Přejít na obsah


Fotka

OREGON 450


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
351 odpovědí na toto téma

#61 stafflik

stafflik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 61 příspěvků(y)

Publikováno 26 květen 2012 - 11:29

Naprosto zprávně. Už to jede jak má. Dík za radu
  • 0

#62 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 120 příspěvků(y)

Publikováno 26 květen 2012 - 19:22

Bohužel Trasové body pro Garmin jsou i waypointy u keší. Zkus třeba jich negenerovat tolik. Pokud to jde. Třeba vynechat parkoviště. Nebo geogetí řešení, negenerovat waypointy vůbec a dát je jako POI.
  • 0

#63 Atilius

Atilius

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 12 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2012 - 11:39

Ahoj, hledal jsem na webu i v návodu, ale nějak se mi nedaří, jak nastavit navigaci, aby mě vedla po turistických cestách nebo řekněme lesních cestách? Zamknout to na silnici umím, ale jak chci navigovat mimo, tak se mi zobrazí jen přímý směr a už mi to neukáže přesnou cestu. Díky, Martin
  • 0

#64 h0--

h0--

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 128 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2012 - 11:44

Tohle záleží na mapě. Nějaké mapy to neumí.
  • 0

Lovím zážitky a zakládám body.

 

#65 vitablondak

vitablondak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 570 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2012 - 11:45

Atilius: Jestli není nějaká supervychytávka, tak to nejde. Taky jsem se po tom kdysi pídil. Jde jen do Oregona natáhnout trasu a po ní se nechat navigovat - někde se tu o tom psalo. A nebo se nechat navigovat po již projité trase, třeba zpět. Já si po turistické sleduju šipku:-))))
  • 0

#66 ssva

ssva

    jak malej jarda

  • Members
  • PipPipPip
  • 851 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2012 - 12:07

Přesnost zaměření řady běžných lesních cest u nás je tak pofiderní, že routování po nich by nemělo moc smysl,... ani když si vytvoříš podle nich stopu na mapě a podle ní se orientuješ to za moc nestojí. Jo, některé mapy to mají build_in (Topo SK, A), ale tam přímo v mapě musí mít ta cesta atribut "routovatelná". Topo Austria V2 velice solidně routuje i po polňačkách a lesních cestách (v režimu chodec), ale tam je ta úroveň cest a jejich údržby o něčem jiným než u nás B)...alespoň tedy v Dolním Rakousku cca do 30km od Laa.
  • 0
Věřme v to lepší, počítejme s tím horším...
Nic není nikdy tak, jak se to zdá.

#67 Draconium

Draconium

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 139 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2012 - 12:07

Atilius napsal/a:
Ahoj, hledal jsem na webu i v návodu, ale nějak se mi nedaří, jak nastavit navigaci, aby mě vedla po turistických cestách nebo řekněme lesních cestách?

Zamknout to na silnici umím, ale jak chci navigovat mimo, tak se mi zobrazí jen přímý směr a už mi to neukáže přesnou cestu.

Díky,

Martin


Zkus Nastavení-Trasování-Vypočítat trasy pro-Chodec/pěší
  • 0

#68 Draconium

Draconium

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 139 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2012 - 12:10

ssva napsal/a:

Draconium napsal/a:

Zkus Nastavení-Trasování-Vypočítat trasy pro-Chodec/pěší

Tuhle funkci ale musí samotná mapa podporovat...TopoCZ NE .


Tak to se omlouvam, ja uz Topo vetsinou ignoruju, radeji pouzivam OSM :)
  • 0

#69 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 487 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2012 - 12:32

no úplne tak to nie je. mám toposk3, vymenil som typky(od dandry) a kupodivu naviguje aj po turistických chodníkoch. Bežná topo mapa sú len čiary takže na tej nevie navigovať. Ovšem teraz som vyskúšal navigovať na kešku v karpatoch, som z BA, ako cyklistu nenaviguje ale ako chodca áno. Podľa všetkého rozlišuje cyklo trasu a TZT
  • 0

#70 ssva

ssva

    jak malej jarda

  • Members
  • PipPipPip
  • 851 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2012 - 12:47

Balin50: Topo SK je OK, ale Topo CZPro 2012 cesty na této úrovni routovatelné vůbec nemá, tam jak jsem psal pomůže jen podle mapy v MS nebo BCamp udělat vlastní stopu, ale ta přesnost je často o ničem.
  • 0
Věřme v to lepší, počítejme s tím horším...
Nic není nikdy tak, jak se to zdá.

#71 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 487 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2012 - 13:00

sry, nevšimol som si, že Topo CZPro 2012 nemá náhradné typky
  • 0

#72 ssva

ssva

    jak malej jarda

  • Members
  • PipPipPip
  • 851 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2012 - 13:16

Balin50: Na tom to ale vůbec nezáleží, TYPek je fičura pro zobrazení, ne pro routování...
  • 0
Věřme v to lepší, počítejme s tím horším...
Nic není nikdy tak, jak se to zdá.

#73 Subzero

Subzero

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 81 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2012 - 13:40

ssva napsal/a:
Přesnost zaměření řady běžných lesních cest u nás je tak pofiderní, že routování po nich by nemělo moc smysl,...


No, lesních cest samozřejmě ano, ale bavíme se tady o navigování po turistických značkách. Já mám Topo 2011 Pro a docela mě mrzí, že tuto funkci mapa nepodporuje.

Ročně nachodím po celé ČR více než 200 km a rozhodně nesouhlasím s tím, že je přesnost zaměření turistických tras pofidérní. Samozřejmě, že v některých místech může být odchylka i o 50 m od skutečné trasy v terénu, ale to se může snadno stát (a mnohdy děje) i na mapy.cz a mapách KČT.

Abych to shrnul. Jsem si jistý, že pro mnoho lidí by tato funkce byla velmi přínosná (když už nic jiného, změřila by jim přesnou vzdálenost do cíle) a pokud by ji někdo nechtěl používat, tak si ji může vypnout. Myslím, že vytvoření této funkce by pro tvůrce map neměl být žádný problém. Dále jsem přesvědčen, že kvalita zaměření turistických tras (a cyklostezk) je u nás na podobné úrovni jako v okolních státech, kde to jejich "garmin mapy" umožňují...
  • 0

#74 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 267 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2012 - 16:23

Rocne nachodim po CR s GPS od 1600 do 2200 km a turisticke cesty na mape (mam PRO) jsou fakt mnohde tristni. Jako informace, ze tam TZ vede, je to prima. Ale nevidim nejmnesi duvod, proc se po ni nechat navigovat. Mas ji v terenu znacenou, tak nemusis koukat do GPS, ale koukas na znacky na stromech. Toto tema se tu take opakuje pomerne casto, co si to tak precist? Shrnu to: poskytovatelem techto dat je KCT a ten je poskytnout nechce, Turisticke znaceni se casto meni Picodas proto po nich routovani delat nechce. Pokud ti tento pristup vadi, pouzij mapy OSM, tam si routovani po TZ muzes udelat.
  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#75 Atilius

Atilius

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 12 příspěvků(y)

Publikováno 17 září 2012 - 6:33

Tak nevím - něco dělám blbě :). Jsem chtěl zkusit OSM, stáhnul jsem si odtud http://garmin.openst...kraje/routable/ z archivu cca 56 *.img souboru o velikosti asi 170MB (gmapsupp.img tam není, jen adresář) a nahrál jsem to vedle map TOPo, zkusil jsem je vybrat v navigaci, kde se objevily, ale když se pak podívám na mapy, tak je tam prázdno a nevidím nic....tak nevím, co dělám blbě. Stačí k instalaci map je nahrát jen do adresáře nebo je potřeba něco speciálnějšího? Jsem trochu hledal a našel jsem, že se používá Basecamp, ale přišlo mi, že to je jen pomocník pro výběr těch správných map k nahrání. Díky.
  • 0

#76 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 120 příspěvků(y)

Publikováno 17 září 2012 - 7:01

Všechno jsem nahrával vedle TOPO map. Z Openstreetu jen kousek, rakouské pohraničí, ale teď mám vše z wanderundreitkarte. A všechno šlo. Je v těch *.img vůbec něco? Ale jak to zjistit?
  • 0

#77 QuoX

QuoX

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 298 příspěvků(y)

Publikováno 27 září 2012 - 23:41

Ahojte, posledních pár dnů mám problém s mým O450 FW 5.9 Donedávna vše šlapalo jako na drátku, ale najednou mi přestal komunikovat s aplikacemi. Dá se zobrazit pouze jako disk. Web updater ho nenajde, Basecamp ho nenajde a GSAK ho také nevidí. Netušíte v čem by mohl být zakopaný pes? Na pracovním PC vše funguje. Doma mi to ale neběží... Díky moc
  • 0

Nedělám to pro body, ale proto abych poznal zajímavá místa!!! Čím více takovýchto míst poznám tím lépe!

Garmin GPSMap 64sx  +  GSAK v 9.x.x.xx


#78 Jarous1

Jarous1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 302 příspěvků(y)

Publikováno 28 září 2012 - 0:45

Nehrál sis s nastavením ? Aby to komunikovalo s obslužnými programy, tak je potřeba aby se to připojovalo coby "Garmin Spanner". No, a samozřejmě je potřeba mít v pořádku i ovladače v PC.
  • 0

#79 cufik_team

cufik_team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 240 příspěvků(y)

Publikováno 28 září 2012 - 8:56

Zkus mrknout na ty ovladače. Odinstalovat /resatrtovat / instalovat /restartovat. Pro jistotu. Když se pak nepřipojí hned napoprvé, odpoj GPSku od PC, vypni ji a zkus ji znovu připojit.
  • 0

#80 Hanysek & Hanika

Hanysek & Hanika

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 187 příspěvků(y)

Publikováno 28 září 2012 - 11:45

Nenahrával si do GPS upravenou češtinu? Smaž ji a nahraj pak webupdaterem oficiální z garmina.
Zkus také vytáhnout pam. kartu.
Zkus se podívat tady:
http://garminoregon....m/Miscellaneous
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama