Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

statistiky přes stator


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
176 odpovědí na toto téma

#61 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 10 044 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2017 - 17:32

Ty logy na kesi budes muset aktualizovat pred kazdym generovanim statistiky, jinak ta nebude aktualni.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#62 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 728 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2017 - 20:46

Nejen logy, i FP, pokud na ně hraješ. Prostě si je pokaždé vyber (udělej si na své keše filtr, pokud ho nemáš) a dej aktualizovat a načíst logy. Dá se to automatizovat přes Combine, ale není to nic, co by se nedalo udělat ručně. Já si své aktualizuju občas s tím, že vím, že ve statistikách nebudou pokaždé aktuální.

A mapy? Puntíkaté uděláš tak, že své nálezy nahraješ na geocaching.cz. Opravdu, CZ, sem na fórum. Jde to z tohoto fóra, ale je na to taky plugin v Geogetu.


  • 0

#63 davidb11

davidb11

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 045 příspěvků(y)

Publikováno 07 únor 2017 - 8:10

Tim SetFilter nastavujes filtrovani, ktere pozdeji pouzijes. A Pouzijes jej zarazenim dalsiho modulu, v tvem pripade mapoveho. Tomu dalsimu modulu vsak musis rict, ze ma pouzit ten filtr. To udelas tim, ze mu nastavis, jak psal kiReGPS, UseFilter=Yes.

Jen se chci zeptat zda by nešlo ten filtr implementovat do tečkované mapy, abych měl místa odlovů např. T5.
Zatím se jen vybarví okre, kraj a vypíše počet filtrovaných keší, že? 


  • 0

#64 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 10 044 příspěvků(y)

Publikováno 07 únor 2017 - 9:11

SteFilter pouzit nejde, protoze ten pracuje s lokalni databazi. Puntikate mapy se kresli na serveru z dat, ktere jsou tam. Ovsem server zase nic nevi o atributech kese, zna jen souradnice, jmeno a GC kod.

 

Ale je mozne to obejit. Staci si na gc.cz vytvorit dalsi ucet a do nej nahravat jen vybrane nalezy - treba ty zminene T5 kese. Zobrazeni puntikate mapy je pak jen zavolani nejakeho URL, v kterem je mj. ID toho uctu, takze staci tam dat to spravne ID.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#65 davidb11

davidb11

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 045 příspěvků(y)

Publikováno 07 únor 2017 - 11:07

Dík Gorde, to je zajímavá varianta.

Pouvažuji, vyzkouším.


  • 0

#66 dead body

dead body

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 65 příspěvků(y)

Publikováno 07 únor 2017 - 22:18

Ještě dotaz, lze si dát do statistik i nepuntíkatou mapu celého světa, popř. Asie? Takovou tu základní, jen s vybarvením a počtem nalezených keší.


  • 0

#67 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 07 únor 2017 - 23:31

Ano, samozřejmě. Viz http://geoget.ararat...tor-mappinboard
  • 0

#68 dead body

dead body

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 65 příspěvků(y)

Publikováno 11 únor 2017 - 10:53

Ale to jsou jen puntíkové mapy ne? Nebo jsem něco přehlédl? 


  • 0

#69 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 10 044 příspěvků(y)

Publikováno 11 únor 2017 - 13:06

Pokud nebudes mit na serveru gc.cz nahrany zadny nalez, je to nepuntikata mapa, ne?  :D

 

EDIT: Ne, vazne, koukni na manual mapgenu. Takto to pouziva i Stator, takze neni problem vybarvovaci mapa sveta.

 

StatorMapy.jpg


Tento příspěvek byl upraven od gord: 11 únor 2017 - 13:12

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#70 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 11 únor 2017 - 15:41

Ale to jsou jen puntíkové mapy ne? Nebo jsem něco přehlédl?


Aha, to se omlouvám. Četl jsem narychlo a viděl "puntíkatou" místo nepuntíkovatou. Ale jdou obě... :)

 

Edit: Ještě ses ptal na Asii. Ta jako vybarvovací neexistuje, musíš použít mapu Světa.


Tento příspěvek byl upraven od kiReGPS: 11 únor 2017 - 15:42

  • 0

#71 dead body

dead body

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 65 příspěvků(y)

Publikováno 12 únor 2017 - 18:52

Aha, to se omlouvám. Četl jsem narychlo a viděl "puntíkatou" místo nepuntíkovatou. Ale jdou obě... :)

 

Edit: Ještě ses ptal na Asii. Ta jako vybarvovací neexistuje, musíš použít mapu Světa.

Tak to je škoda, světová by byla podle mě moc roztahaná a málo detailní. Jinak puntíkatou už jsem si zaktualizoval, díky.


  • 0

#72 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 728 příspěvků(y)

Publikováno 13 únor 2017 - 7:02

A což tak použít mapu světa a vytáhnout si z ní jen Asii? Určitě by to šlo udělat nějakým vnořeným CCS stylem (nějaký zoom a clip). Ale nezkoušel jsem nic podobného na GS dělat, nevím, jestli by ty jejich úpravy velikostí obrázků to všechno nerozházely.


  • 0

#73 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 13 únor 2017 - 8:33

Tak to je škoda, světová by byla podle mě moc roztahaná a málo detailní.

 

Není to tak strašný. Asie je přes půl Světa, takže zas tak velkej rozdíl v těch mapách nebude. Ostatně nejjednodušší je to vyzkoušet. Je to akce na 3 kliknutí, takže je zbytečný jen uvažovat, lepší je to prakticky zkusit. :)

 

Jinak někde je tu vlákno, kam se píší požadavky na nové vybarvovací mapy. Takže můžeš pro tu Asii hlasovat.

 

A což tak použít mapu světa a vytáhnout si z ní jen Asii? Určitě by to šlo udělat nějakým vnořeným CCS stylem (nějaký zoom a clip). Ale nezkoušel jsem nic podobného na GS dělat, nevím, jestli by ty jejich úpravy velikostí obrázků to všechno nerozházely.

 

Asi by to šlo. Jen tím zoomem ztratí mapa na kráse, takže to určitě nebudeme dávat jako standardní možnost do statořího modulu. Případný zájemce si to musí zbastlit sám...


  • 0

#74 burg

burg

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 275 příspěvků(y)

Publikováno 20 červen 2017 - 13:34

Ahoj,
tak po nějaké době mám drobný problém ohledně map ve statistikách geogetu - viz třetí záložka v mém profilu.
 
V druhé mapce (všechny země) mi chybí vlaječky tří navštívených států (Lichtenštejnsko, Velká Británie, Slovinsko) s rozklikem na jednotlivá území. U Lichtenštejnska je to asi putna, ale Slovinsko a hlavně Velká Británie mě celkem zamrzí.
A dále v puntíkatých mapách Střední Evropy a celé Evropy (poslední dvě mapy) chybí pár bodů právě ve Slovinsku (navštíveno teď o víkendu).
Předpokládám, že obojí bude dáno stejnou chybou, ale nevím co s tím...

  • 0
Lovte tak, aby vás to bavilo a zakládejte tak, aby to bavilo ty ostatní.

#75 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 10 044 příspěvků(y)

Publikováno 20 červen 2017 - 13:48

Pro puntikate mapy se senam bere z tohoto serveru. Aktualizujes jej tady?

 

Vybarvovaci mapy: mam pocit, ze ti tam chybi prave ty mapy, u kterych neni rozdeleni do nizsich uzemne spravnich celku. To znamena, ze v tabulce Nálezy podle typu v regionu (na prvni zalozce) mas misto jmena regionu otaznicky. Kdyz neni pojmenovan region, neni mozne mapu vybarvovat. U holandska je to jasne videt - mas tam vybarveny jen jeden "kraj", ale v tabulce mas dva. Ten druhy je nepojmenovan, tak jej neni mozne vybarvit. Zkontroluj prislusne tagy u tech kesi.

 

(Pro vsechny staty neni rozdeleni udelane, ty pochopitelne vybarvovaci mapy nemaji.)


Tento příspěvek byl upraven od gord: 20 červen 2017 - 13:49

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#76 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 20 červen 2017 - 14:31

Používáš modul MapGenSwitchCountries, který ukazuje vybarvovací mapy všech zemí, které máš odloveny, pokud pro ně existuje generátor - viz http://geoget.ararat...tor-moduly#mapy

 

Bohužel, jak píše Gord, ne pro všechny země generátor existuje. Pro Lichtenštejnsko, Velkou Británii a Slovinsko není. Někde tu najdeš vlákno, kde se hlasuje pro nové generátory (země)...


Tento příspěvek byl upraven od kiReGPS: 20 červen 2017 - 21:05

  • 0

#77 burg

burg

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 275 příspěvků(y)

Publikováno 20 červen 2017 - 16:24

Pro puntikate mapy se senam bere z tohoto serveru. Aktualizujes jej tady?

 

...Zkontroluj prislusne tagy u tech kesi.

 

 

Ani jsem netušil, že se musí na tomhle serveru něco aktualizovat - jak mám postupovat?

 

Na tagy jsem koukal u všech devíti keší a kromě Timezone s hodnotou Europe/Amsterdam tam nic jiného, co by stálo za řeč nevidím. Takže logicky předpokládám, že i na tohle koukám blbě?  :unsure:


  • 0
Lovte tak, aby vás to bavilo a zakládejte tak, aby to bavilo ty ostatní.

#78 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 10 044 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2017 - 7:09

O nahrani nalezu na tento server se stara plugin gcczmap (v seznamu pluginu se pise neco jako 'Geocaching.cz nalezy'). Mel bys jej spoustet pravidelne, asi pred vytvarenim statistiky. Pochopitelne je mozne generovat statstiku pres davku v Combine a tak do te davky zaradit i volani tohoto pluginu.

 

U tech vybarvovacich map je potreba splnit nekolik podminek:

  1. stat musi umet zpracovat generator map
  2. kes musi mit prislusne tagy nebo
  3. kes musi mit od grouspeaku nastavene prislusne vlastnosti (stat, kraj) - zdaleka ne u vsech statu to GS ma, navic cast oto ma, ale ma vlastni rozdeleni)

V zavislosti na bodu 2 nebo 3 je treba pouzit vhodne nastaveni modulu, tedy zda pouzit tagy nebo ne.

 

Jak bylo receno vyse - na vsechny staty generator umi a ne pro vsechny staty jsou udelane polygony pro rozdeleni do nizsich uzemne spravnich celku. Seznam dostupnych polygonu je zde.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#79 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 782 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2017 - 21:04

Bohužel, jak píše Gord, ne pro všechny země generátor existuje. Pro Lichtenštejnsko, Velkou Británii a Slovinsko není. Někde tu najdeš vlákno, kde se hlasuje pro nové generátory (země)...

Vlákno s hlasováním ? To jsem ještě neviděl, zahlasoval bych si !
  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#80 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2017 - 21:21

http://www.geocachin...ybarvovaci-mapy
Možná bylo i jiný, ale teď jsem nenašel...
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama