Přejít na obsah


Fotka

Oregon 600/650

geoget garmin

  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
753 odpovědí na toto téma

#41 bedabeda

bedabeda

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 35 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2013 - 16:57

Netorack napsal/a:
Zkusil jsem to a rychlost překreslování mapy mi nepřijde nijak výrazně rozdílná. Ta 600 je trochu rychlejší třeba při odzoomování nebo přizoomování, ale při posunu Topo Czech ve stejném měřítku je to zhruba nastejno. Ale mě to přijde v pohodě i na tom o450. Co je velký rozdíl je citlivost displeje a přesnost toho, kam se chci posunout, kapacitní displej reaguje mnohem lépe.


To je škoda, myslel jsem, že to nový HW výrazně urychlí. Ono když jedu na kole a chci si prohlédnout dopředu trasu s měřítkem třeba 1,2 km, tak už je to dost pomalý.
  • 0

#42 KaMo_cz

KaMo_cz

    starej member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 103 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2013 - 20:34

Orxion
Ano, export do GGZ jsem zkoušel a je to super věc! Makro chodí perfektně (jak jinak)
Osobně přecházím na tento formát, oproti GPX vidím samé výhody. Je menší (ČR 42,5k GC - 133 : 419 MB ), do navigace nacpu full kopii mého GSAKu ve kterém mohu mít klidně zazálohovaný celý GS. Proto je tam ta neviditelnost vzdálených GC a s tímhle to dává smysl.

O-600 se mě začíná líbit. Je to úplně něco jiného než O-300/450. Jen se to chce vše naučit, možností v navigaci je mnoho, tak jako drobných vychytávek.
  • 0

#43 yardapb

yardapb

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 35 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2013 - 5:41

Mám ho od 26.6.13 a je to prostě super zařízení. Oproti 550 je o hodně rychlejší a to nejen zobrazení v mapách a le i posouvání listingu jednotlivých kešek. Včera jsem se dozvěděl jaké je omezení počtu keší v paměti. Nedalo mi to a vygeneroval jsem si v GSAKu celou republiku (cca 30tis kešek, cca 300MB ) a skutečně to funguje. Rychlost komunikace přístroje se nikterak výrazně nezměnila.
  • 0

#44 None

None

    lubbez

  • Members
  • PipPipPip
  • 875 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 01 červenec 2013 - 8:14

600 mi ukazoval kamarád, docela dobrá ale při navigaci těsně před keší se občas kousne stejně moje O550. Co se týká displeje, GG displej jsem měl na telefonu, v navigaci mi došly akouše a tak jsem poslední kešku ve Staré Boleslavi u kostela lovil s mobilem. Seskočil jsem ze zídky, tak půl metru a mobil mi vypadnul z kapsy na asfaltový chodník se štěrkem. Gorila s displejem byla v pr....l no a já taky - měsíc starej telefon. V servisu se mi vysmáli se zárukou a vyvolávací cena opravy byla přes 4t. Do dneška leží někde ve skříni. Druhá věc je wherigo a to mi vadí hodně. A upřímě jestli se tam vejde 2, 3, 10 nebo 50 tisíc keší je mi fuk. Nejvíc jsem jich ulovil za den 40.
  • 0

#45 koko0925

koko0925

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 85 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2013 - 8:32

Podívej se na to video výše o odolnosti displeje, jestli narážíš na to že by displej u 600ky měl být křehký.
  • 0

postupně: Garmin 12, Etrex C, Vista HCx, Dakota 20, Oregony 300, 450, 600, Edge 705, 810, 1000 a nyní 1030.


#46 Greenhornik

Greenhornik

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2013 - 19:37

Chtěl jsem se zeptat na kapacitní displej? U telefonu, když má člověk zpocený ruce nebo prší, tak ten dotykovej displej je na dvě věci. Říkám si, že jestliže se 600/650 dá ovládat v rukavicích (dle Garminu), tak třeba je tam trochu jiná technologie a voda a pot displeji nevadí. Jak je to?
  • 0

#47 mr3ska

mr3ska

    Optimista

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2013 - 20:43

Voda a rukavice: Já jsem s tim už párkrát pěkně zmoknul a nějak i v promoklejch rukavích se displej nebránil ovládání. Nevím. Nepocítil jsem problém. A dopadající kapky taky žádný problémy s ovládáním nedělaly což se o mym HTCčku říct teda nedá.... :D Pole: Dvě datový pole tam opravdu nejdou. Buď jedno velký a nebo 4 malý. Mam standardně 4 malý a když je nepotřebuju tak si je schovám. Wherigo: To tam neni a nebude. Ale ne proto, že by Garmin nechtěl, co jsem tak čet na zahraničních forech Multiny a wp: tak to je jesi se nemejlim stejný.
  • 0

#48 Luckyn

Luckyn

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 102 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2013 - 9:46

Prosim o radu, nejak jsem se zamotal a zaboha se nemuzu dopidit jak jsem se tam dostal. Jedna se mi o kese. Mam v O600 nahrany gpx soubor, kesky vydim v "hledani pokladu" ale jak kes zalogovat, nechat si vypsat hint apod? Kdyz na kes kliknu zepta se me zda navigovat kdyz kliknu znova nani v horni casti displaye tak se dostanu do listingu. Vcera nevim jak jsem videl normalka jine menu, kde jsem mohl nechat si vypsat hint, poznamku apod. Prosim jak se tam dostanu? Co je kde spatne? diky
  • 0

#49 Atip

Atip

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 211 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2013 - 10:00

Nic neni špatně, dej navigovat a pak se ti při opětovném zmáčknutí tlačítka "hledat poklad" objeví, to co jsi už včera viděl. Nejlepší je, neblbnout s tím doma a jít hledat ;), přijdeš na ty věci lépe :D
  • 0

#50 Luckyn

Luckyn

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 102 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2013 - 10:08

WoW super, to je ono... :) Jeste se ted motam s filtry, ty mi nejak nefunguje. :( Mas s tim zkusenost? Diky
  • 0

#51 Atip

Atip

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 211 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2013 - 10:17

Luckyn napsal/a:
WoW super, to je ono... :) Jeste se ted motam s filtry, ty mi nejak nefunguje. :( Mas s tim zkusenost? Diky


Mám, nepoužívám je, já si vždycky koupím nový přístroj, kdy většinou tyhle vychytávky nefungují, takže už se k nim pak nevracím, já beru, co mi přijde pod ruku, nebo pod GPSku, jo někdy se dívím, že jsem u T5tky na kole ;), ale mě to nevadí, přijedu si znova.
  • 0

#52 Luckyn

Luckyn

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 102 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2013 - 10:29

Atip napsal/a:

Luckyn napsal/a:
WoW super, to je ono... :) Jeste se ted motam s filtry, ty mi nejak nefunguje. :( Mas s tim zkusenost? Diky


Mám, nepoužívám je, já si vždycky koupím nový přístroj, kdy většinou tyhle vychytávky nefungují, takže už se k nim pak nevracím, já beru, co mi přijde pod ruku, nebo pod GPSku, jo někdy se dívím, že jsem u T5tky na kole ;), ale mě to nevadí, přijedu si znova.


OK, tohle je drobnost, ale líbila se mi... bohužel ten filtr nic nefiltruje. Hold budu Filtrovat PocketQuery na GC jako dosud... :)
  • 0

#53 Citecka

Citecka

    kecal neuvěřitelný

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2013 - 11:12

Ale filtruje. Ono se to vyhledávání dle zadaného pak zobrazí jako další řádka v menu, ovšem jmenuje se taky Rychlý filtr...
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas


#54 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 734 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2013 - 13:06

Pokusil som sa vytvorit program, ktory by mal vediet generovat subory podla ggz struktury...
Jeho vystupom je tento subor
http://www.mozilive....nloads/mzor.ggz
Ja nevlastnim takyto garmin a preto neviem odskusat ci to funguje tak ako treba...
V prvom kole by som potreboval overit ci to G600 spracuje bez reptania alebo ani nie...
Je to cca 276 tradicnych kesiek z mojho okolia.
Dakujem.



  • 0

Hrať sa môže každý a v každom veku...
http://mozigo.zubor.net/?q=node/388
S MoZiGo to je jednoduchšie...ledaže je tu ešte MoZiLive

http://mozilive.zubor.net/navod.htm


#55 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 734 příspěvků(y)

Publikováno 10 červenec 2013 - 7:58

Pokus č.2...pridané okolie Olomouca
http://www.mozilive....30710085400.ggz

Ďík za vyskúšanie...



  • 0

Hrať sa môže každý a v každom veku...
http://mozigo.zubor.net/?q=node/388
S MoZiGo to je jednoduchšie...ledaže je tu ešte MoZiLive

http://mozilive.zubor.net/navod.htm


#56 Orxion

Orxion

    Orxion

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 039 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2013 - 8:09

jak to fotí? má někdo 650ku pls? :)
  • 0
vdp_icon_small.jpg
Vodopády list
potapěčské keše


Pozvánka na plánované eventy
.. něco bude :)

#57 Orxion

Orxion

    Orxion

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 039 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2013 - 8:11

jinak našel jsem tuhle recenzi ..

http://gpstracklog.c...650-review.html
  • 0
vdp_icon_small.jpg
Vodopády list
potapěčské keše


Pozvánka na plánované eventy
.. něco bude :)

#58 KaMo_cz

KaMo_cz

    starej member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 103 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2013 - 9:22

klama napsal/a:
Pokusil som sa vytvorit program, ktory by mal vediet generovat subory podla ggz struktury...


Používám exportní makro v GSAK a je 100%

Dostal jsem SZ dotaz, kolik to zvládne? Dle Garminu 4mil., od stolu jsem testoval 80.000 a v praxi na 2t dovolené fungovalo hodně přes 10.000.
Dokonce se netlučou ani formáty (GPX a GGZ) mezi sebou.
  • 0

#59 Monty&Miru

Monty&Miru

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 15 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2013 - 11:44

Ahoj, Tak po měsíci testování Oregonu 600 (zaplať pánu bohu ne 650) mám následující zkušenosti. 1.) celková rychlost přístoje - OK 2.) přesnost GPS - NIC MOC (srovnáváno s GPS map 62) 3.) použití kolo/motorka - NEPOUŽITELNÉ (za jízdy nelze dotykáč ovládat resp. trefit se na požadovanou ikonu) 4.) použití na vodě - NIC MOC (zamknutá obrazovka se ve vestě neustéle něčeho dotýká a tím pádem řve jak .......) Závěrem - 1.) po měsíci používání totálně doškrábaný displei 2.) Oregona jsem zahodil do šuplíku (možná si ho vezme žena na keškování, výměna za Oregona 450), já si s hrdostí nechám 62, protože pro tento přístroj dlouho nebude konkurence. 3.) Pokud by stál tak 2.500,- možná bych si ho koupil znovu
  • 0

#60 KaMo_cz

KaMo_cz

    starej member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 103 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2013 - 12:19

Jo, má svý mouchy, ale až takto?? Přesnost - srouvnáváš 2 rozdílný věci. Srovnej to s O-300/450 a pak se budeme bavit. I na autonavigaci jde použít, za 2 týdny na Balkáně jsem podle ní ujel autem 4600 km. Ale musíš ji správně nakonfigurovat a mít ty správné mapy. (už se zde řešilo) Dotykáč je OK, mě funguje, trefím se a poškrábaný ho nemám. Hodnocení na vodě jsem nepochopil. Jo, levnější mohl být, tak jako vše ostatní. Prostě je to něco jiného než O-300/450 a je třeba si na to zvyknout a nakonfigurovat. FW s opravama už vycházejí. Já bych si ji koupil znovu.
  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget, garmin

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama