Přejít na obsah


Fotka

Stator 1.3.1.10


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
443 odpovědí na toto téma

#61 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 545 příspěvků(y)

Publikováno 09 leden 2016 - 21:46

Díval jsem se na ini soubory. Na čísla sekcí jsem už přišel a to by asi nedopadlo dobře. Další metody zkusím.


  • 0

#62 tarmara

tarmara

    Air-cooled

  • Members
  • PipPipPip
  • 854 příspěvků(y)

Publikováno 09 leden 2016 - 21:50

 

Hmmm, tak to vyšší eskjůelková a percentexplicitová dívčí...  :)
 
Dovolím si říct jen názor na celočíselný výpočet. Pokud jsou argumenty celočíselné, je výsledek vyjádřen jako celočíselný. Stačí první argument uvést jako reálné číslo a výraz je počítán v reálných číslech. Podle mne by stačilo napsat:

100.0 * sum(CASE WHEN c.dtfound <> 0 THEN 1 ELSE 0 END) / (sum(CASE WHEN c.dtfound <> 0 THEN 1 ELSE 0 END) + sum(CASE WHEN c.dtfound = 0 THEN 1 ELSE 0 END) ) 

Jo čoveče, přemejšlíme uplně stejně. Bohužel SQLite myslí uplně jinak viz obrázek s tvým kusem kódu. Směr se zdá být správný, ale to desetinné číslo se mu do výpočtu musí dodat "důrazněji",viz můj workaround.

Sql issue2

 

K té chybě ze statoru: mám to chápat tak, že mám chybu v dotazu, nebo od nové verze stator dotazy vyhodnocuje jinak?


  • 0

Blog o SQL v GeoGetu || Dakota10 || Android: primárně aDrake, sekundárně Locus, mapy PAWS || Windows: Geoget    

tarmara.png

N o t   a l l   t h o s e   w h o   w a n d e r   a r e   l o s t


#63 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 863 příspěvků(y)

Publikováno 09 leden 2016 - 21:52

Ono ani to seskupeni neni jen kliknout a prenest do jineho profilu. Ja tu funkci puvodne delal pro sebe, abych mel jednodussi vytvareni preddefinovanych bloku. Takze si tim vytvoris preddefinovany blok a pak jej jinde pouzijes (a uz ho muzes vymazat).

 

Takze mozna by se to dalo vyuzit pro nejakou dalsi funkci ke zkopirovani, aby se nemusel delat ten preddefinovany blok. Ale neni to uplne jednoduche ... Treba nekdy priste. Pisu si to.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#64 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 863 příspěvků(y)

Publikováno 09 leden 2016 - 21:55

K té chybě ze statoru: mám to chápat tak, že mám chybu v dotazu, nebo od nové verze stator dotazy vyhodnocuje jinak?

 

Ne, v podstate se vyhodnocuji stejne. Jen jsou tam navic tusim 2 kontroly. Nerikam tim, ze ten SQL je spatne. Ale ono vytvorit neco, co "univerzalne sestavuje" SQL a pak z "libovolneho vysledku libovolneho SQL" udela rozumnou tabulku, prinasi spoustu uskali.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#65 tarmara

tarmara

    Air-cooled

  • Members
  • PipPipPip
  • 854 příspěvků(y)

Publikováno 09 leden 2016 - 22:17

Ne, v podstate se vyhodnocuji stejne. Jen jsou tam navic tusim 2 kontroly. Nerikam tim, ze ten SQL je spatne. Ale ono vytvorit neco, co "univerzalne sestavuje" SQL a pak z "libovolneho vysledku libovolneho SQL" udela rozumnou tabulku, prinasi spoustu uskali.

Mámpocit,jako bych se bavil s projekťákem/konzultantem z práce, co uplně přesně neví v čemje chyba. Alespíš bude chyba na mém přijímači. Mámto chápat tak, že tušš kde může být chyba, ale nevíš touplně přesně a proto mi v tuto chvlíli nejsi schopný poradit, jak docílit toho aby ch ten dotaz upravil tak aby fungoval? Jinými slovy potřebuješ víc času na analýzu a nalezení řešení? Pokud ano, tak to řekni, natom není vůbec nic špatného a co semě týká, máš času kolik chceš. Celý stator mi začíná připomínat profesionální reportingové systémy například pro BI a i tyhleveliké systémy občas nedělají dobře to co si člověk myslí, že je triviální. Až budeš mít čas tak zkoumej, zjišťuj a až to bude tak to bude. Od vás plně akceptuju odpověď "něco tam máme blbě, ale nemáme čas to teď řešit" 


  • 0

Blog o SQL v GeoGetu || Dakota10 || Android: primárně aDrake, sekundárně Locus, mapy PAWS || Windows: Geoget    

tarmara.png

N o t   a l l   t h o s e   w h o   w a n d e r   a r e   l o s t


#66 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 545 příspěvků(y)

Publikováno 09 leden 2016 - 22:18

No, já jsem nechápal, co to znamená Seskupit, vlastně jsem si toho tlačítka dříve ani nevšiml. Už to vím. Je to taková poloruční práce, ale přišel jsem na to.


  • 0

#67 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 863 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2016 - 9:10

Mámpocit,jako bych se bavil s projekťákem/konzultantem z práce, co uplně přesně neví v čemje chyba. Alespíš bude chyba na mém přijímači. Mámto chápat tak, že tušš kde může být chyba, ale nevíš touplně přesně a proto mi v tuto chvlíli nejsi schopný poradit, jak docílit toho aby ch ten dotaz upravil tak aby fungoval? Jinými slovy potřebuješ víc času na analýzu a nalezení řešení? Pokud ano, tak to řekni, natom není vůbec nic špatného a co semě týká, máš času kolik chceš. Celý stator mi začíná připomínat profesionální reportingové systémy například pro BI a i tyhleveliké systémy občas nedělají dobře to co si člověk myslí, že je triviální. Až budeš mít čas tak zkoumej, zjišťuj a až to bude tak to bude. Od vás plně akceptuju odpověď "něco tam máme blbě, ale nemáme čas to teď řešit" 

 

Trochu pravdy mas. Nevim uplne presne, kde chyba je (na kterem radku). Ale vim uplne presne v jake casti kodu chyba je. Jde o to, ze zadany SQL se nejakym zpusobem analyzuje, aby se mohly z vysledku spocitat pripadna procenta a nakreslit histogram. V tomto pripade by to nemelo byt vyhodnoceno tak, ze je to potreba, protoze prislusne hodnoty mas primo v datech (sloupec "Histogram explicit"). Proc "si mysli", ze potrebuje sloupec ocnaceny cnt pro tento vypocet, to musim zjistit. Proto jsem vcera nic v tomto smeru nepsal. Jak na to prijdu, dam ti vedet.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#68 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 863 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2016 - 9:28

Tak to bylo jednodussi nez jsem si myslel. Chyba byla (opet) v mem opomenuti. :-)

 

V souboru StatorGen.EnginFce.pas na radku 863 je

  while(s<>'') do begin
    s2:=Fetch(s,'|');
    if(Pos('HISTOGRAM',UpperCase(s2))>=1) and (Pos('HISTOGRAM EXPLICIT',UpperCase(s2))<1) then iMin:=iMin+1
    else if(Pos('PERCENT',UpperCase(s2))>=1) then iMin:=iMin+2
    else if(Pos('COUNT',UpperCase(s2))>=1) and (Pos('COUNTRY',UpperCase(s2))<1) then iMin:=iMin+4;
    Inc(nCols);
  end;

uprav radek 866 na 

    else if(Pos('PERCENT',UpperCase(s2))>=1) and (Pos('PERCENT EXPLICIT',UpperCase(s2))<1) then iMin:=iMin+2

Tento příspěvek byl upraven od gord: 10 leden 2016 - 9:31

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#69 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 863 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2016 - 10:35

Jeste budes mit problem s cestinou ve jmene sloupce "Zbývá". To uz neni uprava jednoho radku, budes muset pockat na opravnou verzi Statoru. Jeji vydani bude zaviste na tom, kolik chyb jeste nahlasite.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#70 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 545 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2016 - 10:37

Při generování statistik z CWGlistu se mi stává, že se náhled statistiky nezobrazí a napíše to chybu, že ten výsledný HTML soubor je otevřen v něčem jiném. Pokud ho v něčem mám, tak jen v prohlížeči. Následně při zavření Statoru háže chybu v Pluginstart. Při novém otevření ale jede, Zatím zkouším jen v náhledech a jednu sekci.

EDIT: Tak to nepomůže, nejde to pořád. Ale když ten soubor v TMP smažu, vytvoří se znovu, i když asi ne celý, a pak to teprve hodí tu chybu.

 

Tak je mi to asi jasné. Pokušel jsem se dát modul dvakrát pod sebe. Tj vygenerovat jednou eventová, pak ostatní. Nebo i několikrát, až si udělám nějakou sekci. A tohle alespoň mě evidentně nejde. Když jsem zkoušel jeden modul, šlo to. Ještě zkusím ty moduly oddělit, např. sloupci se 100% šířkou.

Dodatek:Taky to nepomohlo


Tento příspěvek byl upraven od mpik: 10 leden 2016 - 11:04

  • 0

#71 tarmara

tarmara

    Air-cooled

  • Members
  • PipPipPip
  • 854 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2016 - 10:58

- klobouk dolu za takhle rychlý bugfixing. Kam se hrabe support Oraclu a a IBM

- sql dotaz už funguje v pořádku a do statistik se vygeneruje (skoro - viz dále) správná tabulka.

- měl jsi tu původně i upozornění na diakritiku, tak jsem ji raději vyhodil - ale pak jsi to upozornění odstranil, tak nevím.

-  #_highlight_# - zvýraznění řádku dle http://geoget.ararat...or-customtables - mám to v dotazu viz výše,ale ve statistikách se daný řádek nezvýrazní. Ale aspoň částečný úspěch je to,že se odmaže ten řetězec - tohle není nic co by mě urgentně trápilo, spíš jen hlásím, že to nefunguje aaž to bude, tak to bude.

- díky moc a jdi se taky trochu věnovat rodině a ne jen nám bláznům co se po lesích honíme za čísly :)


  • 0

Blog o SQL v GeoGetu || Dakota10 || Android: primárně aDrake, sekundárně Locus, mapy PAWS || Windows: Geoget    

tarmara.png

N o t   a l l   t h o s e   w h o   w a n d e r   a r e   l o s t


#72 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 863 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2016 - 11:39

tarmara:

cestina v zahlavi - smazal jsem to, protoze to v podstate nebyla pravda. Problem s cestinou v zahlavi sloupcu je odjakziva, ale vicemene se ma sanci projevit jen u SqlTable. Hlavni problem je v tom, ze zdroj je v ANSI kodovani a SQL pracuje v UTF a jmena sloupcu prevadi na velka pismena - ovsem az na znaky s diaktitikou. Dosud jsem se s tim nezabyval - kdysi jsem na to sice prisel, ale nazapsal jsem si to a tak jsem na to zapomnel. Ted jsi mi to pripomnel a tak jsem s tim neco udelal. Ale neni to na to, abych ti sem napsal cislo radku a co na nem opravit.

 

#_highlight_# si vyzkousim a dam vedet. (Jak jsem zkousel ten tvuj SQL, tomuto jsem pozornost nevenoval.)


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#73 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 863 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2016 - 11:46

Při generování statistik z CWGlistu se mi stává, že se náhled statistiky nezobrazí a napíše to chybu, že ten výsledný HTML soubor je otevřen v něčem jiném. Pokud ho v něčem mám, tak jen v prohlížeči. Následně při zavření Statoru háže chybu v Pluginstart. Při novém otevření ale jede, Zatím zkouším jen v náhledech a jednu sekci.

EDIT: Tak to nepomůže, nejde to pořád. Ale když ten soubor v TMP smažu, vytvoří se znovu, i když asi ne celý, a pak to teprve hodí tu chybu.

 

Tak je mi to asi jasné. Pokušel jsem se dát modul dvakrát pod sebe. Tj vygenerovat jednou eventová, pak ostatní. Nebo i několikrát, až si udělám nějakou sekci. A tohle alespoň mě evidentně nejde. Když jsem zkoušel jeden modul, šlo to. Ještě zkusím ty moduly oddělit, např. sloupci se 100% šířkou.

Dodatek:Taky to nepomohlo

 

Toto se stava po nejake chybe. Vystupni soubor je z predchoziho spusteni blokovany pro zapis. Neprisel jsem na to proc, a jedina pomoc je restart GG, protoze pri jeho ukonceni system zamek na souboru smaze.

 

Kdyz se podivas do meho profilu, mam vystup z postupneho ctyrnasobneho spusteni modulu. V tom by problem byt snad nemel. Spis to MTP zarizeni, pokud je to na nem, to by problem byt mohl, protoze ja zapisuju do soubor blokove.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 10 leden 2016 - 12:54

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#74 Shashlick

Shashlick

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 323 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2016 - 12:10

Já trochu odbočím od odborného programovacího tématu a jen prostě poděkuju autorům za skvělou práci. Vypadá to vše skvěle a přidávám se k pochvale za postupné přidávání kešek po letech u puntíkatých map:)


  • 1
Jde se lovit!

#75 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 863 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2016 - 13:35

#_highlight_# je opet problem v te cestine. Pokud to aplikuji na radek, kde jmeno nema diakritiku, tak se zvyrazni spravne.

 

Pokud ten SQL pustim mimo GG, je oznacen i radek s cestinou spravne. Takze bude problem nekde budto pripredani SQL nebo v SQLite nema spravne nastavene parametry pro porovnani. To umim nastavit pro frazi WHERE, ale aby se to akceptovalo i v prikaze WHEN to neumim, dosud jsem to nepotreboval.

 

Zkousel jsem SELECT CASE WHEN oblast COLLATE BINARY = ...

 SELECT CASE WHEN oblast COLLATE SYSTEM= ... (s doplnenim Geoget_DB.AddSystemCollate();) ale bez uspechu. Nic dalsiho me nenapada. :(

 

EDIT: Problem bude jinde. Asi se to ceske jmeno na porovnani nepredava spravne zakodovane.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 10 leden 2016 - 16:48

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#76 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 545 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2016 - 17:17

Tak problém se zámkem přetrvává. Mám dva moduly a nic víc. Jeden zakážu, projde to. Povolím ho, zakážu druhý a taky to projde. Povolím oba a chyba.

Zkopíroval jsem to do hlavního profilu a zase chyba. Tak jsem si to prozatím dal jen do jednoho bloku, jako jsem to měl dřív z GGstatu. Budu laborovat dál.


Tento příspěvek byl upraven od mpik: 10 leden 2016 - 17:38

  • 0

#77 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 863 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2016 - 18:18

A mas to ma MTP zarizeni nebo na lokalnim disku?

 

Doplnil jsem "ti" moznost kopirovat blok definice do jineho profilu nebo do jinam do stejneho profilu (treba i opakovane). Tak az pujde ven oprava, bude tam i toto.

 

EDIT: Muzes mi poslat Content.ini z profilu, v kterem to testujes a kde se to takto chova?


Tento příspěvek byl upraven od gord: 10 leden 2016 - 18:29

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#78 Voldik

Voldik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2016 - 20:50

Ahoj,

 

dneska jsem dělal čistou instalaci Win10 a následně i GeoGetu a Statoru. A narazil jsem na jeden zásadní problém - po vygenerování statistiky se nic nestane. Ve schránce se neobjeví nový obsah a ani se neotevře GC profil. Když si generuju náhled, ten je ok i se korektně otevře v prohlížeči. Vyřešil jsem to tedy vykopírováním jeho obsahu do GC profilu.

 

 

Další věc, které jsem si teď všiml - do statistik se mi počítá jedna cestovní keš. Její zařazení na "blacklist" pomohl vyřešit jenom zobrazení v přehledu "nej" jako nevzdálenější.  Jedná se o keš GCB598 - Utah MOVING Cache #2, která mi přidává USA jako nový stát.

 

Když kliknu v Matrix tabulce na "Vše", přepne se to na tradičky (super), ale zároveň dojde k realoadu celé stránky a já jsem zpět na 1. záložce... 

 

Díky za rady a za celý vývoj! :-)


  • 0
\m/

#79 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 333 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2016 - 21:53

Ahoj,
 
dneska jsem dělal čistou instalaci Win10 a následně i GeoGetu a Statoru. A narazil jsem na jeden zásadní problém - po vygenerování statistiky se nic nestane. Ve schránce se neobjeví nový obsah a ani se neotevře GC profil. Když si generuju náhled, ten je ok i se korektně otevře v prohlížeči. Vyřešil jsem to tedy vykopírováním jeho obsahu do GC profilu.


Zjevně nemáš zaškrtlou příslušnou volbu v nastavení (záložka Hlavní nastavení -> Zkopírovat statistiku do schránky).
 

Další věc, které jsem si teď všiml - do statistik se mi počítá jedna cestovní keš. Její zařazení na "blacklist" pomohl vyřešit jenom zobrazení v přehledu "nej" jako nevzdálenější.  Jedná se o keš GCB598 - Utah MOVING Cache #2, která mi přidává USA jako nový stát.


Ten "blacklist" se jmenuje "Keše ignorované pro výpočet vzdálenosti". Není to blacklist na kompletní vyřazení keše ze statistik. Ostatně filozofická otázka - co je to keš kompletně vyřazená ze statistik? (Odpovím: keš, co není vůbec zalogovaná)  :P 
 

Když kliknu v Matrix tabulce na "Vše", přepne se to na tradičky (super), ale zároveň dojde k realoadu celé stránky a já jsem zpět na 1. záložce...


K žádnému reloadu nedochází, pouse se skryje jedna tabulka a zobrazí jiná, tak jako u všech jiných částí statistiky (záložek, přepínačú apod.). Jediné co mne napadá, že máš někde vložen text a v něm nejsou korektně uzavřené bloky <div></div>...


Tento příspěvek byl upraven od kiReGPS: 10 leden 2016 - 22:00

  • 0

#80 Re0

Re0

    Re0

  • Members
  • PipPipPip
  • 161 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2016 - 17:07

Zdravím všechny Tvůrce Statoru a z celého srdce děkuji za další nápady ve statistikách - opět si máme s čím hrát :-).

Chci se jen zeptat..  v minulé diskuzi jsem se ptal, zda je možná nějaká tabulka u vlastních keší v podobném stylu, jako je na Project-GC "Tabulka Obdržených logů", kde je zároveň počet nálezů, stáří keše a podobně. Nemyslím tím tyto údaje jednotlivě u každé keše zvlášť, tak jak to ve Statoru je, ale právě souhrnou tabulku u všech vlastních keší...

V té minulé diskuzi DrakMrak psal, že to má v plánu udělat, jen že prý to chce čas :-) ????

Díky za odpověď.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama