Přejít na obsah


Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3439 odpovědí na toto téma

#3421 vytrvalec

vytrvalec

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 102 příspěvků(y)

Publikováno 31 červenec 2018 - 19:20

S úlevou hlásím, že dnešní nová verze 3.32.0 vyřešila můj problém se starším Androidem 4.4.2 a přihlašovaním na službu Geocaching Live. Nemusím tak již souběžně používat Menionem vydanou provizorní "prázdninovou" testovací verzi Locusu. Jirko, děkuji mnohokrát, že ses s tím dokázal popasovat.


  • 0

#3422 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 01 srpen 2018 - 9:42

Nemá někdo tušení, kam se v nejnovější verzi podělo v nastavení potvrzení o ukončení aplikace? Měl jsem nastaveno, aby se to vždycky zeptalo jestli opravdu ukončit a teď to jen napíše ať zmáčknu ještě jednou Zpět pro ukončení.


  • 1

#3423 Rychtar84

Rychtar84

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 24 příspěvků(y)
  • LocationPraha 5

Publikováno 23 srpen 2018 - 10:53

no musím přiznat, že po všech problémech, co se zde řeší (nespolupráce s G4L) jsem aktualizoval na 3.32.0.

ovládání - najetí na kešku a zobrazení listingu hrůza. Volba smazání kešky je rovněž důmyslně skryta.

Takže se vracím na prastarou verzi 2.19.1 a kešky budu načíta přes funkci Export z c:Geo:

 

Export do Locusu

  • Jděte na hlavní obrazovku aplikace a vyberte Uložené > Menu > Zobrazit na mapě > Exportovat do Locusu
  • spustí se Locus Map a objeví se okno importu dat - nastavte složku, do které chcete uložit keše, ponechte zaškrtnuto Ukázat po importu na mapě a potvrďte
  • keše exportované z C:GEO se objeví na mapě

Tento příspěvek byl upraven od Rychtar84: 23 srpen 2018 - 11:08

  • 0

#3424 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 577 příspěvků(y)

Publikováno 24 srpen 2018 - 14:12

Zdraví,

kritika je vítána ale chce to: a) dobře popsat problém, B) navrhnout optimální řešení nebo alespoň nastínit co by mohlo být jinak.

U tebe:

- zobrazení listingu: netuším co je špatně

- smazání keše: pokud není v popup menu na mapě tlačítko smazat vidět, lze ho zapnout v nastavení > body & trasy > obsah vyskakovacího okna


  • 1

#3425 petegeo

petegeo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 961 příspěvků(y)

Publikováno 24 srpen 2018 - 14:56

Já bych měl "k listingu". ;-)
Používám offline databázi z Gsaku, a i přes to, když kliknu na zobrazení listingu, tak to "něco... netuším co" chce z online a pokud není signál ale jsou zapnuté data, tak mi aplikace vytuhne a už se nevzpamatuje. Musí se odstřelit a pustit znova. Pokud vypnu data a dám znova to samé, načíst offline listing, tak se normálně zobrazí a můžu si přečíst hint... :-) Zvlášť nepříjemné a kde se to projevuje je v jeskyni nebo ve štole, když se chci podívat na hint tak to znamená zamrznutí, protože zapomenu před vstupem do podzemí vypnout data. :-)


  • 0

#3426 Toulavej Hypnos

Toulavej Hypnos

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 36 příspěvků(y)

Publikováno 24 srpen 2018 - 15:23

Nevím jak to funguje u Gsaku, ale mám v Locusu offline databázi z Geogetu a na hint se podívám bez otevření listingu keše.
  • 0

#3427 petegeo

petegeo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 961 příspěvků(y)

Publikováno 25 srpen 2018 - 6:13

Nevím jak to funguje u Gsaku, ale mám v Locusu offline databázi z Geogetu a na hint se podívám bez otevření listingu keše.

Natolik tomu nerozumím, ale podle mne ofline data jsou prostě jen data někde v nějakém formátu umístěná, a jak se s nima pracuje je vlastnost aplikace.

Jinak s tím ale totiž souvisí další "problém".  Po kliknutí na mapě na cache a zobrazení menu co se může dělat, je položka "Nápověda" disable -nepřístupná, jako by nápovědu cache neměla. Musím otevřít listing, a po jeho načtení se aktivuje i položka "Nápověda". Takže při dalším případném kliknutí na cache, už mám taky tu nápovědu přístupnou hned bez otevření listingu.)


  • 0

#3428 Dobesch

Dobesch

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 880 příspěvků(y)

Publikováno 25 srpen 2018 - 7:40

A nemůže bát v tom případě na vině nějaká změna v databázi GSAK, kterou Addon nezpracuje ?


  • 0
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

#3429 vytrvalec

vytrvalec

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 102 příspěvků(y)

Publikováno 25 srpen 2018 - 8:02

Jinak s tím ale totiž souvisí další "problém". Po kliknutí na mapě na cache a zobrazení menu co se může dělat, je položka "Nápověda" disable -nepřístupná, jako by nápovědu cache neměla.


Zkus Nastavení - Body a trasy - Obsah popisku bodu - vybrat vse, co chci mít zobrazené.

Tento příspěvek byl upraven od vytrvalec: 25 srpen 2018 - 8:07

  • 0

#3430 petegeo

petegeo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 961 příspěvků(y)

Publikováno 26 srpen 2018 - 18:41

Zkus Nastavení - Body a trasy - Obsah popisku bodu - vybrat vse, co chci mít zobrazené.

Kromě smazat tam mám zatržené všechno, i tu Nápovědu. :-(


Tento příspěvek byl upraven od petegeo: 26 srpen 2018 - 18:42

  • 0

#3431 Adiee

Adiee

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 12 příspěvků(y)

Publikováno 28 srpen 2018 - 12:23

 


Export do Locusu

  • Jděte na hlavní obrazovku aplikace a vyberte Uložené > Menu > Zobrazit na mapě > Exportovat do Locusu
  • spustí se Locus Map a objeví se okno importu dat - nastavte složku, do které chcete uložit keše, ponechte zaškrtnuto Ukázat po importu na mapě a potvrďte
  • keše exportované z C:GEO se objeví na mapě

 

 

Vyzkoušel jsem tvůj postup, ale pohořel jsem v terénu na první multi. Chyběly v listingu hinty a waypointy. Pokud to provedu pracnějším způsobem: Export GPX / Import GPX, všechno je ok.


Tento příspěvek byl upraven od Adiee: 28 srpen 2018 - 12:24

  • 0

#3432 vytrvalec

vytrvalec

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 102 příspěvků(y)

Publikováno 28 srpen 2018 - 15:48

Vyzkoušel jsem tvůj postup, ale pohořel jsem v terénu na první multi. Chyběly v listingu hinty a waypointy. Pokud to provedu pracnějším způsobem: Export GPX / Import GPX, všechno je ok.

 

Přátelé, nepochopil jsem, proč používáte import skrze C:GEO. Keše lze velmi snadno do Locusu dostat i přímo (jste li premium member).

 

Způsob 1:

Menu - Další funkce - Geocaching nástroje - Načíst Pocket Query

Otevře se okno s nabídkou vašich PQ, vy zaškrtnete vybrané a vyberete složku, kam se body naimportují.

 

Způsob 2:

Menu - Další funkce - Geocaching4Locus

Po nastavení filtru si mohu na jedno kliknutí stáhnout najednou například 500 nejbližších keší od pozice kurzoru. Opět musím pouze vybrat složku, kam se mi naimportují.

 

V obou případech mám v Locusu stažené kompletní listingy s hinty, waypointy, logy, ...


  • 2

#3433 Doggy_TeamLost

Doggy_TeamLost

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 111 příspěvků(y)

Publikováno 28 srpen 2018 - 22:34

No při tebou zmiňovaném způsobu 2. (stažení keší) mi při slabém signálu aplikace zamrzá. Tam je prostě nějaká chyba v té aplikaci. Už jsme to tu víc lidí popisovali asi měsíc nazpět, bohužel se od té doby nic nezměnilo. Je divné, že při uložení keše do offline se při otevírání snaží Locus něco tahat z netu.
  • 0

#3434 Toulavej Hypnos

Toulavej Hypnos

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 36 příspěvků(y)

Publikováno 29 srpen 2018 - 4:07

I když máš listing stažený z netu přes Geocaching4Locus, tak při otevření listingu a zapnutých datech Locus tahá obrázky, pokud v listingu jsou. pokud nejsou, nic netahá. Obrázky do listingu si stáhneš přes offlinizer přímo v Locusu a potom už se ti nic tahat nebude.
  • 2

#3435 Doggy_TeamLost

Doggy_TeamLost

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 111 příspěvků(y)

Publikováno 09 září 2018 - 17:36

Zdravím,
taky vám nefungují informace z katastru na locusu? Je to doplněk pro Locus.
  • 0

#3436 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 09 září 2018 - 17:50

Zdravím,
taky vám nefungují informace z katastru na locusu? Je to doplněk pro Locus.

 

Jo, doplněk nefunguje


  • 0

#3437 Vláček

Vláček

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 462 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2018 - 20:19

Pořídil jsem si nový telefon s větším displejem, abych na ta prťavá písmenka lépe viděl - výsledkem na mapě v Locusu je daleko větší výřez, ale písmenka ještě menší. Dá se to vyřešit jinak (obecněji), než zafixováním konkrétního zoomu? Totéž ikonky kešek - dají se nějak zvětšit?


  • 0

#3438 chrobak.truhlik

chrobak.truhlik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 125 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2018 - 20:44

Nastavenia --> Mapy --> Pomocná grafika --> Veľkosť textu

Nastavenia --> Mapy --> Body a Trasy --> Veľkosť ikony bodu

 

Stačí si len prečítať manuál http://docs.locusmap.eu


  • 0

#3439 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 050 příspěvků(y)

Publikováno Včera, 15:55

Pořídil jsem si nový telefon s větším displejem, abych na ta prťavá písmenka lépe viděl - výsledkem na mapě v Locusu je daleko větší výřez, ale písmenka ještě menší. Dá se to vyřešit jinak (obecněji), než zafixováním konkrétního zoomu? Totéž ikonky kešek - dají se nějak zvětšit?

Použít jiné mapové téma. Viz http://osm.paws.cz/render_themes.php


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#3440 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno Včera, 16:46

Použít jiné mapové téma. Viz http://osm.paws.cz/render_themes.php

Kazdopadne to chce vyzkouset temat vicero! Ja dlouho laboroval, nez jsem nasel to nejlepsi nastaveni pro muj telefon!


  • 0

:ph34r:  Huawei P20 PRO + Android 8.1 - GeoGet - Locus Pro   :ph34r:





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama