Jo a ještě jeden problém. Když se podíváš na vektorové mapy, tak pro Lucembursko je k dispozici ta stará verze se třemi kantony. Takže je to takové .....
Ano, je v tom slušně řečeno nelad. Jinak se s členěním pracuje v "Badges" (Badges.CountOfRegions.ini), trochu jinak u statistik a map podle územního členění (MapGenSvg.Maps.ini a MapGenSvg.Abbrev.ini).
Takže teď je to v "Badges" stejně jako na project-gc
Ve statistikách (=SummaryByTypeInRegion) jsem schopen to trošku ohnout a nahradit LUkraj=LU district nově LUkraj=LU canton
V mapách už ne, takže současný stav (distrikty) je
Ale při snaze vnutit to do map to hlásí buď chybu na chybějící mapu *Luxembourg-okresy
nebo při použití mapy Luxembourg na neznámé zkratky pro kraje, což je ovšem pochopitelné, když jsem je nahradil okresy
Pro srovnání stav v project-gc
Už dříve tady bylo vícekrát řečeno, že v územním členění se dějí občas změny a pohled na ně může být různý. Je otázkou, jak moc je důležité to mít v nějakém ideálním správném stavu, a k čemu to má sloužit. Samotný GS k tomu přistupuje všelijak. U některých zemí nabízí členění, ale zařazení nechává na zakladateli kešky. Takže to nemusí odpovídat realitě. U některých, zejména starších kešek, může tento údaj i chybět. Další členění je na project-gc, podobné, ale trošku jiné v GeoGetu. Pokud to slouží jen pro statistiky, tak případné rozdíly až tak moc důležité, aspoň pro mne, nejsou. Jediný závažnější důvod je plnění challenge souvisejících s odlovem kešek v různých územních celcích (země, kraje, okresy apod.). Pak může být rozdílný pohled problematický. Pokud je ověřování challenge v project-gc a členění v GeoGetu nebo na geocaching.com rozdílné, může vzniknout problém. Což už se mi stalo, kdy jsem si naplánoval cestou odlovit kešky podle polygonů v GeoGetu, ale project-gc je měl pak jinde.
To vše jsou jen drobnosti, není to nic tragického (pokud tedy člověk kvůli takovému nesouladu neodloví jednu kešku, asi 300 m od místa, kde byl, a ta pak chybí do splnění challenge cache, kterou si zalogoval, v zemi, kam se třeba už nikdy nepodívá, což zjistí až po návratu domů ).
Stator je jinak skvělý plugin, na který jsem přešel z dřívějšího GgStatu, i když vyšší variabilita vyžaduje od uživatele nějaké znalosti. A jako fanda cestování a geografie jsem vděčný za každou novou mapičku, kterou mohu do statistik zařadit - díky Arne1!