Přejít na obsah


Fotka

Geoget 2.11.13

geoget

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
117 odpovědí na toto téma

#1 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 761 příspěvků(y)

Publikováno 10 červen 2022 - 18:19

Nějak postrádám info co je nového ve verzích 2.11.12 a 2.11.13

 

Mám dojem, že se něco děje s commondatadir ale srtm tam mám jen u primárního uživatele.


Tento příspěvek byl upraven od Arne1: 10 červen 2022 - 20:14

  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#2 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 406 příspěvků(y)

Publikováno 12 červen 2022 - 16:47

Pravda, moc jsem to nevytruboval, ale je venku verze 2.11.13.

 

  • Oprava práce s proxy
  • aktualizace knihoven
  • přesun SRTM výškových dat do společného commonDatadir (tohle se myslí stalo už dřív, jen jsem na to zapomněl.)
  • upravené řazení kešek podle stavu
  • A hromada malých blbinek...

  • 0

#3 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 406 příspěvků(y)

Publikováno 12 červen 2022 - 16:52

Mám dojem, že se něco děje s commondatadir ale srtm tam mám jen u primárního uživatele.

Tomuto povzdechu nerozumím. CommonDataDir je právě od toho, aby byl všem uživatelů společný. Proto se tam přesouvají ta objemná SRTM výšková data, aby jej mohli uživatelé sdílet, a ne mít každý svoji kopii v DataDiru.

 

Popravdě, už vůbec nevím, jeslti je tento přesun záležitost této, nebo předešlé verze. Ale polepším se, nedávno jsem zmigroval zdrojáky do GITu. ;-)


  • 1

#4 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 761 příspěvků(y)

Publikováno 12 červen 2022 - 19:04

Přesun se udělal až v této verzi. A funguje jen pro uživatele který je v geogetboot.ini; uživatel kteráho dám přes commandlajnu se to nedotkne.

Pro jiného uživatele by se měla ignorovat pouze položka datadir= a ne všechno.


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#5 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 406 příspěvků(y)

Publikováno 12 červen 2022 - 19:30

1) Všechno, datadit, localdatadir i commondatadir se čte z geogetboot.ini. Pokud tam nejsou, berou se standardni systémové lokace.

2) Pokud je použit spouštěcí parametr -d, tak přeřve jen a jen nastavení datadiru. Zbytku se netýká, zůstane nastavené jak je z předchozího kroku.

 

3) migrace SRTM dat z datadiru do commondatadir se provádí jen pokud je datadir v neaktuální verzi. (aktuální verze je 7, viz. level.ini)


  • 0

#6 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 761 příspěvků(y)

Publikováno 12 červen 2022 - 20:25

Kontrola prošla - všechny level.ini stejné


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#7 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 406 příspěvků(y)

Publikováno 14 červen 2022 - 7:45

Porad nejak nevim, co vlastne ma byt spatne?


  • 0

#8 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 761 příspěvků(y)

Publikováno 14 červen 2022 - 19:52

Že SRTM pro jiné uživatele zůstal v jejich datadiru.

Příklad spuštění

C:\Programy\GeoGet\geoget.exe -D=c:\Programy\GeoGet\data-user2

Instalace je přenosná - nepoužívají se žádné systémové datové adresáře.

[boot]
datadir=.\data-Arne1
commondatadir=.\commondata
xxxlocaldatadir=.\localdata

Tento příspěvek byl upraven od Arne1: 14 červen 2022 - 19:57

  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#9 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 411 příspěvků(y)

Publikováno 15 červen 2022 - 7:26

No. Tak vůbec mne nepotěšilo, že při upgradu geoget začal přesouvat kvanta dat bez upozornění a bez ptaní z disku, kde je hodně místa, na disk, kde je místa hodně málo.

Jak to dostanu zase zpátky (nebo prostě jinam, kam to chci já), nějak nemůžu najít ani ten geogetboot.ini?


  • 0

#10 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 761 příspěvků(y)

Publikováno 15 červen 2022 - 8:08

geogetboot.ini je tam kde je geoget.exe


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#11 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 411 příspěvků(y)

Publikováno 15 červen 2022 - 8:32

no právě že není, nikde


  • 0

#12 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 761 příspěvků(y)

Publikováno 15 červen 2022 - 10:50

Možná že když je vše default, tak nemusí být - už si to nepamatuju,  Koukni do dokumentace, je tam popsanej.


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#13 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 406 příspěvků(y)

Publikováno 15 červen 2022 - 14:04

No. Tak vůbec mne nepotěšilo, že při upgradu geoget začal přesouvat kvanta dat bez upozornění a bez ptaní z disku, kde je hodně místa, na disk, kde je místa hodně málo.

Jak to dostanu zase zpátky (nebo prostě jinam, kam to chci já), nějak nemůžu najít ani ten geogetboot.ini?

Vzhledem k tomu, že tato místa používají standardně všechny aplikace, včetně těch, které ani jinam přesměrovat nelze, tak se dost divím, že sis celý ten profil dávno nepřesměroval na jiný disk.


  • 0

#14 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 411 příspěvků(y)

Publikováno 15 červen 2022 - 14:24

Datadir mám na jiném disku. Stejně jako jiné objemné velikosti.

 

C:\ProgramData\ je standard na systémovém disku. A standardně tam nic velkého nedávám

 

Aspoň mohlo být na výběr, než se strachovat, jestli to místo na disku dojde k nule a windows chcípnou.


  • 1

#15 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 10 001 příspěvků(y)

Publikováno 15 červen 2022 - 20:04

geogetboot.ini standardne vytvoreny neni. pokud jej chces pouzit, musis si ho vytvorit rucne.

 

Ale ani to v podstte neni treba - kdyz budes spoustet GG s parametrem -d=cesta, tak se cesta pouzije jako datadir. Jestli ti pred instalaci fungoval jinde a ini nemas, tak jsi to musel spoustet prave takto.

 

On GG neco nekam sam od sebe presouva? To jsem nepozoroval.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#16 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 411 příspěvků(y)

Publikováno 15 červen 2022 - 21:41

O tom přece mluvím. Sám přesunul srtm do programdata.


  • 0

#17 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 406 příspěvků(y)

Publikováno 16 červen 2022 - 6:43

Protože jsem to udělal už někdy začátkem roku, tak jsem na to stačil úplně zapomenout... Ano, SRTM data se přesouvají do commonappdata, což má své výhody:

Jsou sdílená všemi uživateli na počítači a nemusíš to přenášet v mobilním/synchronizovaném datovém adresáři.

Pochopitelně to vychází z předpokladu, že uživatel nemá plný disk. Pokud má, bude mít problém s většinou aplikaci, neboť je to standardní místo na takovýto druh dat.


Tento příspěvek byl upraven od HaLuMa: 16 červen 2022 - 7:18

  • 2

#18 PabloM64

PabloM64

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 217 příspěvků(y)

Publikováno 16 červen 2022 - 15:51

Datadir mám na jiném disku. Stejně jako jiné objemné velikosti.

 

C:\ProgramData\ je standard na systémovém disku. A standardně tam nic velkého nedávám

 

Aspoň mohlo být na výběr, než se strachovat, jestli to místo na disku dojde k nule a windows chcípnou.

Hmmm, taky koukám, že mi to ukrojilo 5 GB ze systémového disku. A to se snažím vše objemné dávat jinam.
:(


  • 0

#19 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 411 příspěvků(y)

Publikováno 16 červen 2022 - 16:41

 

Pravda, moc jsem to nevytruboval, ale je venku verze 2.11.13.

...

  • upravené řazení kešek podle stavu
  • ...

 

Čekal jsem, že bude pořadí:

prázdné

aktivní

disabled

archived

 

ale ono to teď řadí nejdřív disabled, pak mix prázdné&aktivní a nakonec archived.

To je schválně?


  • 0

#20 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 406 příspěvků(y)

Publikováno 16 červen 2022 - 18:19

Jaké prázdné? Řadí to podle stavu. Ten může být jen aktivni-disabled-archived. Prázdný stav neexistuje.
  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama