Přejít na obsah


Fotka

Čím dál míň kvalitních kešek:-/


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
97 odpovědí na toto téma

#21 alkes

alkes

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 176 příspěvků(y)

Publikováno 10 květen 2007 - 0:54

WAV:

alkes:

V hospode si kurna ale za ten rizek platis, zatimco  za cache vetsinou plati ten, co ji zaklada. Krom toho kritizovat se da i diplomaticky a inteligentne... na coz mnoho lidi bohuzel zapomina a pak to vypada tak, jak to vypada... nasr. autori a rovnez nasr. a nepochopeni kritici.edit: SVV dnes fakt neni dobry den na vypinani autocenzury a reagovani na podobna temata. 

Nemáš pravdu, za každou nalezenou keš platíš i Ty a někdy zatraceně hodně, vic než za ten řízek. Si to spočítej.
A nikdo po nikom nechce hulvátskou kritiku, ale slušnou a konstruktivní. Mě kritika nevadí, naopak budu radši za oprávněné kritické slovo na adresu mých keší. A hulvátský výkřiky jdou mimo mě, tak přecitlivělej nejsem.  

Nemas pravdu ;-) a krom toho je to taky trochu o koze a o voze a tak ji asi mame oba :-), narozdil od hospody ty penize neplatis zakladateli cache a to je dost podstatny rozdil, jestli je platis komukoliv jinemu je uz tvoje vec. Muzes chodit pesky a hledat podle mapy. Se zbytkem souhlasim, jen je jeste treba bez vyjimky brat v uvahu to, co o par prispevku vyse zminil Vojrou.

Uz jsem videl dost nevrlych logu, abych si udelal nazor, jaky jsem si udelal. Samozrejme ale netvrdim, ze se maji do nebes vychvalovat cache na smetistich a na mistech, kam se venci nejenom psi. Porad ale plati to, ze i na tom smetaku cache zalozil nekdo pro ostatni dobrovolne a pravdepodobne i v dobre vire... nehlede na to jestli je efekt dobry i z pohledu ostatnich, nebo se zkazil pusobenim vnejsich vlivu a analogicky je to i s napady a jinymi zajimavostmi okoli.
 


  • 0

#22 farin

farin

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 10 květen 2007 - 1:36

Me se libi reseni Fretaku a jejich Souputnik, ktery pekne hodnoti navstivene cache. A kdyz se nejaka nelibi tak holt dostane osklivou znamku vcetne duvodu proc tomu tak je.

  • 0

#23 Tom Kl

Tom Kl

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 130 příspěvků(y)

Publikováno 10 květen 2007 - 8:11

 


  • 0

#24 gerdik

gerdik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 499 příspěvků(y)

Publikováno 10 květen 2007 - 9:35

WAV:

Je rozdil dělat chytrýho nebo říct autorovi na příklad : "Hele ta krabka od nanukace je naprd uz ted je napraskla , mel bys ji vymenit za neco bytelnejsiho"
nebo "Nepochopil jsem ucel Tvoji kesky, neni tu nic na koukani"  nebo "Pri hledani jsem se musel prehrabovat v hromade strepu, nechces to posunout kousek dal ?"

To je pravda. Ale s písemnou komunikací (zvláště prostřednictvím elektronických médií) je to těžké. Samotný mluvený projev je z velké části dán nejen samotným obsahem sdělení, ale i sílou hlasu, důrazem hlasu, mimikou, atd. A toto vše u psaného projevu je těžko nahraditelné. Prostě nejsme spisovatelé. A žádný doplněk (ani emotikony) to nemohou nahradit. Proto je kritiku třeba volit opravdu opatrně.

Ale i tak se to nemusí podařit. Před několika dny jsme se vraceli od jedné keše v Olomouci a ke keši se přibližovala mladá dvojice - dle toho co drželi v rukou to byli kešeři. V logu na netu jsem se o tom pak zmínil (že jsme potkali sympatickou dvojici .....). Zmíněná kešer pak logoval, že si musel ke keši dojít zatímco goerodinka se zhýčkaně dovezla autem. Což mne zamzelo, ale byla opravdu zima dost po dešti a začínalo zase pršet a kešei se muselo dojít vyšší trávou (já měl v botaskách rybník). Určitě to taky nemysleli zle. Ale prostě se do prostého sdělení už nevešlo gesto, úsměv ...

A kešeři jsou večinou chlapi - lovci, hlavy rodin, ochránci - a ti hůř nesou kritiku. Tak to prostě je.

A i když navštívím keš, která je umístěním, provedením nebo obojím slabší - napíši, že bych doporučoval, že bych to řešil jinak (stručně, jemně). Ale vždycky za keš poděkuji. I autor keše musel keš nachystat, umístit, naplnit a založit na internetu.

Budiš to vše motivací pro co nejlepší námi vytvořené keše.

(No jo, ještě žádnou nemám, ale na několika pracuji, abych splatil dluh a nachystal někomu dalšímu dobrou zábavu. Až je dotáhnu do "dokonalosti").


  • 0

#25 Tugof&Habibi

Tugof&Habibi

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 11 příspěvků(y)

Publikováno 10 květen 2007 - 10:11

Většina kešerů se prostě bojí napsat jakoukoli kritickou zmínku o keši a to je podle mě dost špatný.

Já se nedávno nebál a napsal do jednoho logu, že keše tohoto autora za nic nestojí a je to škoda spálené nafty a času.(po návštěvě asi 5 jeho keší během jednoho dne). Dostalo se mi několika mailů, kde mi je vyčítáno, jak je možné, že se mi jejich keše nelíbí a jiné (konkrétně uvedené) dle nich horší se mi líbí, jak je možné, že mám v logu pravopisnou chybu a že moje logy  jsou plné nerudností. Brzy na to se autor vydal "při cestě" na naše keše, aby mohl vrátik kritiku. Bohužel pro něho mu nezbylo nic jiného než ji pochválit:-) a tak na další naše keše už nešel.

Chci tím jenom říct, že je mi fakt blbý psát ke keši, která se mi nelíbila: "pěkná keš, díky za keš" a když napíšu kritiku, stojí mě to výše uvedené mailové výměny s autorem.

Takže co psát k takovým keším??


  • 0

#26 mitak

mitak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 277 příspěvků(y)

Publikováno 10 květen 2007 - 10:30

Tom Klíčník:

farin: Me se libi reseni Fretaku a jejich Souputnik, ktery pekne hodnoti navstivene cache. A kdyz se nejaka nelibi tak holt dostane osklivou znamku vcetne duvodu proc tomu tak je.

Až nato že se taky třeba splete, protože si už nepamatuje navštívené cache (viz hodnocení Máchova památníku). A taky nepovažuji za férové psát nějaké známky do logu u TB místo do logu ke cache. Chudák autor cache ani vůbec netuší, že mu ji někdo známkuje. 

A kdo tvrdí, že to má být férové a že se to má "chudák autor" (proč je vlastně chudák ? [^o)]) dozvědět, že si někdo vede takovýto soukromý deník. Spousta lidí si píše blog, kde navštívené keše znovu hodnotí. Naopak mi přijde dobré, že si člověk může přečíst jiný názor od jednoho člověka na keše, které jsem taky navštívil a celé je to na jednom místě a nemusím prohrabávat logy.


  • 0

#27 Honzik&Pavlinka

Honzik&Pavlinka

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 270 příspěvků(y)

Publikováno 10 květen 2007 - 10:35

Myslím, že logy na webu je správné místo pro vyjádření spokojenosti návštěvníků. V dnešní době je keší na výběr dost, tak není problém si přečíst reakce návštěvníků a rozhodnout se jestli navštívit nebo ne. To by ale lidi museli si ty logy přečíst a né stáhnout LOC/GPX a běžet na keš... Já osobně do logů píšu i kritiku. Ne ale kritiku ve stylu: "Keš je úplně na ***" Je potřeba napsat důvody proč je návštěvník nespokojený. Často se mi stalo, že jsem objevil na ošklivém místě vymazlenou keš a naopak na super místě keš, kterou jsem se bál otevřít. Je potřeba napsat místo je plné odpadků, nebylo lepší keš přemístit, nebo odpadky uklidit? Ať si kdo vybere co je lepší. Pokud jsou v lozích převládající pochvalné záznamy, pak bude asi keš dobrá. V opačném případě asi ne... Pročtěte si logy např. této keše -> GCZR03 Co si o ní myslíte?

  • 0

#28 Dorcadion

Dorcadion

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 315 příspěvků(y)

Publikováno 10 květen 2007 - 11:06

seedcorp: Joooo, kdyz napisu kritickej log a dam tam svuj znamy bookmark, dostanu na prde.... To je pak tezky psat kriticky, kdyz vas pak tady vlacej bahnem....


 ...jo, vláčej! Obzvláště když přidělíš svůj bookmark ke keši která je 2 měsíce přesunutá na jiné místo a navíc kvuli jedné bramboře... [:D] A také člověk poměrně těžce nese kritiku od lidí, kteří rádi kritizují cizí cache, aniž by sami jedinou založili... A vo tom to je... až se budeš starat o 35 keší, pravidelně je kontrolovat, v Praze každých pár týdnů dávat nové logbooky či některé každé 2-3 měsíce obnovovat, tak na konstruktivní kritiku neřeknu ani popel a ještě poděkuji za upozornění.


 M.


 


  • 0

#29 Ponik

Ponik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 188 příspěvků(y)

Publikováno 10 květen 2007 - 11:18

WAV:

Když Ti v hospě přinesou připálenej řízek, tak se taky jen usmíváš a máš strach, že se na tebe kuchtík z kuchyně bude mračit ?[;)]

Haha....no pokud bude zadarmo a já si ho vyberu mezi více než 3000 jinejma....tak se na kuchtíka i klidně usměju.... [:D].

K tématu bych dodal jedno....Není nic jednoduššího, než založit svou precizní a dokonalou keš a dávat na ní odkaz ať se každý podívá jak to má správně vypadat, obzvláště nováčkům by to moc pomohlo, kritizovat umí s prominutím každej blbec.
Jinak taky zní kritika od člověka co založil třeba 10 keší  a jinak od člověka co nemá žádnou, nebo má sám keš co není moc pozitivně hodnocena. A řeči než já bych založil dokonalou musím mít více zkušenosí, více času, lepší počasí  a blablabla ....samé výmluvy, jen když se kritizuje, každý kdo  hodnotí keše či si na ně stěžuje musí být dle mého připraven jít i se svou "kůží na trh".
Teď jsem např. dostal kritiku od člověka, co sám nic nezaložil, našel asi 18 keší a napsal mi, že čekal lepší popis místa ... dost mě to zaujalo, protože, osobně si myslím  že 2 A4 textu musí stačit [:D], nečekal jsem, že by to nikdo vůbec dočetl do konce, ale je vidět že se najdou i lidi nároční...neříkám že je to špatně, celkem mě ten hlad po informacích potěšil, ale už teď se moc těším jaký popis bude mít jeho keš.


  • 0

#30 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 674 příspěvků(y)

Publikováno 10 květen 2007 - 11:20

Tugof&Habibi:

Většina kešerů se prostě bojí napsat jakoukoli kritickou zmínku o keši a to je podle mě dost špatný.

.......

Minulý týden jsem se zeptal jak je to s tím terénem 5 na jedné nové keši, když tam píše, že je dostupná z cesty a s dětmi a dozvěděl jsem se toto:

proc ses tak vopruznej!!! me se to zda jako 5, tak jserm to tak ohodnotila, pokud se ti to nelibi a myslis si, ze mas patent na rozum, tak tam nechod, treba se to ostatnim bude libit a bude jim to pripadat narocny jako 5. Tahle hra neni od toho, abys nekoho buzeroval, ale aby se lidi bavili. Pokud mas potrebu nekoho prudit, vybijej si to laskave jinde

A to posílám připomínky zásadně mailem, aby autor neměl pocit, že ho někde veřejně máchám. 


  • 0

#31 aa123

aa123

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 10 příspěvků(y)

Publikováno 10 květen 2007 - 11:32

kolombo:

Minulý týden jsem se zeptal jak je to s tím terénem 5 na jedné nové keši, když tam píše, že je dostupná z cesty a s dětmi a dozvěděl jsem se toto:

proc ses tak vopruznej!!! me se to zda jako 5, tak jserm to tak ohodnotila, pokud se ti to nelibi a myslis si, ze mas patent na rozum, tak tam nechod, treba se to ostatnim bude libit a bude jim to pripadat narocny jako 5. Tahle hra neni od toho, abys nekoho buzeroval, ale aby se lidi bavili. Pokud mas potrebu nekoho prudit, vybijej si to laskave jinde

A to posílám připomínky zásadně mailem, aby autor neměl pocit, že ho někde veřejně máchám. 

 

Tak ten byl dobrý...

Dnes jsem si dovolil také jednu poznámku, ale výjmečně veřejnou, protože tolik chyb a hrubek v tak krátkém listingu se jen tak nevidí.

Doufám, že se dočkám podobné rady jako ty Mirku [;)


  • 0

#32 ezopos

ezopos

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 124 příspěvků(y)

Publikováno 10 květen 2007 - 11:38

Dorcadion:


 ...jo, vláčej! Obzvláště když přidělíš svůj bookmark ke keši která je 2 měsíce přesunutá na jiné místo a navíc kvuli jedné bramboře... [:D]

 zase ta brambora [:D]

Pár kešek sem založil snesla se na mě taky kritika kvlůli věcem co se kačerům nelíbili něco bylo opodstatněný to sem odstranil, ale některý věci mi fakt přišli zbytečný a okamžitě sem je hodil za hlavu. Holt každej je úplně jinej a každýmu se bude líbit něco jinýho. Naštěstí nejsem z velkýho města tudíž nemám problém s tím že by někdo zakládal méňe kvalitní kešky resp. místa. To je problém asi ve městech.


  • 0

#33 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 674 příspěvků(y)

Publikováno 10 květen 2007 - 12:39

tantalcz:

kolombo:

Minulý týden jsem se zeptal jak je to s tím terénem 5 na jedné nové keši, když tam píše, že je dostupná z cesty a s dětmi a dozvěděl jsem se toto:

proc ses tak vopruznej!!! me se to zda jako 5, tak jserm to tak ohodnotila, pokud se ti to nelibi a myslis si, ze mas patent na rozum, tak tam nechod, treba se to ostatnim bude libit a bude jim to pripadat narocny jako 5. Tahle hra neni od toho, abys nekoho buzeroval, ale aby se lidi bavili. Pokud mas potrebu nekoho prudit, vybijej si to laskave jinde

A to posílám připomínky zásadně mailem, aby autor neměl pocit, že ho někde veřejně máchám. 

 

Tak ten byl dobrý...

Dnes jsem si dovolil také jednu poznámku, ale výjmečně veřejnou, protože tolik chyb a hrubek v tak krátkém listingu se jen tak nevidí.

Doufám, že se dočkám podobné rady jako ty Mirku [;)

To je právě ten typ připomínky, kterou bych poslal mailem a nejlépe s opraveným textem.

Pokud se podíváš na jeho texty, tak to má samou hrubku všude. Řekl bych, že si s tím sám neporadí :-( 


  • 0

#34 gerdik

gerdik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 499 příspěvků(y)

Publikováno 10 květen 2007 - 12:58

To je problém písemné komunikace.

Nekrituzujme nekritičnost a špatnou kritiku a pojdmě hledat kešky. U nás vysvitlo sluníčko. [:)]


  • 0

#35 Aviatik

Aviatik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 435 příspěvků(y)

Publikováno 10 květen 2007 - 14:03

V poslední době mám pocit že řada nových cacherů zakládá cache tak nějak aby se neřeklo, aby měli také něco založeno když se účastní hry. Je fakt že už je mnoho pěkných míst zabraných a tak nezbývá než vymyslet něco originálního a to každý neumí.

Pokud se někdy vyjádřím k nějaké cachi kriticky tak spíše do papírového logbooku přímo v cachi abych na internetu neprozradil pointu. Nějaké mazání medu kolem ... ehm ... úst moc neuznávám a tak klidně napíšu že - například - mne dvakrát nepotěšilo když jsem po výpočtu souřadnic mysterky zjistil že se cache "originálně" skrývá v trouchnivém pařezu u frekventované mudlostrády. Ale většinou potkávám spíše cache na nezajímavých místech než cache které by byly vyloženě odbyté, i provedení vzpomínané standardní pařezovky bylo nadprůměrné. A že někdo kritiku neunese? No co se dá dělat, nad nějaké uražené reakce se člověk musí povznést. Mne už také vynadali za to že u jedné mé cache je mizerný signál a že tohle je hintocaching a ne geocaching.

Ale ona není kritika jako kritika, ono je něco jiného když někdo věcně napíše co je špatně a co by se mohlo zlepšit a něco jiného když člověk najde v logbooku napsané "HNUS!!!" (mimochodem to bylo v jedné z nejlepších cachí co jsem kdy našel).  

Myslím si že poměr mezi počtem dobrých a špatných cachí je celkem konstantní, jenom absolutní počet těch špatných roste...
 


  • 0

#36 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 10 květen 2007 - 15:12

Je pravda, že člověk během svého kešování narazí i na podprůměrné až slabé kešky, ale je to o úhlu pohledu. Za určitých okolností nehodnotím kešky podle jejich obsahu (pokladu), ale spíš podle toho na jakém jsou místě případně jakou mají myšlenku. Hodně mně mrzí, že tam kde je prostor na pořádnou krabičku je většinou mikro nebo small a pohodlně by se tam schovala regularka. Taková keška má u mne hned mínus body .-)

Psal jsem o tom tady nedávno, ale mám dojem,že se už snažíme invenci u tradičních kešek nahradit mysterkama nebo multinama a to i tam, kde to není třeba. Docela mne dostávají "mysterky", kde se dá všechno dohledat na netu a člověk nemusí nad nima moc přemýšlet - měl jsem za to, že mysterky jsou takové docela povedené hlavolamy a ne soutěž o to kdo dřív najde informace na netu a dosadí je do vzorce. Fajn, aspoň se dozvím nové informace :-) Druhý nešvar u mysterek vidím v tom, že výchozí pozice je zcela jinde než finálovka, což může být trochu zavádějící jednak při notifikaci že je nová keška a pak při výpravě za jejím odlovem. Nepřišel jsem na důvod, proč dávat výchozí pozici na druhý konec Prahy...

Kritika je určitě potřeba, člověk by se měl poučit ze svých chyb a brát to sportovně. Ale i když napíšu někomu něco kritického do jeho logu, je to potřeba brát sportovně... určitě každá keška si vyžádala nějaký čas na přípravu a toho nemáme nazbyt. 


  • 0

#37 maty

maty

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 85 příspěvků(y)

Publikováno 10 květen 2007 - 15:14

Ja nejak porad nechapu, proc oslavovat 3000, 4000, 5000 zalozenych kesek v CR, kdyz posledni dobou vetsina tech novych stoji za prd. Odflaknute listingy, bez fotek, s hrubkama, s caschema/cashema/cachma... Vzdyt kdyz jsem dneska videl 2 nove kousky od cloveka, ktery nasel celkem 6, jak to pak muze vypadat ?
  • 0

#38 ezopos

ezopos

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 124 příspěvků(y)

Publikováno 10 květen 2007 - 15:54

myslim, že to nemůžeš brát takhle každej to neodflákne [8o|]

  • 0

#39 marekl

marekl

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 883 příspěvků(y)

Publikováno 10 květen 2007 - 15:55

Já asi žiju v jiném geosvětě. Keše, které tady kolem Brna vznikají, jsou až na pár výjimek zajímavé, pěkné, rád se na ně vypravím a ve výsledku z toho mám radost. Naprosto nesouhlasím s tvrzením, že většina nových keší stojí za prd. O jaké konkrétní lokalitě píšeš?
 


  • 0

#40 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 10 květen 2007 - 16:18

maty: Ja nejak porad nechapu, proc oslavovat 3000, 4000, 5000 zalozenych kesek v CR, kdyz posledni dobou vetsina tech novych stoji za prd. Odflaknute listingy, bez fotek, s hrubkama, s caschema/cashema/cachma...Vzdyt kdyz jsem dneska videl 2 nove kousky od cloveka, ktery nasel celkem 6, jak to pak muze vypadat ?

Neviděl bych to tak černě .-) Nenašel jsem nikde přesný vzor toho jak má vypadat listing, polep kešky atd. atd. A pokud jde o názvosloví, to je docela obecný problém a možná by stálo zato začít budovat na wiki něco jako český výkladový a hlavně obsahový slovníček. Neodsuzoval bych někoho za to, že hned zakládá kešky - počáteční horlivost se může změnit později na kvalitu, jen ho hned na počátku neodradit zbytečnejma kritikama.
 


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka