Přejít na obsah


Fotka

Oregon 600/650

geoget garmin

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
779 odpovědí na toto téma

#1 KaMo_cz

KaMo_cz

    starej member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 103 příspěvků(y)

Publikováno 20 červen 2013 - 15:56

Tak nevím, kde je chyba. Včera jsem aktualizovat FW v O-600 z 2.60 na 2.70 a taky GSAK 8.2.x na 8.3.x
Výsledkem je, že v navigaci vidím jen staré keše, které jsem si nahrál před upgradem po jedné z gc.com (normálně používám předem připravený balík a ten jsem už smáznul).
Teď jsem si chtěl do GPS nahrát opět velké GPX oblasti, kam se chystám a to vůbec nevidím. Trochu to zlobilo i u keší pokusně stažených rovnou z internetu.
Zkoušel jsem baterie, karta ven-zpět a nic, přejmenovat gpx, dát ho jinam. Mrtvo.
Asi bude chyba ve FW, kde a jak popřípadě downgraduju?
  • 0

#2 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 20 červen 2013 - 15:58

A ty kese, co tam byly predtim, jsi zkusil smazat? Klidne si to jenom nekam prekopiruj, z navi je smaz a uvidis, co to udela.
  • 0

#3 KaMo_cz

KaMo_cz

    starej member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 103 příspěvků(y)

Publikováno 20 červen 2013 - 16:06

Pokusy v různých variantách SMAZAT - NAHRÁT jsem dělal několikrát i VYPNOUT - ZAPNOUT. Generoval jsem i nové GPX, stahoval nové keše. Prošel jsem, zdejší fórum, proto se ptám.
  • 0

#4 VladoTA3

VladoTA3

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 96 příspěvků(y)

Publikováno 20 červen 2013 - 16:36

Nepouzivaj stale to iste meno gpx suboru. Pre oregon je to akoby sa gpx subor nezmenil ak je nazov ten isty ako predtym. Asi to bude tym. Alebo vymaz (odloz inam) gpx subor, zapni oregona bez gpx soboru, vypni ho a znovu nahraj (vrat) gpx subor.
  • 0

           ╔══════════════════════╗

           ║ Zem je moje ihrisko. ║

           ╚══════════════════════╝

 

VladoTA3.png

 


#5 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 20 červen 2013 - 16:37

Pripadne to vymaz, oregona restartuj, vypni a znovu nahraj ukutalizaci.
  • 0

#6 KaMo_cz

KaMo_cz

    starej member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 103 příspěvků(y)

Publikováno 20 červen 2013 - 17:03

Děkuju za rady, ale to co mě radíte, jsem uděla několikrát před tím, než jsem sem vůbec napsal (protože jsem předtím pátral po příčinách a něco podobnýho bylo i u O550). Pak jsem znovu zopakoval, že jsem vše smazal - resetova - vyndal baterky - psí kusy a nahrál nové úplně jiné gpx. Jak ze stránek gc.com (po jednotlivých tradičkách), tak z gsak (mix asi 10 keší). Já už nevím, jak to polopatičtěji napsat.
Prostě ty z GSAK nevidím.

Kde seženu fw 2.60, abych to mohl přeinstalovat zpět. To bude nejspíš ten problém, než gymnastika s kešema.
Ještě zkusím udělat (až se dostanu) gpx ze starší vezre GSAK
  • 0

#7 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 20 červen 2013 - 17:15

Trocha googleni postacila: Tady si stahni fw, o kouse vejs mas i navod

GCD Update Procedure
Use the links in Firmware History to download the zipped file for the version you need
Unzip the downloaded archive and extract the gcd file
Rename the gcd file to gupdate.gcd
Connect the Oregon 6xx to your computer and enter Mass Storage Mode
Copy the gupdate.gcd file to [GPSr]\Garmin\gupdate.gcd
Disconnect and reboot the GPSr


  • 0

#8 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 330 příspěvků(y)

Publikováno 20 červen 2013 - 17:23

Zkus ještě zkontrolovat, zda má GPX soubor na začátku UTF-8 sekvenci (hexa EF BB BF). Oregon 300 bez ní GPXko (obsahující UTF-8 znaky) prokazatelně nesežere...
  • 0

#9 Jarous1

Jarous1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 231 příspěvků(y)

Publikováno 20 červen 2013 - 17:43

Asi to se svým O300 dělám zbytečně složitě, ale zase se mi nikdy nestalo, že by vznikl nějaký problém... Takže v nastavení VYMAZAT -> Odstranit waypointy (pozor, smaže to úplně všechny dodatečně dohrané body i z jiných GPX !!!) -> připojit k PC jako USB jednotku, smazat dotyčný GPX soubor. Oregona vypnout (případně předtím ho korektně softwarově odpojit od PC), odpojit kabel z PC -> Oregona zapnout, nechat naběhnout -> připojit k PC jako USB jednotku -> nahrát nový GPX soubor -> Oregona vypnout (případně předtím ho korektně softwarově odpojit od PC), odpojit kabel z PC -> Oregona zapnout, nechat naběhnout a natáhnout ta nová data z GPX a hle, hotovo ;)
  • 0

#10 KaMo_cz

KaMo_cz

    starej member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 103 příspěvků(y)

Publikováno 20 červen 2013 - 18:27

UTF-8 sekvence tam je.
Prostocviky s mazáním nikam nevedou. (a už mě ani nebaví)
Chyba v GSAK 8.3.x není, našel jsem staré GPX a ani s ním to nefunguje, takže chyba je ve FW, který se pokusím zpět downgradovat :(
  • 0

#11 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 20 červen 2013 - 18:59

Je to jenom o kopirovani souboru, to zvladnes :)Nahore mas na to i jednoduchej navod ;)
  • 0

#12 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 809 příspěvků(y)

Publikováno 20 červen 2013 - 19:04

Ty prostocviky se soubory a restarty si jde zjednodusit. Staci soubor nahrat pod jinym jmenem nez v gps uz je a po nahrani jej prejmenovat (klidne na to puvodni jmeno). Vysvetleni jsem tu jiz psal: Garmi ma za stejny ten soubor, ktery je na stejnem inodu jako byl ten stary. Jakmile jej nahrajete, je jinde a prejmenovanim jeho inod nezmenite.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#13 drowned

drowned

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 319 příspěvků(y)

Publikováno 20 červen 2013 - 19:19

@KaMo_cz: firmwarem to nebude. Už jsem před 14 dny upgradoval u O600 na 2.70 a v pohodě mi to šlape a keše se zobrazují.
  • 0

#14 KaMo_cz

KaMo_cz

    starej member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 103 příspěvků(y)

Publikováno 20 červen 2013 - 22:17

Noo, je to ještě zajímavější. Z GSAK 8.3 jsem vyexportoval 2 GPX, první bylo mix ČR a to druhé mix Balkán a to nahrál do O450 a O600. 450ka zobrazila obě korektně, kdežto 600ka pouze české keše.
  • 0

#15 KaMo_cz

KaMo_cz

    starej member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 103 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2013 - 7:38

Problém identifikován, akorát nevím, jak ho rozumně vyřešit.
Oregon 600 nenačte keše vygenerované z GSAK 8.3.x
Dokáže načíst pouze keše stažené ze stránek po kabelu nebo vygenerované z GSAK 8.2.x,
Myslím, že to bude mít souvislost (ale jakou?) s tím, že GPS má silně naimplementovanou podporu Garminího geocachingu a GSAK 8.3. asi negeneruje 100% čistý kód, který starší GPS nevadí, ale O600 už nezkousne :(

Oregon 300/450 nemá problém načíst gpx z GSAK 8.3.x
Pro úplnost: testoval jsem zároveň na O300/450/600 a GSAK 8.2 a 8.3 do 2h rána a ještě teď. Takže přejmenovávání, resetování a podobné zaručeně nepomůžou.
FW 2.70 je také v pořádku (můžu opět nastavovat celou navigaci)
  • 0

#16 puczmeloun

puczmeloun

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 353 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2013 - 14:36

Nejde tedy spíš o ono exportní makro (a možná i o jeho (ne)aktualizaci), než o GSAK?
  • 0
Užívej života...

#17 KaMo_cz

KaMo_cz

    starej member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 103 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2013 - 7:41

generuju jako 1.0 standardním exportem do gpx exportní makra ani 1.0.1 nepoužívám
  • 0

#18 quattrocz

quattrocz

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 15 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2013 - 21:19

Dnes kolega dovezl O600 s podobnym problemem. O600 nezobrazuje vzadelene kesky. Uplne stejne nahranou kes v miste kde momentalne je vidi a kes treba v Chebu nebo mimo CR nevidi. Nahravano primo z GC stranek. Kdyz se posunu na mapu na misto kde kes je - je tam ikona a kdyz na ni kliknu popis i navigace funguje. Ale keska se v seznamu kesi nezobrazi. EDIT: Pokud dam similovat GPS a presunu se ke kesce kterou predtim O600 v seznamu kesi nezobrazil, tak ji zobrazi.
  • 0

#19 KaMo_cz

KaMo_cz

    starej member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 103 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2013 - 22:14

Je to divný, ale jsem rád :( Snad to v Garminu rychle pořeší. Dnes jsem byl kešovat asi 100 km od HC a když jsem chtěl, aby mě v modu autonavigace dopravil k první kešce (drajvka asi po 50 km) tak to nebyl schopen spočítat. Když jsem drajvil jedno město, tak tam mě autonavigací provedl dobře, ale když jsem zas chtěl, ať mě vyvede z města domů (opět asi 50km), tak nebyl schopen spočítat trasu.
  • 0

#20 KaMo_cz

KaMo_cz

    starej member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 103 příspěvků(y)

Publikováno 27 červen 2013 - 20:02

Vyřešeno.

O-600 se chová jako autonavigace a wpt vzdálené cca 200km prostě úmyslně nevidí, nelze je ani vyhledat, prostě jako kdyby nebyly. Jediné, jak se na ně dostat, tak je vyhledat ručně v mapě a odsud jde s wpt (keší) už pracovat.
(testováno nahráním několika keší do GPS po 5 km od HC. Nevylučuju, že balík xy keší, který bude blíž už to neuvidí, takhle mě to neukázalo jeden gpx s pr.vzdáleností asi 90km. Těch testů, resetů, mazání, downgradů, mailů a já nevím ještě čeho za 5 dní bylo opravdu moc ;))

Topo 2013pro prostě po silnici neroutuje, pouze po turistických trasách a lesních stezkách. To že to je blbost, asi nemá cenu zdůrazňovat. Řešením je druhý profil automobil, kde je ATLAS2013 (dávají ho nyní zdarma) nebo CityNavigátor a přepínat mezi profily GC a AUTO.
  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget, garmin

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama