Přejít na obsah


Fotka

Doplnek do Mozilla Firefox - GPX Download


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
227 odpovědí na toto téma

#41 Maxinoha

Maxinoha

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 161 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2010 - 11:11

Tamila napsal/a:
Mě to udělalo taky tady je jiný funkční odkaz: https://addons.mozil...x.xpi?confirmed


Z tohoto odkazu se povedlo nainstalovat, ale nikde nevidím to tlačítko :(

update 11:13 hod. - musel jsem si tlačítko přidat ručně
  • 0

#42 Maxinoha

Maxinoha

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 161 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2010 - 11:18

úplně super věcička by byla, kdybych vyjel nějaký seznam keší, např.: http://www.geocachin...y/logs.aspx?s=1 a ono y to udělalo jedno GPX které bych pak mohl použít na vygenerování statistik pomocí např. GCBuilder
  • 0

#43 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 450 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2010 - 11:48

To bude dosti obtizne, protoze neni stranka, kde by byly pohromade vsechny potrebne informace, takze to ten skript nemuze dat dohromady bez toho, aniz by obehnul hromadu dalsich stranek. Z mnoha duvodu by se pak hodilo, aby si ten programek nekde pamatoval stazene informace, aby je nemusel pokazde znova obihat a jednoduseji ten vysledek dal dohromady. Pokud jsi v uvahach dosel az sem, tak jsi narazil na prapuvod vzniku Geogetu. :D
  • 0

#44 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 952 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2010 - 12:32

Dík za odkaz, už se to nainstalovalo a tlačítko jsem si taky zvládnul ručně přidat :D Jen mi nějak nefunguje Ctrl-Alt-G pro změnu velikosti ikony... mám tam pořád tu velkou :(
  • 0

#45 Leroj

Leroj

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 681 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2010 - 12:48

tak jsem odinstaloval původní verzi, naistaloval novou a stále stejný problém - v MS se mi ukazuje jen výchozí bod /ale na správném místě/ v Oregonu je taky jen jeden bod, ale navíc na nesmyslném místě :| Dělá to taky někomu, nebo to blbne jenom mě ? Nebo něco dělám blbě ?
  • 0

#46 DA+RA

DA+RA

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2010 - 14:46

Zkus vypnout greasemonkey skript. Když ho mám zapnutý tak mi to nestáhne waypointy. Jinak je to skvělý prográmek, škoda že to ořezává dlouhé listingy
  • 0

#47 drevorubac

drevorubac

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 55 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2010 - 17:09

sobikovi napsal/a:
Původní instalace mi nenajde aktualizace a když to odinstaluji a chci istalovat znovu, tak dostanu chybovku :(

https://addons.mozilla.org/cs/firefox/downloads/file/74861/geocaching.com_gpx_downloader-1.100107-fx.xpi?confirmed

kvůli chybě: Neplatný instalační balíček
-207


Stranka addons.mozilla.org je taka rozsahana, ze to este svet nevidel. Kazdu verziu uploadujem asi na 5krat, lebo ten postup pozostava asi zo 4 krokov a v lubovolnom sa to uplne bezne zasekne. Potom tam ostavaju kadejake polo-uploadnute verzie a toto je vysledok. Navyse maju viac web serverov. Takze ked to cele dopatlam a napisem sem ze to funguje, tak na niektorych web serveroch sa este nemusia prejavit zmeny. Proste uzas.
  • 0

#48 drevorubac

drevorubac

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 55 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2010 - 17:11

sobikovi napsal/a:
Dík za odkaz, už se to nainstalovalo a tlačítko jsem si taky zvládnul ručně přidat :D

Jen mi nějak nefunguje Ctrl-Alt-G pro změnu velikosti ikony... mám tam pořád tu velkou :(


Ctrl-Alt-G spusta stahovanie. Velkost ikony sa meni v tom okne, z ktoreho si rucne pridaval tlacitko.
  • 0

#49 drevorubac

drevorubac

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 55 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2010 - 17:15

Leroj napsal/a:
tak jsem odinstaloval původní verzi, naistaloval novou a stále stejný problém - v MS se mi ukazuje jen výchozí bod /ale na správném místě/
v Oregonu je taky jen jeden bod, ale navíc na nesmyslném místě :|


Hm, nejak sa ku mne nedostal povodny popis toho problemu. Takze som to nemohol opravit ;)
Vedel by si mi poslat .gpx subor, s ktorym to robi?
  • 0

#50 drevorubac

drevorubac

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 55 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2010 - 17:17

DA+RA napsal/a:
Jinak je to skvělý prográmek, škoda že to ořezává dlouhé listingy


Neorezava, listing je v gpx subore cely. Mozes si to pozriet, je to obycajny textovy subor. Len GPS ho potom nezobrazi cely. Ta hlaska o 8kB limite je len upozornenie.
  • 0

#51 Leroj

Leroj

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 681 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2010 - 21:56

drevorubac: díky za snahu, ale problém vyřešen vypnutím mazané vopice. DA+RA: taky díky, pomohlo :)
  • 0

#52 vop.cz

vop.cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 155 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2010 - 21:53

Feedback na verzi 1.100107:

- instaloval jsem na netbook s WXP CZ pres odkaz zde na foru - pred tim nebyl doplnek nizsi verze na netbooku nainstalovan
- ikona (velka ani mala) se neumisti do Listy navigace, lze ji nalezt pouze v sade ikon v okne Uprava nastrojovych list a pote umistit manualne do ktere listy chci - bylo by vhodne, aby se alespon nekde ta ikona sama objevila, hledat ji po takovychto oknech je pro nektere normalni radove uzivatele FF takrka nemyslitelny ukon
- klavesova zkratka Ctrl+alt+G se snazi zapsat pri zapnute CZ klavesnici pravou hranatou zavorku a vyvolava tak u uzivatelu se zapnutou funkci FF "psanim vyhledavat text na strance" (coz je myslim celkem bezne nastaveni) panel hledani - zde bych navrhoval mozna spis Ctrl+Shift+X...
- v me konfiguraci SW mi add-on vyvola klavesova zkratka Ctrl+alt+cokoliv
- spolu s GM scriptem "mapswitch", hodne zde diskutovanym a propagovanym na foru GC.cz, mi to v pripade pokusu o GPX download Mystery cache vepise do dialogoveho okna celou sekvenci HTML kodu pridaneho GM scriptem - napr:
<span class="mapswitchhover" style="float: left;"><span style="background-color: lightblue;">N 49° 11.772 E 016° 31.546</span><div class="mapswitchdropdown" style="border: 1px solid black; padding: 5px; background-color: lightblue;"><a href="http://www.mapy.cz/#x=137957040.704@y=132812391.104@z=16@mm=FP@ax=137957040.704@ay=132812391.104@at=Zde@ad=Zde"><img src="http://www.mapy.cz/favicon.ico" style="border-style: hidden; padding: 2px; vertical-align: middle;">mapy.cz</a><br><a href="http://amapy.atlas.cz/Default.aspx?q=49%C2%B011%2746.32%22N%2016%C2%B031%2732.76%22E"><img src="http://img.atlas.cz/favicon.ico" style="border-style: hidden; padding: 2px; vertical-align: middle;">atlas.cz</a><br><a href="http://mapy.idnes.cz/#zoom=2&x=611157.522&y=5450387.222&map=1&base=85&mark_x=611157.522&mark_y=5450387.222"><img src="http://mapy.idnes.cz/favicon.ico" style="border-style: hidden; padding: 2px; vertical-align: middle;">mapy.idnes.cz</a><br><a href="http://mapy.1188.cz/#pos=49.1962;16.5257667@sc=5000@l=2;"><img src="http://www.1188.cz/images/favicon.png" style="border-style: hidden; padding: 2px; vertical-align: middle;">mapy.1188.cz</a><br><a href="http://mapy.crr.cz/tms/isr/html/isr/index.php?BBOX=3611326.4181479057%2C5452707.765538244%2C3611326.4181479057%2C5452707.765538244&client_lang=cz_win&subproject=default&MAP=isr_html&client_type=map_html&SELECT=isr_html.isr_html%283611326.4181479057%3A5452707.765538244%3A4%3A%29&m_next_time=1&m_search_box_type=3&m_in_extent_info=true&m_search_box_type=3&m_next_time=1&m_map_size=large_map&m_ortofoto2005=false&m_zm10=false&m_ortofoto=false&m_ceu_b_ortorgb1m_sde=false&m_ceu_dmu25=false&m_uiradr_db=false&m_X=3611326.4181479057&m_Y=5452707.765538244"><img src="http://mapy.crr.cz/favicon.ico" style="border-style: hidden; padding: 2px; vertical-align: middle;">mapy.crr.cz</a><br><a href="http://geoportal.cenia.cz/mapsphere/MapWin.aspx?WIDTH=700&BBOX=-undefined:-undefined:-undefined:-undefined&M_Servers=geoportal.cenia.cz%7Cgeoportal.cenia.cz%7Cikaros.cenia.cz&M_Site=cenia&HEIGHT=500&M_Services=cenia_sprava_csu%7Ccenia_ulice%7Ccenia_cuzk_b_zm10.map"><img src="http://drak.ucw.cz/%7Eebik/gm/czflag.png" style="border-style: hidden; padding: 2px; vertical-align: middle;">geoportal.cenia.cz</a><br><a href="http://www.cykloserver.cz/cykloatlas/?pgx=16.5257667&pgy=49.1962&pn=Zde&pp=Tady"><img src="http://www.cykloserver.cz/favicon.ico" style="border-style: hidden; padding: 2px; vertical-align: middle;">cykloserver.cz</a><br><a href="http://maps.google.com/maps?q=49.1962,16.5257667&ll=49.1962,16.5257667&om=1&spn=0.02,0&t=h"><img src="http://maps.google.com/favicon.ico" style="border-style: hidden; padding: 2px; vertical-align: middle;">maps.google.com</a><br><a href="http://katastr2.appspot.com/?ll=49.1962,16.5257667"><img src="http://katastr2.appspot.com/favicon.ico" style="border-style: hidden; padding: 2px; vertical-align: middle;">Katastr2.0</a><br><a href="http://mapy.tiscali.cz/?q=loc%3A+49.1962N+16.5257667E"><img src="http://mapy.tiscali.cz/img/fav.gif" style="border-style: hidden; padding: 2px; vertical-align: middle;">mapy.tiscali.cz</a><br><hr><a href="http://www.geocaching.com/seek/nearest.aspx?lat=49.1962&lon=16.5257667"><img src="http://www.geocaching.com/favicon.ico" style="border-style: hidden; padding: 2px; vertical-align: middle;">geocaching.com nearest</a><br><a href="http://www.geocaching.com/seek/gmnearest.aspx?lat=49.1962&lon=16.5257667"><img src="http://www.geocaching.com/favicon.ico" style="border-style: hidden; padding: 2px; vertical-align: middle;">geocaching.com map</a><br><a href="http://www.geocaching.cz/mapa.php#lat=49.1962&lon=16.5257667&z=16000"><img src="http://www.geocaching.cz/favicon.ico" style="border-style: hidden; padding: 2px; vertical-align: middle;" height="16" width="16">geocaching.cz mapa</a><br></div></span>
Nemel jsem cas zjistovat, jak moc to naboura ve vysledku interpretaci GPX souboru, ale bylo by s ohledem na bujnou fantazii autoru GM scriptu potreba parsovana data vice "ocuchavat" na jejich relevanci. Zde bude asi nutno napsat rutinu, ktera v tom senu tu souradnici najde jinak, nez podle polohy predchoziho tagu s id="LatLon". Pokud vznika problem se souradnicemi waypointu, muze to byt prave tento duvod. Doporucovat uzivatelum, aby si pro dobrou fci GPX downloaderu vypinali Greasemonkey, by bylo nestastne.
- dalsi testy (napr. jak vypada GPX soubor po natazeni do Garmina) jsem jeste nestihl (a dnes nestihnu) udelat.

Diky autorovi za jeho snahu a prubezne reseni problemu...!
  • 0
geoBrnění 2012, 28.-29. září v Brně:
Vložený obrázek

------------------------
OziExplorer support and Czech language editor
OziExplorer + Garmin Oregon 300 | Nokia E51 + BT GPS + HandyGC

#53 drevorubac

drevorubac

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 55 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2010 - 11:07

vop.cz napsal/a:
- ikona (velka ani mala) se neumisti do Listy navigace, lze ji nalezt pouze v sade ikon v okne Uprava nastrojovych list a pote umistit manualne do ktere listy chci - bylo by vhodne, aby se alespon nekde ta ikona sama objevila, hledat ji po takovychto oknech je pro nektere normalni radove uzivatele FF takrka nemyslitelny ukon


Plne suhlasim, zial stanovisko mozilly je ze toto je odporucany postup:
http://kb.mozillazin...d_by_extensions
Robit to automaticky je mozne, ale dost chlpate a hrozi to pruserom:
https://developer.mo...ore_information
Skusim sa k tomu dostat.

vop.cz napsal/a:
- klavesova zkratka Ctrl+alt+G se snazi zapsat pri zapnute CZ klavesnici pravou hranatou zavorku a vyvolava tak u uzivatelu se zapnutou funkci FF "psanim vyhledavat text na strance" (coz je myslim celkem bezne nastaveni) panel hledani - zde bych navrhoval mozna spis Ctrl+Shift+X...


Dik, za report, skusim najst klavesovu skratku ktora bude mat co najmenej konfliktov.

vop.cz napsal/a:
- v me konfiguraci SW mi add-on vyvola klavesova zkratka Ctrl+alt+cokoliv


Sorry, toto bol drobny preklep v kode. Dal som opravenu verziu na stranku hned ako som na to dosiel.

vop.cz napsal/a:
- spolu s GM scriptem "mapswitch", hodne zde diskutovanym a propagovanym na foru GC.cz, mi to v pripade pokusu o GPX download Mystery cache vepise do dialogoveho okna celou sekvenci HTML kodu pridaneho GM scriptem


Konflikty s inymi skriptami mi uz zacinaju pripominat nekonecny pribeh, skusim pouzit iny sposob ako sa dostat k este nezmenenym zdrojakom stranky.
  • 0

#54 vop.cz

vop.cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 155 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2010 - 11:31

drevorubac napsal/a:Konflikty s inymi skriptami mi uz zacinaju pripominat nekonecny pribeh, skusim pouzit iny sposob ako sa dostat k este nezmenenym zdrojakom stranky.

jj... nejlepe vlastni reload...

diky
  • 0
geoBrnění 2012, 28.-29. září v Brně:
Vložený obrázek

------------------------
OziExplorer support and Czech language editor
OziExplorer + Garmin Oregon 300 | Nokia E51 + BT GPS + HandyGC

#55 vousac

vousac

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 134 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2010 - 17:40

[quote]drevorubac napsal/a:Konflikty s inymi skriptami mi uz zacinaju pripominat nekonecny pribeh, skusim pouzit iny sposob ako sa dostat k este nezmenenym zdrojakom stranky.

Je mi to lito, ale zpocatku mi tato utilita pripadala dobra, protoze to stahlo jen prvni tri logy a soubor mel rozumnou delku. Ted se listing stahne cely a editovat jej textovym editorem je ztrata casu. Pak uz je lepsi nahrat kesku normalne "send" a listing vytisknout. Nejak nechapu zmeny, ktere jsou s utilitou provadeny.
  • 0

#56 vop.cz

vop.cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 155 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2010 - 17:50

Verze 1.100105 mi nechce vyhledat a stahnout aktualizace, kdyz se ji k tomu pokousim donutit pres Spravce doplnku (pravym tlacitkem na polozku)
  • 0
geoBrnění 2012, 28.-29. září v Brně:
Vložený obrázek

------------------------
OziExplorer support and Czech language editor
OziExplorer + Garmin Oregon 300 | Nokia E51 + BT GPS + HandyGC

#57 vousac

vousac

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 134 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2010 - 19:08

vop.cz napsal/a:
Verze 1.100105 mi nechce vyhledat a stahnout aktualizace, kdyz se ji k tomu pokousim donutit pres Spravce doplnku (pravym tlacitkem na polozku)


Tak ja to vzdavam. Stahnout nic nejde i kdyz jsem si odinstaloval puvodni verzi. Myslim, ze cely system doplnku je ponekud na nic. Pochvala pro Mozilu to urcite neni. Proste navrch huj a ....
  • 0

#58 drevorubac

drevorubac

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 55 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2010 - 20:06

vousac napsal/a:
Je mi to lito, ale zpocatku mi tato utilita pripadala dobra, protoze to stahlo jen prvni tri logy a soubor mel rozumnou delku. Ted se listing stahne cely a editovat jej textovym editorem je ztrata casu. Pak uz je lepsi nahrat kesku normalne "send" a listing vytisknout. Nejak nechapu zmeny, ktere jsou s utilitou provadeny.


Listing (popis kesky) sa stahuje cely od prvej verzie, na tom som nikdy ziadne zmeny nerobil. Bolo by dost odvazne len tak ho niekde orezat.
Logy sa ulozia tie, ktore vidno na stranke, co je za normalnych okolnosti poslednych 5. Ak pouzijes linku "View them all on one page", tak vsetky.
  • 0

#59 drevorubac

drevorubac

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 55 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2010 - 20:19

vop.cz napsal/a:
Verze 1.100105 mi nechce vyhledat a stahnout aktualizace, kdyz se ji k tomu pokousim donutit pres Spravce doplnku (pravym tlacitkem na polozku)


Ani mne. Oficialne to ma fungovat bez toho aby som s tym musel nieco robit (co znamena za s tym nemozem nic spravit). Skusim napisat na mozillacke forum.
  • 0

#60 drevorubac

drevorubac

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 55 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2010 - 20:24

vousac napsal/a:
Tak ja to vzdavam. Stahnout nic nejde i kdyz jsem si odinstaloval puvodni verzi. Myslim, ze cely system doplnku je ponekud na nic. Pochvala pro Mozilu to urcite neni. Proste navrch huj a ....


Najnovsia verzia sa bude dat stiahnut aj z tadeto:
http://people.ksp.sk/~mmx/gpxdown.xpi

  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama