Přejít na obsah


Fotka

Stator 1.4.1


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
705 odpovědí na toto téma

#681 DrakMrak

DrakMrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 087 příspěvků(y)

Publikováno 09 září 2018 - 9:35

A nešlo by třeba použít OpenStreet mapy místo neustále "vylepšovaného" googlu


  • 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...


#682 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 330 příspěvků(y)

Publikováno 09 září 2018 - 14:42

Hmmm, evidentně zpřísnili limit na získávání statické mapy bez API klíče (tedy anonymně). V dokumentaci mají uz dlouho psáno, že každý dotaz musí mít API key. Ale protože to fungovalo i bez něj, nechali jsme to pro zjednodušení tak.

Takže v prvním sledu otestuju, zda stačí doplnit API key. Pokud by to nestačilo, zkusil bych nějakou formu (negeocachingového) kešování podkladových map. Modul Statoru a generátor umožňují nadefinovat si libovolný výřez mapy a přizpůsobit si její zobrazení, ale 98 % map bude těch předdefinovaných.

Jen jedeme za chvíli na dovolenou, tak se předem omlouvám, že moje pokusničení nebude rychlé.
  • 1

#683 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 461 příspěvků(y)

Publikováno 09 září 2018 - 16:30

Určitě by mapy typu Svět, Evropa, ČR, kraje, byly přínosem. Okresy - těch už je spousta. Města - to už není realizovatelné.

Spíš kdyby šlo, aby si každý nadefinoval mapu jak chce a pak si to mohl nějak uložit. Vím, naráží to na problém, kde je syslit. Vlastní server má sice skoro každý, ale nepoužívá to a neumí s tím zacházet. Syslit to všechno třeba na geocaching.cz, jako se zde ukládají nálezy na puntíkaté mapy, to by asi taky nešlo. Já osobně jsem si už své tři podkladové mapičky uložil na sweb a teď by mi jen stačilo, kdybych je mohl použít, náhrada replace.ini asi nepůjde.


  • 0

#684 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 809 příspěvků(y)

Publikováno 10 září 2018 - 7:58

A nešlo by třeba použít OpenStreet mapy místo neustále "vylepšovaného" googlu

 

Slo by leccos. S kiReGPS jsme hooodne dumali a zkoumali jak to udelat, aby to bylo i pro neregistrovane na googlu, aby to nezabiralo misto na gc.cz, aby to bylo pruzne, ... Stavajici stav nam vychazel jako nejlepsi z toho, co nas napadlo. (Treba moznost statickych mapek jsme zavrhli prave proto, ze zdaleka ne kazdy je schopny si ji vytvorit.) Mozna nastal cas se nad tim znovu zamyslet a neco doplnit. Az se kiReGPS vrati z dovolene, urcite se k tomu virtualne sejdeme ;-)


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#685 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 476 příspěvků(y)

Publikováno 10 září 2018 - 8:12

On Google zmenil podminky, a volne pouziti uz prakticky neexistuje. Na vsechno musis mit klic. A klic muzes mit az tehdy, kdyz si u nich udelas vyvojarsky ucet. A aby sis udelal vyvojarsky ucet, tak tam musis mit zaregistrovanou platebni kartu.

 

Proc? Protoze kazde pouziti jejich API ted neco stoji! Ale jsou hodni, kazdemu daji mesicne nejaky volny kredit.

 

Ergo, davas Googlu bianco šek... i to je duvod, proc v GG ty Google sluzby opoustim.


  • 2

#686 Solim

Solim

    Šolim

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 470 příspěvků(y)

Publikováno 10 září 2018 - 11:17

Nějak mne v firefoxu 62,0 přestalo chodit označováni ctrl - A (připadně v menu na prvém tlačítku myši "vybrat vše"), a to jen na geocaching.com na položce "upravit profil" a kdekoliv v této položce. Na jakékoliv jiné internetové stránce to jde. Tak se mi nepovedlo přenést statistiku. Tak jsem zkusil prohlížeč chrome a tam to šlo. Tak nevím co zas připravují.


  • 0

HONOR 9, Android 9.1.0, a:Drake 6.03 + OSM (paws), GeoGet 2 + GeoKůk 5

 

S úsměvem jde vše líp


#687 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 823 příspěvků(y)

Publikováno 10 září 2018 - 11:59

Zvláštní chování v FF pozoruju, ale zjistil jsem, že jde pouze o grafickou záležitost - zkrátka výběr se nezobrazuje (nezamodřuje). Jinak CTRL+A a následně CTRL+C funguje jako předtím, tedy zkopíruje do schránky vše.


Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 10 září 2018 - 12:00

  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#688 Solim

Solim

    Šolim

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 470 příspěvků(y)

Publikováno 10 září 2018 - 13:14

No jo fakt to funguje a ja jsem se zastavil na tom, ze se nic nezamodri.No jo holt jsem motorista a pokud se mi nerozsviti zelena (tady modra) tak dal nejedu a cekam a cekam a ... .


  • 0

HONOR 9, Android 9.1.0, a:Drake 6.03 + OSM (paws), GeoGet 2 + GeoKůk 5

 

S úsměvem jde vše líp


#689 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 461 příspěvků(y)

Publikováno 10 září 2018 - 14:02

V poslední době vidím ve FF občas, že udělám gesto myší (zvykl jsem si na ovládání myší), stopa se neudělá, ale gesto se provede. Že by stejný případ? Nezamodření jsem si ještě nevšiml, ale možná jen nevšiml. V každém případě, protože už to provádím na AKTUÁLNÍM systému, bych čekal, že je to bug a že to v další verzi opraví.


  • 0

#690 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 823 příspěvků(y)

Publikováno 10 září 2018 - 14:13

Už vím, čím to. GS začal v CSS používat pseudoprvek ::selection {text-shadow: none;}. Když jsem to vypnul, výběr se zamodřil. Toto zatím údajně podporuje jen Firefox a Safari, tak proto v Chrome výběr vidět je.

Otázka spíš je, proč si s tím Groundspeak hraje.


  • 1

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#691 mar-si-ci

mar-si-ci

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 63 příspěvků(y)

Publikováno 10 září 2018 - 14:21

Otázka spíš je, proč si s tím Groundspeak hraje.

Protože to je to poslední co je třeba opravit k naprosté dokonalosti.


  • 3

#692 DrakMrak

DrakMrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 087 příspěvků(y)

Publikováno 10 září 2018 - 14:22

Už vím, čím to. GS začal v CSS používat pseudoprvek ::selection {text-shadow: none;}. Když jsem to vypnul, výběr se zamodřil. Toto zatím údajně podporuje jen Firefox a Safari, tak proto v Chrome výběr vidět je.

Otázka spíš je, proč si s tím Groundspeak hraje.

Otestováno pravdu díš :) uvidíme co s tím mysleli nicméně si to odstraním... dík za tip


  • 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...


#693 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 330 příspěvků(y)

Publikováno 29 září 2018 - 19:53

Podkladové mapky v puntíkatých mapách (i jinde ve Statoru) opraveny. S příští publikovanou verzí Statoru (to je na Gorda) by mělo být vše OK.


  • 0

#694 DrakMrak

DrakMrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 087 příspěvků(y)

Publikováno 29 září 2018 - 19:55

Super.. kouknu na to cos mi poslal :) za chvilku budu žvejkat statistiky tak aspoň uvidím


  • 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...


#695 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 809 příspěvků(y)

Publikováno 01 říjen 2018 - 10:17

Dekuji Erikovi za upravu generovani podkladu pro puntikate mapky. Zverejnena nova verze Statoru ... Reklamace na jeho hlavu :)


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#696 Shashlick

Shashlick

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 319 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2018 - 7:24

Má úprava vliv i na mapky v modulu MarginalCaches? Včera jsem si zkoušel jen tak narychlo vygenerovat statistiky a mapky jsem tam stále neměl. 

Puntíkatá mapka mi fungovala.


  • 0
Jde se lovit!

#697 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 809 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2018 - 7:46

Ano, Modul MarginalCachesInCountry byl take upraven, tak by uprava mit by vliv mela. Kdyz kouknu do tveho profilu, na mapce vydim sedivy podklad z google map. Nicmene v URL pro generovani te mapy nevidim upraveny string. Ve svem profilu, urcite bez upravy, mapku nemam. Tak jsem trochu na rozpacich, ale rek bych, ze ta uprava funguje.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#698 Shashlick

Shashlick

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 319 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2018 - 9:02

Na profil jsem to ještě nedával, jen jsem si to zkoušel u sebe. Ale je možné, že jsem tam něco poťamťal, takže se na to dneska večer podívám ještě pořádně. Spíš jsem chtěl vědět, zda je co hledat :) 

Díky


  • 0
Jde se lovit!

#699 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 809 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2018 - 9:22

Zkusil jsem u sebe vygenerovat statistiku s upravenym modulem a mapku tam mam (muzes si to overit :)). Takze by to fungovat melo. Jedine, ze bych spatne sestavil GIP.

 

Muzes zkontrolovat soubor script\Stator\Modules\MarginalCachesInCountry.Stator.pas radek 161 ma byt

      +'&scale='+sScale+sChm+sMarkers+'&key='+CONST_GOOGLE_APIKEY+'" ></div>';


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#700 georabbits.cz

georabbits.cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 271 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2018 - 14:49

U mně jsou mapy již v pořádku. Díky.  :)

A všiml jsem si ještě, že suvenýry již mají tu "správnou" velikost. Tady asi patří poděkování DrakoviMrakovi. :-)


  • 0

georabbits.cz.png

Devět z deseti kačerů doporučuje k lovu keší aplikaci Locus





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama