Přejít na obsah


Fotka

Oregon 600/650

geoget garmin

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
779 odpovědí na toto téma

#21 koko0925

koko0925

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 85 příspěvků(y)

Publikováno 27 červen 2013 - 21:56

Objevilo se zde už pár majitelů těchto nových přístrojů. Mohu požádat, že by jste napsali nám méně šťastným, jak jste spokojeni? Jde mi hlavně o srovnání v praxi se starým Oregonem - displej, napájení, foťák, menu atd. Žádnou recenzi jsem zatím nikde nenašel. Předem díky.
  • 0

postupně: Garmin 12, Etrex C, Vista HCx, Dakota 20, Oregony 300, 450, 600, Edge 705, 810, 1000 a nyní 1030.


#22 Fridolini

Fridolini

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 102 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2013 - 6:22

Taky bych si rád přečetl jestli po něm mám toužit :D Díky.
  • 0

#23 trotak

trotak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2013 - 10:06

Oregon je uz mrtvy, touzit muzete treba na Garmin Monterra http://www.androidma...ce-s-androidem/
  • 0
Půjdeme tudy. Je to sice dál, ale zato horší cesta.

#24 mr3ska

mr3ska

    Optimista

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2013 - 10:30

Osobně jsem velice spokojen. Oproti starému Oregonu či Dakotám je displej o mnoho čitelnější i při vypnutém podsvícení.

Vyzkoušel jsem Dakotu, starší Oregon, Gpsmap a teď používám Oregon 600 a jsem naprosto spokojen. A to jak na kole, na turistiku tak nyní i automobilový mód.

Zkoušel jsem ho s připojeným tempe a hr.pásem a zapnutým gps + glonass a výdrž cca 8-10 hodin i s těmi čidly je super. Bez čidel a glonassu jsem se dostal i na 15 hodin.


Oregony 650 s foťákem se myslím stále ještě neprodávají.


Tady je nějakej test odolnosti:
http://www.youtube.com/watch?v=C0Ab2lr4WVI

  • 0

#25 koko0925

koko0925

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 85 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2013 - 12:15

Z toho videa je mi špatně, nemůžu se na to dívat:o Je až neuvěřitelný že se při tom hodu nerozpadl.
  • 0

postupně: Garmin 12, Etrex C, Vista HCx, Dakota 20, Oregony 300, 450, 600, Edge 705, 810, 1000 a nyní 1030.


#26 KaMo_cz

KaMo_cz

    starej member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 103 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2013 - 22:29

Noo, má to porodní bolesti, co nemá. Ale to jsem snad už vychytal a něco z toho nareportoval do Garminu. Tak uvidím s dalším FW.

O-600 mě tak trochu připomívá mix staré 3stovky a nového telefonu. Dá se na to rychle zvyknout. Logiku ovládání zachovali, přibyli nové fce. Základem je silná podpora OC.com, z kterého můžeme těžit my. Jen škoda, že jejich filtr nechodí na GC.com.
Obecně, na kešovací části mákli a dobrý. Listingy jsou již použitelný, ikdyž fragnenty z html v nich stále zůstávají. Daleko lépe se nyní pacuje s keší, když během dohledávání chci přeskakovat mezi mapou - logama - hintem atp.

Navigování - tady to je otázka map, sama GPS je rychlá, otázku čipu bych zatím moc nehodnotil. 60tka to není, to mohu říci rovnou. Vypadá to na stejnou kvalitu jako O-300.

LCD - paráda. Asi všichni máte vychytralý telefon, tak se na něj koukněte a víte co čekat. Čitelnost je úplně někde jinde než na O-300, k tomu multitouch.

Ale přišel jsem i na jednu nesrovnalost v udávaných parametrech, a to pro geocaching dosti podstatnou. Maximální počet keší není 4.000, jak píšou. Já jsem do navigace dostal celou republiku 42.500 keší s komplet listingy za 10 minut v jednom 133 MB souboru. Žádné POI, prostě plná kopie GSAKu. Maximum by prý mělo být mego, takže celá Evropa ;)

Dnes jsem byl na multině a měl možnost si sáhnout na O-450. Je to velký rozdíl.
  • 1

#27 Netorack

Netorack

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 340 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2013 - 23:25

Hm, tak je to bohužel už známá "vlastnost", viz
http://garminoregon6...ns - Geocaching

The geocache list will reflect any currently active filter.
Only geocaches within a radius of approximately 100 miles from your present location will be displayed.
Geocaches located outside the 100 mile radius are visible on the map page.

Doufám, že to firmwarem opraví, není důvod, aby to tohle dělalo.
  • 0

#28 Netorack

Netorack

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 340 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2013 - 23:28

Já mám tuhle novinku, tak se zeptám, jestli se to stává i ostatním: Na mapě se mi nezobrazují earthcache.
Při brouzdání v mapě nejsou earthcache zobrazené; třeba waypointy z toho samého GPX jo. Earthka jde najít ze seznamu keší v menu, jde na ni navigovat a v těchto případech je i na mapě zobrazena.
Ostatní druhy keší v pohodě.
Mám podezření na nějaký poškozený obrázek ikony.

Přiložené miniatury

  • earthcache.png

  • 0

#29 KaMo_cz

KaMo_cz

    starej member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 103 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2013 - 0:13

Zobrazení EC jsem nezkoušel, tak nevím. Ale co se týče neviditelnisti vzdálených keší (cca 200 km, 165 jsem stále viděl), tak to tak na 99% zůstane (dle vyjádření z Garminu). Je to kvůli novému GGZ formátu, kde můžeš mít až milion keší! A to by ses pak z toho (a hlavně GPS) mohl pos*** :) Dnes jsem zkoušel komplet ČR - 42.500 kousků (133 MB) a maká to nádherně. GGZ má i lepší kompresy než GPX při zachování stejné funkcionality.
  • 0

#30 KaMo_cz

KaMo_cz

    starej member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 103 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2013 - 0:24

Oprava. Těch keší se do O-600 vejde 4.000.000. Tzn. celý server GS aktivních a ještě zbyde na žijící archiválie. To je sen každého kombajnéra. Teď ještě aby to zvládnul noťas a GSAK ;)
  • 0

#31 Orxion

Orxion

    Orxion

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 039 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2013 - 6:24

KaMo_cz napsal/a:
(dle vyjádření z Garminu). Je to kvůli novému GGZ formátu


a to co jsem Ti psal vedle (tam jsi se o tom taky bavil) jsi zkoušel? ten export do GGZ? (je to z linku o GSAK updatu 8.3 - upravil jsem to aby to více odpovídalo kontextu ..)


já používám garmin export makro (mám montanu 650) ..

vyzkoušej to B)
http://gsak.net/boar...opic=7745&st=40

EDIT:
a kdyby to nefungovalo tak místo GPX tam dej GGZ (nový garmin formát) .. mělo by to pomoct
Vložený obrázek


  • 0
vdp_icon_small.jpg
Vodopády list
potapěčské keše


Pozvánka na plánované eventy
.. něco bude :)

#32 koko0925

koko0925

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 85 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2013 - 9:23

Tu čitelnost displeje máš na mysli bez podsvětlení?
  • 0

postupně: Garmin 12, Etrex C, Vista HCx, Dakota 20, Oregony 300, 450, 600, Edge 705, 810, 1000 a nyní 1030.


#33 plavcik

plavcik

    plavcik

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 133 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2013 - 10:19

mr3ska napsal/a:
Tady je nějakej test odolnosti:

[url]http://www.youtube.com/watch?v=C0Ab2lr4WVI[/url]

Hm, to je z toho, že se tak šetří..... na tvrdidle pro beton :P:p

Dost sugestivní reklama :-) Apropo, pořidili jste si na display folii? Není to tady zbytečné ? ;)
  • 0

Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C


#34 Netorack

Netorack

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 340 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2013 - 10:33

Ad earthky: je to teda už známý bug nahlášený na Garmin, na mapě se nezobrazují kešky s velikostí Not Chosen a Other (tj. například taky eventy) Geocaches with size 'Not Chosen' or 'Other' are not displayed in the Map application, regardless of geocache filter settings. The same geocaches are visible in the GCUI list, and will appear on the map when viewed within the GCUI.
  • 0

#35 Netorack

Netorack

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 340 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2013 - 10:36

Mám o600t pár dní, ale zatím jsem docela nadšen. Teď jsem zapnul starý o450, abych se podíval, jak jsem měl něco udělané v nastavení, a ta rychlost pohybu po menu se vůbec nedá srovnat. Multitouch vůbec nepoužívám, jsem prostě naučený na + a -. Fólii jsem si objednal z Německa, u nás jsem ji ani nikde neviděl prodávat ;) Spíš asi pro ten pocit, svým prvním oregonem jsem jebl o skálu bez folie a neměl šanci.
  • 0

#36 bedabeda

bedabeda

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 35 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2013 - 12:38

Píšeš, že se pohyb v menu nedá srovnat. Mohl bys porovnat rychlost při pohybu mapou (jak rychle se překresluje) když budeš mít v obou přístrojích stejné mapy, stejně přizoomované? Tedy jestli se mapa vykresluje např. 4x rychleji? Dík
  • 0

#37 Netorack

Netorack

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 340 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2013 - 13:21

Zkusil jsem to a rychlost překreslování mapy mi nepřijde nijak výrazně rozdílná. Ta 600 je trochu rychlejší třeba při odzoomování nebo přizoomování, ale při posunu Topo Czech ve stejném měřítku je to zhruba nastejno. Ale mě to přijde v pohodě i na tom o450. Co je velký rozdíl je citlivost displeje a přesnost toho, kam se chci posunout, kapacitní displej reaguje mnohem lépe.
  • 0

#38 Leroj

Leroj

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 681 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2013 - 14:00

dotaz na majitele: někde jsem se dočet, že při navigaci nelze na displeji nastavit 2 malá datová okna jako na starých Oregonech - je to tak opravdu? jo a co multiny? dá se nějak rozumněji hledat WP, nebo je to stejně krkolomné jako nyní?
  • 0

#39 Netorack

Netorack

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 340 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2013 - 14:40

Je to tak, tady jsou vidět dashboardy, které jdou na mapu dát. Jsou tam pouze čtyři datová pole, dvě ne. A nejsou průhledná, ale jde to jedním klikem na šipečku schovávat.
http://garminoregon6...able Dashboards

Vůbec doporučuji si prohlédnout stránky http://garminoregon6xx.wikispaces.com/ , řekl bych, že co není tam, není nikde.
  • 0

#40 Leroj

Leroj

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 681 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2013 - 14:59

nj škoda, tak to se jim teda moc nepovedlo... ale aspoň ušetřím :) - třeba až to uvidím na vlastní oči, tak změním názor
  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget, garmin

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama