Přejít na obsah


Fotka

POI Loader havaruje na exportovanych datech

geoget garmin

Nejlepší odpověď HaLuMa , 05 listopad 2013 - 8:38

Tak v dodanem GPXku jsem nasel u kese GC30HRE v listingu znak s kodem 0x18. Na tom se muze POI Loader opravnene vztekat.

Přejít na celý příspěvek


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
67 odpovědí na toto téma

#1 nopek

nopek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 103 příspěvků(y)

Publikováno 01 listopad 2013 - 20:28

Mam problem s POI loaderem. Kdyz vygeneruju data pro POI loader a pak ho spustim, zacne se tvorit gpi soubor a pak to hodi hlasku, ze " je chyba dat v souboru traditional cache.gpx i unknow cache.gpx". A tak se tam nenahrajou vsecky polozky.  No nejspis to dela nejake podelana kes nebo i vic v databazi, pac jsem uz preinstaloval gegoget i POI Garmin plugin a problem stale trva. V geogetu jsem zkousil vsechny ty opravne tooly, co tam jsou. To taky nepomohlo. Protoze jde kese cele CR a neco v okoli , mam jich tam pres 45 000. Jak zjistit v tomhle poctu, ktera kes to dela? Pripadne dela to nutne nejaka kes nebo to muze byt i spatnym nastavenim pluginu?


Tento příspěvek byl upraven od nopek: 02 listopad 2013 - 9:05
pridany stitky

  • 0

#2 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 01 listopad 2013 - 20:32

Tohle dela v drtivy vetsine pripadu kes. Problem je v tom, ze to muze delat COKOLIV, co je u ni napsano. POIL. si proste obcas usmysli, ze se mu nelibi ten a ten znak a pres nej to proste neprojde... Takze muzes jedine hledat, u ktery kese je bordel typu &@{}{@& apod. (nerikam, ze jsou to rpimo tyhle znaky, je to jen priklad)


  • 0

#3 nopek

nopek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 103 příspěvků(y)

Publikováno 01 listopad 2013 - 20:36

Takze zadny nastroj na to neni? Jak ty znaky mam hledat v takhle obsahle databazi?


  • 0

#4 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 01 listopad 2013 - 20:38

Ona tu pred nejakym casem byla diskuze, ktera se primo tomuhle problemu venovala. Ale priznam se, ze jsem ji moc nesledovala. Zkus projit temata s POI Loaderem a uvidis, Nekde to tady je.


  • 0

#5 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 795 příspěvků(y)

Publikováno 01 listopad 2013 - 21:39

Jo, s tím jsem problém měl. Zobraz si to příslušné GPX v prohlížeči, třeba jen přetažením do otevřeného okna prohlížeče, je to obyčejné XML. (já tehdy používal Chome, nebo CoolNovo - Chromium) a napíše ti to, že je tam chyba. Na xxxxxxx té pozici. Tu pozici najdi, jde to editorem, který umí počítat znaky, např. PSPadem. No a pak tu keš trvale smaž z databáze a naipmportuj ji znova, třeba pomocí Stáhnout vlastní logy. Pravděpodobně to pak bude správně. Pokud ne, víš alespoň která to je a např. z ní smaž listing. Netvrdím, že tento postup pomůže, ale pravděpodobné to je.

Nebo půlením intervalu - vyber si půlku daných keší, zkus. Když tam chyba nebude, zkus druhou půlku. Atd. Až budeš mít tu jedinou, zkus udělat GPX jen z ní a prožeň to POIloadrem. Hodně štěstí, je to zdlouhavé. Mě s tím tehdy někdo pomáhal přes Teamviewer.

Jo, a těch problematických může být víc. Třeba nějaký podělaný import. Pokud máš nějaké podezření na skupinu keší, zkus je aktualizovat.

Nevím, možná existuje nějaký validátor XML, který by to našel rovnou.


  • 0

#6 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 10 112 příspěvků(y)

Publikováno 01 listopad 2013 - 21:42

Spolehlive se takto chova take u kesi, ktere maji souradnice 0,0.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#7 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 795 příspěvků(y)

Publikováno 01 listopad 2013 - 22:33

Jo, s nulovými souřadnicemi jsem měl problém také, ale to zdlouhavé hledání mělo jinou příčinu. Nulové souřadnice spolehlivě vzniknou importem archivované keše přes API. Pokud jsi logoval archiválii, nebo něco co bylo následně archivováno, podívej se. To se ale dá odstranit lehce, stačí na první stránce filtru zaškrtnout příslušné políčko.


  • 0

#8 zdeziz

zdeziz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 514 příspěvků(y)

Publikováno 02 listopad 2013 - 0:12

Mě to dělal nějaký starý import s počeštělými waipointy s diakritikou - Odpověď na otázku, Parkoviště, Zajímavé místo. Pomohlo smazat, nový import nebo ručně přepsat, ale bylo to pár kusů, ve velkém řešení neznám.


  • 0

#9 nopek

nopek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 103 příspěvků(y)

Publikováno 02 listopad 2013 - 9:03

Ok, diky. Jdu to zkusit, to bude teda "zabava" :(


  • 0

#10 Parkis

Parkis

    Parkis

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 912 příspěvků(y)

Publikováno 02 listopad 2013 - 12:55

Mě to dělal waypoint s nulovými souřadnicemi, to jde ale snadno odfiltrovat.

Cokoliv jde najít metodou půlení intervalu, je to ale pruda a dlouho to trvá :)


  • 0

#11 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 795 příspěvků(y)

Publikováno 02 listopad 2013 - 23:35

Mě to dělal nějaký starý import s počeštělými waipointy s diakritikou - Odpověď na otázku, Parkoviště, Zajímavé místo. Pomohlo smazat, nový import nebo ručně přepsat, ale bylo to pár kusů, ve velkém řešení neznám.

Mám pocit, že tohle problémy nedělalo. Jen se založily další kategorie POI a ty měly naprosto zprasená jména (rozsypaná diakritika), ale POIloadrem to prošlo. Nevím, už jsem se jich zbavil přepnutím na angličtinu a aktualizací příslušných keší, pak se to snad nějak vyřešilo systémově.


  • 0

#12 nopek

nopek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 103 příspěvků(y)

Publikováno 04 listopad 2013 - 19:40

Tak kese s nulovyma souradkama to nebyly, ty navic ani neexportuju do vysledneho gpx. Chrome hlasi chybu v gpxku. PSpad to gpxko ale neotevre, takze nevim, jak se dostat na ten chybovy radek. Nejaky soft, co umi otevrit gpx a skocit na pozadovany radek?


  • 0

#13 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 520 příspěvků(y)

Publikováno 04 listopad 2013 - 19:59

InternetExplorer ti tusim ukaze rovnou ten chybny radek, tedy alespon to delaval. Ja validuji GPX pres http://www.topografi..._validation.asp. A na koukani do velikych souboru pouzivam TotalCommander. Sice neskocim na pozadovany radek, ale kdyz vim, co je kolem, tak tam rychle skocim pres vyhledavani.


Kdyz mi nekam to GPXko vystavis na stahnuti, muzu se ti na to podivat. (finalky nekradu!)


  • 0

#14 Hupydup

Hupydup

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 34 příspěvků(y)

Publikováno 04 listopad 2013 - 21:09

Mám podobné zkušenosti s havárií POI Loaderu, i když jsem jsem exportoval kešky z GSAKu. Nejprve jsem se to snažil řešit nalezením místa, kde se to děje. Otevřel jsem si GPX soubor ve Wordu, tam se mi ukázalo místo, kde došlo k chybě (tj. číslo řádku a číslo sloupce). Pak jsem Tentýž soubor otevřel v PSPadu, kde je možné skočit na daný řádek a sloupec. Tam jsem zjistil, co to asi způsobuje, ale ve většině případů to byl asi nějaký netisknutelný znak, ale hlavně se to vždy stávalo u nějakého logu, kdy byla asi použita nějaká nestandardní znaková sada, kterou POI Loader nerozdejchal. Zjistil jsem, u jaké kešky a jaký log to dělal, ten jsem v databázi smazal a celou proceduru zopakoval, protože dost často se stejná chyba vyskytla u nějaké další kešky. Prostě opruz.

 

No ale v poslední době už tento problém neřeším, buď se tyto případy již nevyskytují (čemuž moc nevěřím), nebo je to použitou verzí POI Loaderu (teď mám verzi 2.72). Mám už klid, ale opravdu nevím, co přesně pády způsobuje, a co vlastně pomohlo, ale buď jak buď, teď mám po problémech.


  • 0

#15 mr.mates

mr.mates

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 552 příspěvků(y)

Publikováno 05 listopad 2013 - 6:23

Mám naprosto stejnou zkušenost jako Hupydup. Používal jsem poslední verzi POILoaderu na Win7 a jednoho dne to začalo kolabovat. Zpočátku jsem z toho byl zoufalej, ale metodou pokus/omyl jsem došel až k verzi 2.72, která v pohodě sežere vše a bez problémů vytvoří POI soubor. Ani konzultace s někým od Garmina (ani zaboha si nevzpomenu, jak se ten človíček jmenoval, ale kdyby to tu četl, tak ještě jednou dík) nepomohla a to jsme to zkoušeli horem dolem a mnou vygenerované GPX soubory mu přes POILoader prošly a mně ne.

Takže používám 2.72 a je klid.


  • 0

#16 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 520 příspěvků(y)

Publikováno 05 listopad 2013 - 8:38   Nejlepší odpověď

Tak v dodanem GPXku jsem nasel u kese GC30HRE v listingu znak s kodem 0x18. Na tom se muze POI Loader opravnene vztekat.


  • 0

#17 nopek

nopek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 103 příspěvků(y)

Publikováno 05 listopad 2013 - 13:31

Tak problem diky HaLuMa nakonec vyresen. Nakonec slo o dve kese, jednu vyse zminenou s kodem 0x18 a druhou, kde byl paznak s kodem 0x4. Nakonec jsem musel celou databazi rozdelit na vic dilu, protoze tak velke gpx nechtel PSPad otevrit. Jedna chybna kes byla tradicka, druha mysterka. Tohle ostatne hlasil i POIloader, ktery primo lokalizoval chybu v traditional cache. gpx a unknown cache.gpx. Stacilo tyhle kese odstranit z databaze a POI je hotovo.

POIloader verze 2.7.2 nepomohl, sekl se stejne :-/ Diky vsem za cenne rady ;)


  • 0

#18 dejwy

dejwy

    dejwy

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 215 příspěvků(y)

Publikováno 27 listopad 2013 - 8:37

Na téhle keši http://coord.info/GC4T33W mi také POIloader zhavaruje. Buhužel při posílání do oregona vždy tvrdí, že je chyba na 3. řádku, což je nesmysl, tam je ještě hlavička XML. Chyby byla někde na řádku 2000.

Postupným půlením souboru s kešemi jem tuhle mrchu odhalil a viditelně tam jsou v listingu paznaky (ty jsem si ručně přepsal v geogetu - sláva mu), které POIloaderu vadí. U velkých souborů to ale je očistec.


  • 0

#19 vitablondak

vitablondak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 570 příspěvků(y)

Publikováno 09 září 2015 - 20:33

Ahojte, mám problém s POILoaderem. Když stahuju do gps soubor keší, tak mi při cca 21% klekne a objeví se hláška: Během vytváření souboru uživatelských bodů zájmu došlo k neočekávané chybě.

Před cca 2 týdny to bylo ještě ok. Stahuji necelých 5000 keší. Když jsem počet snížil cca na polovinu, tak to proběhlo v pořádku. 

Musím hledat vadnou keš, nebo může být chyba jinde? 

Díky za pomoc.


  • 0

#20 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 674 příspěvků(y)

Publikováno 09 září 2015 - 20:48

Zkus hledat GPIgen.

 

Ale stejně asi skončíš u toho, že budeš hledat tu danou keš,na které to padá :-(


  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz






Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget, garmin

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama