Přejít na obsah


Fotka

Geoget 2.11.8

geoget

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
31 odpovědí na toto téma

#21 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 757 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2021 - 8:26

Nemame tuseni, na co to Taxoft pouziva a jak. Neni zadny zacatecnik, tak predpokladam, ze vi co chce a proc ma tech filtru tolik. V tom pripade plati to, co napsal Haluma - nejak si to automatizovat vhodnejsim zpusobem nez jsou filtry. Nabizi se nvytvorit si nejaky plugin s SQL (treba s parametry) nebo spoustet SQL v Combine, SmartFilter, databazove konzoli, ... Bez dalsich informaci tezko neco vic poradit.

 

EDIT: Taxoft odpovedel o par sekund drive naz ja odeslal odpoved. Neni jedno univerzalni reseni, asi kazda uloha ma sva specifika. Treba na to D/T jsem nekomu delal SQL, ktrere vyhleda vsechny kese kombinaci D/T, ktere zatim nejsou odloveny. Jako parametr muze vstupovat seznam kraju, pak to splnuje presne ten pozadavek a je to vicemene univerzalni - pro tento typ ulohy. Neni treba X filtru a jejich kombinaci.

 

Spis bych to videl na definici typovych uloh a snazit se kazdy typ vyresit nejakym pluginem, SQL, ... Pokud budes chtit nejak pomoct, klidne dej vedet.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 06 srpen 2021 - 8:32

  • 2

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#22 taxoft

taxoft

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 570 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2021 - 8:56

Na ta SQL právě není moc čas. Děkuji za nabídku, zkusím se zamyslet nad tím, jaké skupiny filtrů by se daly sloučit do jednoho SQL.

 

BTW, aktuálně jsme v práci pro zákazníka upravovali vyhledávání v jedné aplikaci - ten formulář má jedenapadesát vstupních polí, od datumů přes listboxy (některé s multivýběry) a checkboxy po radiobuttony (měnícím třeba množiny předvybraných dat pro listboxy) ve čtyřech různých logických celcích, nicméně zohledňovaných současně. A dostupnost některých nastavení je podmíněna jinými. Takže ano, dovedl bych si to představit i v GG, ale dovedu si také představit, kolik času by obnášelo takový orloj vytvořit.


  • 0

Dobrovolník si myslí, že ví, co je správné, a dělá to. Aktivista si myslí, že ví, co je správné, a nutí to dělat ty ostatní.


#23 weselka

weselka

    weselka

  • Members
  • PipPipPip
  • 678 příspěvků(y)

Publikováno 10 říjen 2021 - 22:14

Přišel jsem na to, že nefunguje řazení keší podle nadmořské výšky... geoget řadí nadmořskou výšku podle abecedy ne podle hodnoty čísla. jde s tím něco udělat? Jsem si jistý, že někdy v minulosti to fungovalo správně. Dík


  • 0
www.povetrnik.cz

#24 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 757 příspěvků(y)

Publikováno 11 říjen 2021 - 5:47

A mas u toho sloupce zaskrtnuto ciselne razeni?


Tento příspěvek byl upraven od gord: 11 říjen 2021 - 6:08

  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#25 weselka

weselka

    weselka

  • Members
  • PipPipPip
  • 678 příspěvků(y)

Publikováno 11 říjen 2021 - 8:47

A mas u toho sloupce zaskrtnuto ciselne razeni?

Aha, no jasně... nikdy jsem to nepotřeboval a tak jsem o tomto nastavení neměl ani potuchy. Nebo možná jsem to někdy v pravěku cca před 14ti lety nastavil, zapomněl a bral to řazení jako samozřejmost.
Díky moc.


  • 1
www.povetrnik.cz

#26 sloth96

sloth96

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 17 příspěvků(y)

Publikováno 20 říjen 2021 - 15:11

Když se v dialogu zobrazí „Sorting by Coordinates“, dochází k mnoha webovým voláním na adresu maps.googleapis.com, které vypadají jako /maps/api/timezone/json?location=45.885466,-1.1901&timestamp=946684800&sensor=false. Zdá se, že všechny vracejí chybové zprávy, errorMessage=You must use an API key to authenticate each request to Google Maps Platform APIs. For additional information, please refer to http://g.co/dev/maps-no-account.   
 
Existuje způsob, jak je vypnout, aby se věci urychlily? 

  • 0

#27 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 267 příspěvků(y)

Publikováno 20 říjen 2021 - 16:33

Aha, podívám se na to.

 

Volá se to pro ty body, u kterých se nepodařila zjistit časová zóna podle žádného "timezone" polygonu. Tyto polygony jsou v datovém adresáři v složce \polygon\timezone (Mělo by jich tam být 936)


  • 0

#28 sloth96

sloth96

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 17 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2021 - 13:00

Aha, podívám se na to.

 

Volá se to pro ty body, u kterých se nepodařila zjistit časová zóna podle žádného "timezone" polygonu. Tyto polygony jsou v datovém adresáři v složce \polygon\timezone (Mělo by jich tam být 936)

Zde adresář vypadá dobře. Děkuji.


  • 0

#29 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 640 příspěvků(y)

Publikováno 25 říjen 2021 - 17:09

V souvislosti s aktuálními problémy pluginu pro Locus by mi docela bodlo, kdyby import GPX volaný z Combine mohl mít (volitelně) potlačené přidělování zon a výšek. Stejně to v těch datech je, takže to zbytečně zdržuje.

Nebo má Gord nějaké už existující jednoduché řešení ?


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#30 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 757 příspěvků(y)

Publikováno 25 říjen 2021 - 17:28

Nastaveni - zalozka Ziskavani dat - zrusit zaskrtnuti u "Po importu priradit nadmorskou vysku, uzemni data a casove zony".

 

Take je mozne v souboru geoget.ini nastavit

[import]

scriptafter=0

 

Jen si nemyslim, ze by se to nacitalo pred kazdym importem.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#31 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 640 příspěvků(y)

Publikováno 25 říjen 2021 - 20:04

Nastaveni - zalozka Ziskavani dat - zrusit zaskrtnuti u "Po importu priradit nadmorskou vysku, uzemni data a casove zony".

 

Take je mozne v souboru geoget.ini nastavit

[import]

scriptafter=0

 

Jen si nemyslim, ze by se to nacitalo pred kazdym importem.

 

Ale Gorde... Tohle je přece jasné.

Tady jde o to, aby to při importu přes Combine šlo deaktivovat.


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#32 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 757 příspěvků(y)

Publikováno 26 říjen 2021 - 9:49

Ale Combine preci umi upravovat ini soubor. Jde jen o to, jestli tu upravu GG pred importem zaznamena. Jinak nemam, jak to programove udelat tak, aby se to GG dozvedel a choval se podle toho. Combine jen zavola import a jak se chova ten import je mimo plugin. To neovlivnim.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 






Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama