Přejít na obsah


Fotka

Geoget 2.11.13

geoget

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
117 odpovědí na toto téma

#21 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 406 příspěvků(y)

Publikováno 16 červen 2022 - 18:33

Hmmm, taky koukám, že mi to ukrojilo 5 GB ze systémového disku. A to se snažím vše objemné dávat jinam.
:(

Protože to povídám - hromada apliakcí se tě neptá a dává to tam, prostě je to standardní místo pro data. A někdy se schválně podívej, co ti windows vyvádí ve skrytém adresáři "c:\program files\windowsapps". To ti pak tvé šetřící snahy přejdou a konečně i koupíš věší SSD. ;)

 

Každopádně ta Geogetí data si můžeš dát kam chceš, viz. https://www.geoget.c...user:geogetboot


  • 0

#22 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 411 příspěvků(y)

Publikováno 16 červen 2022 - 18:54

Jaké prázdné? Řadí to podle stavu. Ten může být jen aktivni-disabled-archived. Prázdný stav neexistuje.

Keš v seznamu, která není v databázi.

A to pořadí aktivni-disabled-archived stejně neodpovídá.


  • 0

#23 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 406 příspěvků(y)

Publikováno 16 červen 2022 - 20:17

to nebylo pořadí, to byl výčet stavů. žádný požadavek na konkrétní pořadí nebyl, byla tu jen výtka, že nejsou stejné stavy u sebe. tak jsem usekl další atributy, aby to u sebe bylo. Že ty stavy jdou v jiném pořadí, je přeci jedno, čemu to vadí?


  • 0

#24 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 411 příspěvků(y)

Publikováno 16 červen 2022 - 20:27

Předtím to tak bylo, až na ty excesy, a bylo to celkem logické pořadí.


  • 0

#25 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 10 001 příspěvků(y)

Publikováno 17 červen 2022 - 5:46

Protože to povídám - hromada apliakcí se tě neptá a dává to tam, prostě je to standardní místo pro data. A někdy se schválně podívej, co ti windows vyvádí ve skrytém adresáři "c:\program files\windowsapps". To ti pak tvé šetřící snahy přejdou a konečně i koupíš věší SSD. ;)

 

Každopádně ta Geogetí data si můžeš dát kam chceš, viz. https://www.geoget.c...user:geogetboot

 

Zajimave. Ja nemam definovany localdatadir ani commondatadir a v %LOCALAPPDATA% adresar GeoGet mam, ale v %APPDATA% ne. SRTM data byla presunuta do  All Users\GeoGet. To nejak neodpovida popisu. Jaky je opravdovy algoritmus?


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#26 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 406 příspěvků(y)

Publikováno 17 červen 2022 - 8:43

??? SRTM se přesouvají do %programdata%\GeoGet

Což popisu odpovídá.


  • 0

#27 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 10 001 příspěvků(y)

Publikováno 17 červen 2022 - 13:23

No, nevim, rekl bych, ze ne. U me je

 

ProgramData=C:\ProgramData


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#28 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 406 příspěvků(y)

Publikováno 17 červen 2022 - 19:35

Prostě si řeknu systému, at mi aktuální složku řekne pomocí CSIDL_COMMON_APPDATA. To typicky ukazuje c:\programData, alespoň u W10, dříve to ukazovalo různě jinam. A proto třeba u W10 je složka "c:\Users\All Users\Data aplikací" ve skutečnosti jen link do c:\ProgramData, aby se nezbláznily staré aplikace, které tu složku mají v sobě natvrdo a nezjišťují si ji přes to CSIDL...


  • 1

#29 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 568 příspěvků(y)

Publikováno 19 červen 2022 - 13:56

Neviem či sa to preberalo.
Je možné niekde vypnúť automatické sťahovanie SRTM?
Na lov to nepotrebujem, stačí ich ručne stiahnuť pre štatistiku
  • 0
Balin50

HW: Huawei Mate 20 lite + ADrake+, Garmin Monterra

#30 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 761 příspěvků(y)

Publikováno 19 červen 2022 - 22:58

Mám dojem, že na serveru www.geoget.cz došlo k nějakým změnám - nejde mi založit nová stránka (nezobrazí ze tužtička)


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#31 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 761 příspěvků(y)

Publikováno 19 červen 2022 - 23:05

Balin: zda se při importu budou přiřazovat výšky nebo ne si můžeš zvolit:

 

Nástroje / Nastavení / Nastavení / SRTM výškopis

 

Je v tom drobný problém - zcela jistě to zapomeneš vrátit, leda že bys vždy když zacítíš potřebu ručně pustil příslušný plugin


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#32 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 406 příspěvků(y)

Publikováno 20 červen 2022 - 8:36

Neviem či sa to preberalo.
Je možné niekde vypnúť automatické sťahovanie SRTM?
Na lov to nepotrebujem, stačí ich ručne stiahnuť pre štatistiku

Zkus otevřít nastavení... je to hned na první záložce.


  • 0

#33 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 406 příspěvků(y)

Publikováno 20 červen 2022 - 8:37

Mám dojem, že na serveru www.geoget.cz došlo k nějakým změnám - nejde mi založit nová stránka (nezobrazí ze tužtička)

Zcela jste nedoslo... jsi tam prihlaseny?


  • 0

#34 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 761 příspěvků(y)

Publikováno 20 červen 2022 - 11:34

Zcela jste nedoslo... jsi tam prihlaseny?

jsem


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#35 Archi1

Archi1

    Archi1

  • Members
  • PipPipPip
  • 850 příspěvků(y)

Publikováno 20 červen 2022 - 14:31

Ahojky,

od nové aktualizace geogetu sleduji výrazně pomalejší stahování a načítání nových keší nebo labek do Gg. Před aktualizací to trvalo řádově několik minut a po aktualizaci i kolem 20 minut. A to jsem jen aktualizoval, žádné jiné změny jsem nedělal.


  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#36 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 761 příspěvků(y)

Publikováno 20 červen 2022 - 16:23

Prostě si řeknu systému, at mi aktuální složku řekne pomocí CSIDL_COMMON_APPDATA. To typicky ukazuje c:\programData, alespoň u W10, dříve to ukazovalo různě jinam. A proto třeba u W10 je složka "c:\Users\All Users\Data aplikací" ve skutečnosti jen link do c:\ProgramData, aby se nezbláznily staré aplikace, které tu složku mají v sobě natvrdo a nezjišťují si ji přes to CSIDL...

Mám námitku. Tohle se dá použít pokud je to instalace do Program Files, pokud jde o takzvanou mobilní instalaci tak je to špatně


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#37 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 406 příspěvků(y)

Publikováno 20 červen 2022 - 16:29

Ahojky,

od nové aktualizace geogetu sleduji výrazně pomalejší stahování a načítání nových keší nebo labek do Gg. Před aktualizací to trvalo řádově několik minut a po aktualizaci i kolem 20 minut. A to jsem jen aktualizoval, žádné jiné změny jsem nedělal.

Nic takového nepozoruji, takže by pomohlo, kdybys dokázal vypozorovat, jaka faze je u tebe pomalejší? Stahování? rozbalování? import? ...


  • 0

#38 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 406 příspěvků(y)

Publikováno 20 červen 2022 - 16:34

Mám námitku. Tohle se dá použít pokud je to instalace do Program Files, pokud jde o takzvanou mobilní instalaci tak je to špatně

Není to špatně. Podobně, jako nemá smysl stěhovat data závislá na konkrétním počítači (a proto se cpou do localdata), tak tohle jsou data sdílená mezi uživateli, tak je nemá smysl ostatním uživatelům sebrat a odnášet jinam. A pokud najdeš speciální případ kdy to chceš jinak, tak si to nastav v INI kam chceš a klíďo píďo si to nos s sebou.


  • 0

#39 Archi1

Archi1

    Archi1

  • Members
  • PipPipPip
  • 850 příspěvků(y)

Publikováno 20 červen 2022 - 17:48

Nic takového nepozoruji, takže by pomohlo, kdybys dokázal vypozorovat, jaka faze je u tebe pomalejší? Stahování? rozbalování? import? ...

Při rozbalování.


  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#40 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 568 příspěvků(y)

Publikováno 20 červen 2022 - 18:02

Balin: zda se při importu budou přiřazovat výšky nebo ne si můžeš zvolit:
 
Nástroje / Nastavení / Nastavení / SRTM výškopis
 
Je v tom drobný problém - zcela jistě to zapomeneš vrátit, leda že bys vždy když zacítíš potřebu ručně pustil příslušný plugin

Dakujem
Nezabudnem, robil som to tak aj pred tým
  • 0
Balin50

HW: Huawei Mate 20 lite + ADrake+, Garmin Monterra





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama