Přejít na obsah


Fotka

nova eventova moda ??


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
187 odpovědí na toto téma

#61 mauricie

mauricie

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 316 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2009 - 21:21

mitak napsal/a:
DarkLord Reviewer: Tvůj postoj, že jako hráč s tímto přístupem nesouhlasíš, ale jako reviewerovi se ti to zdá v pohodě, protože to není doslovně proti pravidlům, je srabský. Když nemáš na to, aby ses z pozice síly jednoznačně přiklonil na jednu stranu u tak očividné kraviny, jakou bylo publikování této keše, tak se holt nikdy nemáš šanci stát autoritou a sám si zaděláváš na "pranýřování", o kterém píšeš. Dokonce jsi propásl i šanci přiznat chybu stylem "stalo se, ale když už, tak nekažme děckám zábavu", kterýžto výrok by byl přijatelnější než pochybná argumentace, ve které tě H+ naprosto rozetřel. Skoro to vypadá, že reviewer není osoba, ale snůška zákonů, kterou si kdekdo ohne podle potřeby a pak jí to pěkně natvrdo zezadu udělá. Palec dolů.


Tebe snad před 20 lety zmrazili a právě ses probral :o Ten tvůj výrok dost připomíná procesy v 50. letech.

Jako hráč může mít názor jaký chce, ale jako instituce by se měl držet daných pravidel. Všechno, co k tomu napsal H+ jsou jen dohady a spekulace bez jakéhokoliv skutečného důkazu. To, že dva lidi najdou ve stejný den stejnou cache ještě neznamená vůbec nic. Jak by ses tvářil, kdyby tě žena obvinila z nevěry, protože jsi v jeden den našel stejnou keš jako nějaká ženská? Asi by sis přinejmenším ťukal na čelo.

Ale můžete se zkusit zeptat groundspeaku, jak se na to dívá. Možná pak bude o dalšího reviewera méně. Už je beztak v ČR zbytečně moc keší, tak aspoň nebudou tak rychle přibývat. B)
  • 0
Dobrá nálada nevyřeší problémy, ale nasere tolik lidí, že stojí za to si ji udržet.

#62 fanfulik

fanfulik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 646 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2009 - 21:36

Ale můžete se zkusit zeptat groundspeaku, jak se na to dívá. Možná pak bude o dalšího reviewera méně. Už je beztak v ČR zbytečně moc keší, tak aspoň nebudou tak rychle přibývat.

nemám slov a to je co říct
  • 0
Je lepší být blázen a vědět o tom,než být normální a pochybovat.

#63 hplus

hplus

    H+

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 483 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2009 - 22:08

petegeo napsal/a:
Ono je to spis obracene. To je totiz jedinna moznost, jak ve Vojenskem prostoru Brdy "zalozit" legalne cache. Na zadnou ulozenou "krabicku" povoleni nedostanes. Na organizovane "prochazky" male skupiny lidi s danym cilem ho ziskas. A muzes chodit klidne pravidelne kazdy mesic (na jednotliva povoleni).

Pokud bys byl ochoten tu "prochazku" jako opakujici se event provest opakovane, tak si myslim, ze by byla kritika z "kamaradickovani" evidentne mimo misu (napr. 6x20 lidi uz je slusnej event).

A aby se tady aspon nekdo vratil k tematu - na moje argumenty zatim zadny reviewer nezareagoval s tim, ze doslo v pripade publikovani zmineneho eventu k poruseni pravidel.

Pokud mate nekdo konstruktivni navrhy, jak takove poruseni pravidel "dokazat" nebo "vyargumentovat", tak sem s nima. Ostatni si bezte uvarit kafe a honte si klavesnici nekde jinde. ;)

Opakuju, ze mi na publikaci nebo sesbirani jednoho "bodu" fakt nesejde (stejne me ti smradici nedozenou B)), spis mi jde o to, jestli se podle tech guidelines opravdu da neco zaarchivovat nebo nepustit - protoze jinak muze delat reviewera s odpustenim kazda cvicena opice - a v tom pripade se hlasim taky. :D
  • 0
Davejte si pozor na ty, kteri maji zde na foru vic prispevku nez nalezenych kesi - jsou to geocacheri teoretici! :D

Delal jsem to pro prachy a pro body - ted uz mam obojiho dost! ;)
(Ale toho mrtvyho kotatka za kazdych 1000 bodu mi je lito a ne ze ne!)

#64 mitak

mitak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 277 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2009 - 22:15

DarkLord Reviewer napsal/a:
:) Kolegu mitaka prostě štve, že se ho Groundspeaku nepodařilo protlačit na pozici reviewera, toť vše ;)

Ty vole tak to teda čumím :o To jsem se jako měl stát reviewerem ? A proč mi nikdo z Groundspeaku nic neřekl ? Nebo jen spekuluješ o něčem o čem nic nevíš ? Nechápu. Jediná zmínka v souvislosti z mým reviewerstvím padla od Igiho, kdy jsme si 20.4.2009 psali na ICQ a snad mi Igi promine, když kousek z historie zveřejním (jsou to citace):

Igi: mozem jednu otazku? otazka je hypoteticka .. a nerealne, mna by len zaujimalo, ze co keby na to doslo ... islo mi o to, ze keby si dostal od Groundspeaku ponuku robit reviewera, ci by si o tom uvazoval (resp. zobral to), alebo by to vobec nepripadalo do uvahy ...nie je to nic konkretne, ta ponuka nepride, aspon v dohladnej dobe nie .. ma zaujima len nazor preto, ze som hladal aj medzi Brnakmi niekoho, kto by sa do buducnosti hodil ... potrebujeme posilu v Cechach a zatial ju asi vykryjeme, snad dostaneme novych dvoch ludi do mesiaca, ale aj moravak by sa zisiel, no pre tento krat uz to nebude treba


Miták: Igi, já vím, že se na to hodlá Poník vykašlat a bude to teď docela na hovno, ale tato nabídka přichází ve velmi nevhodný čas, dokončuju stavbu domu v Hradišti a budu se teď stěhovat z Brna, což neznamená jen přestěhování, ale zároveň milion jiných starostí a hlavně změna zaměstnání apod. Proto si absolutně netroufám říct, jestli na reviewing budu mít nebo nebudu mít čas. Je možné, že pokud bych si našel nějaké svobodnější povolání, tak bych do toho časem šel, ale rozhodně bych takovou nabídku nepřijal v tomto kalendářním roce, promiň ale bylo by to slibování něčeho a čem nevím, jestli bych byl schopný splnit.


to nic.. ta ponuka uz je mimo, mne len islo o to, ked som si chystal zoznam, ze koho by som sa pytal .. momentalny stav je taky, ze Ponik vydrzi aspon do jesene, pripadne mu zozenieme nahradu. Okrem toho ale mame slubenych 2 ludi, uz su mena v Groundspeaku, len o tom este nemozem hovorit, neviem ci sa rozhodnu byt anonymni, alebo verejni atd..


Táákže abych to shrnul: Nikdy jsem od Groundspeaku žádnou nabídku nedostal, o reviewerství jsem nikdy před Igiho otázkou reálně nepřemýšlel, otázka padla až poté, co tys o svém reviewerství dávno věděl, takže není pravda, že bych se tlačil na tvé místo a protože přijímáš předobjednávky na pozici reviewera, tak určitě dobře víš, že ode mě žádná nepřišla.

Ad tento konkrétní příklad a moje kopání: Jsem si docela jistý tím, že moje nechutné příspěvky tady znáš a nejspíš i dokážeš rozeznat, kdy si jen dělám srandu a kdy chci zkutečně něco říct. Tohle nebyl flame, ale upozornění, že ti malí kluci mají nejspíš kolem 10ti let, ale člověk, který to schválil je dospělý. Způsob, jaký jsem navrhnul jako tvoji nejlepší "kompromisní" reakci byl takový, jak bych reagoval já, protože dobře vím, že pokud člověk přizná vinu, tak se víceméně přikloní na stranu těch spravedlivých a svým soupeřům vezme vítr z plachet, pokud ví jak na to. O oddělování dvou životů v mém případě nemůže být ani řeč, nebavilo by mě skrývat se za nějakou jinou identitou, obzvlášť, když sem tam rád chlastám a pak dělám vylomeniny, ale to určitě znáš taky že jo ;)

Kvety napsal/a:
Tak jsem ho právě poznal.
Mitáku, jenom si myslím, že jsou v geocachingu jiné, více rozpoluplné situace (viz jiná témata). A tím, že si DarkLord Reviewer nenechá do toho kecak, a stojí si za svou pravdou, už tím je autorita.

Já nejsem zlý, já jsem jen nebezpečně (nebezpečně sám sobě) upřímný. DarkLord si do toho nenechá kecat, ale jeho chování mi přijde příliš alibistické, kdy se snaží zalíbit všem. Ostatně v tomto je problém anonymního reviewerství. Nevzpomínám si na to, že by se někdo byl ochotný VEŘEJNĚ otírat o Hagga nebo Poníka a nesklidil při tom všeobecný posměch. U nich by si to nikdo až na pár vyložených vysíračů nikdy nedovolil, protože měli jednoduše konzistentní názor a to stejný z pozice geocachera i reviewera. Vyčítal jim někdy někdo něco hromadně jako například situace Prosek u Minarja nebo tento event u DLR ? Buď mám blbou paměť nebo si něco namlouvám, ale myslím, že ne. A jestli je někdo autorita z pozice funkce nebo z pozice respektu, to je samozřejmě otázka na jinou delší debatu. Proto se např. nestal reviewerem Czeko Cowboy a to se tak snažil a nejspíš to není úplně blbý kluk.

P.S.: Jdu se zeptat H+ na tu věc, co mě má překvapit.
  • 0

#65 Coyote.cz

Coyote.cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 231 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2009 - 22:23

O jé, další výživné téma:D. Jen aby jsme na konci diskuse nepřišli o dalšího reviewra :o.
  • 0

#66 DarkLord Reviewer

DarkLord Reviewer

    Advanced Member

  • Reviewer
  • PipPipPip
  • 401 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2009 - 22:36

mitak stále nepochopil, o jakých dvou životech to mluvím ;), takže pro něj: cacher a reviewer. A je tedy nerozhodné, zda je reviewer anonymní nebo ne, protože to budu oddělovat vždy.
Co se týče jeho údajné kandidatury na reviewera - přiznávám, že toto byla ode mne trošku provokace, protože skutečně netuším, zda kdy měl být mitak reviewerem nebo ne :), protože o tom, kdo kandidoval spolu se mnou a BHR, nevím nic, jde o interní informace, o kterých se kandidáti ani zpětně nedozvídají. Ale z jeho reakcí jsem si říkal: "A hele, že by ho to žralo, že nebyl zvolen?" Takže omluva všem za mystifikaci ;).

Ale odbočím - koukám, že hodně lidem vadí ta má anonymita. Že to má svůj důvod a ten není alibistický, to vám asi nevysvětím, takže:

najde-li se tu v tomto vlákně alespoň 5 lidí, kteří budou chtít znát mou skutečnou identitu a napíšou to, veřejně ji odhalím
(je toto dostatečně nealibistické?)


  • 0

#67 fanfulik

fanfulik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 646 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2009 - 22:39

najde-li se tu v tomto vlákně alespoň 5 lidí, kteří budou chtít znát mou skutečnou identitu, odhalím ji.
(je toto dostatečně nealibistické?)

Všeobecně potřebuji vědět vše a mít všechny klíče,ale já to nechci vědět:)
A jestli napíšou 4 že chtějí,přestávám sem koukat a budu psát bláboly bez koukání:D
  • 0
Je lepší být blázen a vědět o tom,než být normální a pochybovat.

#68 hplus

hplus

    H+

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 483 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2009 - 22:40

Najde-li se v tomto vlakne min nez 5 lidi, kteri chteji znat skutecnou identitu DLR, tak jim tuto informaci rad prodam za obvyklou cenu (pade) - pripadne mam i predvanocni balicek na identitu obou anonymnich revieweru (oba za flasku zeleny). B)
  • 0
Davejte si pozor na ty, kteri maji zde na foru vic prispevku nez nalezenych kesi - jsou to geocacheri teoretici! :D

Delal jsem to pro prachy a pro body - ted uz mam obojiho dost! ;)
(Ale toho mrtvyho kotatka za kazdych 1000 bodu mi je lito a ne ze ne!)

#69 mtauf

mtauf

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 706 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2009 - 22:40

V rámci zachování zdravého rozumu bych doporučval nezveřejňovat. A jestli to někomu nedá spát, je to jeho problém. Lidi, běžte na nějakou noční kešku a přestaňte řešit nesmrtelnost chrousta.
  • 0

#70 XiXi_team

XiXi_team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 22 prosinec 2009 - 22:42

DarkLord Reviewer napsal/a:
najde-li se tu v tomto vlákně alespoň 5 lidí, kteří budou chtít znát mou skutečnou identitu a napíšou to, veřejně ji odhalím


Radši si jí nech.
  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka


#71 alkes

alkes

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 176 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2009 - 22:43

najde-li se tu v tomto vlákně alespoň 5 lidí, kteří budou chtít znát mou skutečnou identitu a napíšou to, veřejně ji odhalím


Jedna. :D Teda ne, že by mi to k něčemu bylo, ale jsem děsně zvědavej člověk a zajímá mě, jestli některé tipy byly správné.
  • 0

#72 mitak

mitak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 277 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2009 - 22:43

DarkLord Reviewer napsal/a:
mitak stále nepochopil, o jakých dvou životech to mluvím ;), takže pro něj: cacher a reviewer. A je tedy nerozhodné, zda je reviewer anonymní nebo ne, protože to budu oddělovat vždy.
Co se týče jeho údajné kandidatury na reviewera - přiznávám, že toto byla ode mne trošku provokace, protože skutečně netuším, zda kdy měl být mitak reviewerem nebo ne :), protože o tom, kdo kandidoval spolu se mnou a BHR, nevím nic, jde o interní informace, o kterých se kandidáti ani zpětně nedozvídají.
Ale z jeho reakcí jsem si říkal: "A hele, že by ho to žralo, že nebyl zvolen?" Takže omluva všem za mystifikaci ;).

Ale odbočím - koukám, že hodně lidem vadí ta má anonymita. Že to má svůj důvod a ten není alibistický, to vám asi nevysvětím, takže:

najde-li se tu v tomto vlákně alespoň 5 lidí, kteří budou chtít znát mou skutečnou identitu, odhalím ji.
(je toto dostatečně nealibistické?)


Ještě jednou si přečti větu o srovnání postojů např. Haggaeus+Poník vs. Minarjo+ty a pochopíš, že tady nejde ani tak o odkrytí identity, kterou ti spíš nedoporučuju, ale o měkkost a hlavně alibismus, který se mi nelíbí. Možná ještě nepadly správné slova: Chtěl bych po tobě při schalování tvrdší ruku a větší přísnost. (a toto prosím napíše člověk, který musel Hagga drobně podvést při schalování své nejznámější keše, aby neskončila na Opencachingu, jak Hagg tenkrát vyhrožoval...)

EDIT: Vidím, že si každý vykládáme slovo "alibismus" po svém, takže můj výklad je "chameleónská snaha zalíbit se všem a nemít jeden stálý názor, za kterým si člověk stojí".
  • 0

#73 bluetracer

bluetracer

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 300 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2009 - 22:46

Event caches are gatherings that are open to all geocachers and which are organized by geocachers.

Podle mě ta propíraná akce nevyhovuje požadavku na otevřenost všem kačerům tím vyhlášeným stop stavem. Vím, že tenhle nešvar se objevuje i u jiných eventů, a tím spíš by revieweři měli trvat na tom, že počet účastníků nelze omezovat.
Jasně, eventy se třeba konají v hospodě, která má 60 židlí. Na to lze v listingu upozornit a po nahlášení 60 účastníků varovat, že účast už je možná jen na stojáka nebo před hospodou.
  • 0
Vložený obrázek

#74 venca68

venca68

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 467 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2009 - 22:55

najde-li se tu v tomto vlákně alespoň 5 lidí, kteří budou chtít znát mou skutečnou identitu a napíšou to, veřejně ji odhalím

Dva. Řekl sis o to sám... ;)
  • 0

#75 Numira

Numira

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 585 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2009 - 22:56

Tři, taky jsem stejně jako Alkes děsně zvědavej B) (a pomalej - viz VENCA 68)
  • 0

#76 venca68

venca68

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 467 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2009 - 22:58

Numiro, jsi až za mnou, já počítání editovat nebudu... ;)
  • 0

#77 Saman

Saman

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 941 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2009 - 22:58

ja by som to nerobil - ludia potom zistia, ze mas tie hranice schvalovania eventov fakt posunute niekde inde - vid logy tvojich kolegov retrieverov na istom prazskom evente :D ale zase vraj je cca 20 zaujemcov o pracu retrievera, tak sa nic nestane ;)
  • 0
Vložený obrázek

Chceš-li jít rychle, jdi sám.
Chceš-li dojít daleko, jdi s přáteli.

#78 mitak

mitak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 277 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2009 - 23:01

To neplatí! Šaman prozrazuje dopředu :D
  • 0

#79 Kvety

Kvety

    Lezec

  • Members
  • PipPipPip
  • 365 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2009 - 23:02

DarkLord Reviewer napsal/a:

najde-li se tu v tomto vlákně alespoň 5 lidí, kteří budou chtít znát mou skutečnou identitu a napíšou to, veřejně ji odhalím
(je toto dostatečně nealibistické?)


Myslím že není potřeba, i když jsem také zvědavý, ale anonimita vyhovuje. Jen se nenech vyprovokovat nebo něco podobného, víme že to myslíš dobře, hold v každé věci se najde někdo, kdo má jiný názor.

Miták: Nejspíš si protiřečíš. Nesnaží se zalíbit všem, vždyť tím že schválil event o kterém je řeč, rozhořčil více lidí, než zůstalo klidnýma (ti kterých se event týká).
Už jsme odbočili, snad se udržím a už nebudu muset psát.
  • 0

#80 DarkLord Reviewer

DarkLord Reviewer

    Advanced Member

  • Reviewer
  • PipPipPip
  • 401 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2009 - 23:02

Ad miták - dobře, v tom s tebou souhlasím, reviewer nesmí být měkký. A nebudu se s tebou ani s nikým jiným hádat, zda jsem nebo nejsem měkkým konkrétně já. Já pouze tvrdím, že musím pustit věc, která pravidlům neodporuje, ač na ni můžu mít názor jaký chci. Mně osobně příjde nesmyslných mnoho typů keší, ale jsou-li v souladu s pravidly? Nic s tím nenadělám. Takže když nyní sklouznu z objektivity, která musí reviewera nutně charakterizovat, k subjektivitě: Najděte někdo nějaký nesoulad s pravidly, kterého jsem si nevšimnul, ať můžu ten zpropadený event archivovat. Zatím mě ale nikdo ničím nepřesvědčil. Zase asi řekneš - alibismus. Jenže to není alibismus, to je pouze ta přísnost, kterou tak vyžaduješ. Tentokrát je to přísnost vůči cacherům při obhajobě akcičky pár kluků, kteří našli "mezeru v zákoně". A já se nenechám ovlivnit "masou", jinak bych byl skutečně měkký. Najděte rozpor z pravidly a se vší chutí to tlačítko Archive zmáčknu a všem se omluvím, že jsem něco přehlédnul. Závěrem - sláva, konečně se s tebou dá rozumně a věcně debatovat, když jsi upustil od svého tradičního provokativního stylu :).
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama