Přejít na obsah


Fotka

Geodepresivní koutek III


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12542 odpovědí na toto téma

#181 Raraku

Raraku

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 475 příspěvků(y)

Publikováno 08 May 2013 - 18:30

ladislavappl napsal/a:
Tohle bude spíš do "Obecně depresívního koutku", ale budiž.
...


Pro příště nepodléhej depresi a hoď odkaz na novou kešku sem.:) Nejspíš si jí v době publikace všimlo málo lidí... Jak tak koukám, zelené smajlíky ti tam už přibývají.

Já teda už mysterky do zásoby moc neluštím, leda nějaké které mě hodně zaujmou. Poslední dobou hynou kešky nějak rychle a vždycky než se dohrabu k odlovu nějaké takové šuplíkovky, tak zjistím že je už v archivu. To je pak tak akorát k naštvání.
  • 0

#182 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 4188 příspěvků(y)

Publikováno 08 May 2013 - 18:49

ladislavappl napsal/a:
Tohle bude spíš do "Obecně depresívního koutku", ale budiž.
Založil jsem keš-mysterku Hrob rudoarmějce GC483QZ, ale protože je umístěna dost vysoko v Krušných horách, tak jsem vyzval kačerskou veřejnost, že kdo mi pošle správné řešení úlohy z listingu, tak bude jeho jméno zveřejněno na "Tabuli cti" v listingu, i když ještě keš neodlovil.


No, jelikož matematiku mám rád, tak jsem si ji zkusil vypočítat, i když se do Krušných hor ještě asi dlouho nedostanu... Zkoušel jsem si nejdříve to vypočítat rovnou ze vzorců - docela by mě zajímalo, jestli ten úhel jde rovnou vyjádřit, aby se nemusel iterovat :-)
Divil jsem se, že mi rovnice vyšly, ale ověření ne... Až když jsem si rozklikl návod, tak jsem zjistil, že chybu mám u určení toho, jak vlastně střílí minomet, že nemůžu vzít hned první úhel, co mi vyšel... Takže se ani nedivím, že není tolik, co tu kešku vyluští...

PS.: Na poslední své tradičce umístěné na vyhlídce u silnice jsem čekal na FTFkaře 50 minut a nikdo nepřijel...
  • 0

#183 Smrk

Smrk

    proti proudu

  • Members
  • PipPipPip
  • 5271 příspěvků(y)

Publikováno 08 May 2013 - 19:00

Roman_Jaromer napsal/a:
...

PS.: Na poslední své tradičce umístěné na vyhlídce u silnice jsem čekal na FTFkaře 50 minut a nikdo nepřijel...


Já nedávno aktivoval noční letterbox a FTF padlo po třech dnech, ostatní místa na bedně jsou stále volná. Owner může čekat u keše na ftfkaře maximálně tak v Praze nebo v Brně. Jinde aby sis vzal dovolenou a postavil stan. :-)
  • 0

#184 ladislavappl

ladislavappl

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 886 příspěvků(y)

Publikováno 09 May 2013 - 18:51

Z mailů, které mi přišly, vidím, jak se někteří snaží matematické úlohy z mých keší za každou cenu řešit algebraicky krkolomnými úpravami rovnic – zoufalým převáděním známých i neznámých přes rovnítko ("jak ovečky po lávce", říkával Jára Cimrman), i když nad tím stráví spoustu času a ne vždy se doberou správného výsledku. Pravda, třeba na řešení mé keše "Gravitace - aneb Padám, padáš, padáme..." GC2DB67 to stačí, ale třeba u "Když barometr stoupá..." .GC35EH4 nebo u "Hrobu rudoarmějce" GC483QZ se snažit o aritmetické (algebraické) řešení považuji za ztrátu času a řešit úlohy typu "Kam s ním?" GC36BHD jinak než numericky na počítači nemá v současné době podle mne smysl. Zdá se mi, že numerické metody mají u nás (aspoň na středních školách) přídech nějakého nepřesného, nevědeckého a snad i neférového postupu. Nebo příznak toho, že na "jedině správný" způsob řešení dotyčný intelektuálně nemá. ("Pětka, sednout!") Přitom takový numerický nastroj, jako "Hledat řešení" nebo "Řešitel" v Excelu nebo Calcu (z Open Office) je každému dostupný, a přitom je jednoduchý a při rozumně nastavené počáteční hodnotě vysoce blbovzdorný. A napsat si v Basicu jednoduchý prográmek založený na půlení intervalu patřilo kdysi k základním úlohám počítačové výuky a dalo se jím vypočítat moc a moc věcí... A co se týče otázky, zda návod uveřejnit současně s keší nebo až později, odkazuji třeba na mou polemiku s Jackou Dominikánkou v jiném vláknu. Zastávám názor, že napřed je dobré dát příležitost se blýsknout těm, kteří to vyluští bez návodu; nikdo přece nemůže znát všechno... Obhajoval bych i dva stupně obtížnosti u maturit, aby bylo při přijímacích zkouškách na vysoké školy vidět, kdo má dobré znalosti a přitom se nebojí jít "s kůží na trh" i s rizikem, že to nevyjde podle jeho představ.
  • 0

#185 Taddeo

Taddeo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 192 příspěvků(y)

Publikováno 09 May 2013 - 19:24

ladislavappl napsal/a:
Z mailů, které mi přišly, vidím, jak se někteří snaží matematické úlohy z mých keší za každou cenu řešit algebraicky krkolomnými úpravami rovnic – zoufalým převáděním známých i neznámých přes rovnítko ("jak ovečky po lávce", říkával Jára Cimrman), i když nad tím stráví spoustu času a ne vždy se doberou správného výsledku. Pravda, třeba na řešení mé keše "Gravitace - aneb Padám, padáš, padáme..." GC2DB67 to stačí, ale třeba u "Když barometr stoupá..." .GC35EH4 nebo u "Hrobu rudoarmějce" GC483QZ se snažit o aritmetické (algebraické) řešení považuji za ztrátu času a řešit úlohy typu "Kam s ním?" GC36BHD jinak než numericky na počítači nemá v současné době podle mne smysl. Zdá se mi, že numerické metody mají u nás (aspoň na středních školách) přídech nějakého nepřesného, nevědeckého a snad i neférového postupu. Nebo příznak toho, že na "jedině správný" způsob řešení dotyčný intelektuálně nemá. ("Pětka, sednout!") Přitom takový numerický nastroj, jako "Hledat řešení" nebo "Řešitel" v Excelu nebo Calcu (z Open Office) je každému dostupný, a přitom je jednoduchý a při rozumně nastavené počáteční hodnotě vysoce blbovzdorný. A napsat si v Basicu jednoduchý prográmek založený na půlení intervalu patřilo kdysi k základním úlohám počítačové výuky a dalo se jím vypočítat moc a moc věcí...
A co se týče otázky, zda návod uveřejnit současně s keší nebo až později, odkazuji třeba na mou polemiku s Jackou Dominikánkou v jiném vláknu. Zastávám názor, že napřed je dobré dát příležitost se blýsknout těm, kteří to vyluští bez návodu; nikdo přece nemůže znát všechno... Obhajoval bych i dva stupně obtížnosti u maturit, aby bylo při přijímacích zkouškách na vysoké školy vidět, kdo má dobré znalosti a přitom se nebojí jít "s kůží na trh" i s rizikem, že to nevyjde podle jeho představ.


Nemůžeš po každém chtít, aby řešil jednu nejmenovanou keš něčím podobným :D :

for i in {0..3000} ;do wget http://neco.neco && convert neco-transparent white neco_transparent_"$i".gif && rm neco.gif ;done && convert něco_transparent_*  -layers flatten flatten.gif

/upravil jsem, aby nebylo patrno, na kterou keš se to dá použít/

Sám spoustu věcí nedávám a od toho mám manželku, která matematiku vystudovala - tímto jí dík ;)
  • 0

#186 Nekra

Nekra

    Nekra

  • Members
  • PipPipPip
  • 182 příspěvků(y)

Publikováno 09 May 2013 - 19:25

Tohle vlákno by se možná mělo přejmenovat. Když sem jdu, tak očekávám depky a ne nějaké návody na to, JAK by se mělo co počítat, to je k naštvání, ne k depresi >:(. Ono nám se na gymplu o konvergování a numerice vůbec nezmiňovali, jít na jinou vejšku tak možná ani nevím, že nějaké limity, metody tečen či numerická matimatika vůbec existují. A řešení lineárních rovnic je často dost jednoduché ;). Co se týče otázky, zda návod zvěřejnit (obecně)-jsem pro to, aby ti, jež ho nechtějí použít, ho nemuseli ani vidět, tedy aby tam byl místo vypsaného návodu třeba jen odkaz: "Pro návod klikněte sem." To jsem asi dost OT? I když ještě se můžu vymlouvat, že mám depku z toho, jak málo je tu depek jiných, ale kdo by mi to věřil?
  • 0
NEPOSÍLEJTE MI BONUSOVÉ ČÍSLO, KTERÉ JSEM SI ZAPOMNĚL OPSAT Z KEŠE (PLATÍ PRO KTEROUKOLIV KEŠ!)
--------------------------------------------
Nehodlám ustupovat prudičům snažícím se mne donutit k prolinkování profilů. Teprve neprolinkovaný profil nevyskytující se na geocaching.com jsem ochoten považovat za anonymní.
--------------------------------------------
Neexistuje špatná keš. Existují jen chyby a/nebo špatná rozhodnutí, která dělám já jakožto lovec.
-----------------------------------------------------
Nejhorší chyba je ta, ze které se mohou poučit akorát ostatní.
-----------------------------------------------------
Jít Tě lovit, ale kdež,
nejsi Waymark ani Keš
a taky nemáš číslo Trackovací,
tak proč si dávat s Tvým odlovem práci.

#187 Taddeo

Taddeo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 192 příspěvků(y)

Publikováno 09 May 2013 - 19:29

Nekra napsal/a:
Tohle vlákno by se možná mělo přejmenovat. Když sem jdu, tak očekávám depky a ne nějaké návody na to, JAK by se mělo co počítat, to je k naštvání, ne k depresi >:(. Ono nám se na gymplu o konvergování a numerice vůbec nezmiňovali, jít na jinou vejšku tak možná ani nevím, že nějaké limity, metody tečen či numerická matimatika vůbec existují. A řešení lineárních rovnic je často dost jednoduché ;).
Co se týče otázky, zda návod zvěřejnit (obecně)-jsem pro to, aby ti, jež ho nechtějí použít, ho nemuseli ani vidět, tedy aby tam byl místo vypsaného návodu třeba jen odkaz: "Pro návod klikněte sem."

To jsem asi dost OT? I když ještě se můžu vymlouvat, že mám depku z toho, jak málo je tu depek jiných, ale kdo by mi to věřil?


Z toho nepoznáš o co jde, to za A a za B, ta mnou zmíněná má tisíc a jedno další řešení (záleží na tom, co chce kdo použít)... čili don't worry ;)

Spíš to bylo myšleno tak, že ne každý těmto věcem holduje... ale pak je otázkou, proč musí mít tu či onu keš, když na ni nemají.
  • 0

#188 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 4188 příspěvků(y)

Publikováno 09 May 2013 - 19:33

ladislavappl napsal/a:
Z mailů, které mi přišly, vidím, jak se někteří snaží matematické úlohy z mých keší za každou cenu řešit algebraicky krkolomnými úpravami rovnic – zoufalým převáděním známých i neznámých přes rovnítko ("jak ovečky po lávce", říkával Jára Cimrman), i když nad tím stráví spoustu času a ne vždy se doberou správného výsledku. Pravda, třeba na řešení mé keše "Gravitace - aneb Padám, padáš, padáme..." GC2DB67 to stačí, ale třeba u "Když barometr stoupá..." .GC35EH4 nebo u "Hrobu rudoarmějce" GC483QZ se snažit o aritmetické (algebraické) řešení považuji za ztrátu času a řešit úlohy typu "Kam s ním?" GC36BHD jinak než numericky na počítači nemá v současné době podle mne smysl. Zdá se mi, že numerické metody mají u nás (aspoň na středních školách) přídech nějakého nepřesného, nevědeckého a snad i neférového postupu. Nebo příznak toho, že na "jedině správný" způsob řešení dotyčný intelektuálně nemá. ("Pětka, sednout!") Přitom takový numerický nastroj, jako "Hledat řešení" nebo "Řešitel" v Excelu nebo Calcu (z Open Office) je každému dostupný, a přitom je jednoduchý a při rozumně nastavené počáteční hodnotě vysoce blbovzdorný. A napsat si v Basicu jednoduchý prográmek založený na půlení intervalu patřilo kdysi k základním úlohám počítačové výuky a dalo se jím vypočítat moc a moc věcí...
A co se týče otázky, zda návod uveřejnit současně s keší nebo až později, odkazuji třeba na mou polemiku s Jackou Dominikánkou v jiném vláknu. Zastávám názor, že napřed je dobré dát příležitost se blýsknout těm, kteří to vyluští bez návodu; nikdo přece nemůže znát všechno... Obhajoval bych i dva stupně obtížnosti u maturit, aby bylo při přijímacích zkouškách na vysoké školy vidět, kdo má dobré znalosti a přitom se nebojí jít "s kůží na trh" i s rizikem, že to nevyjde podle jeho představ.


Osobně jsem si vždy myslel, že metody typu "řešitele" u řešení soustavy rovnic o 2 neznámých je něco podobného jako hledání souřadnic finálek multiny pomocí odhadu indícií a správnější je si ty indície obejít :-) Takže se vždy snažím nejdříve o tu správnější cestu a toho řešitele volím až jako poslední záchranu ;-)
Proto když jsem si tvou kešku zkoušel, zkusil jsem si ho nejprve vyřešit čistě matematicky "úpravou rovnic"... Myslel jsem, že máš takové řešení, když podobnou kešku zakládáš ;-)

Pak se sám divím, že mi nejde řešení spousty mysterek - holt čekám, že mají normální řešení a nehledám podobné kličky na BF :-)

PS.: Jinak zajímavé je, že k tomu numerickému řešení jsem nakonec dospěl tak jako tak i bez návodu, který jsem si nakonec rozklikl až na odkaz autora ;-)
  • 0

#189 ladislavappl

ladislavappl

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 886 příspěvků(y)

Publikováno 09 May 2013 - 21:03

Nekra napsal/a:
Když sem jdu, tak očekávám depky

Tak jo. Speciálně pro Nekru: Včera jsem píchl zadní kolo na bicyklu. Jenže byla nejen dírka v duši, ale i prasklý plášť (zpuchřelá tkanina uvnitř - asi se tam dostávala voda po píchnutí). Tak jsem tlačil kolo 10 kilometrů (doma čekala večeře...). Jenže plášť byl volný, po kilometru spadl a blokoval zadní kolo. Musel jsem ho sundat a vyhodit a tlačit kolo po ráfku. Dnes jsem ráfek musel vyhladit smirkovým papírem, byl jak struhadlo.
Dodatečné poučení: měl jsem namontovat náhradní duši, kterou vozím s sebou, trochu ji nafouknout a dotlačit kolo domů po plášti a ne natvrdo po ráfku.
Spokojená, Nekro?
  • 0

#190 Nekra

Nekra

    Nekra

  • Members
  • PipPipPip
  • 182 příspěvků(y)

Publikováno 09 May 2013 - 21:57

Jo ;). Nejsnazší způsob, jak si uvědomit, že se vlastně mám docela dobře, je číst o utrpení jiných.
  • 0
NEPOSÍLEJTE MI BONUSOVÉ ČÍSLO, KTERÉ JSEM SI ZAPOMNĚL OPSAT Z KEŠE (PLATÍ PRO KTEROUKOLIV KEŠ!)
--------------------------------------------
Nehodlám ustupovat prudičům snažícím se mne donutit k prolinkování profilů. Teprve neprolinkovaný profil nevyskytující se na geocaching.com jsem ochoten považovat za anonymní.
--------------------------------------------
Neexistuje špatná keš. Existují jen chyby a/nebo špatná rozhodnutí, která dělám já jakožto lovec.
-----------------------------------------------------
Nejhorší chyba je ta, ze které se mohou poučit akorát ostatní.
-----------------------------------------------------
Jít Tě lovit, ale kdež,
nejsi Waymark ani Keš
a taky nemáš číslo Trackovací,
tak proč si dávat s Tvým odlovem práci.

#191 Nekra

Nekra

    Nekra

  • Members
  • PipPipPip
  • 182 příspěvků(y)

Publikováno 11 May 2013 - 20:02

To je děs, jak se už ani podle názvu témat nedá zjistit, co je uvnitř! Vlákno s upozorněním, že na ME přijede (ředitel?) GS se jmenovalo "VŠIML SI TOHO JEŠTĚ NĚKDO KROMĚ MĚ???" (naštěstí ho již autor přejmenoval), takže když jsem si všiml, že ve výpisech keší se D/T vypisuje menším fontem než dříve, tak jsem si myslel, že se jedná o to a tam ve vlákně něco úplně jiného. Dneska snad ještě něco horšího: v Dotazy a připomínky téma "Ban pro Alke04" tak si řikám "Tak oni zabanovali Alkeho04. Za co? Odpověděli těm lidem už na dotazy, proč ho zabanovali?" a tam vůbec neni, že by proč ho zabanovali, ale naopak žádost o jeho ban (to mi přijde fakt přehnaný!). No, depresi z toho sice nemám, ale tohle vlákno je na postěžování nejvhodnější (třeba by ji někdo mohl z toho dostat ;) ). Přeci jen mi v tuhle chvíli připadá zbytečné zakládat další vlákno, jako třeba "Název témat nevyjadřuje obsah" nebo "Pozor na názvy vláken, ať nám Evropská Unie nezavede předpisy a pravidla pro jejich pojmenovávání". (No jo, jenže pak by spousta vláken měla název "Flame" ;). Ale jak nad tím teď uvažuju, třeba by to trochu stáhlo nás flejmaře z jiných vláken, kdybychom měli jedno extra pro nás ;) .)
  • 0
NEPOSÍLEJTE MI BONUSOVÉ ČÍSLO, KTERÉ JSEM SI ZAPOMNĚL OPSAT Z KEŠE (PLATÍ PRO KTEROUKOLIV KEŠ!)
--------------------------------------------
Nehodlám ustupovat prudičům snažícím se mne donutit k prolinkování profilů. Teprve neprolinkovaný profil nevyskytující se na geocaching.com jsem ochoten považovat za anonymní.
--------------------------------------------
Neexistuje špatná keš. Existují jen chyby a/nebo špatná rozhodnutí, která dělám já jakožto lovec.
-----------------------------------------------------
Nejhorší chyba je ta, ze které se mohou poučit akorát ostatní.
-----------------------------------------------------
Jít Tě lovit, ale kdež,
nejsi Waymark ani Keš
a taky nemáš číslo Trackovací,
tak proč si dávat s Tvým odlovem práci.

#192 Smrk

Smrk

    proti proudu

  • Members
  • PipPipPip
  • 5271 příspěvků(y)

Publikováno 11 May 2013 - 20:12

Nekra napsal/a:
... takže když jsem si všiml...


Nekro, piš už konečně v ženském rodě, tohle je děsný. Taky nepíšu v ženském.
  • 0

#193 shaman3

shaman3

    Advanced Member

  • Banned
  • PipPipPip
  • 2179 příspěvků(y)

Publikováno 11 May 2013 - 20:59

ladislavappl napsal/a:
... Jenže plášť byl volný, po kilometru spadl a blokoval zadní kolo. Musel jsem ho sundat a vyhodit a tlačit kolo po ráfku. ...

Doufám jen, že byl plášť vhozen do popelnice a že se neválí vyhozen někde v příkopě u silnice. :@
  • 0

#194 Nekra

Nekra

    Nekra

  • Members
  • PipPipPip
  • 182 příspěvků(y)

Publikováno 11 May 2013 - 21:00

Jo, Smrku, tak to asi ze mne budeš mít depku nadosmrti :I.
  • 0
NEPOSÍLEJTE MI BONUSOVÉ ČÍSLO, KTERÉ JSEM SI ZAPOMNĚL OPSAT Z KEŠE (PLATÍ PRO KTEROUKOLIV KEŠ!)
--------------------------------------------
Nehodlám ustupovat prudičům snažícím se mne donutit k prolinkování profilů. Teprve neprolinkovaný profil nevyskytující se na geocaching.com jsem ochoten považovat za anonymní.
--------------------------------------------
Neexistuje špatná keš. Existují jen chyby a/nebo špatná rozhodnutí, která dělám já jakožto lovec.
-----------------------------------------------------
Nejhorší chyba je ta, ze které se mohou poučit akorát ostatní.
-----------------------------------------------------
Jít Tě lovit, ale kdež,
nejsi Waymark ani Keš
a taky nemáš číslo Trackovací,
tak proč si dávat s Tvým odlovem práci.

#195 ladislavappl

ladislavappl

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 886 příspěvků(y)

Publikováno 11 May 2013 - 21:13

Nekra napsal/a:
Nejsnazší způsob, jak si uvědomit, že se vlastně mám docela dobře, je číst o utrpení jiných.

Je mi líto, ale dnes Tě nepotěším. Sice jsem trochu na kole zmokl, ale tentokrát jsem nepíchl :D a ani mě do 22:12 nepostihlo nic špatného. Takže přepni třeba na Novu...
Ale přece něco: všimli jste si, že se v našem zemědělství opět zavádí trojpolní systém? Na jedné třetině krajiny se pěstuje řepka, na druhé jsou solární panely a třetí třetina se nechá ležet ladem. :@
  • 0

#196 ladislavappl

ladislavappl

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 886 příspěvků(y)

Publikováno 11 May 2013 - 21:16

shaman3 napsal/a:

ladislavappl napsal/a:
... Jenže plášť byl volný, po kilometru spadl a blokoval zadní kolo. Musel jsem ho sundat a vyhodit a tlačit kolo po ráfku. ...

Doufám jen, že byl plášť vhozen do popelnice a že se neválí vyhozen někde v příkopě u silnice. :@

Samozřejmě! Vezl jsem ho na řídítkách a v Újezdečku ho vhodil do kontejneru - samozřejmě toho na běžný odpad. Opravuji slovosled: Musel jsem ho sundat, tlačit kolo po ráfku a plášť vyhodit do nejbližšího kontejneru.
  • 0

#197 shaman3

shaman3

    Advanced Member

  • Banned
  • PipPipPip
  • 2179 příspěvků(y)

Publikováno 11 May 2013 - 21:22

A depka je hned pryč, dík. :P
  • 0

#198 zvedavkanocni

zvedavkanocni

    recesistka

  • Members
  • PipPipPip
  • 4040 příspěvků(y)

Publikováno 12 May 2013 - 0:03

Skoro bych mohla mít depku z toho, že zatímco "my staříci" blbneme i za deště v terénu, dorost se nám hádá na netu. :-((( Nejradši bych pár juniorů vytáhla od počítačů ven, aby nekončili den s depkou, ale díky pohybu tak vesele jako já.;)
  • 0

#199 shaman3

shaman3

    Advanced Member

  • Banned
  • PipPipPip
  • 2179 příspěvků(y)

Publikováno 12 May 2013 - 6:44

A to já si raději počkám na sluníčko, nebudu jezdit na kole za deště, i ta depka k životu určitě patří. ;)
  • 0

#200 Smrk

Smrk

    proti proudu

  • Members
  • PipPipPip
  • 5271 příspěvků(y)

Publikováno 12 May 2013 - 7:31

shaman3 napsal/a:
A to já si raději počkám na sluníčko, nebudu jezdit na kole za deště, i ta depka k životu určitě patří. ;)


Musel jsem zatáhnout žaluzie, kvůli sluníčku nevidím do monitoru.
  • 0




6 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 6 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama