Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

GDAK vs GSAK nekompatibilita databáze

android gsak

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
16 odpovědí na toto téma

#1 vetrnik_cr

vetrnik_cr

    vetrnik_cr

  • Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2017 - 9:41

Neví někdo jak otevřít zpětně databázi, která byla vytvořena v GSAK, následně jen překopírována do telefonu s androidem 5.1

Jakmile databázi pouze otevřu v GDAK a zpět nakopíruju do GSAK, už nejde otevřít .

Gsak hlásí, že byla vytvořena v novější verzi GSAK ( nainstalovanou ale mám poslední dostupnou verzi)

 

Není nějaký konvertor, nebo makro do GSAKU, které by to umělo otevřít?

 

jde o to, že když v terénu vyřeším multinu, upravím si finální souřadnice, napíšu poznámkky, tak to už nedostanu zpět do GSAKu

 

Gsak mi totiž neotevře ani GPX soubor, který GDAK vyexportoval (nepřečte ho ani mapsource) naopak třeba C:geo v telefonu ano.

 

je zřejmé, že si android soubor nějak upraví a pak je nekompatibilní s windows.

 

Díky předem za vaše rady.

 


  • 0

#2 ubuster

ubuster

    ubuster

  • Members
  • PipPipPip
  • 536 příspěvků(y)

Publikováno 12 duben 2017 - 12:01

Potvrzuji, že to je pravda. Ale databázi pak dokážu v GSAKu dál otevřít a pracovat v ní.

Přiložené miniatury

  • GDAK_err.jpg

Tento příspěvek byl upraven od ubuster: 12 duben 2017 - 12:01

  • 0

HW: Xiaomi Redmi Note 4 _ Garmin eTrex Legend HCx _ Nokia N95 8GB _ PDA Mio P560 _ QStarz BT-Q818

SW: c:geo _ Locus Map Free _ WhereYouGo _ Geooh Live _ GCDroid _ GDAK _ GCC _ Go(x)°


#3 vetrnik_cr

vetrnik_cr

    vetrnik_cr

  • Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 12 duben 2017 - 13:32

Nojo, me to hlásí stejnou chybu, ale gsak to shodí a restartujte.

Co s tím?


  • 0

#4 ubuster

ubuster

    ubuster

  • Members
  • PipPipPip
  • 536 příspěvků(y)

Publikováno 12 duben 2017 - 13:54

Pročetl jsem si znova stránky GDAK na https://gdak.wolojoli.nl/ a nikde se tam nepíše, že by se počítalo se zpětným kopírováním databází do GSAKu. Vždycky jen GSAK >>> GDAK. Já to taky tak používám. Mám nastavený jednosměrný autosync všech databází GSAK v Dropboxovém adresáři do telefonu do adresáře GDAK. Zpátky nemám potřebu to používat, takže ti neporadím.

Zkus ještě prostudovat forum http://forums.ground...howtopic=284806 nebo se ponoř do makra GdakDataEditor v1.42 na stránce http://gsak.net/boar...ST&f=29&t=22016.


Tento příspěvek byl upraven od ubuster: 12 duben 2017 - 15:29

  • 0

HW: Xiaomi Redmi Note 4 _ Garmin eTrex Legend HCx _ Nokia N95 8GB _ PDA Mio P560 _ QStarz BT-Q818

SW: c:geo _ Locus Map Free _ WhereYouGo _ Geooh Live _ GCDroid _ GDAK _ GCC _ Go(x)°


#5 vetrnik_cr

vetrnik_cr

    vetrnik_cr

  • Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 12 duben 2017 - 17:40

Díky za snahu poradit.

Makro jsem zkoušel ale to je také jednosměrné.

Je mi divné, že někdo tu DB z GDAKu otevře a mě se to nedaří. Ledaže by to bylo tím, že jedu na WIN10 a ti komu to jde, jsou ještě na Win7
nebo druhá možnost, že samotná android verze od verze si to upraví jinak. 
jen pro úplnost, mám poslední dostupné verze jak GDAKu tak GSAKu.

ještě mě napadlo, zda bys nemohl vytvořit databázi třeba s jednou jedinou tradičkou, takovou co tobě GSAK zpětně otevře, a jestli bys mi to neposlal na mail, ať aspoň identifikuju, kde je problém, jestli telefon, nebo win10

 

vetrnik@gmail - díky.


  • 0

#6 berda

berda

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 322 příspěvků(y)

Publikováno 12 duben 2017 - 19:53

Větrníku, zkusím. Jsem na tom stejně jako kolega ubuster, když jsem (ale už opravdu kdysi) zkusil zpětný import, došlo na chybovou hlášku, ale databáze (i s daty) se otevřela. Jenže to byl červen 2016... Zkusím, dám vědět, co aktuální kombinace updatovaného GSAKu a GDAKu...


  • 0
Berda

#7 vetrnik_cr

vetrnik_cr

    vetrnik_cr

  • Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 12 duben 2017 - 20:19

Ahoj, berdo,

díky, zkus.

nejvc mě dostává, že to hlásí, že gsak má starou databázi, že ta z GDAKu je novější :D:D


  • 0

#8 berda

berda

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 322 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2017 - 6:40

Tak Ti nevím. Sestava:

 

Windows 10, GSAK 8.7.1.13

Android 7.1.1, GDAK 4.26.1404

 

Po nakopírování z telefonu zpět do počítače a spuštění databáze vyběhla hláška o nekompatibilitě, ale GSAK nespadl. Uložená data z telefonu jsem měl k dispozici...

 

 

Přiložené miniatury

  • gdak-gsak_1.PNG

  • 0
Berda

#9 ubuster

ubuster

    ubuster

  • Members
  • PipPipPip
  • 536 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2017 - 13:39

Zvláštní je, že i když se vytvoří kopie databáze nebo se spustí oprava/defragmentace databáze, tak se výsledná databáze "neopraví" a háže to stejnou chybu. Ve vlastnostech databáze není také nic zvláštního.


  • 0

HW: Xiaomi Redmi Note 4 _ Garmin eTrex Legend HCx _ Nokia N95 8GB _ PDA Mio P560 _ QStarz BT-Q818

SW: c:geo _ Locus Map Free _ WhereYouGo _ Geooh Live _ GCDroid _ GDAK _ GCC _ Go(x)°


#10 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 863 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2017 - 15:38

Soudim, ze v databazi je ulozen nejaky parametr, ktery obsahuje verzi databaze a oprava/defragmentaze databaze tento parametr celkem logicky nemeni.

 

Parametr s verzi databaze je bezna vec, aby aplikace rozpoznala stare verze databaze a mohla databazi automaticky konvertovat na tu spravnou verzi (strukturu). Problem nastava, kdyz verze je vyssi nez s kterou aplikace umi pracovat. Rekl bych, ze GDAK si budto databazi upravuje nebo doplnuje pro svou potrebu a meni cislo verze. Je otazka, zda cislo meni spravne, protoze ten narust z 27 na 5012 mi pripada znacny. Ale treba to je umysl, aby kazda z verzi GSAKu hasila problem.


  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#11 ubuster

ubuster

    ubuster

  • Members
  • PipPipPip
  • 536 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2017 - 19:08

Teď jsem zkusil přepsat byte 3E 3F z původní hodnoty 13 94 (=5012) na "správnou" hodnotu 00 1B (=27) a databázi lze načíst bez chybové hlášky. Takže udělat si malý prográmek, tím to prohnat a máš to bez chyby. Jak píše gord: třeba je to záměr kačera wolojoli.


Tento příspěvek byl upraven od ubuster: 16 duben 2017 - 19:11

  • 0

HW: Xiaomi Redmi Note 4 _ Garmin eTrex Legend HCx _ Nokia N95 8GB _ PDA Mio P560 _ QStarz BT-Q818

SW: c:geo _ Locus Map Free _ WhereYouGo _ Geooh Live _ GCDroid _ GDAK _ GCC _ Go(x)°


#12 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 492 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2017 - 19:43

Na to nepotrebujes programek, na to ti staci standardni sqlite konzole a sql prikaz: pragma user_version

Da se na to udelat i jednoduchy BAT.

Ale ona ta zmenena verze asi jen tak pro srandu nebude, asi tam nejaka nekompatibilita bude...
  • 0

#13 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 863 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2017 - 19:47

Chtelo by to vyjadreni autora GDAKu, proc je tam jina verze ...


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#14 vetrnik_cr

vetrnik_cr

    vetrnik_cr

  • Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2017 - 22:46

Díky za upravu, nicméně hlášku o špatné verzi to odstraní.

nicméně stále to hází další okno  a gsak to shodí a nespustí dokud mu db neodstraním. Asi to dělá jenom měl vám všem to otevřít jde. Nevím kde je chyba, už jsem zkusil Gsak  nainstalovat i na oracle virtual machine v prostředí Win7 a stále stejné .... DB, co mi z androidu poslal berda se chvá také stejně, takže chba je v gsaku u mě...

 

toto je výpis Exception:

----------------------------------------------------------
 EurekaLog 6.0.23
 
Application:
------------------------------------------------------------
  1.1 Start Date      : Sun, 16 Apr 2017 23:34:59 +0200
  1.2 Name/Description: gsak.exe - (GSAK Geocaching program)
  1.3 Version Number  : 8.7.1.12
  1.4 Parameters      : 
  1.5 Compilation Date: Mon, 10 Apr 2017 01:06:59 +0200
  1.6 Up Time         : 8 seconds
 
Exception:
----------------------------------------------------------
  2.1 Date          : Sun, 16 Apr 2017 23:35:07 +0200
  2.2 Address       : 0040F773
  2.3 Module Name   : gsak.exe - (GSAK Geocaching program)
  2.4 Module Version: 8.7.1.12
  2.5 Type          : EConvertError
  2.6 Message       : '' is not a valid integer value.
  2.7 ID            : 5BB7
  2.8 Count         : 1
  2.9 Status        : New
  2.10 Note         : 
 
User:
-------------------------------------------------------
  3.1 ID        : Rxxxxx
  3.2 Name      : Rxxxxx
  3.3 Email     : 
  3.4 Company   : 
  3.5 Privileges: SeShutdownPrivilege             - OFF
                  SeChangeNotifyPrivilege         - ON
                  SeUndockPrivilege               - OFF
                  SeIncreaseWorkingSetPrivilege   - OFF
                  SeTimeZonePrivilege             - OFF
 
Active Controls:
-------------------------------------------------------
  4.1 Form Class   : gsakMainForm
  4.2 Form Text    : GSAK 8.7.1.12    Databáze: ttablet
  4.3 Control Class: TAdvStringGrid
  4.4 Control Text : 
 
Computer:
-----------------------------------------------------------------------------------
  5.1 Name          : DESKTOP-TFT4URM
  5.2 Total Memory  : 4030 Mb
  5.3 Free Memory   : 993 Mb
  5.4 Total Disk    : 297,18 Gb
  5.5 Free Disk     : 88,36 Gb
  5.6 System Up Time: 2 hours, 29 minutes, 51 seconds
  5.7 Processor     : Intel® Core™ i5-2410M CPU @ 2.30GHz
  5.8 Display Mode  : 1600 x 900, 32 bit
  5.9 Display DPI   : 96
  5.10 Video Card   : Intel® HD Graphics 3000 (driver 9.17.10.4229 - RAM 1791 MB)
  5.11 Printer      : Canon LBP6000/LBP6018 (driver 1.10)
 
Operating System:
----------------------------------------------
  6.1 Type    : Microsoft Windows 6.2 (64 bit)
  6.2 Build # : 9200
  6.3 Update  : 
  6.4 Language: Czech
  6.5 Charset : 238
 
 
ASSEMBLER:
-------------------------------
 
0040F755  mov     fs:[eax], esp
0040F758  push    esi
0040F759  push    edi
0040F75A  lea     edx, [ebp-$04]
0040F75D  mov     eax, ebx
0040F75F  call    -$000074C8
0040F764  mov     ecx, [ebp-$04]
0040F767  mov     dl, $01
0040F769  mov     eax, dword ptr [EConvertError]
0040F76E  call    +$00004A95
0040F773  call    -$0000B748                      ; <-- EXCEPTION
0040F778  xor     eax, eax
0040F77A  pop     edx
0040F77B  pop     ecx
0040F77C  pop     ecx
0040F77D  mov     fs:[eax], edx
0040F780  push    $0040F795                       ; '_^[Y]ĂSV‹Ř‹Ăču3˙˙‹đ‹Ć3É‹ÓčP;˙˙‹'...
0040F785  lea     eax, [ebp-$04]
0040F788  call    -$0000B155
0040F78D  ret

Tento příspěvek byl upraven od vetrnik_cr: 16 duben 2017 - 22:54

  • 0

#15 ubuster

ubuster

    ubuster

  • Members
  • PipPipPip
  • 536 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2017 - 5:10

Na GSAK forum se to už také řešilo:

Take a look at this recent thread. Don't use a cloud drive. Allowing both GSAK and GDAK to write to the same db will only lead to tears. Better to COPY the database from GSAK to GDAK in one direction only and keep GSAK as the master.

 

Nebo vlákno: http://gsak.net/boar...40

Dokument Offline-Caching mit GSAK und GDAK (v20170119)  je také zajímavý a inspirativní.


Tento příspěvek byl upraven od ubuster: 17 duben 2017 - 6:06

  • 0

HW: Xiaomi Redmi Note 4 _ Garmin eTrex Legend HCx _ Nokia N95 8GB _ PDA Mio P560 _ QStarz BT-Q818

SW: c:geo _ Locus Map Free _ WhereYouGo _ Geooh Live _ GCDroid _ GDAK _ GCC _ Go(x)°


#16 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 863 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2017 - 8:36

Napada me dalsi vec - muze to byt podobne jako u aDrake a Geogetu. SQLite na Androidu nepodporuje napr.R-tree index, takze databaze, na Androidu tento index udrzovat nemuze. Podobnych nekompatibilit v implemntaci SQL muze byt vice. Pokud pak databazi prekopirujete zpet na PC muze nastat dost velky problem, ktery muze v krajnim pripade vyusit az v totalni poruseni databaze. GSAK ani GDAK nemam a instalovat to kvuli zkoumani databaze nebudu, jen zduvodnuji, ze to cislo verze databaze opravdu muze byt umyslne a dulezite.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#17 ubuster

ubuster

    ubuster

  • Members
  • PipPipPip
  • 536 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2017 - 8:44

Ano, to je také důvod, který mluví proti. Zmiňuje to i moderátor GSAK boardu Kai Team:

 

 

The problem is that GSAK has unique functions (extensions to SQLite), indexes and collations and there are many inter-dependencies between data elements (i.e. one element is updated by changes to another element - e.g. if the found flag is set, the DNF flag is cleared). These elements will not be synchronized if the data is updated outside of GSAK and the result will be database corruption, abnormal terminations, data loss and major headaches for GSAK users (and those of us supporting GSAK users). As lignumaqua said, please do not write to or overwrite the GSAK database - it is an approach that will lead to certain disaster.

  • 0

HW: Xiaomi Redmi Note 4 _ Garmin eTrex Legend HCx _ Nokia N95 8GB _ PDA Mio P560 _ QStarz BT-Q818

SW: c:geo _ Locus Map Free _ WhereYouGo _ Geooh Live _ GCDroid _ GDAK _ GCC _ Go(x)°






Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:android, gsak

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama