Přejít na obsah


Fotka
* * - - - 1 Hlasů

a:DrakeSync


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
420 odpovědí na toto téma

#1 lnavrat

lnavrat

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 190 příspěvků(y)

Publikováno 29 srpen 2013 - 20:56

Funkční adrakesync je také mým tajným snem. Žel chybí pouze programátorským laikům a nikoliv nějakému schopnému programátorovi :-( takže se ho spíše nedočkáme.


Programatorovi zatim sice chybi, ale resim to cestou PocketDrake->copy paste -> a:Drake. (PocketDrake je v mem telefonu a je to primarni zdroj, a:Drake ma ma zena a tak zatim nepotrebuji zpetne synchro z a:Drake).

Jinak spis neni cas. Mam v c# udelanou gui pokus aplikacku, ktera dokaze komunikovat s telefonem pres MTP/PTP:dokazu brouzdat stromem, nakopirovat soubor tam a zpatky a smazat ho. Ale neni nejak cas to predelat na exe cmd utilitku a rozsirit a:Drakesync o 3. moznost, ktera by to volala.
A jeste netusim jak si ukladat, ktere zarizeni se pouziva a kde to je v tom zarizeni ulozeno. neco jako offline verze adrake.ini.
  • 0

#2 lnavrat

lnavrat

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 190 příspěvků(y)

Publikováno 01 září 2013 - 20:49

Takze, vikend jsem stravil s a:DrakeSync a vznikla verze 1.0.11. Podporuje MTP/PTP. Pricemz nepodporuje offline listingy a externi prilohy.
Pozadavky: .Net Framework 4.0
Testovano: W7 64b. + Samsung S3 Mini

Ke stazeni zde: http://download.navr...sync-1.0.11.gip.

Pouziti:
Po spusteni a:DrakeSync vybrat volbu MTP a kliknout na ikonku pro vyber slozky. Ta od download vlevo. To by melo proskenovat telefon a najit soubor arDrake.ini. Do prvniho radku pak ulozi nazev zarizeni napr. GT-I8190N:\ a pod to adrake\aDrake.ini. Na zalozce s nastavenim pak aktualizuje polozku SD MTP Root Path.
Potom uz normalni pouzivani.

syntaxe prikazu mtp.exe, ktere podporuje a az na prvni vola a:DrakeSync
--devices 
       vypise seznam pripojenych zarizeni pres MTP/PTP
--get sourceFilePathInPDA targetFilePathInPC  
       stahne soubor z PDA
--put sourceFilePathInPC targetFilePathInPDA  
       ulozi soubor do PDA
--verify filePathInPDA 
       otestuje zda se soubor nachazi v PDA v danem miste
--search fileName 
       vrati cestu k zadanemu souboru v PDA     
--databases folderPathInPDA databaseExtension 
       vypise seznam souboru v dane slozce s prislusnou priponou.

Format cesty v PDA:
<device>:\<SDCardFolder>\<Path>. napr. GT-I8190N:\Phone\adrake\aDrake.ini

Vse je case sensitive.

Funkcnost ve Windows XP nemam jak overit, Predpokladam, ze je potreba mit nainstalovany min. Window Media Player 10 a asi posledni SP3.

Snad to bude fungovat i dalsim nez jen me:)
  • 0

#3 kulicka

kulicka

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 161 příspěvků(y)

Publikováno 01 září 2013 - 22:19

ooooo.... nejsme hodni,nejsme hodni,tisice kaceru ti budou vdecni.... Jen co vyvencim hafika,vyzkousim to.
  • 0
Medvidek

#4 skurakai

skurakai

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 513 příspěvků(y)

Publikováno 02 září 2013 - 5:58

První pokus s adakesync proběhl neúspěšně.

There was an error during the execution of this program.
The application might become unstable and even useless.
It's recommended that you save your work and close this application.

Cannot open file "D:\GeoGet\data\script\aDrakeSync\Data\mtp---search.txt". Proces nemá přístup k souboru, neboť jej právě využívá jiný proces.

  • 0
Garmin Oregon 550
Sony Xperia Tipo ST21i - aDrake Plus

#5 kulicka

kulicka

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 161 příspěvků(y)

Publikováno 02 září 2013 - 12:35

Ja se s tim v noci take chvilku potykal,ale odmitalo to pracovat. Hlaska - Na vybranem disku nebyl nalezen soubor. viz. obrazek - teda estli se mi po rychlostudiu vlozi :) Problem vydim v ceste. Pripojene zarizeni ma cestu do adresare adrake: Počítač\GT-N7100\Phone\adrake v adrake ini je /Storage/Sdcard/adrake kdyz zapnu v nastaveni pluginu prepinac MTP nastavi se c hornim okenku GT-N7100:\ v dolnim pak adrake\adrake.ini a neda se to zmenit Pokud budu editovat cesty v adrake.ini predpokladam,ze pak zase adrake nenajde databazi K.

Přiložený soubor (y)


  • 0
Medvidek

#6 lnavrat

lnavrat

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 190 příspěvků(y)

Publikováno 02 září 2013 - 13:17

kulicka napsal/a:
Ja se s tim v noci take chvilku potykal,ale odmitalo to pracovat.
Hlaska - Na vybranem disku nebyl nalezen soubor.
viz. obrazek - teda estli se mi po rychlostudiu vlozi :)

Problem vydim v ceste.
Pripojene zarizeni ma cestu do adresare adrake:

Počítač\GT-N7100\Phone\adrake

v adrake ini je /Storage/Sdcard/adrake

kdyz zapnu v nastaveni pluginu prepinac MTP nastavi se c hornim okenku GT-N7100:\
v dolnim pak adrake\adrake.ini a neda se to zmenit

Pokud budu editovat cesty v adrake.ini predpokladam,ze pak zase adrake nenajde databazi

K.


V aDrakeSync obreazovka nastaveni, tam se musi nastavit korektne cesta k SD karte.

tj. ne v aDrake.ini, ale v tom dialogu nastaveni (resp.
%APPDATA%\geoget\script\adrakesync\adrakesync.ini).

u me tam je:

SD_MTP_RootPath : Phone
SD_CardRootPath: /storage/sdcard0/

mtp root card, si prepisuji tim co najdu, ale to druhe ne. zkusim odpoledne to upravit, aby to prepsalo taky z adrake.ini.
  • 0

#7 kulicka

kulicka

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 161 příspěvků(y)

Publikováno 02 září 2013 - 14:10

Jak se vlastne adrakesync k telefonu pripojuje? Cesta v pruzkumniku je : Počítač\GT-N7100\Phone\adrake Dokud se cely telefon pripojoval jako disk,tak byla cesta /mnt/sdcard....blabla Pokud se ovsem ted pripojuje pres nejake wokenni rozhrani, bude cesta takova - Počítač\GT-N7100\Phone\adrake Zatim se mi to stale nedari nasimulovat. Pokud se nemistne pletu,dloubni do mne prosim.
  • 0
Medvidek

#8 lnavrat

lnavrat

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 190 příspěvků(y)

Publikováno 02 září 2013 - 14:21

kulicka napsal/a:
Jak se vlastne adrakesync k telefonu pripojuje?
Cesta v pruzkumniku je :

Počítač\GT-N7100\Phone\adrake

Dokud se cely telefon pripojoval jako disk,tak byla cesta /mnt/sdcard....blabla
Pokud se ovsem ted pripojuje pres nejake wokenni rozhrani,
bude cesta takova - Počítač\GT-N7100\Phone\adrake
Zatim se mi to stale nedari nasimulovat.
Pokud se nemistne pletu,dloubni do mne prosim.


Zalezi na aplikaci jak reprezentuje MTP strukturu.

Total commander 8.5 beta: \\GT-N7100\Phone\adrake
windows explorer pravdepodobne: GT-N7100\Phone\adrake

aDrakeSync/mtp.exe GT-N7100:\Phone\adrake

/mnt/sdcard je interni cesta v androidu. Ta pro adrakeSync nema vyznam. aDrakeSync proto ji musi konvertovat. Tj. vezme obsah v adrake.ini a nahradi jej v metode ToCardPath() na neco jineho.

ToCardPath pracuje s tim, co ma v dialogu nastaveni adrakeSync.
tj. napr. /mnt/sdcard <=> Phone

----------
veskera komunikace adrakesync s telefonem probiha skrz mtp.exe, ktery je pribalen s adrakesync.
v Log adrakeSync najdes ted spostu hlasek (zatim jsem je tam nechal). Mezi nimi najdes i kde je nainstalovan adrakeSync. V ramci neho je slozka data a v ni najdes souboru mtp---XXX.bat, ktere si adrakeSync vytvari a komunikuje tak s mtp.exe a telefonem.
  • 0

#9 lnavrat

lnavrat

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 190 příspěvků(y)

Publikováno 02 září 2013 - 14:28

Pokud se nemistne pletu,dloubni do mne prosim.

BFU postup:

1. v telefonu se podivat jak je cesta k interni sd karte.
2. napsat to v dialogu nastaveni v adrakeSync
3. kliknout na ikonku selectDisc (vlevo od download)

Az budu doma, mozna zkusim pridat nejake screenshoty.
  • 0

#10 kulicka

kulicka

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 161 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2013 - 1:32

lnavrat napsal/a:
BFU postup:

1. v telefonu se podivat jak je cesta k interni sd karte.
2. napsat to v dialogu nastaveni v adrakeSync
3. kliknout na ikonku selectDisc (vlevo od download)

Az budu doma, mozna zkusim pridat nejake screenshoty.



Covece to mam vsechno nastaveny

SD MTP Card Path: Phone
SD Card Path: /adrake/

po klepnuti na selectDisk to zkonci s chybou

Na vybranem disku nenalezen soubor

GT-N7100:\\storage\sdcard0Phone\cachedb.db3
  • 0
Medvidek

#11 lnavrat

lnavrat

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 190 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2013 - 20:25

kulicka napsal/a:

lnavrat napsal/a:
BFU postup:

1. v telefonu se podivat jak je cesta k interni sd karte.
2. napsat to v dialogu nastaveni v adrakeSync
3. kliknout na ikonku selectDisc (vlevo od download)

Az budu doma, mozna zkusim pridat nejake screenshoty.



Covece to mam vsechno nastaveny

SD MTP Card Path: Phone
SD Card Path: /adrake/

po klepnuti na selectDisk to zkonci s chybou

Na vybranem disku nenalezen soubor

GT-N7100:\\storage\sdcard0Phone\cachedb.db3


u tebe ma byt toto:
SD Card Path: /storage/sdcard0/

musis z toho proste dostat:
GT-N7100:\Phone\adrake\cachedb.db3
  • 0

#12 lnavrat

lnavrat

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 190 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2013 - 20:38

skurakai napsal/a:
První pokus s adakesync proběhl neúspěšně.

There was an error during the execution of this program.
The application might become unstable and even useless.
It's recommended that you save your work and close this application.

Cannot open file "D:\GeoGet\data\script\aDrakeSync\Data\mtp---search.txt". Proces nemá přístup k souboru, neboť jej právě využívá jiný proces.


To vypada, ze mtp.exe jeste neukoncilo hledani, ale adrakesync uz chtel vysledek. Komunikace s etl, se obcas kousne. Mi to napr. dela tak, ze musim telefon odemknout, jinak windowsy se s nim nebavi.

Ten search neni uplne nutny, pokud clovek do souboru:

D:\geoget\data\script\adrakesync\adrakesync.ini

za predpokladu, ze v mtp---search.txt bude ulozeno

GT-I8190N:\Phone\adrake\aDrake.ini

a
v aDrake.ini je CardFolder=/storage/sdcard0

nastavi/prepise toto
CardPath=GT-I8190N:\
IniFile=adrake\aDrake.ini
SD_MTP_RootPath=Phone
SD_RootPath=/storage/sdcard0/
  • 0

#13 lnavrat

lnavrat

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 190 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2013 - 20:58

Takze, jsem aktualizoval mirne adrakesync na 1.0.11a (odkaz stejny jako v predchozim pripade) nastavuje SD Card Path na zaklade CardFolder v aDrake.ini.
  • 0

#14 kulicka

kulicka

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 161 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2013 - 22:05

lnavrat napsal/a:

u tebe ma byt toto:
SD Card Path: /storage/sdcard0/

musis z toho proste dostat:
GT-N7100:\Phone\adrake\cachedb.db3


Tashunko Sapa,sypu si hlavu popelem.

Moc diky za upravu adrakesync i za pomoc.

Jupijajej,uz to chodi :)
  • 0
Medvidek

#15 geoblackbirds.cz

geoblackbirds.cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 107 příspěvků(y)

Publikováno 08 září 2013 - 22:17

CardPath=GT-I8190N:\
IniFile=adrake\aDrake.ini
SD_MTP_RootPath=Phone
SD_RootPath=/storage/sdcard0/


Zdravim, mohl bych požádt o radu ochledně nastavení a:drakesync? Používám tento super softík v HTC One S.
Plugin jsem si stáhnul i nainstaloval, upravil dle rad, ael někde dělám chybu, jelikož mi to v dos okně hlásí chybu

System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at PortableDevices.Program.Main(String[] args)

Před chybovou hláškou mi do adresy psalo následující adresu:

:\Internˇ Łlo§içtŘ\adrake\aDrake.ini

Neprogramuji, ale předpokládám, že mám špatně cestu k databázi. Nastavil jsem vše takto:

V mtp --- search.txt jsem napsal:
HTC One S:\Phone\adrake\adrake.ini

V adrakesync.ini:
CardPath=HTC One S:\
IniFile=adrake\aDrake.ini
SD_MTP_RootPath=Phone
SD_RootPath=/storage/sdcard0/

Nevím, kde může být chyba :( Díky za každou radu.
  • 0

#16 skurakai

skurakai

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 513 příspěvků(y)

Publikováno 09 září 2013 - 15:09

lnavrat: moje inteligence v souvislosti s Adrake sync zklamala.

Byla by nějaká lamuvzodorná rada pro IT ignoranta?

Mobil připojen v režimu MTP, cesty dle Total commander
Sony Xperia™ tipo\Interní úložiště\

do mtp---search.txt zapsáno
Sony Xperia™ tipo\Interní úložiště\adrake\adrake.ini

a jak má správně vypadat ten adrake.ini popř. kde ty cesty zjistit?

CardPath=Sony Xperia™ tipo:\
IniFile=adrake\aDrake.ini
SD_MTP_RootPath=Sony Xperia™ tipo
SD_RootPath=/storage/sdcard0/

  • 0
Garmin Oregon 550
Sony Xperia Tipo ST21i - aDrake Plus

#17 lnavrat

lnavrat

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 190 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2013 - 20:03

Skurakai,geoblackbirds.cz SD_MTP_RootPath je to co je mezi 1 a 2 "\" tj. "Interní úložiště". Co me u obou desi je to, ze to je napsano cesky tj. "Interní úložiště" a tady se obavam, budu kratky, jelikoz windows pouzivaji jine kodovani cestiny nez prikazovy radek a nevim zda se mi to podari poresit:( Stejně jako TM v nayvu Sony Xperie ---------------- Pokud by mi LudekV nebo nekdo jiny poradil jak nahradit exe utilitku dllkem, ktere bych volal z kodu adrakesync, tak bych to zkusil upravit, aby to komunikovalo primo a ne pres prikazovou radku. ------- mtp--search.txt je generovany pluginem, takze po kazdem spusteni se prepise. Do nej nema smysl nic psat. ---------------- Vysvetlivky k promennym CardPath = nazev zarizeni nasledovany :\ SD_MTP_RootPath = nazev prvni slozky jak ji zobrazuje Windows SD_RootPah = uplny nazev slozky, jak ji vidi telefon v sobe
  • 0

#18 lnavrat

lnavrat

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 190 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2013 - 20:06

Vim, ze tam je v dokumentaci k Geoget Plugin API je ukazka jak komunikovat, ale nejak mi to zatim hlava nepobrala:( Prece jen jsem vic Javista, nez C++/Delphi a COM komunikace mezi aplikacemi.
  • 0

#19 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 544 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2013 - 20:11

Mam ve svych pluginech par pouziti dll knihovny, muzu neco poslat, pokud mas zajem.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#20 lnavrat

lnavrat

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 190 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2013 - 20:21

gord napsal/a:
Mam ve svych pluginech par pouziti dll knihovny, muzu neco poslat, pokud mas zajem.


Urcite mam zajem:)
Dllko budou v C# .NET Framework 4. Jako parametry predpokladam stringy a jako navratove hodnoty
boolean, cisla, stringy a List<string> (ci pole).
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama