Přejít na obsah


Fotka

Dakota 10


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
577 odpovědí na toto téma

#1 Makys

Makys

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 22 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2010 - 14:16

Máte někdo zkušenosti s Garmin Dakota 10 ? Jak se sní hledají keše a jaké má navigační schopnosti?
  • 0

#2 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 948 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2010 - 14:32

Když Dakota, tak Dakota 20...
https://buy.garmin.c...reProduct=30925

Elektronický 3D kompas, výškoměr a SD karta za ten cenový rozdíl stojí...
  • 1

#3 MEQ

MEQ

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 22 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2010 - 17:10

My máme Dakotu 10. Mezi její klady patří poměrně nízká pořizovací cena. Hledá hezky, dají se do ní nahrát souřadnice z geocaching.com. Jen nás překvapila malá paměť. Měli jsme v ní nahranou celou mapu ČR a údaje o pár keškách. Po jednom dni kešování se vypla a nešla zapnout. Přeplněná paměť. Teď to řešíme tak, že prošlé trasy hned mažeme a nemáme nahranou celou ČR, ale jen vybrané úseky. Možná je na tom Dakota 20 lépe, nevím, neměli jsme možnost vyzkoušet.
  • 0

#4 S474N

S474N

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2010 - 17:30

MEQ: no kdyz jsem se dival na Zbozi.cz, tak: Dakota 20 - 6500 Kc Dakota 10 - 5200 Kc Rozdil tedy 1300 Kc, ovsem jak zde rekl sobik, D20 ma navic podporu SD karet, vyskomer, 3D kompas a taky bezdratovy prenos mezi pristroji. Hlavne kvuli te podpore SD karet se vyplati jit do 20, coz si sam potvrdil, ze interni pamet nedostacuje.
  • 0

#5 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 948 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2010 - 17:35

Dakota 20 má stejnou interní pamět jako Dakota 10, ale má možnost přídavné SD karty, takže problém s prostorem je vyřešen... Používám v D20 celou ČR 3.1 Pro, mám tam 2000 keší a všechny keše jako POI a problém s prostorem zatím určitě nemám...
  • 0

#6 buddulinci

buddulinci

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2010 - 11:55

Ahoj, máme čerstvě Garmina Dakotu 10, a protože jsme úplný zelenáči, mám jeden zelenáčský dotaz resp. problém, s nímž mi doufám někdo zkušenější poradí. Předem díky! Když zadávám vyhledání směru ke kešce, kterou mám uloženou, očekával bych, že mi stroj začne hledat trasu od místa kde se nacházím - ale Dakota 10 mi vytrvale vyhledává cestu odněkud z Kansasu.. Zkoušel jsem už všechno možný, ale stále bez úspěchu - co mám dělat?
  • 0

#7 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 948 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2010 - 13:03

A už vám našla satelity? První přihlášení k satelitům trvá docela dlouho, pak by měla hledat cestu od své poslední známé pozice...
  • 0

#8 buddulinci

buddulinci

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 příspěvků(y)

Publikováno 16 září 2010 - 11:29

Díky za radu, už se chytla!
  • 0

#9 janasrodinou

janasrodinou

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 43 příspěvků(y)

Publikováno 22 říjen 2010 - 17:48

ahojky, můžete mi poradit nevíte jak si můžu dát do gps (dakota 20) nápovědu kde je schovaná keška? zatím sem si je psala do sešitu. teda pokud to jde. díky za rady
  • 0

#10 fremen.cz

fremen.cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 681 příspěvků(y)

Publikováno 22 říjen 2010 - 17:50

nahraješ GPX s keškama, listingem, nápovědama... a máš tam vše na jednom místě
  • 0

Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -


#11 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 948 příspěvků(y)

Publikováno 22 říjen 2010 - 17:56

jana0511 napsal/a:
ahojky, můžete mi poradit nevíte jak si můžu dát do gps (dakota 20) nápovědu kde je schovaná keška? zatím sem si je psala do sešitu. teda pokud to jde. díky za rady

Ty používáš nápovědu? Srabe! :D Proč to píšeš do vlákna Dakota 10? Je to obecná otázka na Garmin, tak to patří tam a hlavně se to tady asi 1000x řešilo :@ Ach jo. No a teď vážně...

Jako BM to tam legálně nedostaneš, v loc souboru pro odeslání do GPS to není (aspoň doufám že to tak je).

Jako PM si pošleš do GPS gpx soubor a tam to je. Určitě. Včetně celého listingu atd.

Předpokládám, že jsi BM, tak bych ti doporučil instalovat si GeoGet a GeoJarry (balíček GASP) a stáhnout si keše co tě zajímají přes tyto aplikace. Pak následně vyexportovat keše pro Garmin do GPSky a budeš to tam mít.
  • 0

#12 janasrodinou

janasrodinou

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 43 příspěvků(y)

Publikováno 22 říjen 2010 - 18:19

sobikovi napsal/a:

jana0511 napsal/a:
ahojky, můžete mi poradit nevíte jak si můžu dát do gps (dakota 20) nápovědu kde je schovaná keška? zatím sem si je psala do sešitu. teda pokud to jde. díky za rady

Ty používáš nápovědu? Srabe! :D Proč to píšeš do vlákna Dakota 10? Je to obecná otázka na Garmin, tak to patří tam a hlavně se to tady asi 1000x řešilo :@ Ach jo. No a teď vážně...

Jako BM to tam legálně nedostaneš, v loc souboru pro odeslání do GPS to není (aspoň doufám že to tak je).

Jako PM si pošleš do GPS gpx soubor a tam to je. Určitě. Včetně celého listingu atd.

Předpokládám, že jsi BM, tak bych ti doporučil instalovat si GeoGet a GeoJarry (balíček GASP) a stáhnout si keše co tě zajímají přes tyto aplikace. Pak následně vyexportovat keše pro Garmin do GPSky a budeš to tam mít.



já ji používám jen když je to někde v lese,jinak ne. když sem zjistila co bych musela si stáhnou tak nato kašlu. díky za radu a za zjištění že to nemá cenu. hledat se musí normálně
  • 0

#13 Kosarius

Kosarius

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 15 příspěvků(y)

Publikováno 26 únor 2012 - 19:41

Ahoj, hledal jsem, ale můj problém jsem nikde neobjevil. Navigace stále ukazuje dobře, ale jakmile se začnu blížit ke keši a motat se na jednom místě (20mx20m), tak se mi navi zasekne. Není schopná najít přesně bod pořád ukazuje 2m do cíle mění směr pro ty 2m a 0 nikdy nenajde. Když od keše odcházím, tak až kolem 30m od keše se chytne a začne zase ukazovat tak jak má.... Zkoušel jsem vše vymazat, vrátit základní nastavení a stále nic. Díky za každou radu! K.
  • 0

#14 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 314 příspěvků(y)

Publikováno 26 únor 2012 - 19:48

aktualizovat firmware v navigaci jsi zkousel?
  • 0

#15 Kosarius

Kosarius

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 15 příspěvků(y)

Publikováno 26 únor 2012 - 19:52

Samozřejmě aktuální
  • 0

#16 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 314 příspěvků(y)

Publikováno 26 únor 2012 - 19:56

a s predchozi verzi to delalo? jeslti ne, tak to zkus preprat znova (pokud uz jsi tak neudelal), treba je nekde chyba v matrixu...
  • 0

#17 Kosarius

Kosarius

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 15 příspěvků(y)

Publikováno 26 únor 2012 - 20:04

Před tím to dělalo také. Aktualizace nepomohla... :(
  • 0

#18 Kankys

Kankys

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 64 příspěvků(y)

Publikováno 28 únor 2012 - 19:11

Me se taky dakota tahle obcas vzbouri ale max deset metru od kese a pak se zas chytne pochvily.A skousel jsi tovarni nastaveni.
  • 0

#19 plazem

plazem

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 108 příspěvků(y)

Publikováno 28 únor 2012 - 19:23

Zrovna včera na Proseku se mi taky potvora vzbouřila, ale pak už jsem jí nezapínal takže nevím jestli to byl sek navi nebo jíné příčiny. A bylo to co se kousla - poprvé - takže uvidíme.
  • 0

Honza - Plačko
Blanka, Gábi - Zemanovi
a spol. - prostě, "koho a co", nám kdo svěří !!!

*"PlaZem"*


#20 slvs

slvs

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 200 příspěvků(y)

Publikováno 29 únor 2012 - 5:04

Myslím, že to dělá každá navigace v místě, kde je moc odrazů (město) nebo v dolíku v lese, kde je vidět málo satelitů. Navigace s kompasem je na tom lépe, ale pokud jej nemá, je to znatelnější. Doporučoval bych odzkoušet navigování někde, kde jsou ideální podmínky a pokud by to i tam zlobilo, pak to řešil. Pochopitelně je třeba nastavit profil geocaching nikoli auto :)
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama