Přejít na obsah


Fotka

Oregon 600/650

geoget garmin

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
779 odpovědí na toto téma

#761 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 467 příspěvků(y)

Publikováno 23 duben 2019 - 16:21

Nerozhodl se Garmin, že změní názvosloví typu kešek? Sám Groundspeaku to mění jak ponožky, tak jestli nějaký upgrade firmware v tom neudělal hokej.
  • 0

#762 PabloM64

PabloM64

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 189 příspěvků(y)

Publikováno 23 duben 2019 - 17:51

Podobně se občas chová i můj Oregon 600 a týká se to libovolné keše, třeba i tradičky.
Vždy mi pak pomohlo najet v Oregonu do menu nastavení filtru a tam znovu zadat: "Zobrazit vše"  - v textovém menu vpravo dole.
Dříve nezobrazované keše se pak pokaždé zjevily.


Tento příspěvek byl upraven od PabloM64: 23 duben 2019 - 17:57

  • 1

#763 Marty 1905

Marty 1905

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2019 - 6:14

No já sem si taky myslel, že problém bude ve filtru tak jsem ho přepnul a znovu zapnul na "zobrazit vše" a stejně to nepomohlo. Jde o to, že to vypadá jako kdyby navigace prostě nenahrávala listingy ke keším s finálkou :/


  • 0

#764 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 452 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2019 - 6:48

Tak zkus vygenerovat to znovu, ale v pluginu nastavit Nepřesouvat na vypočtené souřadnice. Pak ti to bude ukazovat na otazníček a budeš muset přepínat na Final, který bude obyčejným waypointem. Myslím, že problém bude právě v typu keše Final waypoint, který navigace nezná. O450 ji zobrazí jako velkou truhlu a při vypnutém filtrování ji najde. Jestli je O600 vylepšená natolik, že ji vůbec nevidí, nevím. A taky nevím, jestli třeba jen nechybí ikona a jestli by se nedala nahrát. Já jsem si jednu ikonu dodělával (ikona waymarku, kterou jsem nahradil ikonu megaeventu a v exportním pluginu si waymarky přejmenoval na megaeventy - to v době, kdy jsem si myslel, že budu waymarking dělat intenzivněji). Ale asi ne, to by sice nebyla vidět, ale vyhledáváním by se našla.


  • 0

#765 Archi1

Archi1

    Archi1

  • Members
  • PipPipPip
  • 720 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2019 - 11:49

Ahojky,

Protože původní vlákno Garmin 600/650 je zamčeno dovolím si svůj problém napsat sem.

Při nahrání POI bodů do GPS se stane to, že v GPS neodlovené a disable kese vidím, zobrazím si je a mohu na ně navádět. Co mám odlovené keše a nahrané jako POI do GPS, tak je GPS nezobrazuje.a po rozkliknutí jednotlivých kategorii v GPS tyto jsou prázné. Když ten soubor co je nahraný v GPS otevřu v Notepadu tak tam ty odlovené vidím.

Nahrávám POI body přes Gpigen, ale v tom si myslím že problém není. Verzi software GPS je 5.50. Nemá někdo radu co s tím udělat aby GPS zobrazovala i nalezené keše v POI bodech?

Filtr v GPS zobrazovat vše, proveden  restart, tovární nastavení a znovu nastavení. POI body smazány  soubor přejmenován a znova nahrán a pořád je to stejné, Nalezené v POI bodech nezobrazuje.


tomy.22: nevím proč bylo vlákno zamknuto. Odemykám a přesunuji. 


Tento příspěvek byl upraven od Archi1: 30 červen 2019 - 11:07

  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#766 Archi1

Archi1

    Archi1

  • Members
  • PipPipPip
  • 720 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2019 - 11:28

Tak po všech instalacích a přeinstalacích a zkoušení, kde může být problém, jsem přišel na to, že když nahrají do GPS POI body ze zálohy Gpesky,  kterou jsem si udělal vloni, tak nalezené keše, které byly nahrane v POI bodech se v GPS korektně zobrazí. Když si ale vygeneruji nové POI body přes POI Garmin a Gpigen (verze 1.1.1 nebo 1.2.0.) vytvořím POI body a pak zkopíruji je do GPS potom už je Gpeska (Oregon 650) nalezené nezobrazí.


  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#767 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 467 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2019 - 14:16

Nějak ti nerozumím. POI bodu se přeci nedá říct, že je nalezeny. Jsou to jen skupiny bodu v nějaké kategorii. Že se nějaká z kategorií jmenuje zrovna "nalezeno", je gpsce opravdu jedno. Pro něj je to skupina jako jakákoliv jiná.

Jsi si jistý, že sis to poi vygeneroval i s nalezenými kesemi? Zkontroluj si to ve vygenerovaných souborech, které predhazujes tomu gpigen.

Jó, a jinak obecně Garmin GPS dělá potíže, pokud máš více GPI souboru se stejnými kategoriemi najednou. Někdy se pak nekreslí ikonky, nebo některé modely dokáží i úplně padnout na hubu. Takže nemáš tam ještě nějaký jiný podobný GPI soubor? V paměti i na kartě?
  • 0

#768 Archi1

Archi1

    Archi1

  • Members
  • PipPipPip
  • 720 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2019 - 18:15

Asi jsem se blbě vyjádřil. V GG si udělám seznam keší o okruhu třeba 100 km, kde jsou aktivní keše, disable, archivní a taky už co mám odlovené. POI Garminem se tento seznam keší roztřídí do jednotlivých kategorii a to aktivní, disable archivní a nalezené. Ve všech těchto kategoriích po rozkliknutí jednotlivých položek kešky jsou. Dělal jsem to i na malém vzorku, kdy v každé kategorii byly jen dvě kešky pro lepší kontrolu. Pak Gpigenem si udělám výstupní soubor "PoiBody_wpts.gpi." Tady všechny taky kesky jsou. Tento soubor nahravám do GPS, kde v položce POI body jsou jednotlivé kategorie jak  jsem je už popsal. Po spuštění GPS a otevření položky s POI body v kategorii Aktivní, Disable a Archivní kešky jsou, Kategorie Nalezené je prázdná, žadné kešky nezobrazuje. Takto to dělám už roky a dosud to bylo vždy v pořádku. Jiné body jako POI nenahrávám. Snad jsem to popsal srozumitelně.


Tento příspěvek byl upraven od Archi1: 30 červen 2019 - 18:16

  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#769 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 806 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2019 - 18:57

Garmin ma omezeny celkovy pocet kategirii pro vsechny vlastni POI. Nevim jak O600, ale O300 jich mel tusim 124. Je to celkovy pocet ve vsech POI souborech, ne v kazdem souboru!

 

Nezda se, ale mne se to podarilo prekrocit nekolikrat. Bohuzel, jam byva u Garminu zvykem, nikde nic nenahlasi, nikde nic nereknou, jen proste nezobrazuji.

 

Nemuze to byt tento pripad?


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#770 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 467 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2019 - 18:59

Tak se podívej do toho, co vypisuje gpigen, jestli ty body opravdu zpracoval. A když ano, tak já se umím podívat do GPI souboru, jestli tam opravdu jsou.

Nejsou ty body schované jen proto, že jsou moc daleko od poslední polohy gpsky?
  • 0

#771 Archi1

Archi1

    Archi1

  • Members
  • PipPipPip
  • 720 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2019 - 17:31

Je jedno jestli vygeneruju POI body 10 km nebo 150 km od domácích souřadnic. Pokaždé teď v GPS v položce Nalezené nejsou žádné kešky. V ostatních položkách  tj. aktivní, disable a archivní GPS kešky zobrazuje, Když ale nahraji do GPS POI body z loňské zálohy, kde soubor  POI bodů má přes 300MB tak kešky ve všech kategoriích vidím i v Nalezené. 


  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#772 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 467 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2019 - 18:00

Proto si myslim,z e nekde pri generovani delas chybu a ty kese se ti tam nedaji. Ale opravdu  nemam cas vestit z kristalove koule. Zkus udelat co nejmensi ukazkovy GPI soubor, kterym tento problem demonstrujes, a zkontrolujeme to. (pripadne to muzu vyzkouset na mem O600.)


  • 0

#773 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 653 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2019 - 16:50

A pokud se na GPSku podíváš v BaseCamp, tak ty POI body vidíš ?? Jsou vidět až od určitého přiblížení ...


  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#774 Archi1

Archi1

    Archi1

  • Members
  • PipPipPip
  • 720 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2019 - 22:55

to Kolombo:

BaseCamp nepoužívám, takže nevím.

 

to Haluma:

Připadám si jako blbec, nejsem ajťák a vse dělám pokus omyl. Dnes kdy jsem ti chtěl udělat ukazkovy GPI soubor, tak najednou vše začalo fungovat a GPS v POI bodech zobrazuje celou kategorii Nalezené. Jediné co jsem dělal, že jsem zkoušel vygenerovat GPI soubor po 25 km od domácích souřadnic a nahrát a zobrazit v GPS. Až jsem skončil na 175 km od domácích souřadnic a GPS všechno zobrazovala tak jako dříve včetně odlovených. Jak jsem postupoval: V GG jsem si přes filtr Výchozí postuně nastavil vzdálenost až 175 km od domácích souřadnic a nastavil co v něm chci zobrazit. Pak jsem pustil POI Garmin, který keše rozdělil a nakonec jsem vyfiltroval soubor Moje POI. gpi pomocí Gpigenem a nahrál do GPS. Opravdu se omlouvám za váš čas, ale týden s tím laboruji co to nejde a najednou to zase jde. 


  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#775 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 806 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2019 - 5:41

Ty jsi ten filtr nejak upravoval? Pokud ne, tak v implicitnim nastaveni neobsahuje nalezene kese. Takze v POI byt proste nemohly.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#776 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 467 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2019 - 6:08

Výchozí filtr standardně nalezené obsahuje, neobsahuje archivované a eventy.
  • 0

#777 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 806 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2019 - 7:14

Omlouvam se, muj ne, a uz je to tak dlouho, ze si nepamatuju, ze bych jej v tomto smeru upravoval ;-)


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#778 Archi1

Archi1

    Archi1

  • Members
  • PipPipPip
  • 720 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2019 - 7:14

Ty jsi ten filtr nejak upravoval? Pokud ne, tak v implicitnim nastaveni neobsahuje nalezene kese. Takze v POI byt proste nemohly.

Ano, dám si v něm vyfiltrovat i nalezené, ale jen když si chci vyfiltrovat soubor s POI body.  Když někde jedeme s partou, abych věděl jestli už na dáném území mám něco odlovené. Dělam to takhle pokaždé.


  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#779 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 806 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2019 - 9:18

Na me to dela dojem, ze jsi delal neco jineho nez s myslis a nez jsi chtel.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#780 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 653 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2019 - 15:39

Doporučuji BaseCamp začít používat, protože minimálně umí zobrazit současně všechna data v GPS.

 

A já mám, na POI body, samostatný filtr na celou ČR. GPS s tím problém nemá a je to bez změn u výběru oblasti, typů keší a podobně. Vyberu si až v GPSce ...


  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz






Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget, garmin

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama