Přejít na obsah


Fotka

Geoget 2.11.8

geoget

  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
58 odpovědí na toto téma

#21 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 962 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2021 - 8:26

Nemame tuseni, na co to Taxoft pouziva a jak. Neni zadny zacatecnik, tak predpokladam, ze vi co chce a proc ma tech filtru tolik. V tom pripade plati to, co napsal Haluma - nejak si to automatizovat vhodnejsim zpusobem nez jsou filtry. Nabizi se nvytvorit si nejaky plugin s SQL (treba s parametry) nebo spoustet SQL v Combine, SmartFilter, databazove konzoli, ... Bez dalsich informaci tezko neco vic poradit.

 

EDIT: Taxoft odpovedel o par sekund drive naz ja odeslal odpoved. Neni jedno univerzalni reseni, asi kazda uloha ma sva specifika. Treba na to D/T jsem nekomu delal SQL, ktrere vyhleda vsechny kese kombinaci D/T, ktere zatim nejsou odloveny. Jako parametr muze vstupovat seznam kraju, pak to splnuje presne ten pozadavek a je to vicemene univerzalni - pro tento typ ulohy. Neni treba X filtru a jejich kombinaci.

 

Spis bych to videl na definici typovych uloh a snazit se kazdy typ vyresit nejakym pluginem, SQL, ... Pokud budes chtit nejak pomoct, klidne dej vedet.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 06 srpen 2021 - 8:32

  • 2

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#22 taxoft

taxoft

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 610 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2021 - 8:56

Na ta SQL právě není moc čas. Děkuji za nabídku, zkusím se zamyslet nad tím, jaké skupiny filtrů by se daly sloučit do jednoho SQL.

 

BTW, aktuálně jsme v práci pro zákazníka upravovali vyhledávání v jedné aplikaci - ten formulář má jedenapadesát vstupních polí, od datumů přes listboxy (některé s multivýběry) a checkboxy po radiobuttony (měnícím třeba množiny předvybraných dat pro listboxy) ve čtyřech různých logických celcích, nicméně zohledňovaných současně. A dostupnost některých nastavení je podmíněna jinými. Takže ano, dovedl bych si to představit i v GG, ale dovedu si také představit, kolik času by obnášelo takový orloj vytvořit.


  • 0

Dobrovolník si myslí, že ví, co je správné, a dělá to. Aktivista si myslí, že ví, co je správné, a nutí to dělat ty ostatní.


#23 weselka

weselka

    weselka

  • Members
  • PipPipPip
  • 694 příspěvků(y)

Publikováno 10 říjen 2021 - 22:14

Přišel jsem na to, že nefunguje řazení keší podle nadmořské výšky... geoget řadí nadmořskou výšku podle abecedy ne podle hodnoty čísla. jde s tím něco udělat? Jsem si jistý, že někdy v minulosti to fungovalo správně. Dík


  • 0
www.povetrnik.cz

#24 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 962 příspěvků(y)

Publikováno 11 říjen 2021 - 5:47

A mas u toho sloupce zaskrtnuto ciselne razeni?


Tento příspěvek byl upraven od gord: 11 říjen 2021 - 6:08

  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#25 weselka

weselka

    weselka

  • Members
  • PipPipPip
  • 694 příspěvků(y)

Publikováno 11 říjen 2021 - 8:47

A mas u toho sloupce zaskrtnuto ciselne razeni?

Aha, no jasně... nikdy jsem to nepotřeboval a tak jsem o tomto nastavení neměl ani potuchy. Nebo možná jsem to někdy v pravěku cca před 14ti lety nastavil, zapomněl a bral to řazení jako samozřejmost.
Díky moc.


  • 1
www.povetrnik.cz

#26 sloth96

sloth96

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 20 říjen 2021 - 15:11

Když se v dialogu zobrazí „Sorting by Coordinates“, dochází k mnoha webovým voláním na adresu maps.googleapis.com, které vypadají jako /maps/api/timezone/json?location=45.885466,-1.1901&timestamp=946684800&sensor=false. Zdá se, že všechny vracejí chybové zprávy, errorMessage=You must use an API key to authenticate each request to Google Maps Platform APIs. For additional information, please refer to http://g.co/dev/maps-no-account.   
 
Existuje způsob, jak je vypnout, aby se věci urychlily? 

  • 0

#27 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 377 příspěvků(y)

Publikováno 20 říjen 2021 - 16:33

Aha, podívám se na to.

 

Volá se to pro ty body, u kterých se nepodařila zjistit časová zóna podle žádného "timezone" polygonu. Tyto polygony jsou v datovém adresáři v složce \polygon\timezone (Mělo by jich tam být 936)


  • 0

#28 sloth96

sloth96

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2021 - 13:00

Aha, podívám se na to.

 

Volá se to pro ty body, u kterých se nepodařila zjistit časová zóna podle žádného "timezone" polygonu. Tyto polygony jsou v datovém adresáři v složce \polygon\timezone (Mělo by jich tam být 936)

Zde adresář vypadá dobře. Děkuji.


  • 0

#29 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 748 příspěvků(y)

Publikováno 25 říjen 2021 - 17:09

V souvislosti s aktuálními problémy pluginu pro Locus by mi docela bodlo, kdyby import GPX volaný z Combine mohl mít (volitelně) potlačené přidělování zon a výšek. Stejně to v těch datech je, takže to zbytečně zdržuje.

Nebo má Gord nějaké už existující jednoduché řešení ?


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#30 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 962 příspěvků(y)

Publikováno 25 říjen 2021 - 17:28

Nastaveni - zalozka Ziskavani dat - zrusit zaskrtnuti u "Po importu priradit nadmorskou vysku, uzemni data a casove zony".

 

Take je mozne v souboru geoget.ini nastavit

[import]

scriptafter=0

 

Jen si nemyslim, ze by se to nacitalo pred kazdym importem.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#31 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 748 příspěvků(y)

Publikováno 25 říjen 2021 - 20:04

Nastaveni - zalozka Ziskavani dat - zrusit zaskrtnuti u "Po importu priradit nadmorskou vysku, uzemni data a casove zony".

 

Take je mozne v souboru geoget.ini nastavit

[import]

scriptafter=0

 

Jen si nemyslim, ze by se to nacitalo pred kazdym importem.

 

Ale Gorde... Tohle je přece jasné.

Tady jde o to, aby to při importu přes Combine šlo deaktivovat.


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#32 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 962 příspěvků(y)

Publikováno 26 říjen 2021 - 9:49

Ale Combine preci umi upravovat ini soubor. Jde jen o to, jestli tu upravu GG pred importem zaznamena. Jinak nemam, jak to programove udelat tak, aby se to GG dozvedel a choval se podle toho. Combine jen zavola import a jak se chova ten import je mimo plugin. To neovlivnim.


  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#33 Vacerman

Vacerman

    Vacerman

  • Members
  • PipPipPip
  • 48 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2021 - 17:17

Mám dotaz na zkušenější uživatele. Před nedávnem jsem si všiml, že při použití většiny mých přednastavených filtrů se mi v Seznamu kešek některé nenalezené kešky nezobrazují. Jedná se zpravidla o challenge, případně o některé mysterky, které mají v listingu vyplněný final waypoint. Konkrétně se jednalo např. o GC8T550 nebo GCMFFG. Při bližším zkoumání nastavení filtrů jsem zjistil, že se kešky v seznamu nezobrazují (i když v databázi jsou), pokud není přepínač Souřadnice > "Bez souřadnic" nastaven alespoň v poloze "toto ignoruj". Když už se kešky konečně zobrazily, nicméně bylo vidět, že souřadnice opravdu chybějí (prázdné místo v poli vzdálenost na seznamu keší, 3 otazníčky při rozkliknutí detailu keše v Geogetu (přes Enter); když jsem se podíval na Změnit bod > Souřadnice, byly tam samé nuly).

Kešky do databáze importuji zpravidla ze staženého PQ (X kilometrů okolo nějakého bodu), v případě těchto kešek jsem stáhnul a naimportoval GPXko z listingu příslušné kešky na webu GC.COM, ale souřadnice stále chyběly. Ze zvědavosti jsem teď zkusil některé z kešek s chybějícími souřadnicemi aktualizovat (right click > Aktualizovat kešky > Plný listnig) a chybějící souřadnice se už doplnily. Stejně tak se souřadnice doplnily, když jsem kliknul na "stáhnout kešky > Vyhledat keše podle zadaných GC kódů".

Něco se tedy děje špatně při importu keší z GPX souboru a tak bych chtěl ověřit, jestli závada je v nějakém mém nastavení, nebo je problém v něčem jiném.


  • 0

#34 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 698 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2021 - 17:41

A když se podíváš do toho GPX (očima, je čitelný), tak tam souřadnice jsou?


  • 0

#35 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 962 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2021 - 17:50

Musim rict, ze obcas se mi take stane, ze v databazi objevim kesku bez souradnic. Nekdy dokonce zmizi i typ kese. Prijdu na to ve chvili, kdy exportuju kese do GPS, protoze tam mam udelane varovani na takovy prevod do POI. Ovsem zatim jsem neprisel na to, kdy se to stane nebo cim se to stane. Je pravda, ze to, co ja delam s databazi, urcite drtiva vetsina uzivatelu nedela. Ale stejne me nenapada mozna pricina. Novy import pres API pochopitelne vzdy problem napravi, ale vyreseno to nemam.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#36 Vacerman

Vacerman

    Vacerman

  • Members
  • PipPipPip
  • 48 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2021 - 17:57

A když se podíváš do toho GPX (očima, je čitelný), tak tam souřadnice jsou?

Ano, v GPX souboru souřadnice jsou: wpt lat="50.514933" lon="15.115533", a to relativně "nahoře", nad názvem kešky, takže tipuji, že to jsou výchozí souřadnice kešky a nikoliv souřadnice bodu, ale nejsem expert na syntaxi GPX souborů... Budí to na mne dojem, že to Geoget zpracuje tak, že souřadnice přiřadí finálnímu waypointu (který tam i se souřadnicemi v databázi je), ale nikoliv kešce samotné.


  • 0

#37 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 962 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2021 - 18:29

Ja po kazdem importu automaticky kontroluji kese bez souradnic a ty aktualizuji. Ale dela se to "samo" a nemam zadnou statistiku jak casto a po jakem importu jsou ty souradnice nulove.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 16 listopad 2021 - 18:29

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#38 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 409 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2021 - 18:35

A neplatilo náhodou, že v PQ waypointy s prázdnými souřadnicemi prostě nejsou, protože je tam groundspeak nedává?


  • 1

#39 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 377 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2021 - 20:18

Zajímavé je, ze u současné keše žádný finálový waypoint není... ale byl tam, naposledy zhruba před rokem.

 

A ano, objevil jsi chybu - nulové souřadnice keše nejsou aktualizovány, pokud se stejnými souřadnicemi existuje i finální waypoint. (Navíc mám pocit, že jsem tohle už někdy opravoval, asi blbě.)

 

Takže jsou tři cesty, jak to obejít:

  1. Vymaž ten finální waypoint a pak ti ta aktualizace z GPX půjde.
  2. Vymaž celou kešku a naimportuj znova
  3. aktualizuj to přes API (na to jsi už přišel...)

Takže dík za nahlášení, opravím to.


  • 3

#40 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 409 příspěvků(y)

Publikováno 21 listopad 2021 - 15:32

Stáhnout kešky... přes API nefunguje

 

99|Italy|194|Emilia–Romagna 

Nejspíš kvůli té mezeře na konci, patrně chyba na straně GS


  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama