Přejít na obsah


Fotka

Oregon 750

garmin

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12 odpovědí na toto téma

#1 vitablondak

vitablondak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 570 příspěvků(y)

Publikováno 21 březen 2020 - 14:21

Ahojte,

nevratně mi klekl Oregon 550, který jsem měl léta. Jelikož už 550 -ka nelze koupit (téměř ani jako použitá) , tak jsem si koupil 750-ku v domnění výrazného pokroku :-))

A jsem tedy velice nemile překvapen. Celý ten přístroj mi přijde jako nepoužitelný paskvil. Možná je to dáno tím, že jsem byl zvyklý na něco, co mi vyhovovalo... 

Ale na 750-ce mi přijde spousty věcí nelogických a nejasných, namátkou:  Nelogické a nepřehledné menu, ovládání, neroutuje pro automobil, zbytečně malý displej vzhledem k tělu navi, nezapuštěný displej, naprosto stupidní (a křehoučký) systém otevírání krytu baterek, nelze použít tužku na displej atd...  Jako plus je snad jen lepší foťák. A zřejmě wifi a možnost spojit s telefonem. Ale to v místě bez signálu bude stejně k ničemu... 

Pár večerů jsem se tím prokousával a došel k výše popsaným závěrům. A už nějakou dobu leží v šuplíku a vůbec se mi v ní nechce hrabat.  Tak jsem si sehnal  zase 550-ku :-)))  Ale asi to nebude, vzhledem ke stáří, napořád... :-((

Ale než se ho zbavím, tak bych mu chtěl dát ještě šanci. Za ty prachy si ji zaslouží:-))

Jaké máte vy zkušenosti s touto navi? Nějaké vychytávky? Prostě by mě zajímalo, jak ji používáte ke své spokojenosti...

 

Díky všem, kdo napíše něco smysluplného a třeba to pomůže i někomu dalšímu...

Víťablonďák


  • 0

#2 h0--

h0--

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 129 příspěvků(y)

Publikováno 21 březen 2020 - 19:49

Sám mám jen Oregon 700, nicméně...

Pokrok u Garminu?  :ph34r:

 

Activity menu jsem vypnul a používám původní starý. Routování nevím, nepoužívám, neporadím.

Nezapuštěný a kapacitní dotykový display mi přijde jako výhoda, oproti té rezistivní tmavé šílenosti u O550, která nejde použít bez podsvětlení.

 

Wifi je taky radost, v nějaké verzi firmware mi to padalo při zapnutí. Pak to zase opravili. Betatester za 12 tisíc korun, tak to je pohoda.  B)

 

 

Ale po třech letech mi začal vypadávat display, zmínil jsem se o tom v původním vláknu - http://www.geocachin...508-oregon-700/

 

 

Kolem a kolem zlatá GPSmap 60CSx. :wub:


  • 0

Lovím zážitky a zakládám body. | https://openstreetmap.cz/

 

#3 vitablondak

vitablondak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 570 příspěvků(y)

Publikováno 11 duben 2020 - 20:15

Zkouším to znova. Nějako Info k používání Oregonu 700, 750...???  

Díky. 


  • 0

#4 evidlo

evidlo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 563 příspěvků(y)

Publikováno 11 duben 2020 - 22:14

To, že jsem dostala k vánocům O700 a doteď jsem z ní zoufalá asi slyšet nechceš, že? :ph34r:

Zlatý Oregon 300, který mi sloužil 9 let...


  • 0

#5 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 981 příspěvků(y)

Publikováno 12 duben 2020 - 10:12

Ale na 750-ce mi přijde spousty věcí nelogických a nejasných, namátkou:  Nelogické a nepřehledné menu, ovládání, neroutuje pro automobil, zbytečně malý displej vzhledem k tělu navi, nezapuštěný displej, naprosto stupidní (a křehoučký) systém otevírání krytu baterek, nelze použít tužku na displej atd...


No, ze je Garmin po strance software zoufalstvi, o tom s tebou nikdo polemizovat nebude. Tak to je uz dlouha leta.

 

Ohledne menu mi to ale vyhovuje. To hlavni menu si sestavuje kazdy sam podle toho, jak komu vyhovuje. Mam tam vsechno, co pouzivam, a nemusim pak v jejich menu cokoliv hledat. Stejne tak si muzu konfigurovat, co kazde tlacitko udela, kdyz ho zmacknu, podrzim, atd. To je preci super!

Displej je proste takovy jaky je. Z hlediska citelnosti je nejlepsi, jaky kdy Garmin mel. Ani u konkurence jsem nevidel lepsi. Zase tak maly neni, a minimalizace nakladu patrne zpusobila, ze řada 7x0 ma uplne stejny displej i mechanicke dily, jako řada 6x0. Coz zase neni tak uplne spatne kvuliva nahradnim dilum. Jo, a ja tam tam zapusteny displej teda vidim. Jo, neni to tolik jako driv, take jsem se toho bal, ale v praxi to obstalo.

Ten system zavirani baterek mi bez problemu dlouha leta funguje. (jak jsem rekl, je stejny jako u O6x0, ktery je tu uz fakt dlouho...) Co je na nem vlastne krehoucke a stupidni?

 

Ze nejde pouzit tuzku na displej? A proc bych ji mel pouzivat? Ty ji prisel o prsty? Nicmene pouzivat ji muzes, takovou tu, co je delana na kapacitni dipleje pro mobily. Nicmene kdyz to zvladam ovladat i s rukou v rukavici, tak to fakt potreba neni. Po odporovem snimani dotyku fakt netouzim. Proc myslis, ze se uz davno prestal na telefonech delat?


Tento příspěvek byl upraven od HaLuMa: 12 duben 2020 - 10:13

  • 0

#6 zirafka183

zirafka183

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 285 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2020 - 9:43

Já mám sice O700, ale myslím, že se moc od O750 neliší, myšleno v ovládání.

 

Prvotní pocity jsem měla stejné jako Evidlo a nadávala jsem si, proč jsem si přála jako dárek k narozeninám zrovna tuto GPS, ale moje O450 se se mnou pomalu loučila, tak se to prostě hodilo.

 

Prvních pár výletů jsem chtěla GPS zahodit, protože mi tam nevyhovovalo vůbec nic. Prvotně "režim" Aktivita byl pro mě fakt "na palici". 

Pak jsem ale zkusila "režim" Klasický a ten je vcelku podobný tomu, na co jsem byla zvyklá.

 

Nyní už mohu říct, že se mi O700 moc líbí, jsem s ní spokojená, mám zapnutý "režim" Klasický a ovládání je intuitivní. Displej je velikostně dostačující, dobře čitelný a mapa (mám verzi PRO) je velmi dobrá. Naviguje s velkou přesností i v lese, signál má skvělý a keše se mi s ní hledají skvělo. Na nahrání používám GG, podle kterého si v PC připravuji trasu, Výdrž baterií je také dobrá, vydrží tak 12 hodin (tedy nové, starší trochu méně).

 

Stahování keší přes Wifi používám jako nouzovku, ale funguje dobře, jediné, co je problém, na který nemohu přijít je, že u multin mi to nestáhne jednotlivé stage (pouze úvodní souřadnice), což je špatné (ale je možné, že mám něco špatně nastavené, nevím).

 

Jedna negativní zpráva ale je, že po 1/2 roce používání mi "odešlo" tlačítko zapínání (tak, jak to Garminy mají běžně), naštěstí byla GPS v záruce, takže mi jí vyměnili za novou. Tato zatím drží, tak uvidíme.


  • 1

#7 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 981 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2020 - 10:09

To jsi mela stesti v nestesti. Tlacitko je oblibene kurvitko, akorat obvykle vydrzi dele a odchazi az chvili po zaruce.

 

A protoze Cesky Garmin zadny servis nedela, umi jen vymenit v zaruce. A kdyz je po zaruce, tak jen pokrci rameny a nabidnou ti slevu na novou. Pritom Garmin nahradni dily dela! Takze by nebyl sebemensi problem, aby delali i normalni pozarucni servis. Ale nechtějí!

 

Nastesti zrovna to tlacitko jde opravit samodomo. Neni to pak krasne, ale funkcni to je. Takze mas fakt kliku, ze se ti to rozbilo tak brzo. ;)

 

A k tomu stahovani pres wifi... nestahnou se ti zadne waypointy, nebo nektere ano? treba parkovaci body?


  • 0

#8 Zagloba

Zagloba

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 453 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2020 - 10:16

Já moc stahování přes WiFi nepoužívám, ale určitě se mi nestáhly waypoity multin. Parkovací body asi taky ne, ale to jsem nezkoumal. A mám taky dotaz - jak se dají smazat stažené keše přes WiFi?


  • 0
Zastavte zeměkouli, chci vystoupit

#9 zirafka183

zirafka183

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 285 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2020 - 17:46

A k tomu stahovani pres wifi... nestahnou se ti zadne waypointy, nebo nektere ano? treba parkovaci body?

--- Po stažení multiny tam mám pouze úvodní souřadnice. Stage ani parkovací body ne.

 

Dělám to takto: seznam keší v GPS -- hledej (lupa) ---Stahování GC Live --- GC Code --- zadám kód, který hledám -- nyní např. GC4Q52G (je tam i ten parking) --- stáhnu a vidím jen úvodky, nic jiného.

 

Když stahuji mysterku, kde mám v listingu upraveny souřadnice na finálku, tak mi to ukáže to finální místo, nic jiného.

 

 

--- I mě zajímá, jak ty stažené keše z Wifi odstraním z GPS. Nenašla jsem, kam se ukládají. V GPX složce nejsou.


  • 0

#10 mysakf

mysakf

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 255 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2020 - 21:04

Taky jsem to před časem hledal, nakonec úspěšně:
Obrazovka Geocaching
Záložka nahoře vpravo
Menu (tři čárky vpravo dole)
Nastavit geocaching
Geocaching Live
Odebrat Live data
  • 0
Vložený obrázek

#11 zirafka183

zirafka183

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 285 příspěvků(y)

Publikováno 18 duben 2020 - 18:41

Taky jsem to před časem hledal, nakonec úspěšně:
Obrazovka Geocaching
Záložka nahoře vpravo
Menu (tři čárky vpravo dole)
Nastavit geocaching
Geocaching Live
Odebrat Live data

Jo, jo,už to mám, skvělé,díky.

 

Když to nyní zkouším, jde to také z Nastavení,

 

Nastavení

-- Geocaching

-- Geocaching Live

-- Odebrat Live data

 

Musí se ale počítat s tím, že to odebere všechno, co bylo staženo, žádný výběr mi to nenabídlo. Měla jsem jich tam asi 5 stažených a odebraly se všechny najednou.

 

Ještě kdyby někdo poradil, proč se mi nestahují ty jednotlivé stage u multin.


Tento příspěvek byl upraven od zirafka183: 18 duben 2020 - 18:42

  • 0

#12 Zagloba

Zagloba

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 453 příspěvků(y)

Publikováno 18 duben 2020 - 19:04

Já myslím. že to nestahování stage je vlastnost Oregonu. Bohužel. Prostě Garmin...


  • 0
Zastavte zeměkouli, chci vystoupit

#13 zirafka183

zirafka183

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 285 příspěvků(y)

Publikováno 18 duben 2020 - 19:12

Já myslím. že to nestahování stage je vlastnost Oregonu. Bohužel. Prostě Garmin...

Hm, to je sice nemilé, ale nedá se nic dělat.

"Doufala" jsem, že je chyba na "mé židli", ale pokud to dělá všem, je to vlastnost Oregonu.

Pravda, není to tragédie, Wifi stahování skoro nepoužívám a šikula GG to "zařídí"


  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:garmin

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama