Přejít na obsah


Fotka

Stator 1.4.1


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
705 odpovědí na toto téma

#641 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 853 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2018 - 19:34

A proc ty ne? ;)


  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#642 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 309 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2018 - 21:05

A proc ty ne? ;)

Jak vidíš, tak pro všech 5 kačerů co jim to to generuju mi to funguje.  Co mi chybí - další mapky které zatím nejsou.


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#643 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2018 - 8:17

Ktery "dalsi mapky" mas na mysli?


  • 0

#644 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 535 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2018 - 9:33

Tak po přechodu na nový systém mi nejdou puntíkaté mapky. Puntíky jdou, ale podkladové mapky ne. Ale v náhledu je mám, jen na FTP na vlastní doméně ne. Chyba bude někde jinde, zkusím ji hledat.


  • 0

#645 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 309 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2018 - 10:15

Ktery "dalsi mapky" mas na mysli?

Já osobně bych uvítal minimálně Rumunsko, Chorvatsko. Ale o tom se tu už před nějakou dobou diskutovalo.


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#646 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 333 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2018 - 12:53

Tak po přechodu na nový systém mi nejdou puntíkaté mapky. Puntíky jdou, ale podkladové mapky ne. Ale v náhledu je mám, jen na FTP na vlastní doméně ne. Chyba bude někde jinde, zkusím ji hledat.


Doména mujweb.cz je u gůglu na blacklistu, nebo dotazy na jejich mapy z této domény překračují limit pro přístup bez API klice, který se pro jednoduchost u puntíkatých map používá. Pro podobné případy bychom asi měli doplnit parametr, kam by šlo zadat vlastní API klíč. Úprava to je jednoduchá, ale já ji teď z mobilu udělat nemůžu...
  • 0

#647 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 333 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2018 - 12:58

Řešením je pochopitelně i to, použít free hosting, kde získáš svou doménu 2. (nebo vyššího) řádu, tj. něco jako mpik.mujweb.cz místo adresáře mujweb.cz/mpik.
  • 0

#648 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 535 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2018 - 7:01

Já to zkoušel i jinde, třeba na swebu (Seznam mail), ale tam jsem se z geogetu nedostal přes FTP, asi něco s pasivním přístupem. Fungovalo by to s ručním nahráváním třeba přes Total commander. Tady na mujweb (Volný mail) se mi líbilo, že to šlo automatizovat, a miniprostor 10 mega uplně stačí. Na jiném free hostingu, třeba WZ je přístup jen do podsložky vnímán jako porušení pravidel (tj. musí tam být index.htm (html, php, apod)) a musí se tam chodit přes něj. Protože tam vkládají reklamu. A nezobrazování reklamy je důvodem ke zrušení účtu. I když mám pocit, že mi nezrušili ani stránky, kam nikdo rok nešel. Prostě asi počkám, jestli se to nerozběhne (nevyprší blacklist) a pak budu přemýšlet, kam s tím. Možná také to z Win10 půjde, zkušenosti s FTP mám jen z WinXP.


  • 0

#649 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 535 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2018 - 8:39

Když si přímo ze zdrojáku zkopíruju odkaz na tu googlemapičku, objeví se. Takže to je asi opravdu blacklist googlu, blokuje přístupy z mujweb. Počkám.

Teď nesedím u Geogetu. Jsou všechny mapičky od Googlu? I ty jen obrysové? Stačily by. Vyzkouším to.

Ono by vlastně stačilo mít je tam staticky, mapka sama se nikdy nemění, dokud to nezměním v nastavení. To by ale znamenalo úpravu programu.


Tento příspěvek byl upraven od mpik: 06 srpen 2018 - 8:54

  • 0

#650 pjiy

pjiy

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 57 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2018 - 9:30

Ahoj, měl jsem stejný problém, vyřešil jsem to pomocí DDNS. Původně jsem měl web taky na volny.cz (mujweb.cz) a nakonec jsem se nevešel do těch 10MB, takže web mám na vlastním obstarožním NASu, nemám doménu a při přístupu přes IP adresu se choval google přesně jak popisujete. Zřídil jsem si jméno na free DDNS noip.com (hopto.org) a od té doby vše OK, doména ještě nikdy (no cca 1 rok) nepadla na blacklist.

To samozřejmě neřeší problém, kam tu stránku umístit. Nešlo by tímhle způsobem udělat na DDNS alias (na jiné doméně), resp. přímo A záznam, ukazující na IP mujweb.cz? Samozřejmě je trochu problém, jak je "pevná"  jejich IP adresa, dynamicky to měnit zřejmě nepůjde.


  • 0
Všechno je možný.

#651 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 333 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2018 - 10:26

V situaci, kdy existuje kupa free hostingů, mi připadá hříšné to řešit nějak obskurně. Na swebu nejsou reklamy a proto bych nejdříve zkusil vybojovat to FTP. Jinak z dalších hostingů používám třeba endora.cz.


  • 0

#652 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 333 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2018 - 10:35

Když si přímo ze zdrojáku zkopíruju odkaz na tu googlemapičku, objeví se. Takže to je asi opravdu blacklist googlu, blokuje přístupy z mujweb. Počkám.

Teď nesedím u Geogetu. Jsou všechny mapičky od Googlu? I ty jen obrysové? Stačily by. Vyzkouším to.

Ono by vlastně stačilo mít je tam staticky, mapka sama se nikdy nemění, dokud to nezměním v nastavení. To by ale znamenalo úpravu programu.

Obávám se, že to bude spíš překročení počtu map bez API klíče, než blacklist. Zkus na mujweb dát do HTML jen tu podkladovou mapu a zjisti chybovou hlášku, kterou to dává.

 

Všechny mapy z modulu MapPinboard jsou od Googlu. Kvůli obecnosti - můžeš si vybrat zcela libovolné území na zeměkouli. Jen původní generátor puntíkatých map na GC.CZ používá statické bitmapy.

 

Na prasáka můžeš odkazy na Google přepsat na odkaz na statickou mapu, kterou si ručně pro dané území uložíš někde na serveru (sweb, mujweb). Záměnu nacpi do Replace.ini, string za string. Mělo by to fungovat...


Tento příspěvek byl upraven od kiReGPS: 06 srpen 2018 - 10:36

  • 0

#653 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 535 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2018 - 10:42

No, díval jsem se na nějaké kontroly a mujweb na blacklistu asi není. Přístupy mohou být překročeny, protože na tom může viset kdekdo. Ale souvislost s přístupem z Mujwebu tam asi bude, protože napřímo se mapa ukáže.

Pokud to půjde přes Replace.ini, asi to tak udělám. Jen nevím kdy, teď mám jiné věci na práci.


  • 0

#654 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 535 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2018 - 10:54

A vidím další problém. Mujweb k 30.9.18 končí. Takže přesun mě nemine. Jako alternativu nabízejí webnode, což ale zjevně předpokládá tvorbu stránek podle šablon a ne FTP přístup a jednoduchý přesun stávajících stránek. No uvidíme, jak říkal slepý.


  • 0

#655 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 333 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2018 - 11:16

Každopádně bych nechodil tam, kde získáš adresář a ne subdoménu. Teď jsem zkušebně hodil svý statistiky na endoru. Tady máš výsledek. Pochopitelně je to bez úprav, třeba šířka statistiky je podle profilu GC, pro vlastní web by měla jistě být širší, atd...


  • 0

#656 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 333 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2018 - 11:32

Koukám, že i na webnode získáš subdoménu. Tak proč ne...

 

EDIT: Ale vlastní HTML kód tam asi nevložíš a o nahrávání přes FTP si zjevně můžeš nechat zdát. Webnode je směřován na snadnou tvorbu webu pomocí jejich editoru.


Tento příspěvek byl upraven od kiReGPS: 06 srpen 2018 - 11:39

  • 0

#657 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 535 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2018 - 11:40

A FTP? Já viděl na webnode udělané jen svatební stránky podle šablony a vím, že se tam nedalo udělat v holém HTML vůbec nic, ani nepatrné úpravy. Navíc použití jiných programů než vlastních přímo zakazují.

 

Na Endoru jsem se díval, ve free variantě dávají reklamu a vyžadují aktivitu webu (tj. ne zálohovací úložiště). Reklama by nevadila, stejně je všude a nikdo ji nevnímá (nebo ji blokuje), ale nevím, co myslí tou aktivitou. Jestli přístup přes index.html, nebo jakýkoli přístup odjinud. Takže mi to připadá jako webzdarma. Uvidím.


  • 0

#658 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2018 - 11:45

Endory bych se nebala. Mam tam jeden web, na kterej dlouhou dobu nikdo nesel, protoze byl ve vystavbe. Rok tam bylo mrtvo, ale roboti tam stejne lezli furt a nic se nezrusilo...


  • 0

#659 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 535 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2018 - 13:56

Tak jsem to zkusil, nahrával jsem soubor stažený z webu, takže se zprasila čeština, ale je to s obrázky. Jen se mi moc nelíbí to agresivní upozornění, že doména je neověřena ( a při pokusu o ověření ihned platit), ale podobně se chová třeba Avast (Nalezny problémy, vyřešit - a ihned přesměruje na upgrade). Nejsem proti placení něčeho, co používám, ale nechci platit v takovémto případě dřív, než zjistím, že je to pro mě použitelné. A nepotřebuju tam mít technickou podporu, databáze, PHP, zálohy, gigabyty prostoru a jánevímcoještě, stačí mi pár MB prostoru na jeden soubor a nějaké obrázky, třeba naskenovaná CWG, co nejsou v katalogu. Na tohle mi Mujweb nebo Sweb úplně stačil.


  • 0

#660 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 406 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2018 - 21:37

a nechceš ten malý prostor na nějaké subdoméně mého kretenského webu kreteni.eu - třeba mpik.kreteni.eu, zařídím ti tam ftp a máš to a dokud budou existovat stránky o Turistických známkách na této doméně, tak máš jistotu funkčnosti. Samozřejmě já tam budu mít přístup a mohl bych ti tam něco "provést" ale nemám k tomu nejmenší důvod. a místa tam mám habaděj.


  • 1
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama