Přejít na obsah


Fotka

GGmap - mapa s pluginy

geoget mapa

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
105 odpovědí na toto téma

#61 VasaM

VasaM

    VasaM

  • Members
  • PipPipPip
  • 804 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2020 - 19:36

Ahoj,

super počin, posílám několik postřehů...

 

1) Pro příště by se ještě hodila informace o tvém rozlišení. Protože např. já na NB vidím všechno přesně tam, kde chci :D. Každopádně skrývání bylo v plánu, takže toho se dočkáte. Co se týče přesunu, mám něco lepšího, viz dále.

 

2) To si promyslím, ale spíše ne. Možná časem volitelně. Chtěl bych v tomto dělat ještě nějaké změny.

 

3) Sjednocení bude, ale až to někdo nakreslí. Raději bych šel cestou starých ikon, které byli hezky barevné, ale ty nemám k dispozici. Co se týče legendy, tobě nefunguje ta, kterou zobrazíš ikonou info vpravo? Pokud jde o legendu fitru, tak po najetí myší by se měl zobrazit název bodu.

 

4) Dobrý postřeh, třeba ji změním. 

 

5) Zajímavý nápad, byť ho jako cyklista plně nedocením. Bohužel snadno realizovatelné to nebude. Filtrování archivovaných keší probíhá už na straně GG. Na druhou stranu, GG nabízí opravdu široké možnosti, co se týče filtrů, tak co si ty data nejdříve připravit na seznam a až pak zobrazit na mapě?

 

S pluginy se mi ta mapa začíná líbit. Vím, že na to jsou různé názory. Ještě pokud by to šlo by si mohla pamatovat poslední nastavení.

 

Jde všechno, jen to někdo musí udělat. Pamatování nastavení postupně všechny své pluginy učím a mám i jednoduchou funkci v knihovně, která to budoucím autorům usnadní.

 

 

A co je nového? Vytvořil jsem plugin Movable, který umožní přesouvat ovládací prvky tam, kam se Vám to zlíbí. Zatím to funguje s mými pluginy a základní sadou filtrů. Ale pokud chcete přesouvat i něco jiného, napište mi a podívám se, co se s tím dá dělat. Stejně tak je v plánu i plugin Foldable, který naopak umožní jednotlivé prvky skrývat.


Tento příspěvek byl upraven od VasaM: 17 květen 2020 - 0:03

  • 3
Mapy pro přístroje Garmin: http://www.garmin.vasam.cz (GitHub)

#62 HADovo

HADovo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 39 příspěvků(y)

Publikováno 15 květen 2020 - 8:45

Ad 1)

Rozlišení notebooku 1600x900

Rozlišení monitoru Full HD

Prohlížeč Chrome se zoomem 125% - po nastavení na 100% už to na FHD bylo OK, nicméně na ntb se stále nevleze

 

Ad 2)

Zvědavost mi nedala a po prohlédnutí souborů jsem si v ExtendedFilters.css nastavil v #advanced top: 10px; left: 128px. (Zajímavé, že v původní verzi jsem stejné pozice dosáhl hodnotou top: 0px)

Sice přepínače nejsou designu těch ostatních, ale to až tak moc nevadí.

 

Ad 3)

Legenda samozřejmě funguje, ale už jsem starší člověk, s pamětí, která už není co bývala, a neustále přemýšlet nad tím, že stage je ve filtru značena stopami bot, ale v mapě hvězdičkou, to už není pro mě.  ;)  

Proto jsem si pro svoji potřebu nakreslil svoje špendlíky, vycházel jsem z ikonek filtru. Mohu poskytnout. např. pro doladění atp. Nicméně někdo zde zmiňoval autorská práva, tedy nevím, nakolik je či není možné ikonky filtru přizpůsobovat a dále šířit...

Při té příležitosti mě napadlo - umí mapa nebo plugin nějak rozlišit mezi disable a archive - že by se zobrazila buď jiná ikonka nebo v bublině by archivované měly např. přeškrtnutý název? 

 

Ad 4)

Za mě už není aktuální - viz 3

 

Ad 5)

Jistě, jde udělat spousta věcí, různě pracnými způsoby... Ještě donedávna jsem se pohyboval především v rámci MHD, takže jsem tohle neřešil. V poslední době však raději jezdím mimo město, takže parking je pro mě dobré vodítko při určování cíle výletu. 

 

Ad Movable)

Asi dělám něco zle, ale odinstaloval (a ručně pak vymazal) jsem všechny pluginy, nainstaloval je znova, ale u žádného prvku nevidím zelený roh, za který bych mohl tyto prvky přesunout...  :(


Tento příspěvek byl upraven od HADovo: 15 květen 2020 - 9:13

  • 0
HAD

#63 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 332 příspěvků(y)

Publikováno 15 květen 2020 - 10:09

Mne presouvani funguje paradne. Dekuju za to.

 

K ikonam v ExtendedFiltru bych mel stejnou pripominiku jako uz tu zaznelo, jen bych ji formuloval tak, ze by mely byt pouzity ikony, ktere jsou na mape, tedy prave ta zobrazovana sada. Ted ikony na mape zobrazuji/skryvam klikanim na jinak vypadajici obrazek, to neni moc intuitivni.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#64 HADovo

HADovo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 39 příspěvků(y)

Publikováno 15 květen 2020 - 10:23

Movable - ještě jednou jsem provedl odinstalaci, ukončil GG a znovu spustil a už to funguje i mě. 

 

...a je to fakt super!  ;)


Tento příspěvek byl upraven od HADovo: 15 květen 2020 - 10:24

  • 0
HAD

#65 Vacerman

Vacerman

    Vacerman

  • Members
  • PipPipPip
  • 33 příspěvků(y)

Publikováno 15 květen 2020 - 10:40

Mám dotaz k pluginu Movable - nainstaloval jsem jej a přesunul jsem ovládací prvky někam, kde je na notebooku lépe vidím. Při dalším spuštění mapy tyto přesunuté ovládací prvky zmizely / nezobrazují se vůbec. Co dělám špatně a jak je případně znovu zobrazím?

 

Edit 16.5.2020: Po nějakém laborování, odinstalování, smazání složky script/ggmap a přeinstalování všeho jsem došel k závěru, že závada nebyla v pluginu Movable, ale zřejmě v mém nepochopení fungování přepínače Disable Extensions, u nějž se účinky přecvaknutí neprojeví hned, ale až po překreslení mapy (refreshnutí stránky).


Tento příspěvek byl upraven od Vacerman: 16 květen 2020 - 11:54

  • 0

#66 ToRo61

ToRo61

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 482 příspěvků(y)

Publikováno 16 květen 2020 - 19:55

Údaje o vykresleném polygonu nebo markerech, to jsou všechno data v paměti PC nikoliv v souborech, že? Nelze asi tyto údaje sdílet mezi dvěma spuštěními GeoGetu, že?


Tento příspěvek byl upraven od ToRo61: 16 květen 2020 - 19:56

  • 0

#67 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 332 příspěvků(y)

Publikováno 16 květen 2020 - 20:05

Treba souradnice polygonu muzes pohhodlne kopirovat. Klidne i mezi dvema GeoGety.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 16 květen 2020 - 20:06

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#68 VasaM

VasaM

    VasaM

  • Members
  • PipPipPip
  • 804 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2020 - 0:34

...

 

1) Tak to zvětšení dělá problém. Obecně toto mě na webech nebaví, ta kombinace možných prohlížečů, rozlišení, verzí, atd. A pak přijde někdo, kdo si stránku zvětší :D. Tak snad plugin Movable (a brzy snad i Foldable) bude řešením...

 

2) Jak jsem psal, tady budou změny a pozici opět řeší Movable

 

3) Ikonky plánuji překreslit, ale zatím jsem se k tomu nedostal. Autorská práva jsou taky problém. Mé výtvory mají licenci CC, ikony v pluginech mám taky free ze stránek icons8, ale třeba sada ikon keší je z Keškomapy a jejich autor mi ohledně použití zatím neodpověděl (byť vše na stránkách GeoGetu je také pod licencí CC).

Rozlišit to umí - je to dobrý tip!

 

5) Předpokládám, že parkoviště hledáš až podle keše a ne naopak. Pak bych si vytvořil seznam předpokládaných keší (ať už postupným přidáváním nebo odebíráním), ten si uložil a pomocí filtru v GeoGetu si do seznamu načetl právě i waypointy parkovišť. Ale pokud by ti to vážně nevyhovovalo, můžu zkusit něco udělat, ale moc se mi do toho nechce, když to stejně nebudu používat...

 

Movable) Při každé instalaci nového skriptu je nutné mapu novu spustit z GeoGetu (F5 nestačí), to byl asi problém.

 

 

Edit 16.5.2020: Po nějakém laborování, odinstalování, smazání složky script/ggmap a přeinstalování všeho jsem došel k závěru, že závada nebyla v pluginu Movable, ale zřejmě v mém nepochopení fungování přepínače Disable Extensions, u nějž se účinky přecvaknutí neprojeví hned, ale až po překreslení mapy (refreshnutí stránky).

Ano, budu muset lépe napsat popis toho pluginu nebo ideálně jej trochu předělat. Každopádně i tak je divné, že by prvky zmizely, na to se mrknu.

 

 

Údaje o vykresleném polygonu nebo markerech, to jsou všechno data v paměti PC nikoliv v souborech, že? Nelze asi tyto údaje sdílet mezi dvěma spuštěními GeoGetu, že?

Jsou jen v paměti prohlížeče. A každá instance GG používá jiný port, tudíž jsou webové stránky zcela oddělené. Jistě by sdílení dat nějakým způsobem udělat šlo, nabízí se otázka: "Jaký je důvod?"


Tento příspěvek byl upraven od VasaM: 17 květen 2020 - 0:35

  • 0
Mapy pro přístroje Garmin: http://www.garmin.vasam.cz (GitHub)

#69 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 002 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2020 - 7:53

Nejen to, v brzké verzi si ještě mapa s Geogetem bude vyměňovat i autorizační klíč, takže mapa pojede jen s tou instanci Geogetu, která si jej opravdu pustila.
  • 1

#70 ToRo61

ToRo61

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 482 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2020 - 9:48

Moje představa byla, že si nakreslím polygon v něm si vyhledám z mapy místa, která mě zajímají, označím markery a  markery si copy/paste uložím. Fázi vyhledání a označení, ale nejsem schopen vzhledem k velikosti polygonu zvládnout na jedno spuštění GG. Tak jsem se ptal, zda je nějaká 'persistence'. Budu muset prostě ty polygony kreslit menší, abych to zvládnul na jedno sezení, anebo si ty body budu vyznačovat/exportovat prostředky, které nabízí mapy.cz. 


  • 0

#71 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 332 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2020 - 9:56

Jak jsem psal vys - neni problem polygon (treba i castecny), zkopirovat, ulozit do souboru a pozdeji treba zase zkopirovat do ggmapy a pokracovat v uprave.

 

EDIT: Postup ulozeni:

  1. nakreslim polygon
  2. v prave nastrojove liste kliknu na ikonu tuzky
  3. v seznamu najdu nakresleny polygon, kliknu na ikonku tuzticky, zobrazi se seznam, kliknu do nej a dam CTRL+A, CTRL+C
  4. ulozim si to nekam do svehpo souboru

Postup nacteni:

  1. pri novem spusteni mapy nakreslim maly polygon
  2. vyse popsanym zpusobem zobrazim jeho body, vsechny je oznacim a CTRL+V je prepisu puvodnim, oukoncim kliknutim na OK, tim dostanu puvodni polygon na mapy
  3. v leve nastrojove liste kliknu na  malou ikonku s tuztickou
  4. u vsech nakreslenych objektu se oznaci jejich body a u car jejich poloviny. Kterykoli bod mohy vzit, posunout. Poklud posunu stred, vytvori se nova usecka, ...

Pokud vyse vytvoreny polygon nema oznacene body pro manipulaci (obcas se mi to stava, ale nenasel jsem zavislost, abych to mohl hlasit), staci vytvorit jeste jeden objekt, treba lomenou caru. Pak uz tam ty body jsou.

 

EDIT 2: Aha, uz to mam, ted jsem se na to koukal podrobneji. Ony jsou tam oznacene body toho puvodniho maleho polygonu a ne toho upraveneho, vlozeneho pres CTRL+C. Po vytvorenim noveho prvku se uz oznaci ty spravne body.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 17 květen 2020 - 10:13

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#72 HADovo

HADovo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 39 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2020 - 10:46

 

5) Předpokládám, že parkoviště hledáš až podle keše a ne naopak. Pak bych si vytvořil seznam předpokládaných keší (ať už postupným přidáváním nebo odebíráním), ten si uložil a pomocí filtru v GeoGetu si do seznamu načetl právě i waypointy parkovišť. Ale pokud by ti to vážně nevyhovovalo, můžu zkusit něco udělat, ale moc se mi do toho nechce, když to stejně nebudu používat...

 

 

Když vím, že jedu do nějaké oblasti, pak ano, ale pokud naopak hledám možný cíl, kdy mám na seznamu keše dle specifických kritérii pro různé challenge, pak prohlížím mapu s tou správnou koncentrací aktivních nenalezených, právě v těchto případech by se mi to hodilo.

Nicméně, klidně tento požadavek zatím "zaparkujme", Foldable jistě ocení větší skupina uživatelů.

 

A když už se podávají prsty čertům, přidávám další náměty:

  1. Filtrování dle velikosti - ocení kačeři honící se za Everyday xxx challengema.
  2. Pak k tomu základnímu filtrování by chybělo už jen D/T.
  3. Přepínač waypointu třípolohový - vše (nyní), jen pro zobrazené (nově), nic (nyní) - tedy pokud odfiltruji např. multiny, tak aby zmizely i jejich WP.
    Kdybych si moc vymýšlel, dokázal bych si představit i 4 polohy vše (nyní), jen pro zobrazené +P (byť jen ta, která by jinak svítila v poloze vše), jen pro zobrazené, nic, ale to bych teď asi nekomplikoval.
  4. Rozlišit disable a archive (jinou ikonkou, v bublině atp.)  - Mám něco špatně nastaveno, nebo opravdu stávající mapy nerozlišuji? 
  5. Teď už si hodně vymýšlím: nastavitelné bubliny onMouseOver a onClick. Umožnit přidat např. D/T/FAV, typ, velikost, souřadnice, výška ke keším a WP.

 

Máš-li nějakou sadu ikonek a chceš jen vytvořit špendlíky do mapy, dej vědět, třeba bych mohl pomoci.


Tento příspěvek byl upraven od HADovo: 17 květen 2020 - 11:48

  • 0
HAD

#73 ToRo61

ToRo61

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 482 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2020 - 18:06

@gord: díky za podrobný popis 'jak na polygony'. 

 

Měl bych ještě dotaz... když kreslím značky do mapy, tak jich kreslím hned několik - nebylo by možné nechat aktivní nástroj Marker i po označení prvního bodu, aby nebylo nutné jej aktivovat pro každý Marker znovu? A deaktivaci třeba pomocí Esc?


Tento příspěvek byl upraven od ToRo61: 17 květen 2020 - 18:07

  • 0

#74 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 332 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2020 - 6:27

Vypis zakreslenych prvku na mape obsahuje u lomene cary delku, u polygonu plochu. Obcas se hodi u polygonu znat i obvod. Bylo by mozne tam hodnotu doplnit? 


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#75 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 923 příspěvků(y)

Publikováno 31 květen 2020 - 10:36

možná kdyby někdo hledal inspiraci na plugin s podkladem: https://www.zive.cz/...ult.aspx#part=1
  • České hřbitovy
  • České kostely
  • České hrady, zámky a zříceniny
  • České jeskyně
  • České rybníky, jezera a řeky
  • České lesy
  • České mosty a lávky
  • České tunely
  • Česká elektrická síť velmi vysokého napětí
  • České větrné elektrárny
  • České rozhledny a vysílače
  • České stadiony

nebo prostě hledal hřbitov/kostel/rybník/hrad u kterého snad ještě není keš :D


  • 0

#76 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 205 příspěvků(y)

Publikováno 31 květen 2020 - 12:13

Asi by to šlo, je to jen reklama upozornění na veřejné WMS služby od ČUZK. Ale co s tím?


  • 0

#77 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 332 příspěvků(y)

Publikováno 05 červen 2020 - 8:33

Mel bych prosbu. Moc by se mi libilo, kdyby krome moznosti upravovat (barva, souradnice) nebo smazat nakresleny prvek (prava nastrojova lista, Drawings), byla jeste moznost ten prvek nezobrazovat. Pokud mam napr. vice slozitejsich polygonu a chci videt jen nektere, znamena to nyni ostatni smazat a pak je tam zase doplnit, kdyz je potrebuju. Pochopitelne nemusi jit jen o ty polygony, ale pri nich me to napadlo.


  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#78 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 012 příspěvků(y)

Publikováno 05 červen 2020 - 17:32

Mně se na GGmapě líbí ta funkce, že když najedu na ikonu keše/waypointu, spojí se vše, co ke keši patří, úsečkama. Je tak pěkně přehledné, kam daná keš až sahá. Velice příjemné třeba u rozlehlých multikeší :). Ovšem jakmile posunu nebo přiblížím/oddálím mapu, zmizí to a člověk musí znovu nahánět nějaký waypoint, který ke keši patří, aby se to zas pospojovalo. Šlo by to nějak zafixovat?

 
 

 

 


  • 2

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 9), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#79 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 332 příspěvků(y)

Publikováno 25 červenec 2020 - 17:30

Protoze se mi pri planovani kesek osvedcilo zobrazeni GPX souboru s planovanou stopou, udelal jsem plugin, ktery umozni v mape zobrazit GPX soubor s proslou stopou. To je presne ten soubor, ktery ziskate exportem planovane trasy do GPX formatu na mapy.cz (nebo pochopitelne v GPX jako zaznam stopy).

 

Urcite by se dalo zobrazit i planovanou trasu tak, jak ji v GPX zaznamena treba GPS, ale tam je tech bodu velmi malo, vetsinou jen start a cil, trasu pak dopocitava GPS.

 

Haluma sice planuje nejake dokonalejsi a univerzalnejsi zobrazovatko, ale ja to "potreboval" ted :-) Puvodne jsem sice planoval, ze by se ta stopa dala i upravovat, ale to jsem nevymyslel jak udelat. Tak pokud na to dojde, tak v nektere z dalsich verzi.


  • 3

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#80 vkvkvk

vkvkvk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 259 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2020 - 12:57

udelal jsem plugin, ktery umozni v mape zobrazit GPX soubor s proslou stopou.

Díky.

Nejdříve mě napadlo, že na vymalování použiješ polygon z malování. Tohle je asi jednodušší. Ale zase by byla vyřešená editace.

Místo trasy jsem zkusil podstrčit GPX s keškami, ale to nefunguje. (Zjednodušilo by mi to plánování kverunku.)


  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget, mapa

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama