Přejít na obsah


Fotka

POI Loader havaruje na exportovanych datech

geoget garmin

Nejlepší odpověď HaLuMa , 05 listopad 2013 - 8:38

Tak v dodanem GPXku jsem nasel u kese GC30HRE v listingu znak s kodem 0x18. Na tom se muze POI Loader opravnene vztekat.

Přejít na celý příspěvek


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
67 odpovědí na toto téma

#41 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 520 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2015 - 7:36

No, druha moznost je ta, ze name zadnou pordnou volnou pamet... zkratka, jedno GPX se zpracovava v pameti cele.


  • 0

#42 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 674 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2015 - 7:56

Takze tam ma 60k tradicek? =O Jsou lidi, u kterych bych to cekal (nebo i mnohem vetsi cisla), ale tady me to prekvapuje.

 

Tak, možné to je, stačí mít v databázi i okolní státy. Ale pak by mělo stačit vygenerovat si POI body po jednotlivých státech a nahrát si do GPS několik POI souborů.

 

Ale stále asi nevíme:

1. Co má vitablondak za GPS ?

2. Co má v PC ze verzi Windows ?


  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#43 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 520 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2015 - 8:13

Windows jsou celkem fuk... dulezitejsi je kolik mas pameti, a jaky je nejvetsi GPX soubor v datech na zpracovani?


  • 0

#44 vitablondak

vitablondak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 570 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2015 - 13:23

Takže trochu doplním: Ten POILOader už na vaše rady neřeším. Řeším GPIgen.

POI dělám jen pro ČR, což je těch cca 60 tis. keší všeho druhu. Generuji to tím udělátkem (viz výše) z Geogetu tak, jak jsem to dělal pro POILoader léta:-). S navigací to asi nesouvisí, ale mám O550. Paměť v počítači mám dostatečnou. Z GG vylezou 4 soubory o celkové velikosti 405 MB. Největší má 328 MB. Ty 4 soubory by měl GPIgen zpracovávat.  Dříve z POILoaderu lezl soubor cca 380 MB, který jsem ukládal do navigace na kartu.

GPIgen zhavaruje jak jsem psal výše.

 

POILoader havaruje na celku, poloviny projdou. Ale to nechme být. Chtěl bych rozchodit ten GPIgen:-)


  • 0

#45 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 674 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2015 - 13:26

.....

Z GG vylezou 4 soubory o celkové velikosti 405 MB. Největší má 328 MB. Ty 4 soubory by měl GPIgen zpracovávat. 

.....

 

Přijde mi, že by mělo vylézt více menších souborů, ale podívat se na to mohu až doma.


  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#46 vitablondak

vitablondak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 570 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2015 - 13:33

Přijde mi, že by mělo vylézt více menších souborů, ale podívat se na to mohu až doma.

Ano, jsou to 4 složky a každá obsahuje hodně souborů. Podle druhů bodů.

Omlouvám se za nepřesnost.

Díky všem za pomoc.

 

Ty 4 složky generuje ten GG.


Tento příspěvek byl upraven od vitablondak: 14 září 2015 - 13:34

  • 0

#47 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 520 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2015 - 13:35

A nejvetsi GPX soubor v tech podadresarich je jak velky?


  • 0

#48 vitablondak

vitablondak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 570 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2015 - 16:17

Největší jsou Traditional Cache - cca 140 MB.   Mám Windws 7 Professional.


  • 0

#49 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 10 112 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2015 - 16:55

Tak jeste muzes zkusit vsechny soubory dat nekam stranou a postupne je pridavat. Tim zjistit, na kterem to havaruje a ten pak dat Halumovi.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#50 vitablondak

vitablondak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 570 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2015 - 17:12

 Jestli to pomůže, tak přikládám obrázek Příkazového řádku...

 

GPIgen_-_chyba.png


Tento příspěvek byl upraven od vitablondak: 14 září 2015 - 17:13

  • 0

#51 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 520 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2015 - 17:30

Uz to asi chapu. Tam je v GpiGenu slabe pametove narocne misto. Snad tyo ani nebudu vysvetlovat, protoze bych vypadal jako pomatenec. Proste pri te optimalizaci se ty predpripravene body ruzne vybiraji, seskupuji, obaluji a ty obalene bloky do sebe ruzne vnoruji... zkratka operace, ktere vubec nejsou vhodne k tomu, aby se delaly se soubory na disku, a proto se to dela v pameti. Jenze je to narocne na to, aby se cela kategorie bodu vesla do pameti.

 

tedy ne jeden GPX soubor, ale vlastne cela kategorie, ktera muze byt tvorena vicero GPX soubory. To jsem mystifikoval.

 

A tak mne napada, ja kdyz si generuji POI, tak mam ty kesky jeste rozdelene do kategorii, kde mam zvlast odlovene, zvlast disablovane, atd. To tu neni?


  • 0

#52 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 520 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2015 - 17:31

Jen jeste pro jistotu upresnim.. problem neni v datech. data jsou v te dobe jiz prectena a vygenerovana.. problem je opravdu jen v tom, ze tech dat je moc a nevejdou se pro "optimalizaci" do pameti.


  • 0

#53 vitablondak

vitablondak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 570 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2015 - 17:38

Jen jeste pro jistotu upresnim.. problem neni v datech. data jsou v te dobe jiz prectena a vygenerovana.. problem je opravdu jen v tom, ze tech dat je moc a nevejdou se pro "optimalizaci" do pameti.

Někdo výše psal o půl milionu keší bez problému. Ani ostatním to problémy nedělá. A u mě, ITlamy je málo paměti...? Měl jsem za to, že GG generuje ta data pro GPIgen (a POILoader) vhodným způsobem.


  • 0

#54 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 674 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2015 - 17:41

Největší jsou Traditional Cache - cca 140 MB.

 

Já ho mám 116 MB a to tam také dávám celou ČR.

 

Jinak POI generuji z 302 MB dat.


  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#55 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 520 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2015 - 17:42

GG data negeneruje, to generuji pluginy "tretich" stran. Takze tam si muze kazdy autor navymyslet co chce. Treba i to, ze vyslednou podoby generovane struktury ovlivni uzivatel.


  • 0

#56 vitablondak

vitablondak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 570 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2015 - 17:43

Z GG mi vylezou tyto 4 složky. 

 

GPIgen_-_data.png


  • 0

#57 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2015 - 17:43

Jen doplním, že při pokusu jsem byl na TeamVieweru. Systeminfo hlásilo 2 GB volné paměti...


  • 0

#58 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 520 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2015 - 17:55

V tom pripade mne ta data zajimaji, abych si to zkusil.

 

Staci ta slozka GC, ve ktere to pada.


Tento příspěvek byl upraven od HaLuMa: 14 září 2015 - 17:56

  • 0

#59 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 674 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2015 - 17:59

Já to mám takhle, přidávám si i další složky:

 

Hele, kolik máš v PC paměti ? A kolik máš aktuálně volné ?

Přiložené miniatury

  • memory.jpg
  • POI.jpg

  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#60 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2015 - 18:16

kolombo, precti si, co psal Erik ;)


  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget, garmin

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama