Přejít na obsah


Fotka

Garmin Montana


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
346 odpovědí na toto téma

#301 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 489 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2017 - 21:56

Ahoj, já nevím .. mám nový garmin montana 680t pro, a oproti navigaci v mém mobilu je to úplně nepoužitelný stroj!!! Máte někdo zkušenost s tímto přístrojem? Poradíte? Asi něco dělám špatně.. škaredá mapa, težkopádné ovládání, nepřehledné.. prosím, ozvěte se, díky:)

Garmin má o něco lepší přesnost určení polohy. To je to nejdůležitější u navigace. Pro navigaci hovoří i lepší výdrž na baterky. V ostatních aspektech je lepší ten mobil.
  • 0

#302 plavcik

plavcik

    plavcik

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 146 příspěvků(y)

Publikováno 15 květen 2017 - 5:30

No tak záleží, s čím chceš konkrétně poradit. Škaredá mapa - dá se dohrát jiná, případně tu stávající upravit přes speciální editor tak, aby škaredá nebyla, Težkopádné ovládání, nepřehledné - uvědom si, je to turistická navigace navržená tak, aby šla ovládat při pohybu, v zimě, v rukavicích atd....
Za mě jako velké plus doplním odolnost (nosím ji na batohu nebo bundě, takže je na rozdíl od telefonu v kapse okamžitě dostupná), kde ale inkasuje plno ran a ústrků, což bych u drahého telefonu neriskoval. No a pocitově věřím voděodolnosti víc než u toho telefonu. Můj oregon ležel snad měsíc v řece, bez jediné úhony...
  • 0

Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C


#303 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 054 příspěvků(y)

Publikováno 15 květen 2017 - 8:27

Drahý telefon... Navigaci má dnes už asi každý chytřejší. Mám navigaci za 7000 a telefon za dva. Co je dražší? Ale opravdu, v dešti bych ho radši moc nevytahoval, navigaci klidně. I když na ní moc nevidím, kapky na displeji fungují jako lupa. Ale když jsem teď šel multinu a pořád se přepínal mezi mapou a listingem a roloval palcem na stage, litoval jsem, že jsem si to do telefonu dal až po návratu. Tam bych mohl přepínat bez ztráty pozice a bylo by to mnohem přehlednější a na větším displeji. Co se týče výdrže, ještě jsem to nezkusil nadoraz, ale při zapnutí GPS a displeje baterie ubývá dost rychle, powerbanka to asi jistí, abych si pak ještě zavolal.

Co se týče map Garmin, oficiální je podrobná, používám ji, ale má spoustu zbytečností (studna-vrt) a spousta toho chybí (vč. názvů vesnic při určitém měřítku a nedokázal jsem to tam dostat). Neoficiální jsou čitelnější, ale méně podrobné. Jak kde, je to založeno na OSM. A řekl bych, že v OSM mapách pro Android je mnohem větší výběr, než v OSM pro Garmin. A přetypovat Garminí mapu neumím.


  • 0

#304 sagar1

sagar1

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 15 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2020 - 19:12

Neviem či to tu ešte žije, ale nakoľko si neviem rady skúsim. K 50 ke som dostal montanu 610. Pred tým som mal garmin edge, kde boli len kešky,ktoré som tam nahral. Tu keď som spustil geocaching položku vyblaflo na mňa fúra keší. Najprv som myslel, že ich nejako vyhľadáva. Čo je asi blbosť, lebo mi neukazuje keše čo mám za rohom. Navyše,keď spustím mapu tak kešky na nej nevidím. Chcem sa spýtať. Je možné nejako nastaviť, aby sa mi na mape zobrazovali kešky, ktoré mám uložené a je možné nejako zmazať kešky, ktoré boli zrejme nahraté do navigačky ešte pred kúpou?

Ešte sa chcem spýtať. Logovanie kešky je možné až keď dorazím ku keške? Lebo takto mi ti pripadá veľmi zložité. Musím opustiť navádzanie ku keške,potom znovu spustiť navigovanie a až potom mi dá možnosti logovania.

Ďakujem za pomoc.


  • 0

#305 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 485 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2020 - 9:57

Lesky sú v adresári Garmin/GPX
A majú príponu GPX takže môžeš mazať aj pridať. Ovšem jednotlivo lesky nevymazes. Po zapnutí prístroja sa lesky na čítajú. Na správu kesiek odporúčam geoget alebo z GC stiahnuť PQ
  • 0
Balin50

HW: Huawei Mate 20 lite + ADrake+, Garmin Monterra

#306 peter skála

peter skála

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2020 - 10:44

V tom adresári mám kešky, ktoré som si tam preniesol z GC. Nevidím tam však tie, ktoré tam už boli pred zakúpením garmina. S tým mám problém, že ich tam neviem nájsť a zmazať, lebo tam mám 3/4 už odlovených kešiek. A na mape mi neukazuje žiadne.


  • 0

#307 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 485 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2020 - 11:15

Olovené sa nezobrazuju, záleží na nastavení filtrov. Zmaž všetko a pozri aj adresár POI. Môžu byť nahrané aj ako POI, to ale pochybujem ale môže sa stať.
Nemáš náhodou aj SD kartu? Aj tam môžu byť uložené
  • 0
Balin50

HW: Huawei Mate 20 lite + ADrake+, Garmin Monterra

#308 sagar1

sagar1

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 15 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2020 - 18:07

Olovené sa nezobrazuju, záleží na nastavení filtrov. Zmaž všetko a pozri aj adresár POI. Môžu byť nahrané aj ako POI, to ale pochybujem ale môže sa stať.
Nemáš náhodou aj SD kartu? Aj tam môžu byť uložené

Prešiel som všetky adresáre, ale nikde som nenašiel kešky,ktoré sa mi zobrazujú v zozname. Je ich tam plno. POI adresár tiež nevidím takže neviem. Ak si nahrám kešky v zozname ich nájdem, ale na mape ich nevidno.


  • 0

#309 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 156 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2020 - 18:21

Mam pocit, ze v novych byvaly nejake predinstalovane v komprimovanem formatu *.ggz. Zadny takovy soubor tam taky nemas?


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#310 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 485 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2020 - 19:07

Pri kúpe staršieho asi vhodný reset.
  • 0
Balin50

HW: Huawei Mate 20 lite + ADrake+, Garmin Monterra

#311 peter skála

peter skála

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 27 březen 2020 - 8:58

Toto je funglovka. Teraz som v práci. Doma kuknem či tam je ten ggz.


  • 0

#312 sagar1

sagar1

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 15 příspěvků(y)

Publikováno 28 březen 2020 - 16:03

Mam pocit, ze v novych byvaly nejake predinstalovane v komprimovanem formatu *.ggz. Zadny takovy soubor tam taky nemas?

Zložku ggz som našiel, čo bolo v nej som zmazal. Keď som potom zapol gps,tak sa tri hodiny štartovala a nakoniec sa ani nerozbehla. Obsah zložky som nahral spať, ale navigačka blbne furt. Ten súbor mám zmazať celý?


  • 0

#313 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 197 příspěvků(y)

Publikováno 28 březen 2020 - 16:21

Ty umíš smazat soubor částečně?

Ano, bude ten další start dlouho trvat a je nutno to nechat doběhnout.


  • 0

#314 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 856 příspěvků(y)

Publikováno 28 březen 2020 - 16:45

Tech kesi je v tom prednahranerm GGZ souboru opravdu hodne. Garmin ale interne s timto souborem nepracuje, vsehcno z GGZ i GPX si nahrava do interni databaze. A pri startu si tu databazi probira, pridava do ni nove veci a maze z ni veci, co zmizely.

 

A protoze toho zmizelo hodne, bude start trochu trvat. Kdyz to nenechas dobehnout, koledujes si o poskozeni te interni databaze. kdyz tam soubor vratis, nezlepsi se to, nebot se tam zase zdlouhave zacne vracet vsechno, co jsi pred tim pri tom dlouhem cekani smazal.

 

takze, trpelivost...

 

Pokud by se ti podarilo tu interni databazi poskodit natolik, ze se gamrin pri zapnuti zhrouti, pak se da tomu odpomoci tak, ze si vynutis mass-storage a pripichnes to k pocitaci... a ten soubor s interni databazi smazes. On se pak vyrobi novy. (Co je to za soubor si z hlavy nepamatuju, myslim,z e jsem to pred lety psal tady nekde do blogu o nove O600 nebo o GGZ (GGZ mytu zbavene, tusim). Predpokladam,z e to delaji porad stejne. (byly tam i vykonostni testy toho zapinani, a tak.


  • 1

#315 sagar1

sagar1

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 15 příspěvků(y)

Publikováno 28 březen 2020 - 17:25

Súbor čiastočne nezmažem. Zmazal som len obsah. Zložku GGZ som nechal aj keď prázdnu. Prvý raz som to nenechal dobehnúť do konca. Ale snáď sa nič neposralo, lebo teraz sa tiež zapína vcelku dlho a nad zeleným teplomerom vypisuje" loading waypoints,tracs and routes..."

Fakt to môže trvať aj niekoľko hodín?


  • 0

#316 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 054 příspěvků(y)

Publikováno 28 březen 2020 - 17:57

Proč se prodávají navigace s přednastavenými keškami? Aby i ti, kdo nemají PMO je tam měli? Dávno neaktuální, ale aby věděli, o co přicházejí, když si nezaplatí?

Znám jen Oregon, ten ještě GGZ neuměl, ale po nahrání cca 4000 keší (u něj je 5000 limit) trvá první zapnutí několik minut.


  • 0

#317 sagar1

sagar1

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 15 příspěvků(y)

Publikováno 28 březen 2020 - 19:46

Ta som čakal asi tri hodiny a tesne pred koncom sa navigačka vypla, keď som ju zapol začal teplomer odznova. Skúsil som vybrať SD kartu a potom sa zapne hneď, ale bez máp.


  • 0

#318 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 856 příspěvků(y)

Publikováno 28 březen 2020 - 19:51

a co mas na karte za GPXka, POI a GGZ?


  • 0

#319 sagar1

sagar1

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 15 příspěvků(y)

Publikováno 28 březen 2020 - 23:36

S kartou som práve nič nerobil. Tam bola len mapa topo sk plus tieto mapy .

http://mapygarmin.wz...stazeni_map.php


  • 0

#320 sagar1

sagar1

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 15 příspěvků(y)

Publikováno 29 březen 2020 - 8:49

Je mi ľúto, že tu otravujem. Dávno by som šiel do servisu,ale všetky sú zavreté. Nastal posun. Resetol som navigačku a cca po 4 hod. keď sa spustila tak som sa tešil, že mám vyhráno. Obnovil sa súbor s keškami GGZ, ale žadne mapy. Skúúsil som, že ju vypnem a zapnem, ale znovu sa začala dlho načítavať a teraz už ju nevidím ani v počítači. Chcem sa spýtať. Ak sa mi nejako podarí ju zase pripojiť pomôže, ak natvrdo prepíšem súbory z karty aj z navigačky, súbormi, ktoré som si zálohoval v kompe, pred tým než som s ňou začal robiť chujoviny?

P.S Resetom som dosiahol to,že mi normálne už nejde spustiť aj bez karty.:(


Tento příspěvek byl upraven od sagar1: 29 březen 2020 - 8:55

  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama