Přejít na obsah


Fotka

Oregon 600/650

geoget garmin

  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
753 odpovědí na toto téma

#741 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 122 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2018 - 7:38

A k tem satelitum... a ma presne i datum? A jeho posledni znama poloha odpovida soucasne poloze? Vsadim se, ze ne.

Fakt se to pak presne takhle chova, stslo se mi to na o600 uz nekolikrat.

Po chvili na vyhledu ti ty satelity dokonce zcela zmizi, objevi se pak jeden jakoby na severu, a az z nej precte nove efemeridy, tak se satelity objevi, tentokrate ty spravne a zacne je chytat.
  • 0

#742 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 230 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2018 - 18:44

Tak včera i dnes jsem navigaci zapínal v autě, kde je ofukována studeným vzduchem z klimatizace a fungovala bez problémů celé odpoledne poté i venku v lese, tak nevím co ty předchozí dny tak divně stávkovala.


  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc

#743 Millanu

Millanu

    Millanu

  • Members
  • PipPipPip
  • 105 příspěvků(y)

Publikováno 28 září 2018 - 18:21

Jak dlouho nabíjet origo baterie v aparátu.Externi nabíječku nemám a nerad bych baterie přebíjel.Predem dík za odpovědi
  • 0

#744 plavcik

plavcik

    plavcik

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 123 příspěvků(y)

Publikováno 28 září 2018 - 21:11

A myslíš, že po roce dostaneš jinou radu než tenkrát ;) ? http://www.geocachin...-33#entry543156 ?

 

 

 

 

 


  • 0

Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C


#745 Millanu

Millanu

    Millanu

  • Members
  • PipPipPip
  • 105 příspěvků(y)

Publikováno 28 září 2018 - 21:38

Ano.Doufam že ho má už víc uživatelů a že se dozvím víc informací.A taky nevím na co je to gumové tlačítko pod baterkama.
  • 0

#746 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 949 příspěvků(y)

Publikováno 28 září 2018 - 21:54

....A taky nevím na co je to gumové tlačítko pod baterkama.

https://www.youtube....9&v=86Sk8QOUTAI


  • 0

#747 plavcik

plavcik

    plavcik

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 123 příspěvků(y)

Publikováno 28 září 2018 - 21:54

Fakt si nech poradit a kup si nabíječku, i nějaká normální ti ušetří čas, nervy i peníze oproti nabíjení přímo v Oregonu.

To gumové tlačítko slouží k tomu, že když tam vložíš origo pack baterií, zmáčknou ho (protiže jsou spojené tím plastovým bazmegem) a Oregon při připojení ke zdroji pak začne baterky nabíjet.


  • 0

Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C


#748 msch30

msch30

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2018 - 18:11

Vlastním Garmin Oregon 600 a chtěl bych do aplikace v GPS "poklady" nahrát keše z geocaching.com. Ale nevím, do které složky to mám stáhnout. Když to nahraji do složky GPX, tak se mi to v pokladech nezobrazuje.

Díky


  • 0

#749 VladoTA3

VladoTA3

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 93 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2018 - 19:41

GPX súbor s keškami sa do Oregonu nahráva do zložky GPX tak ako všetky GPX súbory s bodmi alebo trasami. Na SD kartu GPX súbor ukladaj taktiež do zložky GPX, ktorá je v zložke GARMIN na koreni SD karty.

Samozrejme súbor GPX s keškami musí byť v správnom vyexportovanom formáte ktorý Oregon vyžaduje.
Prípadne ak je správny formát gpx súboru, môže byť chyba v tom, že tvoje aktuálne umiestnenie na mape v Oregone je veľmi ďaleko od umiestnenia kešiek.

Takto som ja nechápal prečo som v Oregone 600 nevidel nahraté GPX kešky v MENU - Zoznam kešiek v Oregon 600 (kešky v Nemecku, aktuálnu polohu som mal na Slovensku), pritom  ten istý súbor GPX v staršom Oregone 300 kešky v Nemecku ukázal aj v MENU - Zozname kešiek. Chvíľu trvalo kým som na to prišiel a ak som premiestnil polohu v demo režime Oregona, zobrazovalo sa už všetko v poriadku.


  • 0

           ╔══════════════════════╗

           ║ Zem je moje ihrisko. ║

           ╚══════════════════════╝

 

VladoTA3.png

 


#750 msch30

msch30

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2018 - 20:14

Díky, to bude asi ono. Nahrával jsem keše nacházející se v Etiopii. Nahrál jsem to do GPX složky jak na kartu, tak do přístroje. Nebude to dělat problémy?

Díky


  • 0

#751 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 949 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2018 - 20:28

radši bych jeden smazal


  • 0

#752 VladoTA3

VladoTA3

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 93 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2018 - 20:30

Myslím že si Garmin poradí ak GPX súbor nahráš aj do navigácie aj na SD kartu. Maximálne môže dlhšie trvať štart systému, teda zapnutie Oregona.
Osobne ale odporúčam vždy GPX súbory, dáta ukladať na SD kartu. Ak ti zblbne systém, teda sa poškodia nejaké dáta, nemusí systém nabehnúť. V prípade umiestnenia poškodených dát na SD karte, túto SD kartu vyberieš a Oregon ide ďalej. Dáta na SD karte neskôr vymažeš, alebo nahráš nanovo. V prípade že ti zblbne systém kvôli dátam v pamäti zariadenia/Oregona, môže (nemusí) byť problém s opravou systému, či opravou dát, či prístupom k pamäti zariadenia. SD karta takéto problémy istí, zvlášť niekde v teréne ;-)


  • 0

           ╔══════════════════════╗

           ║ Zem je moje ihrisko. ║

           ╚══════════════════════╝

 

VladoTA3.png

 


#753 msch30

msch30

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2018 - 20:34

Díky všem


  • 0

#754 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 149 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2018 - 20:35

Máš to tam dvakrát a to je zbytečné. Nevím, co to udělá. Klidně to z jednoho místa smaž. Oregon a asi všechny Garminy při dvojím výskytu keše (ve dvou GPX, v jednom GPX jich mohou být i stovky) ukáže tu PRVNÍ. Takže se neaktualizují na poslední, musíš tu předchozí smazat.

Jinak dobrý trik jak vidět vzdálené keše je zapnout navigaci v bytě. Po nějaké době napíše že nemůže najít souřadnice, jestli pokračovat, zadáš NE. Navigace se přepne do demo režimu, ale jen do vypnutí, takže to nezapomeneš a nebudeš se pak divit, proč nehledá. Pak dáš Navigovat na... města, vybereš nějaké poblíž keší (Etiopské), ono to napíše že nemá souřadnice a dá výběr, vyber Přesunout na pozici. A máš navigaci v demo režimu s hledáním keší 100 km od daného města. Po vypnutí se to ztratí, když ji zapneš venku, chytí souřadnice a funguje jako dřív.

Pochopitelně ji můžeš přepnout ručně do demo režimu, ale s rizikem, že na to zapomeneš a ona pak signál nechytí a nechytí.

A vidím, že zatímco jsem psal, naskákala spousta odpovědí.


  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget, garmin

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama