Přejít na obsah


Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3580 odpovědí na toto téma

#3461 Bubo_CZ

Bubo_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 579 příspěvků(y)

Publikováno 02 leden 2019 - 22:18

Jestli mluvíš o keších zobrazených pomocí pluginu Geocaching4Locus, tak si v jeho nastavení zaškrtni volbu: Živá mapa > Stahovat nápovědu

Díky moc, to bude ono. :) (palecnahoru)

Pravděpodobně jsem to už kdysi dávno dělala, ale vypadlo mi to z hlavy. A teď v návodu koukala na jiné nastavení.


  • 0

#3462 DogVader

DogVader

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 762 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2019 - 23:45

@menion
Ahoj. Mozna by bylo dobry pridat po vymazani docasnych dat i moznost rovnou vypnout. Nevidim duvod muset vzdy Locus restartovat a pak vypinat. Priste ho prece zase zapnu.

Tento příspěvek byl upraven od DogVader: 10 leden 2019 - 23:45

  • 0
Xiaomi Mi 9 (Android 9) + Locus Pro

#3463 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 601 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2019 - 17:22

Zdárek, mám to chápat že tvůj postup je "vymazání dočasných dat" > ukončení práce s Locusem?

 

Po pravdě bych rád letoš možnost Locus Map vypnout úplně zrušil. Je to takový "hack" oproti tomu jak jinak apky fungují a věřím že není třeba. Pokud je schozený na pozadí a nic nedělá, je jedno jestli "běží" nebo ne. A Locus na pozadí nic nedělá, takže to ukončování je takový trošku přežitek. 


  • 1

#3464 DogVader

DogVader

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 762 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2019 - 0:50

Ahoj. Ano kdyz mazu docasna data tak vzdy s Locusem koncim. (ty data mazu teda jen jednou za cas, pokazde ne)
  • 0
Xiaomi Mi 9 (Android 9) + Locus Pro

#3465 Sólista

Sólista

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 118 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2019 - 10:08

Asi jsem trdlo, ale nikde jsem neobjevil můj "problém":

Mám na displeji v mapě keš (keše) a ty jsem v terénu fyzicky našel a teď si je chci označit, že jsou nalezené a aby v mapě začaly svítit např. červeně jako že již je hotovo :-).

Prostě mrknu a vidím co již mám a co ne. Nic víc.

Děkuji za rady.


  • 0
Kdo chce psa bíti, ten si hůl vždycky najde!

#3466 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 242 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2019 - 10:26

Já používám doplněk Field Notes. Když kliknu na keš dám Zalogovat, napíšu si nějakou poznámku nebo to nechám prázdné a je to. Mám tam smajlík. Pak když dolovím si otevřu ten doplněk, zaškrtnu logy a odešlu si to jako Drafts. Doma si pak otevřu web - Drafts a tam mám seznam odlovených keší.


  • 0

#3467 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 400 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2019 - 10:26

Když na té keši udělám log, tak se ikona změní. Já tedy loguji online hned v terénu, ale předpokládám, že stačí existence fieldnote.
Pak jsou žlutě nálezy a modře nenalezené.
  • 0

#3468 Sólista

Sólista

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 118 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2019 - 14:36

Mě jde právě o to, abych nemusel logovat nebo psát poznámku. Prostě jenom "ťápnout" na ikonku a označit jako nalezenou.


  • 0
Kdo chce psa bíti, ten si hůl vždycky najde!

#3469 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 242 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2019 - 14:49

Takhle jednoduše asi ne. Ještě to jde tak, že si v Nastavení - Geocaching - zaškrtneš Vždy zalogovat offline. Nepotřebuješ žádný doplněk. Pak už jen tak jak jsem psal ťukneš na keš, dáš zalogovat a jen Potvrdit. holt to není jedno kliknutí, ale na dvě.


  • 1

#3470 Sólista

Sólista

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 118 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2019 - 17:00

Ale jo to by šlo  :) .

Děkuji za radu.


  • 0
Kdo chce psa bíti, ten si hůl vždycky najde!

#3471 Lukas&Verca

Lukas&Verca

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 151 příspěvků(y)

Publikováno 15 březen 2019 - 17:17

Ahoj, zda se mi to, nebo zmizela moznost Rychlé měření vzdálenosti dvema prsty?

Rikam si, asi se vyplo aktualizaci, ale ani v nastaveni dle navodu (ani jidne) jsem nedohledal

https://docs.locusma...nctions:measure

 

Funguje Vam to?

 


  • 0

#3472 Kohout team

Kohout team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 505 příspěvků(y)

Publikováno 15 březen 2019 - 17:25

Funguje.

Jen se to teď zapíná Nastavená > Ovládání > Hlavní obrazovka s mapou > Měření dvěma prsty


  • 0

Geoget + Locus Pro na Asus Zenfone Max Pro M1, občas Etrex 30 + GPI generator, Wine, Debian testing


#3473 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 601 příspěvků(y)

Publikováno 15 březen 2019 - 17:26

Stíhat překlad z EN do CZ a DE je náročný proces. Je to tam ještě trošku pozadu. To nastavení je v Nastavení > ovládání > mapová obrazovka.

 

Jinak pro všechny když už jsme tu!

Od 1. května 2019 ukončí Geocaching provoz staré verze API. Locus je na to nyní připraven a teď cca měsíc jsem v podstatě vše v Locusu Map přepisoval do nového systému. Již se to nějaký pátek testuje v Beta verzích kdo používáte a v pondělí to jde do ostrého provozu, takže ...

 

1) kdo si chce být jist že mu GC v Locusu bude fungovat na 100% jako doposud, neaktulizujte ještě příští týden, ale počkejte si tak do začátku dubna, než se komplet vše vychytá

2) kdo tomu chcete pomoci, zkuste (ideálně přes víkend) aktuálně vypuštěnou Beta verzi a pokud něco bude zlobit, dejte vědět

 

Bavíme se o Locus Map. Jak je na to Arcao s Geocaching4Locus, kterého se to týká též, aktuálně nevím. Tzn. fce jako "Update cache" nebo celý dialog kde se zapíná "Live map", to je Geocaching4Locus a to není práce na naší (tvůrci Locusu jako takového) straně.

 

A @Kohout team, díky :)


Tento příspěvek byl upraven od menion: 15 březen 2019 - 17:27

  • 4

#3474 jidis

jidis

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 48 příspěvků(y)

Publikováno 15 březen 2019 - 19:26

Už několik měsíců nějak nemůžu přijít na to, jak vypnout oznámení o uložení trasy. V nastavení Locusu jsem to prostě nenalezl. Dá se to vůbec vypnout? 


  • 0

#3475 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 601 příspěvků(y)

Publikováno 15 březen 2019 - 21:38

A jaké oznámení? Hoď sem prosím screenshot. Nicméně oznámení ať je nejspíše jakékoliv, vypnout nepůjde, ale určitě se můžeme pobavit a třeba i shodnout na tom, že je zbytečné :).


  • 0

#3476 jidis

jidis

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 48 příspěvků(y)

Publikováno 15 březen 2019 - 23:28

Jak se to pokazde vytvori v levem hornim rohu po ulozeni a exportu trasy a prekazi to tam. Vzdy jsem prinucen to otevrit a smazat, jinak se toho nejde zbavit a viselo by to tam stale i po ukonceni a novem spusteni Locusu.

 

Screenshot-20190315-232223.png   Screenshot-20190315-232250.png

 

Predpokladal jsem, ze by to oznameni melo jit vypnout nekde na teto karte nastaveni exportu dat, ale zadnou moznost tam nevidim a nenasel jsem ani nikde jinde. 

 

Screenshot-20190315-234038.png   
 


Tento příspěvek byl upraven od jidis: 16 březen 2019 - 6:48

  • 0

#3477 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 601 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2019 - 8:28

Aha díky za screeny. Tak tohle vypnout nejde jak jsme předpokládal. Děje se jen kvůli automatickým exportům ne při každém exportu. Důvod je, že export a) se může dít někam na web, tedy trvá déle a B) nemusí být vždy úspěšný. Proto je zde ta notifikace jakožto potvrzení výsledku a případně i jako možnost zkusit to znovu.


  • 0

#3478 Kohout team

Kohout team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 505 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2019 - 8:37

A nebylo by možné přidat do nastavení volbu, aby notifikace chodila jen při neúspěšném exportu/zálohování.
Hlavně u toho zálohování mi ty notifikace přijdou pro mě poněkud nadbytečné a možnost vypnutí bych uvítal.
  • 0

Geoget + Locus Pro na Asus Zenfone Max Pro M1, občas Etrex 30 + GPI generator, Wine, Debian testing


#3479 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 601 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2019 - 8:38

Promyslíme ...


  • 0

#3480 ds1_2006

ds1_2006

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2019 - 8:39

Když se tu řeší to oznámení. Není naopak možné zobrazit oznámení při přiblížení ke keši?

Jde mi o to, že pak bych si mohl místo zvuku nebo vibrace telefonu nechat zavibrovat náramek na ruce.


  • 1




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama