Přejít na obsah


Fotka

Geoget 2.11.13

geoget

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
117 odpovědí na toto téma

#61 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 406 příspěvků(y)

Publikováno 17 srpen 2022 - 14:56

Smazat by melo jit vsechno, jak se ti to povedlo a jak takovy nesmysl vypada?

 

U jednotlivych kesi muzes smazat jakykoliv tag, a v nastaveni Geogetu muzes pripadne vymazat nebo prejmenovat nejakou celou kategorii tagu.


  • 0

#62 Archi1

Archi1

    Archi1

  • Members
  • PipPipPip
  • 850 příspěvků(y)

Publikováno 18 srpen 2022 - 10:34

Smazat by melo jit vsechno, jak se ti to povedlo a jak takovy nesmysl vypada?

 

U jednotlivych kesi muzes smazat jakykoliv tag, a v nastaveni Geogetu muzes pripadne vymazat nebo prejmenovat nejakou celou kategorii tagu.

Už je to vyřešeno, musí se to mazat u těch keší kde jsem ten tag zadával. Já to chtěl dělat nějak hromadně. 


  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#63 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 761 příspěvků(y)

Publikováno 21 srpen 2022 - 10:40

GS zareagoval na Erdoganem vyhlášenou změnu názvu země, takže už není "Turkey" ale "Türkiye". Je to tak už u všech tureckých keší, včetně archivovaných. Takže možná bude nutno udělat nějaké úpravy v databázi.
 
Je zapotřebí znovu vygenerovat tabulku countryid.txt (viz Pluginy / Oprava databáze / Generate countryid) a zkontrolovat zda je Turecko spávně uvedené v tabulkách iso3166.tab a gsiso3166.tab.
 

  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#64 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 10 001 příspěvků(y)

Publikováno 21 srpen 2022 - 11:14

Tuhle zmenu jsem do Statoru delal nekdy na zacatku cervna. To nemuze byt nic noveho.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#65 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 761 příspěvků(y)

Publikováno 21 srpen 2022 - 11:27

Tuhle zmenu jsem do Statoru delal nekdy na zacatku cervna. To nemuze byt nic noveho.

Však jsem o tom tehdy psal, že nás to čeká. Dnes jsem si všimnul že už je to skutečnost.


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#66 plavcik

plavcik

    plavcik

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 232 příspěvků(y)

Publikováno 22 srpen 2022 - 17:06

To jsem netušil, že Erdogan má až takový vliv na GS  :D


  • 0

Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C


#67 Vacerman

Vacerman

    Vacerman

  • Members
  • PipPipPip
  • 48 příspěvků(y)

Publikováno 22 srpen 2022 - 18:46

Nedávny gigaevent ukázal, že je naprosto legitimní mít zalogovaný event i v jiný den, když to byla vícedenní akce. Takže tam žádné takové omezení dělat nechci. Nicméně:

 

1) proč to děláš takto kostrbatě? žádné GPX stahovat nemusíš, Geoget umí stáhnout a označit nálezy sám o sobě, umí komunikovat s databází geocachingu. Od toho je tam funkce "stáhnout/aktualizovat vaše logy".

 

2) i kdyby i to dopadlo špatně, pořád můžeš datum a čas  álezu v Geogetu přepsat na co chceš. Těch problematických logů eventů bude určitě jen pár.

 

3) posláním toho GPX (spolu s nickem, abych ten log našel) nikdy nic neskazíš. Podívám se na to.

 

Díky za rychlou odpověď. Naopak já se omlouvám za opožděnou reakci, takže toto vlákno asi trochu znepřehledním.

 

Obecně - ano, rozumím tomu, sám jsem byl na gigaeventu v neděli, takže úvaha směřovala k nějakému defaultnímu nastavení, které lze případně ručně opravit... můj podnět směřoval k tomu, zda to je chyba/vlastnost na straně Geogetu/Groundspeaku...

 

ad 1) Dá se prosím někde ohledně funkce funkce stáhnout / aktualizovat logy nastavit, aby se stahovaly jen nekteré typy logů (nálezy, navštívené eventy), případně jen za určité období? Pokud si to pamatuji dobře, tak když jsem tyto funkce kdysi zkoušel používat, tak se mi stahovaly i logy, které jsem stahovat nechtěl - např. will attend logy u dávno archivovaných eventů, na které jsem nakonec nešel, v databázi jsem je nepotřeboval a musel jsem to pak stále dokola promazávat.

 

ad 2) Ano, tak to dělám, když si všimnu toho, že to datum nesedí

 

ad 3) Nevím, jak to tu je s linky, snad se to po odeslání zobrazí, soubor GPX jsem uložil zde: https://ulozto.cz/ta...KAdpTEkITyJZwtl ; nick: Vacerman


  • 0

#68 Vacerman

Vacerman

    Vacerman

  • Members
  • PipPipPip
  • 48 příspěvků(y)

Publikováno 22 srpen 2022 - 18:59

Připojuji ještě jeden dotaz ze zcela jiného soudku - plugin Oprava Databáze > Vacuum databáze končí na jednom mém notebooku touto chybovou hláškou:

 

[Script Runtime Error]: fixrepack.ggp.pas

Exception: Error executing SQL statement

SQLITE_NOTADB [26]: file is not a database

VACUUM

Routine: PLUGINSTART

 

Když spustím ten samý plugin na jiném notebooku nad tou samou databází (překopírovanou přes flešku), tak vacuum databáze proběhne bez této chybové hlášky. Co je špatně a co mám případně přeinstalovat / upravit?

 

 


  • 0

#69 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 10 001 příspěvků(y)

Publikováno 23 srpen 2022 - 8:51

A nemas tam Dropbox nebo neco podobneho?

 

Pokud to mas SSD, delat nejak pravidelne Vacuum neni nejlepsi napad. Ostatne Vacuum by mel byt opravdu jen vyjimecny nastroj.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#70 Vacerman

Vacerman

    Vacerman

  • Members
  • PipPipPip
  • 48 příspěvků(y)

Publikováno 23 srpen 2022 - 10:19

A nemas tam Dropbox nebo neco podobneho?

 

Pokud to mas SSD, delat nejak pravidelne Vacuum neni nejlepsi napad. Ostatne Vacuum by mel byt opravdu jen vyjimecny nastroj.

V počítači s Win10, na kterém vyskakuje chybová hláška, není Dropbox nainstalovaný. Databáze je uložena ve složce C:\Users\..\AppData\Roaming\Geoget, která není nijak sdílená. (namísto ".." je v cestě konkrétní jméno uživatele, které tu neuvádím). Přihlašuji se jako uživatel, který nemá administrátorská oprávnění.


  • 0

#71 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 406 příspěvků(y)

Publikováno 23 srpen 2022 - 12:29

Důvodů může být milion, ta chybová hláška je neúprosná - samotné SQLITE usoudilo, že ten sobor je divnej a nedaří se mu ho otevřít. To může být klidně třeba i antivirák, nebo to máš otevřené nějakým dalším programem, atd...


  • 0

#72 Kvety

Kvety

    Lezec

  • Members
  • PipPipPip
  • 362 příspěvků(y)

Publikováno 26 říjen 2022 - 18:33

Ahoj,
geoget už dlouho nepoužívám, vlastně od doby, co jsem objevil Locus. Ovšem došli mi cíle, co lovit, tak bych zkusil Geo Puzzle. Něco jsem se pokusil přečíst, ale nejsem si jist, zda jsem pochopil správně, tak se zeptám:
Abych dostal na profil v GC puzzle (a nemusel složitě hledat keš po keši), stačí do geogetu nahrát své nálezy, vygenerované na Groundspeaku, a spustit stažený doplněk pro geopuzzle? Je to opravdu takto jednoduché? A bere tento plugin v potaz i archivované alternativy? Nebo ty musím dohledat ručně?
Děkuji

Edit:
Tak už ho zkouším instalovat, ale je nějaký "rozmazaný" (viz screen), čím to může být, prosím?

Screen: https://ibb.co/84WPqb5


Tento příspěvek byl upraven od Kvety: 26 říjen 2022 - 19:57

  • 0

Jsi Jihočech(ška)? Přidej se na výlety za Earthkeškama...


#73 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 411 příspěvků(y)

Publikováno 27 říjen 2022 - 15:09

co je rozmazaný?


  • 0

#74 Kvety

Kvety

    Lezec

  • Members
  • PipPipPip
  • 362 příspěvků(y)

Publikováno 27 říjen 2022 - 18:32

Znovu přikládám screen, na něm by to už mohlo být vidět lépe (Tamten byl automaticky zvětšen). Oproti ostatním aplikacím je v geogetu takřka všechno "rozmazané", jen záhlaví aplikace je krásně ostré. I když rozklikávám položky menu, jsou neostré. Když otevřu nějaké geogetí dialogové okno, opět jen záhlaví (napdis toho okna) je ostré.

https://ibb.co/hWy9hdc
 

Edit: i tento screen ta stránka sama zvětšuje, ale vidět to je. Případně drobet zmenši.
Rozlišení mám 3840 x 2160, ale tím by to být nemělo.


Tento příspěvek byl upraven od Kvety: 27 říjen 2022 - 18:35

  • 0

Jsi Jihočech(ška)? Přidej se na výlety za Earthkeškama...


#75 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 406 příspěvků(y)

Publikováno 27 říjen 2022 - 19:03

Tím rozlišením to naopak právě je!

 

Geoget, jakožto i jakákoliv jiná starší aplikace(!), není stavěná na takto veliká rozlišení. Záleží pak na tvém nastavení operačního systému, jak si s takovými staršími aplikacemi poradí. Jestli je ukáže ostré, ale moc maličké, nebo jestli je uměle zvětší, ale za cenu drobných neostrostí, aby to nebylo kostrbaté.

 

To, co ukazuješ, mi ale za těchto okolností přijde normálně použitelné.

 

Jistě, dá se to vyřešit - stačí mi zaplatit cca 30000 na novější vývojářské nástroje a zaplatit grafika, který nakreslí veškerou grafiku i každičkou ikonku ve variantě pro vysoká rozlišení. Pak už tomu stačí jen věnovat spoustu práce a předělat to. Nevím, jestli je to při množství uživatelů s 4K monitory, ekonomické.


  • 2

#76 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 406 příspěvků(y)

Publikováno 27 říjen 2022 - 19:21

Ale něco přeci jen zkusit můžeš - dej pravé tlačítko na ikoně Geogetu, a na záložce "kompatibilita" máš dole možnost nastavit několik různých strategií pro vysoká DPI. Vyzkoušej, jestli nějaká z voleb nebude u tebe fungovat lépe. Viz. https://delphi.cz/im...kriky57/dpi.png

 

A dej nám pak vědět, jak ty jednotlivé volby (apliakce, systém, systém (rozšířené)) dopadly, díky!


Tento příspěvek byl upraven od HaLuMa: 27 říjen 2022 - 19:21

  • 0

#77 Kvety

Kvety

    Lezec

  • Members
  • PipPipPip
  • 362 příspěvků(y)

Publikováno 27 říjen 2022 - 20:28

To vážně pomohlo, děkuji.
Sice pod záložkou to mám trochu jinak (jen pro informaci), ale možnosti mám stejné.
A chtěl jsi podrobnosti o výsledcích, tady jsou:
Application - tato volba je nejlepší, zdá se že úplně vše je ostré. (Edit: za cenu menších ikon, ale pořád lepší, než mít pocit, že potřebuji brýle :) )
System - Vše rozmazané, prakticky bez změny
System (Exhanced) - Tučný text úplně rozmazaný, obyčejný je o něco lepší než volba "systém". Ale možná se mi to jen zdá.

Ještě jednou děkuji za radu.

 

Sn-mek-obrazovky-2022-10-27-212008.png


Tento příspěvek byl upraven od Kvety: 27 říjen 2022 - 20:36

  • 1

Jsi Jihočech(ška)? Přidej se na výlety za Earthkeškama...


#78 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 406 příspěvků(y)

Publikováno 27 říjen 2022 - 21:00

To jsou win11?
  • 0

#79 Kvety

Kvety

    Lezec

  • Members
  • PipPipPip
  • 362 příspěvků(y)

Publikováno 27 říjen 2022 - 21:59

Win 10 Home


  • 0

Jsi Jihočech(ška)? Přidej se na výlety za Earthkeškama...


#80 ran55

ran55

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 73 příspěvků(y)

Publikováno 28 říjen 2022 - 13:02

Ja sice vím, že to přesně není na téma geogetu, ale problém s velkým rozlišením jsme měli v práci při připojení staršího typu externího projektoru s novým notebookem. Teprve snížení rozlišení vše vyřešilo.

Třebas se tato poznámka někomu bude hodit.

Za případné smazání se nezlobím.


  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama