Přejít na obsah


Fotka

Dakota 10


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
577 odpovědí na toto téma

#41 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 542 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2012 - 10:42

vikina napsal/a:
A já mám zas uplně začátečnický dotaz - jak si udělám gpx soubor s několika keše ke stažení do Dakoty? Zabere to mín místa, nebo proč se to dělá? díky V.


Dalsi duvod, k tem jiz zminovanym vyse, je to, ze Garmin sice umi pracovat s XXXX kesemi, ale jen YYY soubory. Predstava, ze nahrajes 2000 kesi, kazdou v samostatnem souboru, a GPS ti s nimi bude pracovat, je mylna. Pro predstavu: pro Dakotu 20 tusim plati cisla 2000 a 200.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#42 vikina

vikina

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2012 - 12:06

cufik_team napsal/a:
vikina : možností na vytvoření jednoho souboru s více kešemi je víc. Buď máš placené členství u GC, pak si vytvoříš jejich PQ. Nebo nemáš a pak je šance poohlédnout se po nějakých dalších "pomocných" programech (jako třeba zde často zmiňovaný GeoGet), případně různé doplňky do internetových prohlžečů.

Dělá se to např. proto, že si předem připravíš oblast s keškama, která tě zajímá a pak ji jednoduše právě pomocí toho jednoho vytvořeného souboru dostaneš do GPSky.

V každém případě bez samostudia nebo zkušenějšího kačera/kačerky se asi neobejdeš.


Jsem PM, udělám si PQ a jak dál? To už pak jen natáhnout do Dakoty? díky
  • 0

#43 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 309 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2012 - 16:22

Neco malo je v navodu, kterej mam v podpisu. Na rozsireni se pracuje, bohuzel zatim nema cas to vsechno napsat :D
  • 0

#44 jirifno

jirifno

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 188 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2012 - 17:00

vikina napsal/a:

cufik_team napsal/a:
vikina : možností na vytvoření jednoho souboru s více kešemi je víc. Buď máš placené členství u GC, pak si vytvoříš jejich PQ. Nebo nemáš a pak je šance poohlédnout se po nějakých dalších "pomocných" programech (jako třeba zde často zmiňovaný GeoGet), případně různé doplňky do internetových prohlžečů.

Dělá se to např. proto, že si předem připravíš oblast s keškama, která tě zajímá a pak ji jednoduše právě pomocí toho jednoho vytvořeného souboru dostaneš do GPSky.

V každém případě bez samostudia nebo zkušenějšího kačera/kačerky se asi neobejdeš.


Jsem PM, udělám si PQ a jak dál? To už pak jen natáhnout do Dakoty? díky


Ahoj.
Já mám sice Oregona 550, ale postup bude stejný. Přímo ty stažené GPX soubory bych do navigace nedával. Důvod je prostý. Rozhodí se ti text v listingu a to až tak, že je to nečitelné. U některých to nedělá, u některých víc a u některých míň. Já to dělám tak, že poiužívám program GeoGet a tam importuji ten stažený GPX soubor. V něm si vyberu co chci přes filtr nebonechám vše a dám spustit plugin, který ten soubor upraví. Pak to již jen nahraji do GPSky a jdu lovit.
  • 0

#45 tomy.22

tomy.22

    MODERATORS

  • Moderators
  • 2 332 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2012 - 18:56

gord napsal/a:

vikina napsal/a:
A já mám zas uplně začátečnický dotaz - jak si udělám gpx soubor s několika keše ke stažení do Dakoty? Zabere to mín místa, nebo proč se to dělá? díky V.


Dalsi duvod, k tem jiz zminovanym vyse, je to, ze Garmin sice umi pracovat s XXXX kesemi, ale jen YYY soubory. Predstava, ze nahrajes 2000 kesi, kazdou v samostatnem souboru, a GPS ti s nimi bude pracovat, je mylna. Pro predstavu: pro Dakotu 20 tusim plati cisla 2000 a 200.



;)

Dakota 10 / 20

2000 gpx souborů (každý gpx soubor může obsahovat směs waypointů,tras a stop.)
1000 waypointů - trasových bodů
2000 keší (pokladů - jakmile je gpx soubor obsahující daný poklad smazán, není tento poklad již dostupný v GPS)


http://podpora.garmi.../article/000056


jirifno napsal/a:
Ahoj.
Já mám sice Oregona 550, ale postup bude stejný. Přímo ty stažené GPX soubory bych do navigace nedával. Důvod je prostý. Rozhodí se ti text v listingu a to až tak, že je to nečitelné. U některých to nedělá, u některých víc a u některých míň. Já to dělám tak, že poiužívám program GeoGet a tam importuji ten stažený GPX soubor. V něm si vyberu co chci přes filtr nebonechám vše a dám spustit plugin, který ten soubor upraví. Pak to již jen nahraji do GPSky a jdu lovit.


Já naopak dávám do GPS soubory GPX přímo stažené z GC.com. A až na pár zkomolenin u kterých se lehce dalo odhadnou co původně znamenali, jsem neměl nikdy problém.
  • 0

#46 vikina

vikina

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2012 - 18:58

Takže PQ jsem si uložila do PC a dám Import v Geogetu a ono to nic neudělá .... nevíte proč? píše mi to, že databáze je prázdná :(
  • 0

#47 None

None

    lubbez

  • Members
  • PipPipPip
  • 875 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 24 červen 2012 - 19:06

A proč to PQ prostě nenahraješ do navigace přímo? Je to přeci jeden soubor a pokud tam není hodně keší myslím více jak 1000 tak to neni problém. Já si vždy udělám PQ místa, nebo cesty kam chci jet, a nahraju ho do svého O550 a manželce do Dakoty10 a nikdy nebyl problém. Pokud jsi prémium, nepotřebuješ statistiky a ostatní fíčury kolem keší, tak nemusíš Geodet vůbec používat a rovnou to tam hrnout z GC.COM
  • 0

#48 jirifno

jirifno

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 188 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2012 - 19:19

vikina napsal/a:
Takže PQ jsem si uložila do PC a dám Import v Geogetu a ono to nic neudělá .... nevíte proč? píše mi to, že databáze je prázdná :(


Dej Import a pak musíš aktivovat filtr. Dej do začátku "Výchozí" a klepni na ikonku s modrou šipkou. Měly by ti vyjet všechny keše, které nemáš nalezené. Filtry si pak můžeš upravovat k obrazu svému, ale do začátku takto. Pak dej "Seznam" na horní liště a "Export". Zobrazí se ti pluginy. Pokud ho máš nainstalovaný stačí dát "GPX Garmin pro nové Garmin GPS" a dáš uložit někam na disk nebo rovnou na kartu do složky "Garmin". Pokud tam nemáš ten plugin musíš ho prvně stáhnout a nainstalovat. Klikni Opět na horní lištu "Pluginy" dále "Správce pluginů" a úplně dole je "Získat nové pluginy". Dostaneš se na stránku, kde ho najdeš jako "GPX Garmin v podkategorii Exportní skripty. Klikni on se ti doinstaluje.
  • 0

#49 jirifno

jirifno

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 188 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2012 - 19:23

lubbez napsal/a:
A proč to PQ prostě nenahraješ do navigace přímo? Je to přeci jeden soubor a pokud tam není hodně keší myslím více jak 1000 tak to neni problém. Já si vždy udělám PQ místa, nebo cesty kam chci jet, a nahraju ho do svého O550 a manželce do Dakoty10 a nikdy nebyl problém. Pokud jsi prémium, nepotřebuješ statistiky a ostatní fíčury kolem keší, tak nemusíš Geodet vůbec používat a rovnou to tam hrnout z GC.COM


Já toto doporučuji, protože když jsem si stáhl jakýkoliv soubor s listingem, tak jsem ho měl skoro vždy špatně zobrazen. Od té doby používám ten skript z GG a nemám už vůbec žádný problém. Já také GG nepoužívám na statistiky apod., ale jen jako zásobník keší a ev. správce svých keší a právě ten skript na úpravu.
  • 0

#50 tomy.22

tomy.22

    MODERATORS

  • Moderators
  • 2 332 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2012 - 19:33

jirifno: já teda nevím, neříkám, že se to nemůže stát, ale já mám v Dakotě 20 v naprosté většině případů zobrazen listing správně. ;)

Vložený obrázek
  • 0

#51 jirifno

jirifno

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 188 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2012 - 19:42

Zkoušel jsem teď nahrát přímo PQ do GPS a asi fakt máte pravdu. Je to OK. Alespoň zatím co jsem měl možnost projet pár listingů. Takže se omlouvám za mystifikaci, ale měl jsem to fakt rozhozené a ten skript z GG mi pomohl. Od té doby jsem to používal. No nic. Malá lekce GG neuškodila :D
  • 0

#52 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 542 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2012 - 19:42

Ono v tom zobrazeni hodne zalezi na tom, jak to ma listing s ceskymi znaky. Stare listingy by mely byt bez nabodenicek, a ty se zobrazuji spravne. Nove listingy by mely byt v utf8 a take by mohly byt spravne. V tom meziobdobi gc.com cestinu ruzne komolil, psal ji v entitach nebo kodech, a to muze delat v GPS potize.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#53 jirifno

jirifno

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 188 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2012 - 20:08

Tak ne. Pokud použiji originál PQ, tak mně to rozhodí to formátování textu viz. foto. Nadále budu raději používat ten skript, než to luštit v terénu. Někdy je to fakt nečitelné. Navíc ten export netrvá tak dlouho.

Přiložené miniatury

  • gps1_1.jpg

  • 0

#54 vikina

vikina

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 25 červen 2012 - 8:38

petulinka1 napsal/a:
Neco malo je v navodu, kterej mam v podpisu. Na rozsireni se pracuje, bohuzel zatim nema cas to vsechno napsat :D


tak jsem to zkusila nahrát z GC.com jako PQ rovnou do Dakoty do GPX, ale v navigaci to nemůžu najít, ale když jí připojím k PC, tak to tam vidím, čím to může být? asi to brzo vzdám a začnu posílat do kešovadla jednu po druhý :-( z čehož jsem už ted otrávená, takže budu ráda za jakýkoliv postřeh nebo radu co s tím?
díky moc
  • 0

#55 vikina

vikina

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 25 červen 2012 - 8:40

lubbez napsal/a:
A proč to PQ prostě nenahraješ do navigace přímo? Je to přeci jeden soubor a pokud tam není hodně keší myslím více jak 1000 tak to neni problém. Já si vždy udělám PQ místa, nebo cesty kam chci jet, a nahraju ho do svého O550 a manželce do Dakoty10 a nikdy nebyl problém. Pokud jsi prémium, nepotřebuješ statistiky a ostatní fíčury kolem keší, tak nemusíš Geodet vůbec používat a rovnou to tam hrnout z GC.COM

lubbez prosím jak to tam nahraju, prosím pro blbce :P
  • 0

#56 cufik_team

cufik_team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 240 příspěvků(y)

Publikováno 25 červen 2012 - 8:57

GPX soubory generované (třeba GeoGetem) nebo přímo PQ se dávají do adresáře \Garmin\GPX. Pokud jsou jinde, pak je GPSka nenajde. Pokud jsi PM, můžeš si zkusit pár keší nahrát přímo ze stránek GC, pak se ti do GPSky uloží rovnou na správné místo. Tak si vyzkoušíš prvních pár keší a "zobrazitelnost" keší v GPSce.
  • 0

#57 tomiq

tomiq

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 10 červenec 2012 - 17:24

Zdravím. Předem bych chtěl říct, že jsem ve světě geocachingu úplný nováček, tak doufám, že mě neukamenujete. Přemýšlel jsem nad zařízením, které používat. Jelikož mám starý obyčejný telefon a nechce se mi investovat do nového, tak jsem si vybral GPS Garmin Dakota 10. Další mé překvapení bylo, když jsem zjistil, že pro stahování gpx souborů přímo do gps přes gc.com je pouze pro premium members. Našel jsem si tedy addon pro firefox, který umí gpx soubory stáhnout. Otázka zní: Dostanu tento gpx soubor z počítače do Dakoty? Předem díky za odpověď:)
  • 0

#58 GARMIN OC Letňany

GARMIN OC Letňany

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 53 příspěvků(y)

Publikováno 10 červenec 2012 - 18:43

Přenos z geocaching.com funguje i bez premiového účtu - jen je třeba aby v dakotě byly baterie, protože jinak se GPX po odpojení navi od PC smaže..
  • 0
Značková prodejna GARMIN

facebook

#59 tomiq

tomiq

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 10 červenec 2012 - 18:50

Opravdu? Toto mi to píše když dám send to gps: Ready for Paperless Geocaching? Premium Members receive full cache descriptions in their downloads. Upgrade Now. Přijde mi, že to hovoří celkem jasně.
  • 0

#60 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 149 příspěvků(y)

Publikováno 10 červenec 2012 - 19:10

Píše ti to, že bez PM stáhneš do navigace přímo ze stránek jen základní informace. Souřadnice, typ, obtížnosti, atd. Ale ne celý listing, místo něho tam dostaneš jen to upozornění. AdOn do prohlížeče asi stáhne celé listingy. Do navigace to dostaneš tak, že ji připojíš jako flešku a ten GPX zkopíruješ do adresáře Garmin/GPX. Nevím o jaký jde adon, pro Chrome existuje třeba Cachelist. Nebo externí databáze jako je Geoget, z toho to také dostaneš komplet.
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama