Přejít na obsah


Fotka

Geojarry 2


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1221 odpovědí na toto téma

#41 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 488 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2010 - 10:02

pozorjed napsal/a:
díky za nové GJ, sice jsem chvilku koukal, že některé věci předtím na jedno kliknutí jsou teď na 6, ale celkově to vypadá jako robustní nástroj.


Mas tam uz pripravena query, a tech je mnohem vic nez bylo kdysi. A vse, co bylo kdysi, tam uz mas hotove. Staci si to tam jen najit a nechat si to vygenerovat jako samostatnou ikonku.
  • 0

#42 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 906 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2010 - 10:11

pozorjed: no geojarry umi jen to co dovoluji stranky gc.com.. samo se to udela az to sam zadas :D
  • 0

#43 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 488 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2010 - 10:14

Je to proste stavebnice. Kazda kosticka umi jen to, co umoznuje web. A prave v tom rozhrani si muzes spojit mnoho kosticek dohromady a postavit si z nich domecek. Ja ve stavebnici neocekavam kosticku ve tvaru domecku. :D
  • 0

#44 pozorjed

pozorjed

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 670 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2010 - 10:16

HaLuMa napsal/a:

pozorjed napsal/a:
díky za nové GJ, sice jsem chvilku koukal, že některé věci předtím na jedno kliknutí jsou teď na 6, ale celkově to vypadá jako robustní nástroj.


Mas tam uz pripravena query, a tech je mnohem vic nez bylo kdysi. A vse, co bylo kdysi, tam uz mas hotove. Staci si to tam jen najit a nechat si to vygenerovat jako samostatnou ikonku.


šlo by i mě prozradit, kde se skrývá staré "geojarry-near.ggp.pas", fakt jsem v nové verzi nenašel nic podobného.
díky
  • 0

#45 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 850 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2010 - 10:21

pozorjed napsal/a:
šlo by i mě prozradit, kde se skrývá staré "geojarry-near.ggp.pas", fakt jsem v nové verzi nenašel nic podobného.
díky

To si budes muset vytvorit. Poskladas si to dohraomady z ruznych querry a comands do jedineho batch a to si ulozis pod nejakym jmenem a pak uz to muzes pouzivat na jedno kliknuti. V tom je to ta stavebnice.
Udelas si jedno querry pro tradicky ve vzdalenosti 10 km, pak druhe pro multiny a pak vytvoris batch, kde tyto querry pouzijes (pripadne pouzijes i treba nejaky pripraveny prikaz) a vysledek ulozis.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#46 pozorjed

pozorjed

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 670 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2010 - 10:21

HaLuMa napsal/a:
Je to proste stavebnice. Kazda kosticka umi jen to, co umoznuje web. A prave v tom rozhrani si muzes spojit mnoho kosticek dohromady a postavit si z nich domecek. Ja ve stavebnici neocekavam kosticku ve tvaru domecku. :D

Ano, soubor kosteček, každou kostečku volám zvlášť, já právě očekával, že nadstavba bude umět vzít i 2 kostečky zároveň. Trochu se bojím, že se budu muset ponořit do vnitřností GG a GJ, vytvořit si sadu vlastních Query a ty pak volat hromadně. Což zvládne tak jeden ze sta uživatelů :(
  • 0

#47 medwyn_cz

medwyn_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2010 - 10:21

Stahovat kesky kolem kesky novym asi nejde. Muzes stahovat jen kolem nejakych souradnic.

K cemu stahovat kesky kolem kesky? Ja to nikdy nepouzil. A i kdyby, muzes nastavit kesku jako referencni bod.
  • 0

#48 pozorjed

pozorjed

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 670 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2010 - 10:28

medwyn_cz napsal/a:
K cemu stahovat kesky kolem kesky? Ja to nikdy nepouzil. A i kdyby, muzes nastavit kesku jako referencni bod.

jedu do místa A. Nikdy jsem tam nebyl, nemám zatím nahrané v Geogetu. Najdu si nějakou keš, nahraji do Geogetu, a nad ní zavolám hledání kešek v okolí.

V nové verzi nestačí nastavit jako referenční bod, je nutné ho i uložit a následně vybrat ze seznamu. A pak bod A smazat z referenčních bodů.

Vyřešeno, budu volat původní "geojarry-near.ggp.pas", snad bude fungovat i novými EXE soubory.
Nějak se mi nedaří prokousat novým rozhraním a skládáním těch kosteček.
  • 0

#49 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 488 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2010 - 10:32

Jedu treba do Lomnice nad Popelkou, pak nehledam zadnou kesku, ale dam hledani v okoli Lomnice nad Popelkou, ne?
  • 0

#50 medwyn_cz

medwyn_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2010 - 10:32

Tak promin, ale v nove je tohle vyreseno padesatkrat elegantneji. Nemusis vubec hledat JEDNU kesku, ktera ti tam vyhovuje. Otevres si Geocaching.com GeoJarry query, tam si na googlu vyhledas souradnice mesta a das stahnout kese v okoli vyhledanych souradnic. Lahudka.
  • 0

#51 medwyn_cz

medwyn_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2010 - 10:35

A jeste si precti, co ti ten program pise

"No coordinates selected. GeoJarry will use CURRENT REFERENCE POINT" <- to znamena ten, ktery je prave zvolen v GeoGetu. Vubec ho nemusis ukladat a vybirat. Bez jakehokoliv kliku ten dotaz automaticky hleda v okoli prave zvoleneho referencniho bodu.

Nechci podcenovat, ale mozna by mel tu napovedu sepsat nekdo jiny ;)
  • 0

#52 pozorjed

pozorjed

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 670 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2010 - 10:42

medwyn_cz napsal/a:
Tak promin, ale v nove je tohle vyreseno padesatkrat elegantneji. Nemusis vubec hledat JEDNU kesku, ktera ti tam vyhovuje.

jak elegantněji, fakt se mi nedaří, připadne mi to spíše horší než dříve. předtím tím stačilo:
1. vědět kam jedu, zjistit tam nějakou keš, stačí kód
2. v geogetu dát import keše (přidat kešku), zavolat download listinng či update (aby se načetli souřadnice keše v případě Přidat kešku)
3. zavolat geojarry-near.ggp.pas

Otevres si Geocaching.com GeoJarry query, tam si na googlu vyhledas souradnice mesta a das stahnout kese v okoli vyhledanych souradnic. Lahudka.

jak pojede GC.com, zkusím, zatím mi to jednodušší nepřipadá. Vzniká mi tím nový problém, jak Geoget přinutit, aby stránky otevíral v jiném než defaultním prohlížeči (kvůli firemní aplikaci mám IE8, ale pro geocaching mi stačí FireFox)
opravdu si myslím, že předchozí GJ zrovna v tomto bylo mnohem jednodušší, alespoň pro mě, už jsem mám zažité postupy, jak GG používat.
  • 0

#53 pozorjed

pozorjed

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 670 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2010 - 10:45

medwyn_cz napsal/a:
A jeste si precti, co ti ten program pise

"No coordinates selected. GeoJarry will use CURRENT REFERENCE POINT" <- to znamena ten, ktery je prave zvolen v GeoGetu. Vubec ho nemusis ukladat a vybirat. Bez jakehokoliv kliku ten dotaz automaticky hleda v okoli prave zvoleneho referencniho bodu.

Nechci podcenovat, ale mozna by mel tu napovedu sepsat nekdo jiny ;)

dík :)

a to je právě odlišná funkčnost od předchozí verze, to se tady snažím (asi marně) říct hned na začátku. NECHCI zakládat nové a nové reference point.

Možná ta věta "Mas tam uz pripravena query, a tech je mnohem vic nez bylo kdysi. A vse, co bylo kdysi, tam uz mas hotove." neplatí úplně na 100%.
  • 0

#54 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 850 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2010 - 10:53

Jo, logika je trochu jina, univerzalnejsi. Puvodni makro ti urcite chodit bude.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#55 medwyn_cz

medwyn_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2010 - 11:41

pozorjed napsal/a:
1. vědět kam jedu, zjistit tam nějakou keš, stačí kód
2. v geogetu dát import keše (přidat kešku), zavolat download listinng či update (aby se načetli souřadnice keše v případě Přidat kešku)
3. zavolat geojarry-near.ggp.pas


Tri zbytecne kroky. Kdo vymyslel, ze nejdriv musis mit jednu kesku, abys kolem ni mohl zacit tahat? Proc mas nejdriv tahat bez listingu a pak teprve listing? Tohle vsechno dokaze novy GJ udelat na jeden dotaz. Stare workflow bylo proti novemu zcela padle na hlavu a uplne nelogicke.

Vysvetlim to nazorne.
Jedu na pracovni cestu do Prahy vlakem. Jsem z Olomouce. V GeoGetu zatim vubec nemam zadne kesky z Prahy.
Otevru si tedy Geocaching.com query v GeoJarry a dostanu toto okno.
Souradnice, kolem kterych bude GJ hledat, muzu zadat tremi zpusoby:
a) stisknu tlacitko change a zadam je rucne
B) vyberu si nejaky referencni bod, ktery uz mam v geogetu ulozeny
c) dam si vyhledat ty souradnice na googlu. Tam zadam "Praha, Hlavni nadrazi" a kliknu na set. Tim padem se do okna GJ ulozi tyto souradnice (vubec se neukladaji jako referencni bod, jsou na jedno pouziti).

Jakmile mam souradnice, v puvodnim okne si vyberu dalsi vlastnosti (zda chci listingy nebo jen zakladni informace, zda chci urcity pocet kesi nebo podle vzdalenosti, zda chci vyfiltrovat jiz nalezene. Pripadne to omezim je na jeden typ kesi - treba tradicky.).

A potom dam download and import.
GeoJarry na jeden zatah a na jeden klik stahne presne ty kesky, ktere jsem si vybral. GeoGet potom zobrazi okno vysledku importu. Konec pribehu ;)


pozorjed napsal/a:
jak pojede GC.com, zkusím, zatím mi to jednodušší nepřipadá. Vzniká mi tím nový problém, jak Geoget přinutit, aby stránky otevíral v jiném než defaultním prohlížeči (kvůli firemní aplikaci mám IE8, ale pro geocaching mi stačí FireFox)
opravdu si myslím, že předchozí GJ zrovna v tomto bylo mnohem jednodušší, alespoň pro mě, už jsem mám zažité postupy, jak GG používat.


Nikde nepouzivas zadny referencni bod. Nikde nepotrebujes prohlizec. Nikde nemusis nastavovat, v cem se ti oteviraji webovky.

Predchozi GJ byla vec, ktera se da napsat za cca 2 hodiny. Tohle tipuju tak na tri mesice.

Zatim jsme se tady moc nedotkli hlavniho skvostu a to je ta automatizace pomoci Batches. Jak jsem psal uz vcera, na jedne batch pracuju a postupne objevuju dalsi vlastnosti. Taky mi to neprijde vsechno uplne jasne, ale rychle jsem se zorientoval.
  • 0

#56 pozorjed

pozorjed

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 670 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2010 - 11:48

gord napsal/a:
Jo, logika je trochu jina, univerzalnejsi. Puvodni makro ti urcite chodit bude.

díky,
snad se prokoušu novou logikou. Pokud mě nějak dokopete, aby se mi to povedlo, tak slibuji, že udělám nějaké obrázkové PDF.
1. chci keše kolem bodu
a) stáhnout ze stránek GC.com
B) aktualizovat v GG
c) obecný export do navigace
2. chci keše podél trasy
a) tvorba trasy (např. navigace seznam.cz nebo ručně)
B) import ze stránek GC (aby se mi nahráli i nové, které zatím nemám ve své databázi)
c) aktualizace těch co už mám (kdyby nějaká byla disable nebo archivovaná)
d) obecný export do navigace
zatím dostávám na frak a nedaří se mi, ale třeba se usměje štěstí a někdo se slituje a prozradí mi to kouzlo.

Možná se budete smát, ale jak tak sleduji (nejen zdejší diskusi), jsou to nejčastější dotazy, mnoho začátečníků nerozlišuje, co má dělat přímo v GG, co je možné pomocí nadstavby GJ, jestli musí být PM, ...
  • 0

#57 pozorjed

pozorjed

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 670 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2010 - 12:10

to Medwyn: díky, přesně co jsem potřeboval, nějak mi nedošlo, že předchozí postup (zvyklost) vycházet z existence keše v GG a nad ním volat makro vlastně nemusí být potřeba a je zavádějící. koukám, že budu muset pořádně prozkoumat, co nový GJ vlastně přináší, že to není jen nová verze, ale úplně nová filozofie. díky moc PS: fakt se občas mihneš v Olomouci ?
  • 0

#58 medwyn_cz

medwyn_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2010 - 12:33

pozorjed napsal/a:
Fakt se občas mihneš v Olomouci ?


Ne, nikdy. To jsem si cele vymyslel, protoze se v Olomouci mihas ty ;)

Mam pribuzne v Koprivnici a v Ostrave.

Ale pokud ti to za to stoji, stav se na GeoGetim skoleni v Praze ;) (a pokud pojedes vlakem, uz vis, jak si stahnout potrebne kesky)
  • 0

#59 medwyn_cz

medwyn_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2010 - 12:36

Jeste s tim PDF - to bych nedelal. Mnohem vhodnejsi by bylo zalozit cesky help nekde na wiki. Idealni by byla wiki na geoget.ararat.cz, ale gebymu se to asi nebude libit, vzhledem k tomu, ze pouzivani GJ je na pomezi legalnosti.
  • 0

#60 pozorjed

pozorjed

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 670 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2010 - 12:43

medwyn_cz napsal/a:
Jeste s tim PDF - to bych nedelal. Mnohem vhodnejsi by bylo zalozit cesky help nekde na wiki. Idealni by byla wiki na geoget.ararat.cz, ale gebymu se to asi nebude libit, vzhledem k tomu, ze pouzivani GJ je na pomezi legalnosti.

PDF - já právě myslel, vytvořit na A4 (max 2 A4) takový jednoduchý postup, co si blb jako já vytiskne a krok po kroku postupuje. Když je help jako wiki, tak trvale přepínáš mezi prohlížečem a Geogetem a za chvilku už nevíš, co bylo na které obrazovce (málokdo má 2 monitory, aby viděl současně).
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka