letaky z obchodu .... a nekdo ty rozdily proste nevidi.

Klidne si to ale lov dal, ja jen rikam, co si myslim. Nekdo se tu na PT porad dokola domlouva, nekdo popisuje jak moc toho nalovil a jak to bylo skvele a ja zase to, ze mi to prijde jako takova jakasi druha odmocnina z geocachingu, kazdy proste mame neco. Od toho tu to forum je .... ;)
  • 0
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#219 Danar2004

Danar2004

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 26 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2011 - 15:05

Ahoj, během čtení posledních pár logů mám také pár myšlenek, tak co bych se o ně nepodělil, že? ;) Co se týče chování lidí na fóru - střídavě zemětřesení, jako na všech forech (nepočítám diskuze ala Novinky nebo iDnes, to je jiná liga). Chování k nováčkům je všude stejné - někdo pomůže vždycky, někdo jen někdy, někdo ani nenapíše, někdo z tázajícího musí udělat debila za každou cenu. Ti se dělí na další skupiny: 1) Odpověď ve stylu "Na to se může ptát jen nováček/blbec/lenoch atd. TEČKA." 2) Odpověď ve stylu "Použij vyhledávání, probíralo se to tu milionkrát. Zkus zadat třeba termín XYZ a vypadne ti to". Taková odpověď je podle mě super. Častější jsou ale následující: 3) "Použij vyhledávání, probíralo se to tu milionkrát!". Tady dochází k dalšímu větení: 3a) Jelikož nováček nezná všechny termíny pro danou problematiku, hledá špatný výraz a je tedy neúspěšný. Odpověď mu zůstane pravděpodobně skryta. 3b) Odpověď na fóru není (nebo je nutné si ji poskládat z příspěvků v několika vláknech, nebo je zmíněna jen tak mimochodem v nějakém úplně nesouvisejícím vlákně, případně a úplně nejlépe ji znají jedinci, jenž poslední rok sledují podrobně dění na fóru a díky všeobecnému přehledu o dění na fóru si ji dokážou domyslet). Toto už se mi také několikrát stalo na různých forech, z toho jednou se ten odkazující na vyhledávání omluvil a pomohl mi to dohledat. Nováčci (lépe "dotazující se") na druhou stranu také někdy pokládají otázky, na které je odpověď na hlavní straně / v pravidlech / jinde viditelná na první pohled, nebo přečtení článku se základní problematikou činnosti, kterou se forum zaobírá. Přes tyhle všeobecné problémy fora fungují. Díkybohu! Jednoslovné logy - nepíši, přijde mi to neuctivé i v případě špatné keše. Degraduji to tím opravdu na ulovení bodu a pro ně to nedělám. Raději napíšu ve vší slušnosti kontruktivní kritiku. Na druhou stranu jsem se podivil úrovní emailů, jakými mi psali (1x), nebo odpovídali někteří owneři (asi 3x). Jedna odpověď ve vší slušnosti, ale další bez pozdravu, jen výkřik do tmy, někdy podpis. Když mi přišel dopis jednoho majitele TB, který začínal "Dne X.Y. jste vzali z keše ABC takový a makový travelbug.". Další část emailu o tom, že si tento předmět nesmíme nechat i s podpisem byla ve slušnosti. Ale ten začátek mi přišel až urážející. Bez pozdravu a rovnou v podstatě obvinění z krádeže. Takže naučme se psát slušné emaily s náležitostmi, které patří do normální komunikace a možná nám půjdou i lepší logy :). Úroveň keší - také je to různé, je to vizitka ownera. V listingu se rád něco dozvím, lépe vypadá listing s hezkou úpravou, bez výrazných hrubek a stylistických chyb. Bohužel to co dělá GC s češtinou je věc jiná :(. Keška nemusí být úplně vždy na hezkém místě. Nejlépe, když je tam, kam tématicky patří. Když je o hezkém místě, je to logické, když to je dobrodružná multi/mysterka, tak dle tématu. Skládky a jímky ale nebrat ;). Provedení keše také zvedá její úroveň. Když na schránku kálejí krysy (čehož si všimnete až po jejím vytažení z úkrytu holýma rukama), nebo je schránka špinavá ve slabém a roztrhaném pytli na odpadky, nebo je stoletý bordel uvnitř, degraduje to jinak úžasné dobrodružství, které owner připravil. Stejně tak lock&lock krabičky zahrnuté listím nebo kamením (podezřelá hromada čehokoliv prozrazujíí úkryt keše ve mě nezanechává euforické vzpomínky). Osobně mám nejraději keše, které provedením zapadají do svého okolí, např. vydlabaný klacek a až v něm vlepená krabička, šroubovka na železné konstrukci tvářící se, že tam ten šroub má být, atd atd. Nádhera je ulovit kešku, která je všem drze na očích a nikdo netuší, že je to keš. Když to shrnu, za svůj krátký kačerský život jsem našel keše hezké, keše rychlé, případně něco mezi tím. Také mě možná momentálně víc baví propracované multi/mysterky/wherigo (i když jich mám odloveno méně). Na druhou stranu zaokapovka odlovená, když mám někde 10 minut času, také kupodivu potěší. A zase píšu román, Omlouvám se. Milujte se a množte se :P EDIT: Ještě jsem zapomněl zmínit, že logbook by taky měl mít úroveň, několik nespojitých papírů, kde není vidět, kde je začátek a kde konec je fuj. Málokdy také vídám v keši mudlokartu, když už tam je, tak hodně poničenou. Napadá mě dále, že kdyby se do keše dával obsah listingu (myslím ty poučné), tak by na to náhodní nálezci také koukali jinak, protože by byla vidět "morální hodnota" té divné krabičky. eto vsjo
  • 0

#220 Danar2004

Danar2004

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 26 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2011 - 15:12

noe1 napsal/a:
Mám šílenou depresi z tohohle fóra - kdybych na něj narazil dřív než na GC.com, utíkal bych z téhle podivné komunity agresivních maniaků a všech možných fanatických věrozvěstů, kteří se tu bijou v prsa svá i cizí, vědí vše lépe než pan president Klaus a za svou pravdu všechny kolem mydlí hlava nehlava.:@:@:@ A přitom naživo jsou to většinou docela příjemní a rozumní lidé ;) Ještě že GC není GC.cz.

Moc hezky napsáno. Jestli to nebude o tom, že do očí se spousta věcí říká těžko, osobní konflikt si troufne vyvolat málokdo a raději zvolí taktní přikyvování v osobním rozhovoru a svoji "upřímnost" si nechá za ochrannou bariéru internetu. Takže z části je to asi pokrytectví osobní i celé soudobé společnosti..
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama