Přejít na obsah


Fotka

GGmap - mapa s pluginy

geoget mapa

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
105 odpovědí na toto téma

#21 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 979 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2020 - 7:26

Ta okénka jsou z gruntu předělaná (jsou připravena na css styly), a já si už fakt nepamatuji, co všechno tam bylo.
  • 0

#22 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 979 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2020 - 9:55

A proč, když si vyplním skript, který se má spustit, tak se mi vymaže hvězdička, která je ve filtru PQ, aby se stáhly všechny.
Ať se snažím jak se snažím, tak spojit stažení všech PQ spolu se skriptem "Spustit GGP plugin s právě naimportovanými body" se mi nedaří

Bud mas profil, ktery stahuje data, nebo mas profil, ktery vola udrzbovy skript. (podobne, jako nemuzes mit profil, ktery taha z APi a zaroven treba z mailu.)

 

Postup je takovyto:

  1. spusti se vsechny relevantni stahovaci profily, ktere stahnou data do adresare PQ
  2. adresar PQ se naimportuje
  3. spusti se vsechny relevantni udrzbove profily
  4. elevation a divider
  5. otevre se okno s vysledkem importu

  • 0

#23 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 979 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2020 - 17:14

Pletu se nebo dřívější verze GGmap mi zobrazily při najetí na keš i datum mého odlovu? Myslím v tooltipu, v okýnku, které vyskočí po kliknutí, to je.

Pomohlo by mi, kdyz mi napisete, co vsechno by tam melo byt.

 

... a kdyz i vymyslite, jak se to tam ma konkretne zobrazit, tak by to taky neuskodilo.

 

... a kdyby to nekdo chtel i nastylovat v CSS, tak by to bylo uplne super. :D


  • 0

#24 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 006 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2020 - 21:32

Dobrý nápad. Hned jsem chtěl udělat návrh pomocí editace zdrojového kódu (Inspect element Q), ale vzápětí mi došlo, že takto to nepůjde. :)

 

Takže pomocí Gimpu - datum nálezu v tooltipu by se mohlo vrátit asi v této podobě:

 

Yi0x.png


Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 05 květen 2020 - 21:32

  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 9), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#25 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 454 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2020 - 22:14

A skutečně tu informaci o datu nálezu potřebujete ? Já osobně bych v tom totiž spíše než datum potřebovat text logu, abych věděl s kým jsem tam byl. A to si myslím že už by mohlo být trochu přes čáru.


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#26 VasaM

VasaM

    VasaM

  • Members
  • PipPipPip
  • 801 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2020 - 22:17

Napadlo mě, že by některá z budoucích verzí mapy mohla umět z pluginu spustit libovolný SQL dotaz, což by umožnilo všechny tyto věci řešit bez potřeby mapu upravovat a stejně tak by to šlo využít k zajímavým funkcím, jako například založení waypointu ke keši přímo z mapy...


  • 0
Mapy pro přístroje Garmin: http://www.garmin.vasam.cz (GitHub)

#27 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 006 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2020 - 22:19

Arne1: no, to je jednořádková věc, byla tam a moc místa nezabere. Bylo fajn o tom mít rychlý přehled, když jsem si projížděl mapu.

 

Ten log se do tooltipu nehodí, to spíš do toho okna otevíraného přes kliknutí.  Těch logů samozřejmě můžu mít na keši iks - ale aspoň FI by bylo fajn vidět, souhlasím s tebou. Ovšem i to může být někdy román a zabere to spoustu místa. Mám takový pocit, že tohle je ta správná práce pro rozšiřující plug-iny do GGmap. Jestli to tím půjde.


Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 05 květen 2020 - 22:20

  • 1

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 9), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#28 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 171 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2020 - 5:44

GCLh třeba v bublině na originální mapě ukazuje ikony posledních logů a po najetí na jednu z nich v  tooltipu i ty logy. Nepíšu, že by to měla GGmapa umět, jen že to tam je, jestli by to nebylo řešení pro věci, které by normálně zabraly moc místa. Osobně se mi to zdá na GGmapě zbytečné, jedině snad jako plugin, který by si nainstaloval jen ten, kdo to potřebuje.


Tento příspěvek byl upraven od mpik: 06 květen 2020 - 11:54

  • 0

#29 vkvkvk

vkvkvk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 256 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2020 - 7:18

Napadlo mě, že by některá z budoucích verzí mapy mohla umět z pluginu spustit libovolný SQL 

To raději ne. Stačilo by, kdyby někdo napsal žertovný JS. Zde na fórum napíše: Mám problém s GG, detaily jsou na http://skodim.blabla.nic a proluxuje ti DB dočista do čista. Bude-li hodně šikovný, tak i se záložními DB. 


  • 0

#30 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 310 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2020 - 7:33

To raději ne. Stačilo by, kdyby někdo napsal žertovný JS. Zde na fórum napíše: Mám problém s GG, detaily jsou na http://skodim.blabla.nic a proluxuje ti DB dočista do čista. Bude-li hodně šikovný, tak i se záložními DB. 

 

To je obecny problem vsech pluginu, nejen pro ggmap a nejen pro GG. Ale snad si nebudes instalovat vsechno bez ladu a skladu, ne? Navic web GeoGetu je pod kontrolou a ne kazdy tam muze nahrat cokoli.

 

A jak by se pres javascript dostal na zalogy databaze, ktere jsou na jimen serveru, externim disku a podobne? (Automaticke zalohy databazi v DATADIR za zalohy nepovazuju, ale to uz se tu resilo vicekrat.)


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#31 vkvkvk

vkvkvk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 256 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2020 - 8:14

Fór je v tom, že se nemusí nic instalovat. Stačí na libovolné stránce pustit JS. Jen to musí být na stejném PC, kde běží GG. Tento skript by mohl na GG poslat libovolné SQL.

Dostane se samozřejmě jen na automatické zálohy. Na CD v šuplíku nedosáhne.

Kdysi byly populární akce ve stylu <script>echo("kuk")</script> To už, doufám nikde nefunguje. Ale když Tě donutím otevřít mojí stránku, tak spustím libovolný skript a sáhnu do GG.


  • 0

#32 VasaM

VasaM

    VasaM

  • Members
  • PipPipPip
  • 801 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2020 - 8:41

To si úplně nemyslím. Jednak si nejsem jistý, jestli tě nechá GG přepnout databázi (to k těm zálohám), ale pak je tu i něco takového: https://cs.qwe.wiki/...e-origin_policy a měl by tě zastavit prohlížeč.

A samozřejmě to má řešení, stačí, když GG při inicializaci mapy vygeneruje klíč (stejně už generuje několik souborů), kterým bude dotazy podepisovat. Tím by se mělo vše vyřešit.

Tento příspěvek byl upraven od VasaM: 06 květen 2020 - 8:42

  • 0
Mapy pro přístroje Garmin: http://www.garmin.vasam.cz (GitHub)

#33 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 979 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2020 - 8:54

Snazim se vyhybat tomu, aby cokoliv primo sahalo do databaze.


  • 0

#34 vkvkvk

vkvkvk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 256 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2020 - 9:13

To si úplně nemyslím. Jednak si nejsem jistý, jestli tě nechá GG přepnout databázi (to k těm zálohám)

Mám matnou vzpomínku, že příkazem pro SQLite si mohu připojit další DB k stávající. A to bohatě stačí. Jen si musím tipnout správný název souboru. Každopádně bych SQL ven nepouštěl.


  • 0

#35 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 592 příspěvků(y)

Publikováno 07 květen 2020 - 6:20

No já bych rád si v pluginu šáhnul na tagy kešek
  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#36 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 979 příspěvků(y)

Publikováno 07 květen 2020 - 8:24

Podej čertu prst...


  • 1

#37 vkvkvk

vkvkvk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 256 příspěvků(y)

Publikováno 07 květen 2020 - 9:26

Podej čertu prst...

Lepší než když předhodíš skvělou věc, která jistě změní svět, a ono je ticho po pěšině, nikdo se tím nezabývá. Hlavně bacha, aby Ti prst neukousl.


  • 0

#38 VasaM

VasaM

    VasaM

  • Members
  • PipPipPip
  • 801 příspěvků(y)

Publikováno 12 květen 2020 - 21:51

Sice to chvíli trvalo, ale konečně jsem zveřejnil všechny své mapové pluginy. Najdete je např. tady: https://www.geoget.c...ginu_pro_ggmapu. Zatím nefunguje korektní odinstalace a je nutné soubory smazat ručně, ale Gord už pracuje na opravě.

 

Je možné, že tam budou nějaké chyby, které se na mém PC neobjevili, když na ně narazíte, piště sem (očekávám např. problémy s menšími obrazovkami).

 

Stejně tak, pokud máte nějaký nápad, co by mapa ještě mohla umět, tak mi napište, když mě to zaujme, třeba to i zrealizuji...


  • 3
Mapy pro přístroje Garmin: http://www.garmin.vasam.cz (GitHub)

#39 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 006 příspěvků(y)

Publikováno 12 květen 2020 - 22:02

V popisu ExtendedFilters nebo SimpleFilters to nevidím, tak se zeptám - umí některý z pluginů skrýt/zobrazit vlastní keše? Aby se mi na mapě nepletly mé založené keše, když se dívám, co nemám odloveno. :)


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 9), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#40 VasaM

VasaM

    VasaM

  • Members
  • PipPipPip
  • 801 příspěvků(y)

Publikováno 12 květen 2020 - 22:03

Podej čertu prst...

 
A přesně proto jsem navrhoval SQL, ty bys to měl bez práce a my volné ruce. Ale chápu tvoji snahu mapu od přímého přístupu k datům odstínit. Co takhle pluginům umožnit provádět jen SELECT dotazy? Bezpečnost tím trpět nebude a jediné riziko je, že nezodpovědný autor pluginu shodí mapu (což stejně může už teď).
 
Osobně by mi asi stačil přístup k logům, tagům a možná celému řádku z tabulky geocache (např. by se mohl hodit listing), tedy následující volání:

  • ajaxmap/tags?GCXX1,GCXX2&jmenoTagu
  • ajaxmap/tags?GCXX3
  • pro získaní hodnot tagů dané skupiny keší, respektive všech tagů dané keše (popř. keší, ale to z pohledu výkonu nemá smysl)

 

  • ajaxmap/logs?GCXX3&maxPocet&autor1,autor2
  • pro získání logů k dané keši (tady asi nemá smysl číst logy k více keším zároveň), kde by bylo možné specifikovat maximální počet nejnovějších logů (volitelně) a stejně tak jejich autory (volitelně)

S těmito daty by se dalo vymyslet spousta zajímavých pluginů. Pokud naučíš GeoGet rozumět těmto dotazům (pokud ne přímo SQL), bude to super. Ještě mě napadlo, že by se o to mohli starat GG pluginy, ale nevím, na kolik je na to program připravený.


  • 0
Mapy pro přístroje Garmin: http://www.garmin.vasam.cz (GitHub)





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget, mapa

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama