Vsak pockej, az pojedes treba Rakousko nebo Italie a budes si tam chtit nahrat OSM Topo mapy, tak jsem zvedav, kam je chces dat.hugo48 napsal/a:
Dakotu 10 a jsem s ní spokojen stála mě tehdá v akci s topo czech pro za 5 000 a paráda, rozhodně mi nechybí ani nemožnost sd karet oproti 20ce.
Publikováno 23 August 2011 - 7:45
UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).
Publikováno 23 August 2011 - 8:29
Publikováno 23 August 2011 - 8:45
Publikováno 23 August 2011 - 9:09
UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Publikováno 23 August 2011 - 9:16
S474N napsal/a:
Vsak pockej, az pojedes treba Rakousko nebo Italie a budes si tam chtit nahrat OSM Topo mapy, tak jsem zvedav, kam je chces dat.hugo48 napsal/a:
Dakotu 10 a jsem s ní spokojen stála mě tehdá v akci s topo czech pro za 5 000 a paráda, rozhodně mi nechybí ani nemožnost sd karet oproti 20ce.
Pokud nová GPS, tak rozhodně kartová. Nekupuješ to přece na jednu sezónu !!!
Miroslav Kolombo, k.t.
Garmin Oregon 600
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
Publikováno 23 August 2011 - 11:26
S baterií vydržím bez problémů den/dva (samozřejmě, že GPS nemám zapnutou celou dobu, nikdy jsem to tak neprovozoval, pouze na chvilkovou orientaci a dohledání). Pokud požaduješ dlouhodobou intenzivní zátež (trvale zapnutá GPS nebo internet), můžeš si s sebou vzít několik náhradních akumulátorů (na eBay seženeš za směšnou částku 3$ i s poštovným), nebo dobíjet (např. univerzální dobíjení z Pb akumulátoru s USB konektorem, kapacita ohromná a cena zanedbatelná, navíc univerzální možnost použití od PDA po čelovku, když si upravíš kus kabelu ... hledej v jiných vláknech). Jak jsem už psal, vše se dá jednoduše vyřešit, abys mohl používat univerzální PDA na vše a nemusel pořizovat další drahý krám Co se týká SW, tak Locus, ve kterám můžeš použít libovolnou mapu, a jednoduše importovat běžné PQ, či dokonce používat pouze online hledání okolních. To ti taky žádná jednoúčelová GPS nenabídne.Jirka76 napsal/a:
jen mi není jasný, jak jsi na tom s výdrží baterie. Na Samsungu mám 1500 mah a při použití navigace mám baterku za chvilku prázdnou. Tak mě napadá myšlenka, že na tuto činnost je pda k ničemu. Takže jakou koupit navigaci tak do 7000 kč pro začátečníka, který ji použije občas na kolo a na geokačing.
Dotaz zněl "pro začátečníka", takže toto řešení za 5500,- je naprosto ideální. A pokud bys poznal, že geocaching pro tebe neníl to pravé, bude mít tento přístroj spoustu dalších využití, oproti GPS.
Publikováno 23 August 2011 - 11:31
Publikováno 23 August 2011 - 13:34
MedoMys napsal/a:
Dotaz zněl "pro začátečníka", takže toto řešení za 5500,- je naprosto ideální. A pokud bys poznal, že geocaching pro tebe neníl to pravé, bude mít tento přístroj spoustu dalších využití, oproti GPS.
Nezlob se na mně, ale aby začátečník investoval 5500,- není podle mně ideální.
A podle toho co píše autor tohoto vlákna:
Kamrad napsal/a:
Asi bych to chtěl mít rozdělené a neplést mobil s GPS. Takže klasickou turistickou GPS třčeba tak kolem 1500,-Kč?
Myslím, že třeba takovej Garmin eTrex H by pro začátek stačil.
Publikováno 23 August 2011 - 14:05
No, v tom případě ale ještě k tomu dokoupit hromadu turistických maptomy.22 napsal/a:
Myslím, že třeba takovej Garmin eTrex H by pro začátek stačil.
Nedokážu si představit začátečníka chodit naslepo podle šipky. To ho spíš od této hry odradí ... řešení to je, ale pro tuto hru hodně nouzové a nepohodlné.
Vývoj v této oblasti už je v tuto chvíli někde trochu jinde. Samozřejmě, dá se bicyklovat na staré ukrajině, ale ...
Publikováno 23 August 2011 - 14:21
Publikováno 23 August 2011 - 14:33
MedoMys napsal/a:
No, v tom případě ale ještě k tomu dokoupit hromadu turistických map
Nedokážu si představit začátečníka chodit naslepo podle šipky. To ho spíš od této hry odradí ... řešení to je, ale pro tuto hru hodně nouzové a nepohodlné.
Vývoj v této oblasti už je v tuto chvíli někde trochu jinde. Samozřejmě, dá se bicyklovat na staré ukrajině, ale ...
Chodit podle šipky si dovedu představit. Sám jsem takhle prvních cca 100 keší pomocí mobilu našel. Žádný problém to nebyl. Nebít žalostné výdrže baterie a následného neustálého dobíjení, zůstal jsem u mobilu dodnes. A i dnes někdy v dakotě 20 zapnu kompas a jdu.
Zkrátka autor topicu by chtěl nějakou GPS navigaci, ne mobil, za cenu okolo 1500,-. Co jiného lze v této cenové relaci nabídnout?
Publikováno 23 August 2011 - 15:39
Publikováno 23 August 2011 - 18:12
Publikováno 23 August 2011 - 20:13
Publikováno 23 August 2011 - 20:41
Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C
Publikováno 23 August 2011 - 21:44
Žáby nelíbám!
Publikováno 24 August 2011 - 5:52
To jsou řeči trochu mimo - byla řeč o mapové versus nemapové navigaci. Nemapovou už si dnes málokdo pořídí a už vůbec nemá šanci se jí zbavit.Smogeo napsal/a:
Ale to je přece normální vývoj. Kačera i techniky. Se podívej trochu do minulosti, kdy se vybíralo mezi Vistou a 60CSx. Vyhrál snad ten co se rozhod pro dražší 60CSx? V ten moment třeba jo, ale dneska jsou oba v háji, bo přišly nový Topomapy náročnější na HW, přišly chirpy, WIG,... a tak to pude dál.umelecky vedouci napsal/a:.. se mu může stát,že za sezonu se bude pracně se ztrátou zbavovat jednoduché navigace a kupovat pokročilejší.
Takže to není normální vývoj, jen blázen by si dnes koupil nemapovou navigaci s vědomím, že ji za měsíc vyhodí a koupí si mapovou.
Jak jsem psal, není pravda - nový vychvalovaný model Huawei Ideos X5 stojí 5500,- , taktéž vynikající přístroj HTC Desire pořídí pod 6000,-. Pokud by si pořídil použitý, dostane se s cenou mnohem níž. Nemusí se trápit s nemapovou GPS, možnosti přístroje jsou nesrovnatelné a cena nebude o mnoho vyšší.Jahn Brown napsal/a:
Je to opravdu o financích. Pokud si chceš pořídit nové zařízení a lovu se věnovat intenzivně, tak se pod 6000,- moc nodostaneš.
Publikováno 24 August 2011 - 8:28
Publikováno 24 August 2011 - 9:46
Publikováno 08 September 2011 - 18:43
Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:garmin
Hardware a software →
Garmin →
eTrex SEZaloženo od hkstaripraha , 14 Mar 2023 garmin |
|
|
||
Hardware a software →
Garmin →