Přejít na obsah


Fotka

Cachemapa (Mapy.cz/ZM10) pro GSAK v8 / Geoget / GeoSetter


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
300 odpovědí na toto téma

#121 Norbert_G

Norbert_G

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 430 příspěvků(y)

Publikováno 04 březen 2013 - 17:12

No, to je zas esej :D. Příjemnou zábavu. B)

--------------------------------------
2.80 (04.03.2013):

http://ulozto.cz/xrA...mapycz-2-80-zip

+ reprojekce map: Už jsem se o to jednou pokoušel, ale podařilo se až nyní. Dříve nešly na mapách zapnout z principu vrstvy s odlišnou projekcí (tedy třeba dostupnost StreetView, která je ve WGS84/Mercator, nešla zapnout na mapách z mapy.cz, které jsou v UTM33). Nyní se vrstva s odlišnou projekcí vykreslí ve své projekci a následně je každý dílek posunut + zmenšen/zvětšen + rotován tak, aby odpovídal projekci podkladové mapy. To znamená, že téměř všechny vrstvy jsou nyní dostupné v téměř všech mapách. Jenom upozorňuju, že taková reprojekce může zatěžovat dost prohlížeč - zvláště pokud si takových vrstev zapnete víc. Nejsvižnější je v tomto ohledu subjektivně Firefox. Nejde reprojektovat jen do vrstvy šikmých snímků (tedy level 19 ve fotomapě od Mapy.cz), tam by bylo třeba daleko komplexnější matematiky a složitých matic ;). Reprojekce je podporována jen v prohlížečích, které podporují CSS vlastnost transform (tedy IE9+ a moderní verze jiných prohlížečů).

+ Přidána rychlejší verze ZM10 mapy. Tato je v jiné projekci (S-JTSK), ale načítá se svižně (narozdíl od té původní, kde se dílky načítaly tu a tam rychle, tu a tam pomalu a tu a tam vůbec). Nicméně nechávám i tu původní, protože v té nové nefungují na starších prohlížečích turistické mapy (potřebují reprojekci) a u té nové, pokud si zapnete reliéf a turistické vrstvy, tak to může dost vytížit procesor a být tak pomalejší jak ta původní mapa (ne načítáním, ale když se chcete na mapě přesunovat). Vzhledem k tomu, že je to naše nejpodrobnější mapa, tak snad tato drobná duplicita nevadí :).

+ Přidán nový mapový zdroj: MTBMap.cz. Je to moc hezká varianta OSM map. Turistické cesty jsou tam i pro okolní státy a obsahuje vrstevnice a trochu i stínování.

+ Měřítko nyní funguje ve všech mapách (dříve fungovalo jen v těch, co byly v projekci UTM33 - tedy jen Mapy.cz a ZM10).

! Při změně mapy, kde původní a cílová měly jinou projekci, se neupdatovala poloha značek a geometrických objektů - takže byly na mapě trošku vedle. Opraveno.

+ Při změně mapy se automaticky u té nové najde ta s nejbližším měřítkem. Tohle nebylo zas takový problém do předminulé verze, ale v té minulé přibyly mapy s všelijakou projekcí a tak vás to přeplo občas do dost odlišného měřítka.

+ Přidána neklikatelná náhledová mapka ČR. Můžete zapnout dole vlevo přes Menu. Je na obrazovce tam, kde je minimapa, takže lze mít zároveň zaplé jen jedno.

! Opravena po náročném boji asi desítka bugů v minimapě, často dost problematických. Takže nyní by měla být minimapa o dost stabilnější. V opeře třeba už při kreslení tracku neproblikává. V Chromu zas nešlo mapu resizovat (resp. výsledkem bylo její zmizení nebo i hůř).

+ Při kreslení tracku se nyní zobrazuje od posledního nakresleného bodu čára k aktuální poloze myši (pochopíte, když vyzkoušíte). Tato funkcionalita je zapnuta defaultně, když začínáte track kreslit od nuly a vypnuta defaultně, když track otevřete ze souboru. Tuto funkcionalitu je možno vypínat a zapínat klávesou M.

+ Vylepšena možnost kreslit kruhy a projektovat bod. Přidáno a vylepšeno následující:
- u středu kruhu a počátečního a koncového bodu projekce se zobrazuje po najetí bublina se souřadnicemi středu a poloměrem (v případě kruhu) nebo se souřadnicemi začátku, konce, vzdálenosti a azimutu (v případě projekce)
- po kliknutí na bod se zobrazí tato bublina ve formě, která dovoluje text zkopírovat
- u kreslení kruhů docházelo k chybám (kvůli kolizi objektů v javascriptu), pokud jste jich nakreslili víc, opraveno
- body (tedy střed kruhu a začátek/konec projekce) mají nově i kontextové menu (dostupné přes pravé tlačítko), kde lze objekt smazat nebo ručně přenastavit poloměř/azimut/vzdálenost
- kreslit kruh a projektovat bod šlo dříve jen přes pravé menu, kde jste klikli na mapě - nově lze obojí i přes pravé menu kešky nebo i pravé menu středu kruhu či začátku a konce projekce (můžete tak třeba i projekce řetězit - tedy bod A projektujete do bodu B a tam začnete novou projekci atd.)
- u projekce lze nově táhnout oba body a automaticky se přepočítává azimut a vzdálenost; pokud podržíte CTRL, tak se budou posunovat oba body (a vzdálenost/azimut zůstane nezměněny)
- v políčku, kde vyplňujete rádius/azimut/vzdálenost lze nyní potvrdit zadanou hodnotu nejen pomocí kliku na modré tlačítko, ale i entrem
- u projekce je mezi oběma body šipka - abyste věděli, kde je začátek a konec

+ Vylepšena podpora pro GeoSetter. Nyní je podporováno tlačítko pro vypnutí a zapnutí červené značky a také dvě tlačítka pro zazoomování na všechny fotky nebo na vybrané.
! Opraven (snad) problém v GeoSetteru při přepínání se ze složky na složku. Pokud budou stále problémy, tak prosím dát vědět :).

! V IE7 je nyní možno si zapnout StreetView verzi 2 (bylo vypnuto, protože mi to minule nefungovalo a teď když jsem to chtěl opravit, tak to najednou šlo, tak nevím).

! V IE7 v GSAKu je nyní zobrazeno tlačítko pro přepnutí mapy na celou obrazovku (v rámci GSAKu). Dříve bylo deaktivováno kvůli bugu, když jste se pokusili zapnout mód Track.

! Různé další opravy, na které si nevzpomenu nebo jsou nevýznamné.

+ Po mapě se lze nyní přesouvat pomocí šipek. Nefunguje teda v rámci GSAKu. Posune vás to téměř o celou obrazovku, jsem případně otevřen změnám.

+ Mapu lze zoomovat pomocí + a -. Pozor v Opeře, kde to zároveň zvětší/zmenší stránku (zda lze přenastavit, nevím).

+ Při zoomování a odzoomování se objevuje červený rámeček (přesně jako na Mapy.cz)

+ Text s copyrighty byl posunut trošku doprostřed, aby se nepřekrýval s tlačítky. Vlevo v copyright textu je měřítko mapy (které navíc nově reportuje korektní hodnoty).
  • 0

#122 marram

marram

    marram.cz

  • Members
  • PipPipPip
  • 682 příspěvků(y)

Publikováno 11 březen 2013 - 17:18

Prosbicka: marko umoznuje v mape vybrat kes a nechat ji "flagnout" v GSAKu, super, vyuzivam hodne. Ale neslo by to i nejak obracene? Co je "flagnute" (at uz pri generovani nebo prave vyberem v mape) aby bylo nejak oznaceno? Treba nejaky zvyraznovaci kruh, nebo nejaka znacka u ikonky, .... Vubec nemam tuseni jak velky programatorsky orisek to je, ale docela by se mi to hodilo. :)
  • 0

#123 Norbert_G

Norbert_G

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 430 příspěvků(y)

Publikováno 11 březen 2013 - 18:18

Tohle by zas tak velký problém nebyl dodělat. Uvidíme. ;)
  • 0

#124 tarmara

tarmara

    Air-cooled

  • Members
  • PipPipPip
  • 972 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2013 - 10:33

Ahoj, nejjdrive musim vyjadrit sve VELIKE diky za tento skvely plugin!!! A nasledovat bude jeden hloubavy dotaz: lze nekde (i treba ve skriptech rucne) nastavit jaky format bude mit cara pri importu GPX s trasou?? Hodilo by se mi treba aby byla zobrazena cerne a teckovane, aby pod ni byly videt barvy turistickeho znaceni. Zkousel jsem hledat barvu ve skriptech, zkousel jsem se dostat k funkci ktera to ovlada pres zdrojak toho menu, kterym se importuje. A nic. Navic mam pocit, ze pro vykreslovani trasy z gpx vyuzivas seznamacke API (stejny tvar a barva cary), takze je dost mozne, ze to ani nepujde. Diky za info
  • 0

#125 Norbert_G

Norbert_G

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 430 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2013 - 11:13

Ahoj a díky za používání makra! ;) Máš pravdu v tom, že se pro vykreslování používá seznamácké API. Nicméně jejich API jde měnit a překopávat dle libosti. ;) Ale existuje i jiné řešení. Zkus si track otevřít ne přes menu, ale přes Track (vpravo nahoře budeš mít tlačítko Soubor, tak přes to). Tam používám svoje vlastní nastavení čar, které dělá užší čáru a je tam tak docela vidět podkladová turistická trasa. Kdyby to nestačilo, je možno ručně změnit styl čáry v souboru polygon.js na řádku 3244 (v poslední verzi 2.80). Tam si můžeš změnit barvu, šířku a transparentnost. Čárkovaná nebo tečkovaná čára udělat myslím nijak jednoduše nejde.
  • 0

#126 Setler

Setler

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 45 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2013 - 11:31

Díky za povedené makro.
  • 0

#127 tarmara

tarmara

    Air-cooled

  • Members
  • PipPipPip
  • 972 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2013 - 12:19

Diky, myslel jsem si ze bude nejaky jednoduchy workaround...pokud caru nastavim s urcitou pruhlednosti, tak je to presne co bych chtel....ted se jeste zbavit tech "protivnych bilych kolecek na trase" :)...jde o to jen najit tu spravnou radku kde se pro ne nastavuje options....jeste jednou diky!
  • 0

#128 HubdaTeam

HubdaTeam

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 102 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2013 - 12:20

Potvrzuji, že v nové verzi 2.80 už funguje automatický zoom v GeoSetteru na jedničku. Díky moc za opravu!
  • 0

#129 Norbert_G

Norbert_G

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 430 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2013 - 13:20

tarmara: Ta bílá kolečka jsou pro editaci. Pokud vypneš mód Track (kliknutím na tlačítko Track), tak se track přepne do modré barvy a kolečka tam nebudou. Dočasně je lze vypnout i pomocí mezerníku. Setler & Trumbera: Díky! ;)
  • 0

#130 Norbert_G

Norbert_G

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 430 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2013 - 13:52

tarmara:
Existuje ještě jedno řešení. Do souboru "HTML_Custom_MapyCZ.css" (pokud je za .css podtržítko, tak ho odstraň) si dej toto a případně to uprav dle libosti:


polyline 
{
  stroke: black;          /* barva čáry */
  stroke-width: 2;        /* šířka čáry */
  stroke-opacity: 0.8;    /* transparentnost */
  stroke-dasharray: 5, 5; /* čárkovaná čára */
}

Nevýhoda je, že to může postihnout čáry i jinde v programu. Dále to pak nefunguje v IE7-8. Výhodou je, že se ti to při dalším updatu nepřepíše.
  • 0

#131 tarmara

tarmara

    Air-cooled

  • Members
  • PipPipPip
  • 972 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2013 - 15:12

DIky, diky, diky...prepsal jsem si definici cary i u neaktivniho tracku, takze tam mam krasne pruhledny sedivy pruh bez kolecek :) a jsem plne uspokojen....mozna si casem pohraju i s temi css styly....Díky!
  • 0

#132 Norbert_G

Norbert_G

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 430 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2013 - 15:30

Jen nezapomeň, že se ti ten soubor při aktualizaci přepíše, takže být tebou, upravil bych si radši to CSS, ať to nemusíš pokaždé měnit ;) Ta CSS úprava změní styl jak pro track otevíraný přes Menu, tak i přes výše uvedený postup.
  • 0

#133 Brunoos

Brunoos

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 305 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2013 - 8:10

Parádní makro, fakt super. Mam ale problem s tím, že když v prohližeči kliknu na cokoliv co by mělo něco udělt v GSAKu (flag, otevřit v GSAK) tak mi to nefunguje - nestane se prostě nic. Prosim o radu co mam kde špatně nastaveno Win 7 64bit, Firefox 20.0.1
  • 0

"Jediným způsobem, jak zjistit meze možného, je odvážit se alespoň malý kousek za hranice nemožného."
"Před otevřením úst zapni mozek."
"Nehledej duvody, hledej zpusoby."


#134 Norbert_G

Norbert_G

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 430 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2013 - 8:48

Máš pravdu, ve Firefoxu to nefunguje. Ale jak jsem zjistil, tak to nefunguje ani s původní stránkou generovanou přímo GSAKem, takže tady je buď třeba něco povolit v nastavení Firefoxu nebo by možná bylo vhodné tento problém reportovat přímo na fóru GSAKu. Každopádně jsem si téměř jist, že to dříve fungovalo. Kdyžtak zatím zkus použít jiný prohlížeč (IE nebo Chrome). Jen teda ještě upozorňuju, že v Opeře jsou s tímto také určité problémy, ale ty budou vyřešeny, až se dostanu k vydání nové verze.
  • 0

#135 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 08 květen 2013 - 17:30

Zdravim, je mozny nejak zmenit ikony wp? ty, co tam jsou, me celkem dost matou (vlajecku jsem zvykla mit jako final, pro final je krizek, coz je podle me dosti nelogicky, a pro corrected coords je dokonce kuzel pouzivanej pro archivni kese) kdyby ta zmena prezila iaktualizace, bylo by to fajn... diky
  • 0

#136 Norbert_G

Norbert_G

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 430 příspěvků(y)

Publikováno 08 květen 2013 - 19:14

Ahoj, je to možný, ale ikonky musí mít identické rozměry (jinak by bylo třeba upravit ještě nějaké další věci). Najdi si soubor "HTML_Custom_MapyCZ.css_" (lokace je jiná pro GSAK a GeoGet) a ze jména odstraň podtržítko na konci. Tím se zajistí, že daný soubor bude načten a také, že nebude při updatu přepsán. Cílem tohoto souboru je uživatelská změna CSS, tedy třeba i změna těch ikonek. ;)

Pokud chceš třeba prohodit ikonku pro Final Location a Reference Point, tak níže uvedené zkopíruješ do toho CSS souboru, pro GeoGet takto:

/* "Final Location" */        html .wp_marker.CacheType_FinalLocation       .main {background-image: url("./../Images/Markers/ReferencePoint.png");}
/* "Final Location" */        html .cacheimg_FinalLocation       {background-image: url("./../Images/Markers/ReferencePoint.png");}

/* "Reference Point" */       html .wp_marker.CacheType_ReferencePoint      .main {background-image: url("./../Images/Markers/FinalLocation.png") ;}
/* "Reference Point" */       html .cacheimg_ReferencePoint      {background-image: url("./../Images/Markers/FinalLocation.png") ;}

a pro GSAKu takto:
/* "Final Location" */        html .wp_marker.CacheType_FinalLocation       .main {background-image: url("HTML_Custom_MapyCZ/Images/Markers/ReferencePoint.png");}
/* "Final Location" */        html .cacheimg_FinalLocation       {background-image: url("HTML_Custom_MapyCZ/Images/Markers/ReferencePoint.png");}
/* "Reference Point" */       html .cacheimg_ReferencePoint      {background-image: url("HTML_Custom_MapyCZ/Images/Markers/FinalLocation.png");}
/* "Reference Point" */       html .wp_marker.CacheType_ReferencePoint      .main {background-image: url("HTML_Custom_MapyCZ/Images/Markers/FinalLocation.png");}

Liší se to jen cestou, která je relativní vůči tomu CSS souboru. Smajlík si nahraď klasickou pravou závorkou.

Můžeš si tam samozřejmě nahrát i úplně jiné ikonky. V souboru mapycz.css od řádků 49 a 237 máš originální CSS, které můžeš použít jako referenci.

Kdyby nebylo něco jasné nebo něco nefungovalo, tak dej vědět ;)
  • 0

#137 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 10 110 příspěvků(y)

Publikováno 08 květen 2013 - 19:23

Mohl bych poprosit o soupnuti tohoto navodu k popisu na ararat?
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#138 Norbert_G

Norbert_G

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 430 příspěvků(y)

Publikováno 08 květen 2013 - 19:29

Jasně, není problém. Ale až později, pro případ, že by se vyskytly problémy. ;)
  • 0

#139 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 08 květen 2013 - 21:29

Vzhledem k tomu, ze jsem momentalne ve stavu pokrocile mentalni inkompetence (jinak receno jsem mimo), si to necham asi az na vikend. To mi to mozna zacne myslet :D ¨ EDIT: to prohazovani ikonek chapu (je to tak trohcu ochcavka :D) spis mi slo o to, KDE to udelat :) i kdyz ono by to slo z druhy strany vymenou obrazku, ale problem by byl pri aktualizaci (pravdepodobne). Diky za navod :)
  • 0

#140 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 10 květen 2013 - 9:24

Tak mam dalsi napad na vylepseni :D Kdyz filtruju zobrazeny body na mape (kese, wp), tak by bylo fajn, kdyby slo od mysterek, multin apod. zolbrazit jenom finalovy wp. Momentalne muzu mit od vsech kesi bud jenom wp nebo jenom vychozi souradnice. A kdyz si chce clovek mapu tisknout, tak jsou ty vychozi souradnice celkem k nicemu, kdyz uz ma finale :) DIky
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama