Přejít na obsah


Fotka

Cachemapa (Mapy.cz/ZM10) pro GSAK v8 / Geoget / GeoSetter


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
299 odpovědí na toto téma

#101 Norbert_G

Norbert_G

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 430 příspěvků(y)

Publikováno 13 únor 2013 - 16:21

Opraveno, tento detail mi unikl ;)

Novou verzi vydám až za nějakou dobu (až dodělám to co mám rozdělaný), tak prozatím si to můžeš opravit uložením tohoto:
http://pastebin.com/kz5GjKzT

do souboru "Keskomapa.gge.pas" ve \script\Keskomapa\GeoGet\
  • 0

#102 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 880 příspěvků(y)

Publikováno 13 únor 2013 - 17:27

Dekuji. On by se svet taky nezboril, kdybych si pockal na celou novou verzi. Neni to zadna zavada, jen kosmeticka drobnost.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#103 jirifno

jirifno

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 188 příspěvků(y)

Publikováno 16 únor 2013 - 14:15

Ahoj. Předem díky za super makro. Vše šlape, jak má, ale měl bych návrh. Pokud kliknu v mapě na ikonku keše, tak je vše v pořádku a listing se zobrazí, ale pokud kliknu na nějaký waypoint té dané keše, tak už se mi nezobrazí, pouze název keše a waypointu a jde to celé otevřít až v prohlížeči. Šlo by zobrazit listing keše i u waypointů dané keše? Na velký problém jsem narazil u jedné multiny na Slovensku, kde jezdíme na chatu. U ní se, nevím proč, nezobrazí původní ikona keše. Problém tam asi bude ten, že se tam překrývá výchozí bod s bodem multiny no a tím pádem se nemá jak ten listing v mapě zobrazit. Jde o keš "Ochodnickym chotarom - GC2X4YB" a druhá keš je "Rozhladna na Martakovskom kopci - GC30ZAN". To jen pro příklad, kde jsem na to narazil a problém by mohl být i u jiných takových keší. Díky.
  • 0

#104 Norbert_G

Norbert_G

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 430 příspěvků(y)

Publikováno 16 únor 2013 - 14:57

Ahoj ;), ten problém s překrýváním ikonek můžeš snadno řešit, a to nejméně 3 způsoby: 1) vypneš si child waypointy a pak se ti zobrazí jen výchozí body (které mají listing) - to uděláš dole přes Filtr nebo klávesou C 2) podržíš levý ALT a daný překrývající bod přetáhneš někam o kousek dál a pak uvidíš ten pod ním 3) klikneš na překrývající bod pravým tlačítkem a dáš "Smazat z mapy" Dávat celý listing ke všem waypointům nechci, ale možná pak někdy přidám nějakou možnost se na hlavní bod přepnout.
  • 0

#105 jirifno

jirifno

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 188 příspěvků(y)

Publikováno 16 únor 2013 - 15:33

Teď zjišťuji, že ta ikonka keše je pod jiným waypointem, takže to je v pořádku, ale je to takové nešikovné, když jsou dva nebo více bodů pod sebou. Nešlo by to nějak doladit? Např. výchozí keš a parkoviště hned pod sebou a pak to nejde rozeznat zda tam ještě něco je nebo ne. Děkuji.
  • 0

#106 Norbert_G

Norbert_G

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 430 příspěvků(y)

Publikováno 16 únor 2013 - 16:06

Zobrazují se ti jiné rodičovské body (tedy ty s listingem) u jiných kešek? Pokud ne, tak si je zapni dole přes Filtr nebo pomocí P (možná jsi je omylem vypnul zmačknutím P). U mě se totiž vše zobrazuje jak má (zkoušeno v IE a Opeře na těch dvou keškách výše), dokonce je ten hlavní bod navrchu, takže ani není potřebné používat některou z výše uvedených technik. Kdyby ani toto nepomohlo, tak napiš co máš za prohlížeč, jestli jsi to generoval z GSAKu či GeoGetu a verzi makra (pokud není nejnovější), ať se máme odkud odrazit. ;)
  • 0

#107 jirifno

jirifno

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 188 příspěvků(y)

Publikováno 16 únor 2013 - 16:19

Ano vše ostatní se mi zobrazuje, ale u té keše Ochodnicky chotar mám nad původní ikonkou multikeše ikonku s vlaječkou jako startovní bod a tedy jsem ji předtím neviděl. To vypínání a zapínání, abych viděl nějkou další ikonkumi přijde nějaké komplikované. Mám Operu a GeoGet. Našel jsem další keš s podobným problémem. Jde tedy o kešky, které mají stejné souřadnice (např. parkoviště a tradička), pak mám nahoře ikonku parkoviště a ikonku tradičky přesně pod ikonou parkoviště a dost blbě se to hledá. Toto nějak opravit a bude to super. :)
  • 0

#108 Norbert_G

Norbert_G

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 430 příspěvků(y)

Publikováno 16 únor 2013 - 16:32

Tak už vím v čem to asi bude, že se ti hlavní ikonka nezobrazuje nahoře. V GSAKu se totiž nejdřív generují děti a pak rodiče, v GeoGetu naopak. Tak to pro GeoGet přehodím a pak se hlavní bod zobrazí vždy nahoře. To samozřejmě neřeší obecně problém několika bodů pod sebou, ale minimálně vždy můžeš daný bod poodtáhnout, aby jsi viděl, zda pod ním něco není. Když si zapneš popisky (přes Menu nebo pomocí Y), tak to taky pomůže identifikovat, zda je na jedněch souřadnicích víc kešek. Ale ani jedno z toho není 100% spolehlivé a pohodlné řešení. Dobře tohle řeší třeba Google Earth, kde se body rozeběhnou po kliknutí do jakéhosi pavouka. Doufám, že autoři Seznamích API tuhle funkcionalitu někdy do API přidají. Možná ji tam dodělám sám, uvidíme.
  • 0

#109 jirifno

jirifno

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 188 příspěvků(y)

Publikováno 16 únor 2013 - 16:36

Aha. To bude tedy ten problém. No do začátku aspoň takhle, ale toto by chtělo asi doladit, aby se dva body přímo nepřekrývaly. Pak to bude ono.
  • 0

#110 Norbert_G

Norbert_G

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 430 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2013 - 13:13

Nová verze 2.70. B) Tohle je spíš beta, jsou tam ještě nějaké bugy, postupně to opravím. Minimapa občas blbne (hlavně v Opeře), tak je prozatím defaultně vyplá - ale jde zapnout a měla by v drtivé většině situací fungovat. + možnost nakreslit kruh o zadaném poloměru pomocí pravého tlačítka; kruh lze posouvat tažením středu a jeho poloměr lze měnit tažením středu při držení CTRL + možnost projekce bod dle zadaného azimutu a vzdálenosti (také přes pravé tlačítko) Přes pravé tlačítko je možno otevírat odkazy na některé servery, přičemž se ten daný server otevře na souřadnicích, kde jste klikli a pokud je to možno, tak i se stejným zoomem: + první tři servery jsou Geolocation.ws, mapy od Google a mapy.cz; všechny tyto mají po otevření zaplou vrstvu fotek + další servery, které si můžete otevřít, jsou Turistika.cz, aMapy (dobré třeba na zastávky) a mapa na Geocaching.com (nemusím představovat) % odkaz na katastr byl vylepšen - dřív tam byla trošku jiná verze S-JTSK projekce, takže vás to občas hodilo o barák vedle; teď už to šlape jak má Přes pravé tlačítko u kešek lze nově otevírat některé odkazy týkající se daného bodu: + u všech typů bodů se dá otevřít přiřazená URL (ta tam byla už dřív, ale bylo třeba bod rozkliknout) + v případě GSAKu se dá otevíř ten bod v GSAKu (také tam už bylo dřív) + u kešek se dá navíc otevřít galerie, logbook a logovací okénko + u waymarků se dá navíc otevřít logovací okénko + přidáno StreetView v2; dříve tam byla jen javascriptová verze 3, která je pomalejší; v2 je dělána ve Flashi a je rychlejší, umí fullscreen a zobrazí se tam i blízké fotky (je to ta samá verze co mají na maps.google.com); nezobrazí se v ní ale ikonky kešek a existuje tam jeden velký problém - všude mimo IE (a možná někde i tam) nefunguje synchronizace se šipkou v levém okně, takže je třeba změnit nastavení Flashe (jaké přesně, to se dozvíte, když si tuto verzi StreetView zapnete). Pro základní funkčnost ale není nutno nic měnit. Můžete si zapnout buď verzi 2 nebo 3, jak uznáte za vhodné - nicméně do reloadu mapy není možnost se přepnout do druhé verze. Verze 2 nefunguje v IE7. + nově lze měřit plochu nakreslených či otevřených polygonů (je to v tom samém políčku co délka) + při najetí na výše zmíněné políčko se zobrazí jeho obsah jako když najedete myší na obrázek - použijte kdyby obsah přetekl a nebyl kus vidět Přidány nové mapové zdroje (některé jen díky tomu, že se mi po náročném boji povedlo implementovat podporu pro ArcGIS REST servery se S-JTSK projekcí): + vojenská mapa + terénní mapa Google + III. vojenské mapování % II. vojenské mapování (původně nazváno "historická" má nyní o jeden level víc) + aMapy + mapa IZS + základná mapa Slovenska 1:10000 (ale nepovedlo se mi ji zatím korektně implementovat, ujíždí o desítky metrů) + mapa Polska ? ještě nějaký mapový zdroj mám přidat :)? Přidány/změněny zapínatelné mapové vrstvy: + stínování je nyní dostupné téměř u všech map (i když u těch od Google a OSM je tam bílý "povlak", protože stínování je vytvořeno z terénní mapy zprůhledněním) + turistické trasy a cyklotrasy jsou nyní dostupné i u Google a OSM map + u většiny vrstev lze nyní zapnout poloprůhledná letecká mapa (je to znát hlavně na nižších rozlišeních); tato vrstva nefunguje prozatím u IE 7-8 + u leteckých map Seznamu lze zapnout vrstevnice + u map Google a OSM lze zapnout vrstvu kešek z GC.com, ale nelze na nic klikat; také se nezobrazí nalezené jako smajlík a premium kešky; (nicméně přes pravé tlačítko si můžete mapu otevřít přímo na GC.com, když budete chtít na něco kliknout) ! v Opeře nefungovaly animace ("kývání" ) bodů a ani po opravení dvou souvisejících bugů se mi to nepovedlo spravit (v Opeře zdá se blbnou animace), tak byla vytvořena animace nová, která nepotřebuje CSS vlastnost animation; tato variace funguje jen v Opeře ;) % při té příležitosti bylo vypnuto "kývání" pro bod pod kterým je zrovna myš, takže teď už to nebude tak rušit + soubor přidaný do GSAKu v minulé verzi, co umožňuje otevřít celý filter v prohlížeči nyní umí zobrazit jen jednu aktuální kešku - pokud několik sekund při startu podržíte ALT ! opraven (nebo spíše obejit, příčinu doteď neznám) záhadný bug, kdy v Opeře při zapnuté minimapě mizely po dvojkliku položky v menu ! opraveny různé další drobnosti
  • 0

#111 HubdaTeam

HubdaTeam

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 97 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2013 - 21:29

Na začátku se sluší poděkovat za báječnou úpravu skvělých prográmků, které jsou díky tobě ještě skvělejší :) ... Díky moc!

Rada...
Z uvedených aplikací používám GeoSetter (poslední beta verzi). Zkoušel jsem tvoje verze 2.5 až 2.7 a stále mi GeoSetter zkolabovával, jakmile jsem změnil v menu nastavení map na tvoje HTMLko (dle návodu).
Až dnes jsem zjistil, že to bylo tím, že na počítači byla verze IE6. Po upgradu na IE7 vše funguje jak má. Toť má rada pro stejně postižené. ;) Funguji na Windows XP SP3

Prosbička...B)
Když mám vybrány Mapy.cz tak mi nefunguje funkce "Přizpůsobit mapu na všechny pozice obrázků" (Alt+M). Šlo by s tím něco udělat?
Díky.
  • 0

#112 jirifno

jirifno

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 188 příspěvků(y)

Publikováno 25 únor 2013 - 0:22

Taky děkuji za úpravu těch překrývajících se ikon, jak jsme se o tom kdysi bavili. Teď už je to použitelné. Zatím jsem to proběhl jen rychlíkem, ale vypadá to dobře. Až budu mít čas, mrknu na to důkladněji. ;)
  • 0

#113 Norbert_G

Norbert_G

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 430 příspěvků(y)

Publikováno 25 únor 2013 - 2:59

Trumbera:

Díky. ;)

To s tím zoomem jsem snad opravil. Stáhni si tento soubor, rozbal a nahraď jím původní:
http://ulozto.cz/xbe...z-geosetter-zip
  • 0

#114 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 880 příspěvků(y)

Publikováno 25 únor 2013 - 8:50

Pokud kreslim kruh - ze stredu pomoci CTRL, je nekde videt aktualni polomer? Pokud ne, bylo by mozne jeho zobrazeni doplnit? EDIT: byl;o by mozne zobrazit meritko u vsech map? A u OSM zapnout vrstevnice? ... Ja si navymyslim ... Kazdopadne dekuji za vyborny nastroj.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#115 Norbert_G

Norbert_G

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 430 příspěvků(y)

Publikováno 25 únor 2013 - 9:43

gord: Poloměr kruhu se tam nikde nezobrazuje. Chtěl jsem to dodělat už do té poslední verze, ale nakonec jsem se pustil do jiných věcí a tak se na to nedostalo. Do 2.80 to přidám ;) Co se měřítka týče, tak to funguje jen u Mapy.cz z toho důvodu, že ty používají jinou projekci - a tedy co je na úrovni 16 třebas 500 metrů na mapě z mapy.cz je úplně jiná vzdálenost na stejné úrovni v OSM. Když tak o tom přemýšlím, tak by ale ten poměr měl jít spočítat a ten obrázek by mohl jít resizenout. Uvidíme. Co se vrstevnic u OSM týče, tak ty tam jsou, když si zapneš Reliéf, až do úrovně 13. Vrstevnice co tam jsou u jiných map a do vyššího levelu jdou přidat, ale když tam použiju projekci, co používají OSM (tedy WGS84), tak se ta vrstevnice vygeneruje s bílým pozadím (zatímco u UTM33, který používají Mapy.cz, a u S-JTSK se vygeneruje průhledná). Pokud je někde jiný zdroj (já používám ČÚZK), rád ho přidám.
  • 0

#116 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 880 příspěvků(y)

Publikováno 25 únor 2013 - 10:03

Dekuji za odpoved. OSM - relief sice obsahuje i vrstevnice, ale je to cele takove vybledle a vrstevnice jsou docela nezretelne. Na OSM - cyklo jsou v zakladu (zase asi nejdou vypnout), ale mapa ma ponekud "neturisticke" barvy. Nevadi, na vyber je ted tolik moznosti, ze si urcite pro konkretni potrebu neco vyberu. :-)
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#117 HubdaTeam

HubdaTeam

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 97 příspěvků(y)

Publikováno 25 únor 2013 - 21:43

Norbert_G napsal/a:
Trumbera:

Díky. ;)

To s tím zoomem jsem snad opravil. Stáhni si tento soubor, rozbal a nahraď jím původní:
http://ulozto.cz/xbe...z-geosetter-zip


Diky za snahu, ale stale se mi tam ted plete ta vinove cervena bublina "Zobrazit ukazatel pozice na mape", ktera se neda vypnout a zoom se provadi mezi ni a lokalitami fotek. :(
Jakmile zmenim slozku s fotkami z jine casti republiky, tak se opet zoom provadi mezi touto ikonou a fotkami. Nezbyva mi nez ji rucne pretahovat tam kde jsou aktualni fotky. :(
Kdyz to prepnu na original mapy (; ), tak kliknutim na horni listu - na tuto problematickou ikonu, ji vypnu a zoom funguje jak ma (...ale pouze v teto originalni mape)

Mas nejaky napad? ;)
  • 0

#118 Norbert_G

Norbert_G

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 430 příspěvků(y)

Publikováno 25 únor 2013 - 22:25

Teď jsem se na to důkladněji podíval a máš pravdu v tom, že ta červená bublina není vypnutelná. Také to po kliku na tu třetí ikonku nahoře se to na ni nepřesune. Ale není nutno ji ručně přetahovat, stačí kliknout kdekoli na mapě a ona se tam posune automaticky. Pak tyhle mouchy zkusím doladit. Jinak chceš říct, že po stisku ALT+M se to zazoomuje ne na všechny fotky, ale někde napůl cesty mezi fotkami a červenou značkou? Takhle by se to chovat nemělo. Souřadnice, kam se to má zazoomovat, si beru přímo od programu. A díky za testování ;)
  • 0

#119 HubdaTeam

HubdaTeam

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 97 příspěvků(y)

Publikováno 26 únor 2013 - 11:37

Norbert_G napsal/a:
Jinak chceš říct, že po stisku ALT+M se to zazoomuje ne na všechny fotky, ale někde napůl cesty mezi fotkami a červenou značkou? Takhle by se to chovat nemělo. Souřadnice, kam se to má zazoomovat, si beru přímo od programu.


Ta vinove cervena znacka je povazovana za pozici jedne fotky, takze zoom se upravi tak, ze jsou videt vsechny fotky vcetne tehle mršky. Bohuzel si program pamatuje posledni pozici tehle znacky a tak musim pred stiskem ALT+M vzdy kliknout mezi ostatni aktualni pozice fotek, jinak mi to udela zoom na celou republiku kdyz ji zapomenu treba v Aši, ale prohlizim si Brno. :)
  • 0

#120 Norbert_G

Norbert_G

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 430 příspěvků(y)

Publikováno 26 únor 2013 - 12:17

Díky, už se mi asi povedlo ten bug "rozchodit", předtím jsem tě nepochopil. Večer nebo zítra se na to mrknu a zkusím to opravit ;).
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama