Přejít na obsah


Fotka

GGmap - mapa s pluginy

geoget mapa

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
124 odpovědí na toto téma

#101 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 245 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2020 - 9:01

To musíš mít hodně přetížené disky mnoha požadavky, jinak by to nemohlo trvat tak dlouho. Zkoušel jsem i nekolikamionovou databázi z klasického točivého disku, a ukazatel jsme nepotřeboval.
  • 0

#102 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 643 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2020 - 9:12

Disk je RevoDrive X2 od OCZ do PCI slotu a je vyhražený pouze pro GeoGet, takže přetížený mnoha požadavky není. Je to jen o velikosti databáze a nerozumím tomu, proč když se má zobrazit jen devět kešek ze seznamu, proč to tak dlouho trvá. Chápu, že když si nechám zobrazit všechny kešky, tak to že chvíli potrvá, ale když se jedná jen o devět kešek, tak to je mi záhadou.


  • 0

#103 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 245 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2020 - 11:06

A zobrazení celé databáze ti jde jak rychle?
  • 0

#104 vkvkvk

vkvkvk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 282 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2020 - 12:30

Též se mi občas kešky vykreslí zpomaleně. Ale GG provozuji ve virtuálu, tak jsem na pomalejší odezvy zvyklý. Nepřišel jsem na to, kdy k tomu dochází. Obvykle mapa jede jak z praku.


  • 0

#105 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 643 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2020 - 19:20

A zobrazení celé databáze ti jde jak rychle?

Když se zobrazuje obsah celé databáze pomocí obláčků, tak to trvá cca 4,5 vteřiny než se celá obrazovka zaplní těmi obláčky
  • 0

#106 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 643 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2020 - 19:59

A teď jsem si zkusil jak dlouho trvá, než se zobrazí těch devět kešek na seznamu, tak to trvalo 24 vteřin


  • 0

#107 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 076 příspěvků(y)

Publikováno 25 říjen 2020 - 13:00

V manuálu k mapě keší jsem si četl o možnosti zobrazení popisků bodů a kolizních kružnic. Ono to dřív šlo, ale aktuálně je v Geogetu vlastně nová GGmap a tam to zatím nefunguje, že? Nebo jsem se přehlédl?


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 9), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#108 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 245 příspěvků(y)

Publikováno 25 říjen 2020 - 14:09

kolizni kruznice jsou ve vybiratku mapovych podkladu jako prekryvna vrstva.


  • 0

#109 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 076 příspěvků(y)

Publikováno 25 říjen 2020 - 16:05

Aha, díky.


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 9), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#110 vkvkvk

vkvkvk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 282 příspěvků(y)

Publikováno 26 květen 2021 - 13:31

Teď jsem si všiml, že mi podklad freemap.sk hází chybu 404

OSM map1.EU chtějí zaplatit.


  • 0

#111 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 245 příspěvků(y)

Publikováno 26 květen 2021 - 15:30

Freemap.sk nemaji globalni pokrytí, ale fungují. Koukni na Slovensko...

map1.eu chtejí zaplatit az pri velkem priblizeni, jinak jsou free.


  • 0

#112 vkvkvk

vkvkvk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 282 příspěvků(y)

Publikováno 26 květen 2021 - 20:19

Freemap.sk nemaji globalni pokrytí, ale fungují. Koukni na Slovensko...

Díky za vysvětlení. https://www.freemap.sk/ v Čechách normálně funguje, tak mě nenapadlo, že API poskytuje jen Slovensko.


  • 0

#113 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 245 příspěvků(y)

Publikováno 27 květen 2021 - 17:56

nejde o API, ale o to, že tam mají několik různých mapových podkladů, a každý má jiné pokrytí. Podívám se, jestli ten podklad nezměním...


  • 0

#114 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 076 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2021 - 8:25

Občas mě napadne, jestli jsem lovil v určité lokalitě, tak si zobrazím GGmap a přepnu do odlovených. Obvykle si pak i některé keše otevřu, protože mě zajímá, co jsem napsal do logu - abych zjistil, při jaké akci to bylo, s kým atd.

 

Vlastně to nemusí být jen pro odlovenou keš - i pro dosud neodlovenou už můžu mít v databázi nějaké WN nebo DNF...

 

Uměl by někdo plug-inem do mapy detekovat, jestli mám pro danou keš v databázi nějaký log (nick použít z nastavení Geogetu) a pokud ano, zobrazit v pop-up okýnku výrazný odkaz, který by v dalším okně zobrazil celkem jednoduše (podobně, jako pod listingem v detailu keše v Geogetu) výpis logů?

 

Jde mi o tu svižnost, kterou by se to v GGmap dalo zobrazovat. Jinak samozřejmě, že jde otevřít listing v Geogetu a podívat se do logů, jestli tam něco mám, což není moc efektivní, spíš si otevírám keš v browseru a pomocí GClh a VIP listu vyfiltrovávám své logy. Ale zas to chvíli trvá, než se stránka načte...

 

 

D27kVH0.png


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 9), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#115 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 736 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2021 - 10:58

Pridat neco do toho vypisu problem neni, problem spis vidim v tom, jak ziskat to, co tam pridat. Logy jsou v samostatne tabulce, takze podle me v datech ted predavanych mape nejsou. Z javascriptu se do databaze nedostanes a zatim nevim o zadych funkcich nebo API pro komunikaci s http serverem bezicim pod GG a zobrazujicim ggmapu.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#116 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 736 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2021 - 8:57

Po dovolenych budeme mit z GPS urcite vsichni spoustu proslych tras. Zverejnil jsem novou verzi pluginu, ktera umoznuje analyzu prosle stopy. Ukazka jedne takove stopy prevzata z popisu pluginu:

 

user:skript:gpxfile:trackanalyze.jpg?w=8


Tento příspěvek byl upraven od gord: 27 srpen 2021 - 9:02

  • 2

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#117 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 076 příspěvků(y)

Publikováno 28 srpen 2021 - 17:11

To vypadá moc pěkně! Jen jsem narazil na jednu nekonzistenci v zobrazování časů, když myší najedu na graf - viz obr:

 

38zL4bW.png

Správně je 12:44 - to jsem si dal hodinovou pauzu a začal si ohřívat oběd, bylo to krátce po poledni. :)

 


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 9), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#118 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 736 příspěvků(y)

Publikováno 29 srpen 2021 - 8:20

Vim o tom. Problem je v tom, ze pouzita knihovna prevadi cas na lokalni, takze nekde je zobrazen cas z GPX soubru a nekde lokalni. Moc nevim, jak to resit.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#119 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 736 příspěvků(y)

Publikováno 30 srpen 2021 - 9:02

Tak jsem ty casy snad vyresil. Snazil jsem se to neuspesne vyresit uz driv a stravil jsem na tom spoustu casu. Pritom stacilo se poradne kouknout do manualu te knihovny :-) Nejak jsem to driv prehlizel...


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#120 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 076 příspěvků(y)

Publikováno 30 srpen 2021 - 11:04

Hmm, po instalaci GpxFile se mi nicméně přestaly v GGmap zobrazovat keše z databáze. Vidím je pouze při oddálení ve formě "heatmapy" či jak to nazvat, ale při přiblížení, kdy by se měly zobrazovat jednotlivé keše, už ne.

Úplně jsem GpxFile odinstaloval a restartoval Geoget, ale nepomohlo to.

 

VkZ0Uh4.png

 

 

A při přiblížení tam nic není:

ya0VYAN.png

 

 

Zkusil jsem zálohu z před 4 dny a tam mapa funguje jako obvykle. Je možné, že plugin něco poškodil?

 

EDIT: už vidím, co se stalo. Nějak narušil funkcionalitu pluginu HideCaches od VasaM - mám přepínač vpravo, abych schoval pár keší, které mám v seznamu "Hide caches". Nicméně po instalaci GpxFile se to chová, jakoby v seznamu byly všechny keše v db. Takže když to přepnu do střední polohy (vlastně HideCaches deaktivuju), tak se mi keše opět zobrazují.

 

Takto je prázdná mapa:

 

yi26zvM.png

 

 

A takto opět plná (ale včetně nechtěných):

 

8gKJMjd.png

 
 

 

 

 

 
 

 

 


Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 30 srpen 2021 - 11:18

  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 9), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat






Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget, mapa

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama