Přejít na obsah


Fotka

Geodepresivní koutek III


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12542 odpovědí na toto téma

#5901 None

None

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 286 příspěvků(y)

Publikováno 21 duben 2017 - 11:31

Tenhle pocit znám, u složitějšího wiga to vyložene nase....re, když po měsíci se souřadnice profláknou. Původně jsem měl vymyšlenou takovou rutinku, která použole nějaké systémové proměnné, jméno a pár dalších drobností a vygenerovala samoopravitelný kód, něco jako VIN. V každém případě bych věděl, který nick si to stáhnul a kdy prošel zóny. Původně jsem uvažoval o challenge keši, ale to prý nejde. Jistě, mohl bych nazvat kačera bez kódu (nebo s vymyšleným kódem) podvodníkem, ale co z toho, jenom případné tahanice. Pak mi ještě ke všemu odešel SSD disk, který jsem měl v počítači a tak jsem se na to vybodnul. Dělám už jenom primitivní wiga, už nebudu věnovat jedné keši i osm měsíců práce, kdy jsem mohl dělat něco jiného zajímavějšího. Nemám žádnou možnost dostat se na finálky a ani o to nestojím, když mám ale potvrzene, že moje keška tam je, jednou dvakrát přesunu finálku a pak archiv. Teď jsem byl na jednom školení, kde jsem se seznámil s člověkem, který prý je docela schopný hacker a není pro něj problém se do většiny webů nabořit. Tak uvažuju, nechat si hacknout seznam nicků a kešky, kterým napráskali souřadnice. Musím ještě doladit případné právní problémy, neb u nás jsou grázlíci zákonem chráněný a samozřejmě peníze, protože to není nic levného. Pokud do toho půjdu, tak klidně zdarma poskytnu seznamy celé komunitě.


  • 2

#5902 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 21 duben 2017 - 11:51

Tenhle pocit znám, u složitějšího wiga to vyložene nase....re, když po měsíci se souřadnice profláknou.

 

Luboši, jenom upozorňuju, že u tohoto wiga k napráskání došlo už druhý den po publikaci, tedy 19.4., dostal jsem před chvílí pomocí SZ upřesněnou informaci. Kdyby to ti par****ti aspoň ten měsíc dokázali vydržet!

 

 

Původně jsem měl vymyšlenou takovou rutinku, která použole nějaké systémové proměnné, jméno a pár dalších drobností a vygenerovala samoopravitelný kód, něco jako VIN. V každém případě bych věděl, který nick si to stáhnul a kdy prošel zóny.

 

Já to u Baziliška mám. Ti, co dekompilují cartridge, si to dokážou i vygenerovat — prostě jenom zavolají tu funkci. Myslel jsem si, že jim to za to nestojí, ale některým jo. Já jsem u Baziliška načapal borce s Oregonem v ruce. Nebyl moc rád, že mě tam vidí, resp. že ho tam já vidím. Protože vím, že to na Oregonech hrát nejde, byl jsem zvědavý a on musel s pravdou ven. Říkal mi, že to louskal asi 5 hodin. Odehrát v terénu se to dá asi za stejnou dobu, i rychleji. Jemu to za to stojí, co naděláš. Co si o tom myslím, jsem mu řekl už tenkrát. Dělá to furt. Já vím, že se proti tomu nedá moc dělat, ale depresi z toho mít můžu, ne?


  • 0
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#5903 Loo36

Loo36

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 329 příspěvků(y)

Publikováno 21 duben 2017 - 11:58

Byl jsem na Baziliška upozorněn a podle toho co jsem slyšel, tak se na něj docela těším a to i přes to, že Wiga moc nemusím. Tak doufám, že až bude teplejc tak si ho v klidu projdu.


  • 0

#5904 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 21 duben 2017 - 12:02

Musím ještě doladit případné právní problémy, neb u nás jsou grázlíci zákonem chráněný 

 

Jj, na to si dej obzvláště pozor, právem se totiž nejvíce ohání ten, kdo sám dělá sviňárny. A většinou to má dost ošéfovaný.


  • 1
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#5905 bejcci

bejcci

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 666 příspěvků(y)

Publikováno 21 duben 2017 - 12:05

Tak tady vubec nejde o to ze je to wigo, proste finalkari dostali do sparu kes hned druhej den po publikaci. V Praze naprosto normalni, nevim proc se divis zrovna tady, deje se to uplne bezne. Jedina vyjimka jsou kese ktery jsou tak tezky ze je nezvladne uplne kazdej, tak to trva dele nez se to proflakne, ale casem se to stane taky.

 

Reseni to ma a je naprosto jednoduchy. Je naprosta pitomost zakladat kese na dostupnejch mistech v Praze, kde to sprasi kazdej jouda. Kdyz uz si da owner s kesi tu praci a zalezi mu na ni, muze ji umistit nekam na mene dostupne misto. Kdyz to da kilometr od parkingu nekam na kopec do lesa, tak se mu na to finalkari vykaslou. Lidi co si to odlovit chteji si tu kes najdou i tak a ty ostatni owner muze timto snadno odfiltrovat. Kes v Praze ma typicky za rok po publikaci navstevu 100 lidi, z toho 10-20 ji vylustilo, 80-90 zfinalkarilo. Kdyz se totez publikuje 20 kilaku za Prahou v lese kam se musi pesky, ma po roce navstevu jen tech 10 lidi co ji vylustilo a nikoho dalsiho. Zalezi jen na ownerovi jestli chce na kesi mit i tech 90 finalkaru nebo ne. Kazdy sveho stesti strujcem. V posledni dobe se mnou par lidi umisteni kese konzultovalo, poradil jsem jim vzdy tohle. Ti co poslechli maji hospodu na mytince, ti co neposlechli maji finalkarsky pruchodak. Funguje to naprosto spolehlive. Pokud chce nekdo oboji, tedy kes s velkym poctem nalezu, ale bez finalkaru, tak at zalozi tradicku.

 

Bohužel máš pravdu. No jo, ale daleko od parkoviště nemá cenu dávat složitou mysterku. Ani na tu tradičku ti moc lidí nepřijde, natož na něco co musíš doma složitě luštit. To by to musel být jo luxusní kousek z hlediska luštění nebo krabičky. Wherigo má smysl dát někam do přírody, protože tam to můžeš odehrát stejně dobře jako v tom městě.

A tradička ve městě znamená spoustu údržby nebo keše o ničem na pár měsíců a pak místo obsadí někdo jiný.

Řešení to nemá, alespoň ne z našeho pohledu. Musel by to tu zasáhnout GS a těm je to zjevně jedno. Takže časem skončíme u těch tradiček, jiné keše nebudou a tak to ostatně chtějí i sami finálkaři, ne? Mě by jenom zajímalo, jakému procentu kačerů ze současné komunity by to vadilo. Třeba by nás ten výsledek nemile překvapil  :(


  • 0

#5906 Modrak

Modrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 21 duben 2017 - 12:57

... No jo, ale daleko od parkoviště nemá cenu dávat složitou mysterku. Ani na tu tradičku ti moc lidí nepřijde, natož na něco co musíš doma složitě luštit. To by to musel být jo luxusní kousek z hlediska luštění nebo krabičky.....

Prave ze u slozity mysterky to smysl ma. Kdyz budes lustit kes tejden, nebo i jen treba nekolik hodin, tak tomu pak klidne jeste venujes hodinu v terenu, protoze to uz je z pohledu celkovyho vynalozenyho usili jedno a rad si tam zajdes, taky uz jen proto ze tam je treba jen 5 FI, pul roku uz tam nikdo nebyl a stoji ti za to se tam zaradit jako sestej. Pokud chces aby tam byli zalogovani jen tihle, pak prave ji musis dat nekam do haje. Realne je treba si uvedomit ze ty opravdu tezky mysterky lusti jen relativne nepatrny mnozsvi lidi a pokud chces mit jen poctivy logy, tak jich nikdy nemuze bejt moc. Pokud na ni chces mit hafo logu, pak ji dej na Vaclavak a je uplne jedno jestli je to tradicka, nebo D5 mysterka. Ale finalkar tomu tu hodinu v terenu neda, protoze za tu hodinu muze sprasit 10 jinejch kesi na pohodu a to je pro nej efektivnejsi. Naopak u jednoduchy mysterky to smysl nema, D2 s lustenim na 5 minut nema smysl zasit do hloubi pralesa. Ale tu zas neni treba chranit pred finalkarema, u ty je to celkem jedno.

 

Lidi venuji spoustu casu vymejslenim vymazlenejch kesi, ale malokdo uz resi to, pro jakou cilovou skupinu to chteji mit. Kdyz si predem polozi otazku koho na te kesi chteji mit zalogovaneho a koho ne, muzou tu kes tomu prizpusobit. Pro spravnou funkci kese je to stejne dulezity jako ty ostatni veci, kterym owner obvykle pozornost venuje.


  • 7

#5907 vvitty

vvitty

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 142 příspěvků(y)

Publikováno 21 duben 2017 - 13:45

... No jo, ale daleko od parkoviště nemá cenu dávat složitou mysterku. ...

 

Proc by nemelo? T5 taky nejsou az na vyjimky zrovna drive in :-)

Kdyz uz venuju kesi par veceru tak hodinka navic nehraje roli. Stejne clovek nestihne vylustit tolik tezkych kesi aby mohl lovit kazdy den (az na cestne vyjimky :-) ) a na nekterych mam zasek uz pul roku ... ale zase ta radost kdyz se objevi dalsi stripek skladacky :-)


  • 0

#5908 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 21 duben 2017 - 14:33

... finalkari dostali do sparu kes hned druhej den po publikaci. V Praze naprosto normalni ... Je naprosta pitomost zakladat kese na dostupnejch mistech v Praze, kde to sprasi kazdej jouda. Kdyz uz si da owner s kesi tu praci a zalezi mu na ni, muze ji umistit nekam na mene dostupne misto. ... V posledni dobe se mnou par lidi umisteni kese konzultovalo, poradil jsem jim vzdy tohle. Ti co poslechli maji hospodu na mytince, ti co neposlechli maji finalkarsky pruchodak. Funguje to naprosto spolehlive. Pokud chce nekdo oboji, tedy kes s velkym poctem nalezu, ale bez finalkaru, tak at zalozi tradicku.

 

... malokdo uz resi to, pro jakou cilovou skupinu to chteji mit. Kdyz si predem polozi otazku koho na te kesi chteji mit zalogovaneho a koho ne, muzou tu kes tomu prizpusobit. Pro spravnou funkci kese je to stejne dulezity jako ty ostatni veci, kterym owner obvykle pozornost venuje.

 

Modráku, ty jsi „kačer — pragmatik“. A z pragmatického hlediska máš samozřejmě pravdu. Já si však stále tak trochu naivně myslím, že hrát by se mělo fér (a v to počítám i plnit přání ownera, i když jsou nevymahatelná), jinak ta hra ztrácí smysl. A ne, že bychom měli těmto podvodníčkům ustupovat a vytvářet keše tak, aby se na ně nedostali, nebo aby je nezajímaly. Proč by kačer, který si chce poctivě odlovit nějakou zajímavější keš, musel lézt do těžkého terénu, proč by si ji nemohl odlovit ve městě? Proč by měly být ve městech jenom tradičky, protože ty ufinálkařit nejdou? To je přece postavené na hlavu.

 

Já vím, že tomu nejde primárně zabránit, ale lze tím alespoň veřejně opovrhovat. A to, z čeho mám depresi, je fakt, že tím vlastně nikdo moc opovrhovat nechce. Místo, aby se takové chování veřejně pranýřovalo, tak se dotyční obhajují, hledají se různé konstrukce „jak to taky mohlo být jinak, než jak to vypadá“ a tomu, komu se to nelíbí, se doporučují různá řešení, jak by se s tím měl smířit, anebo ustoupit (a ano, vytváření keší v náročnějších terénech, jak doporučuje Modrák, je forma ustupování). Pročpak asi? Kdyby si od podobných individuí pes kůrku nevzal, tak by to některým z nich taky vadilo a třeba by s tím přestali, nebo by s tím jiní ani nezačali. Veřejné opovržení je mocná zbraň, ale mám pocit, že jestli se tady vůbec používá, tak spíš na ty, kteří se s tím nechtějí smířit. Pročpak asi, kladu si otázku a odpovídám si na ni v duchu sám pro sebe.


  • 6
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#5909 Modrak

Modrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 21 duben 2017 - 15:43

S verejnym opovrzenim je to tezky. Kdyz bude 99% verejnosti ctit urcity moralni kodex (a je uplne jedno jestli v geocachingu nebo v cemkoliv jinym), tak muze tech 99% verejne opovrhovat tim 1% ktere to nerespektuje a muze na ne vytvaret nejaky tlak. V momente kdy ten kodex nerespektuje 80% spolecnosti a z tech 20% co ho respektuje je treba jen maly zlomek vubec ochotny jit do nejakeho konfliktu, tak tech par procent podivinu co takhle funguji realne zadny tlak na tu vetsinu nikdy vytvorit nemuze. Ja jsem na jednu stranu hodne tezkej pragmatik, ale to vubec neznamena ze nekomu ustupuju. Dam jim to sezrat pri kazdy prilezitosti. Ale to jeste neznamena ze jim musim zaroven cpat veci pod nos abych jim to zjednodusoval. To nepovazuji za ustupek, ale za obranu. Jo a neni to o tezkem terenu. T5 u silnice je neodradi. Muze to bejt i jen T1.5, staci kdyz to neni drajvka.

 

To mas jak se zamkem na dverich. Teoreticky by spolecnost slusnejch lidi mohla fungovat bez zamku. Mohl bych mit otevrenej barak, kdyz ke me pujdes na ohlasenou navstevu tak bys mohl dovnitr i kdyz tam jeste nebudu a podobne. Jsou i mista kde to tak funguje. U me doma to tak nefunguje, zamek mam. Je to pakarna, obcas si nekdo zapomene klice, jednou jsem si zabouchnul dvere kdyz jsem vynasel odpadky, kdybych to nemusel zamykat bylo by to pohodlnejsi. Ale zneuzivalo by se to a spatne by to skoncilo, a to i kdyz bys zlodejema opovrhoval. Tak mam barak zamcenej, zrovna tak auto a dalsi veci. Trochu mi to komplikuje zivot, ale prohlasit o tom ze ustupuji zlodejum bych se neodvazil. Neustupuji, jen jim efektivne hazim klacky pod nohy. Trochu to zasahne i ty proti kterym to namireno neni, ale tem to nevadi, resp. se s tim discomfortem smiri, kdyz jim jinak zajisti aby to fungovalo. Ja jsem zvyklej si pro kes ktera mi za to stoji zajet pomerne daleko a je pro me hodnotnejsi nalez silenosti s jednim FI za rok, nez pruchodaku v Praze.

 

Snazit se udrzet D5 bez finalkaru na Vaclavaku je stejna pitomost, jako polozit na ten Vaclavak na zem tisicovku, misto abych si ji zakopal v lese. Teoreticky by ta tisicovka z Vaclavaku taky nemela zmizet. Ja jako pragmatik ji ale presto radsi schovam kdovi kde. Clovek ktery tu bankovku polozi na ten Vaclavak a bude trvat na tom ze tam ma zustat a nikdo ji nema ukrast ma sice pravdu, ale z meho pragmatickeho pohledu je zraly na ustavni lecbu. Kdyz tam misto te tisicovky polozi mysterku, je to dost podobne.

 

Ostatne mas kese kde se finalkari verejne pranyruji. Napriklad https://coord.info/GC6R2RW. Tam kdyz si kliknes na stupne vitezu, dostanes se na udaje o tom kdo a jak tu kes lustil. Vse je podchycene do detailu, o kazdem je tam zaznam jak se ke kesi dostal. Presto je to spouste lidi naprosto jedno a ze jsou verejne pranyrovani jim nijak nebrani v odlovu. Posledni regulerni odlov kese probehl 21.1., od te doby tam uz 3 mesice chodi bez vyjimky jen finalkari. A je jim to jedno, protoze stejne se to o nich davno verejne vi, stejne se pohybuji pouze ve spolecnosti dalsich finalkaru takze v jejich bezprostrednim okoli je to kazdemu jedno a co si o nich myslis ty jim asi zily nijak netrha. Takze nadavat na ne sice muzes a je dobre ze to delas, ale efektivnejsi je to co rikam ja, tedy necpat jim ty kese zbytecne pod nos. Ti co je opravdu lusti si k nim tu cestu najdou at budou kdekoliv.


  • 3

#5910 Vláček

Vláček

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 787 příspěvků(y)

Publikováno 21 duben 2017 - 16:14

A to, z čeho mám depresi, je fakt, že tím vlastně nikdo moc opovrhovat nechce.

 

Na druhou stranu, čím víc se o nich píše, tím víc se o nich dovídají i ti, kteří to doposud nevěděli a které by takový způsob lovu vůbec nenapadl.


  • 1

#5911 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 21 duben 2017 - 16:24

Vláčku, nepochopil jsem úplně, jestli máš na mysli princip: "pšt, nikomu o tom neříkejte, aby to náhodou nezačali dělat i ti, které by to jinak nenapadlo". Pokud ano, tak s tímto principem nemůžu souhlasit, pokud jsi to myslel jinak, pak se omlouvám za nepochopení.
  • 2
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#5912 mr3ska

mr3ska

    Optimista

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 21 duben 2017 - 16:40

mh.mail: jsem jedním z těch, co si odehráli ITZ01-03, teď i to nové wherigo a po pravdě nebýt několika přátel s kterými jsme se na jejich odlovy vždy dohodli, sám bych se na ně asi chystal dlouho (pokud bych je vůbec kdy odlovil). Nicméně jsou spolu s několika kanálovkami tím nejlepším, nejzajímavějším a nejintenzivnějším zážitkem, který jsem za těch několik let (asi 6 nebo kolik) v GC zažil. Taky jsem rád, že jsi byl ochotný mi semtam poradit nebo něco ozkoušet když mi to na telefonu nešlo (zatím to wigo není venku) a taky že jsem Tě měl možnost potkat právě když jsme lovili Tvé poslední wherigo. Nic co by bylo takhle komplexní a mělo tolik možných cest jsem nikdy neabsolvoval a přiznávám, že byla i sranda sledovat ty rozdílný cesty v rámci naší kačerský skupiny co jsme wigo lovili. Myslím si, že ti co to odloví jen stylem "hurá pro pixlu" se o dost ochudí a že je to jen jejich mínus. Chápu, že Tě to jako ownera se*e, protože je mi jasný co práce s tím muselo být, ale určitě je dost lidí jako jsem já, kteří si toho váží. ;)


  • 4

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

 

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

 

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"


#5913 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 21 duben 2017 - 17:05

mr3ska: Díky, tohle vždycky potěší. V tomto případě mě to ale naštvalo u keše spřátelených kačerů, už prostě z principu. Bazilišek už je sice taky na finálkách, ale přece jenom to pár týdnů trvalo, tady to tam dali už druhý den.

Modrak: Máš pravdu, příklad se zamykáním je, myslím, hodně přesný, dobrý je i ten s tisícikorunou. Jenže tady nejde o peníze, ale o zábavu, hru a přijde mi fakt smutné, že lidi takhle prasí a ještě se přetvařujou. Já nejsem zas až takový naiva, aby mi nebylo jasné, že proti tomu moc (prakticky nic) nezmůžu, prostě mě to včera hodně naštvalo a do geodepresívního koutku si leckdo napíše i mnohem méně depresívní věci, tak jsem si řekl, že si taky postěžuju.
  • 2
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#5914 Modrak

Modrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 21 duben 2017 - 17:23

... prostě mě to včera hodně naštvalo a do geodepresívního koutku si leckdo napíše i mnohem méně depresívní věci, tak jsem si řekl, že si taky postěžuju.

Coz to je v poradku, od toho to tu prece mame, abysme mohli chodit brecet do kouta :-)


  • 0

#5915 zvedavkanocni

zvedavkanocni

    recesistka

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 21 duben 2017 - 17:38

Přece na postěžování tu koutek je a tebou popsaný případ je dost silné kafe. 

 

Na druhou stranu příspěvky jako napsal Mr3ska jsou přímo dálnice z depky :) , moc hezky se to čte a pro ownera to musí být přímo balzám na duši.

 

Modrákův přístup se mi zdá rozumný. Někdy zírám, jak krátká procházka je pro řadu lidí problém ( i obecně, nejen v gc ). 


  • -1

#5916 mogi2003

mogi2003

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)

Publikováno 21 duben 2017 - 18:42

Na druhou stranu, čím víc se o nich píše, tím víc se o nich dovídají i ti, kteří to doposud nevěděli a které by takový způsob lovu vůbec nenapadl.

 

No,já jsem se o nějakých stránkách z finálkami dozvěděl až tady a nijak jsem se nezačal pídit po tom kde a jak je najít, Geocaching mám jako zábavu a propojení dalších koníčků ( kolo,příroda ,památky ) a myslel jsem,že i naprostá většina ostatních. Na žádném eventu jsem nikdy nebyl,takže ty procenta finálkářů mi docela vyrazily dech.Myslel jsem, že je to několik desítek lidí co potřebují každý bod do nějaké soutěže, kterou chápou jen oni.Já to mám jednoduchý.Mysterku kde je potřeba rozebrat zdrojový kód na prvočinitele neulovím ( pokud o ní v lese nezakopnu ), protože IT fígle neumím. Ale zase takový juchání,jako když se mi podařilo přijít na to jak na Maďarskýho hraběte finálkář nezažije. A na Baziliškovi,kterého mám kousek,už jsem strávil hodinu a ještě nevlezl do lesa,Takže už se těším,až zas vyšetřím čas a vyrazím ho porazit.

Prostě chápu depresi ownera,který se moře času piplá s keší na kterou pak chodí asi dost lidí, který si souřadnice od někud stáhli. Ale nemyslím, že je zas tak málo lidí, kteří ocení povedenou a nápaditou mysterku,dlouhou multi pěknou přírodou nebo zábavný wigo ( Watsona jsem hrál ve Vysočanech,takže za tím druhým se taky určitě podívám ) a potvrdí to aspoň pěkným logem.

Hrozně nerad bych,aby tvůrci takových keší na to zanevřeli.Protože až budou všude jen tik-takovky za okapem,tak nebudou sice finálkáři,ale asi ani nikdo jiný.I když minimálně jeden mě napadá... :)


  • 2

#5917 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 21 duben 2017 - 19:12

Ten k odlovům ani ty keše nepotřebuje ;)
  • 0
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#5918 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 790 příspěvků(y)

Publikováno 21 duben 2017 - 19:49

Někdo se o finálkách dověděl až tady? Když tady někdo napíše jen kód keše a ne přímo odkaz na ni a já se chci podívat o co jde, přetáhnu si ten kód do adresního řádku, což spustí hledání Googlem. A co asi tak najdu? Někdy rovnou listing keše, ale často odkaz na finálkový web. Zaregistrovaný tam nejsem, tak souřadnice neuvidím, ale že bych o existenci finálkového webu nevěděl?


  • 0

#5919 Vláček

Vláček

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 787 příspěvků(y)

Publikováno 21 duben 2017 - 20:04

Někdo se o finálkách dověděl až tady?

 

Třeba já.


  • 3

#5920 Jerry 68

Jerry 68

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 21 duben 2017 - 20:12

Jo já taky, už jsem to tu kdysi psala.
  • 0
Čas strávený v Chřibech se nepočítá:-).




2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama