Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

Ztuhlá Vista hCx

garmin firmware

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
17 odpovědí na toto téma

#1 Trhac

Trhac

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 051 příspěvků(y)

Publikováno 19 listopad 2013 - 12:53

Prosím zdejší obecenstvo o radu. Během laborace na webu Garminu.s mojí Vistou hCx připojenou k PC, jsem pravděpodobně odklikl kontrolu a instalaci nového firmware. Cosi se tam ládovalo až do 95%, pak se navigace vypnula a proces se nedokončil. Od té doby již nelze navigaci ani zapnout. Mám nejasný pocit, že se to ve zdejším fóru již řešilo, ale moje hledání nebylo úspěšné. Dík za každý postřeh.


  • 0

RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…


#2 Kapsa

Kapsa

    Kapsa

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 084 příspěvků(y)

Publikováno 19 listopad 2013 - 14:30

Zkus tvrdej reset - držet levej horní roh na displeji a současně zapnout.

Je to ale fakt tvrdej reset, vrátí GPS do továrního nastavení a asi smaže všechno, cos tam měl.


  • 0
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#3 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 562 příspěvků(y)

Publikováno 19 listopad 2013 - 14:46

Je to Vista, ne dotykáč. Tam asi držet levý roh nepomůže.

Není do té navigace vidět alespoň jako do flešky? Pokusit se smazat, co se tam nahrálo? Asi ne, starší eTrexy se musí do režimu Mass storage nějak přepínat a to s nefunkční nejde. V každém případě by tvrdý reset měl jít udělat, někdo bude vědět jak.


  • 0

#4 Kapsa

Kapsa

    Kapsa

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 084 příspěvků(y)

Publikováno 19 listopad 2013 - 14:55

Je to Vista, ne dotykáč. Tam asi držet levý roh nepomůže.

Není do té navigace vidět alespoň jako do flešky? Pokusit se smazat, co se tam nahrálo? Asi ne, starší eTrexy se musí do režimu Mass storage nějak přepínat a to s nefunkční nejde. V každém případě by tvrdý reset měl jít udělat, někdo bude vědět jak.

 

A jóóóó, já blb myslel, že pod Win Vista ....   ;)

Vygooglil jsem ale tohle: http://youtu.be/bVGIS5VEfZA


  • 0
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#5 Trhac

Trhac

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 051 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2013 - 8:42

Dík, ale to není ono. Nelze ji vůbec zapnout, takže ani ten reset s opičím trojhmatem nepomůže. Garmin navrhuje zanést do servisu. :(   


  • 0

RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…


#6 Trhac

Trhac

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 051 příspěvků(y)

Publikováno 22 listopad 2013 - 17:42

Stavil jsem se dneska u Garminů na Evropský a je to prý mrtvé úplně, s tím přehráváním SW šlo o náhodnou koincidenci. Jako nejlevnější řešení mi na místě nabídli slevu 800,- Kč při nákupu nového stroje…  :wacko:


  • 0

RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…


#7 Trhac

Trhac

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 051 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2014 - 12:32

Tak se žádný zázrak nekonal a Vista neožila. Měl by někdo zájem si ji za nějakou rozumnou částku koupit? Je k ní celá krabice s návody a držák na řidítka… Navigace sama je sice ošoupaná používáním, ale vypadá slušně, i guma ještě drží, třeba by ji nějaký kutil mohl využít jako zdroj pro transplantace jednotlivých dílů…


  • 0

RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…


#8 Trhac

Trhac

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 051 příspěvků(y)

Publikováno 18 srpen 2014 - 8:31

Paradoxně mi stejnou závadu (po zapnutí se rozběhnou nabíhací obrazovky a pak se vše plynule rozřádkuje a ztratí) provedla i zánovní Dakota 20 během minulého týdne. Asi po 24 h zoufalství - byl jsem na ni mapově odkázán v cizině - se rozběhla, jako by se nechumelilo. Máte někdo podobnou zkušenost?


  • 0

RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…


#9 Trhac

Trhac

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 051 příspěvků(y)

Publikováno 19 srpen 2014 - 12:52

Řešení mi přišlo od Garminu CZ, ale podotýkám, že se mi Dakota rozběhla sama bez této operace: tato vada se zpravidla projevuje ve chvíli, kdy se přístroj snaží načíst GPX s body či trasami, který je však nějak poškozen. Pokud se toto projeví zpravidla lze problém odstranit tak že ve vypnutém stavu zmáčknete a držíte zapínací tlačítko (cca 30-60 vteřin), během jeho držení připojíte přístroj k PC. PO oněch zhruba 30-60 vteřinách stálého držení zap.tlačítka se přístroj připojí k PC jako disk a je možné z jeho paměti odmazat GPX soubory. Poté by přístroj měl nabíhat bez problémů.


  • 0

RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…


#10 Trhac

Trhac

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 051 příspěvků(y)

Publikováno 13 květen 2015 - 13:50

Hm. Od té doby přístroj DAKOTA ještě jednou zatunhul, ale pomohlo mu "odsátí" GPX souborů během stálého držení vypínače a připojení k PC. V neděli se věc zopakovala - a už nepomohlo nic, ani svěcená voda, ani přehrání FW, ani návštěva u Garminů na Evropské… Nemáte mezitím někdo nějakou radu? Jinak musím do Alzy se záručákm, což mě na měsíc zbaví navigace  :(


  • 0

RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…


#11 Fukar

Fukar

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 340 příspěvků(y)

Publikováno 13 květen 2015 - 14:01

Mám Oregona, ale asi to má Dakota podobně.

Ve složce GPX musíš odstranit i všechno z podsložek "Current a Nav".

Nebo pokud to má jinou strukturu, tak soubory Current.gpx a Coordinates.gpx.


  • 0

Člen týmu URNA - Útvar Rychlého NAlezení.
Lovem postižen na 100%.


#12 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 562 příspěvků(y)

Publikováno 13 květen 2015 - 14:07

Až budou Garmini vyrábět navigace pro Google auta bez řidiče, budu se bát vyjít na ulici. To že stroj zatuhne čtením poškozeného datového souboru (nebo špatným čtením dobrého souboru) je SW prasárna.


  • 2

#13 Trhac

Trhac

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 051 příspěvků(y)

Publikováno 13 květen 2015 - 14:22

Mám Oregona, ale asi to má Dakota podobně.

Ve složce GPX musíš odstranit i všechno z podsložek "Current a Nav".

Nebo pokud to má jinou strukturu, tak soubory Current.gpx a Coordinates.gpx.

Ani tenhle vejškrab nepomohl… :(  Oregon to dělá taky?


  • 0

RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…


#14 Smrk

Smrk

    proti proudu

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 152 příspěvků(y)

Publikováno 13 květen 2015 - 14:53

A ten tvrdý reset do továrního nastavení taky nic? 


  • 0

#15 Trhac

Trhac

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 051 příspěvků(y)

Publikováno 13 květen 2015 - 15:24

A ten tvrdý reset do továrního nastavení taky nic? 

Ten nelze provést, protože navigace nenabíhá. Pouze, když držím vypínač, mohu ji připojit k PC, ale držení vypínače způsobí, že neproběhne celý "setup".


  • 0

RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…


#16 Fukar

Fukar

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 340 příspěvků(y)

Publikováno 13 květen 2015 - 18:01

Jo. Oregon to dělá taky.

Když máš aktivní navigaci (na bod, na kešku...) a ten soubor se poškodí, tak to Oregona totálně zašprcne.


  • 0

Člen týmu URNA - Útvar Rychlého NAlezení.
Lovem postižen na 100%.


#17 Trhac

Trhac

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 051 příspěvků(y)

Publikováno 26 květen 2015 - 22:33

Dakota před 10 dny odevzdána na reklamaci. Poreferuji …


  • 0

RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…


#18 Trhac

Trhac

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 051 příspěvků(y)

Publikováno 29 květen 2015 - 9:09

Psala mi Alza. Výměna přístroje  :D Tož fajn. Nakonec jsem jej dostal i s novou mapou Topo Czech Light. Co to zase je?


Tento příspěvek byl upraven od Trhac: 29 květen 2015 - 19:24

  • 0

RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…






Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:garmin, firmware

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama