Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

a:Drake 6 - mapy?

android

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
63 odpovědí na toto téma

Anketa: Mapy v a:Drake (81 uživatel(ů) vložilo hlas)

Jakou mapu používáš (chceš používat)?

  1. Vektorovou (MapsForge) (56 hlasy [26.92%] - Zobrazit)

    Procento hlasů: 26.92%

  2. Open Street Map (OSM) (28 hlasy [13.46%] - Zobrazit)

    Procento hlasů: 13.46%

  3. Google základní (7 hlasy [3.37%] - Zobrazit)

    Procento hlasů: 3.37%

  4. Google letecká (21 hlasy [10.10%] - Zobrazit)

    Procento hlasů: 10.10%

  5. Mapy.cz základní (16 hlasy [7.69%] - Zobrazit)

    Procento hlasů: 7.69%

  6. Mapy.cz turistická (46 hlasy [22.12%] - Zobrazit)

    Procento hlasů: 22.12%

  7. Mapy.cz letecká (27 hlasy [12.98%] - Zobrazit)

    Procento hlasů: 12.98%

  8. Jiná (můžeš specifikovat v textu příspěvku v diskuzi) (7 hlasy [3.37%] - Zobrazit)

    Procento hlasů: 3.37%

Připravuješ si rastrové offline mapy předem?

  1. Ano (33 hlasy [40.74%] - Zobrazit)

    Procento hlasů: 40.74%

  2. Ne, načítám je online v trénu (20 hlasy [24.69%] - Zobrazit)

    Procento hlasů: 24.69%

  3. Nevím / je mi to jedno (4 hlasy [4.94%] - Zobrazit)

    Procento hlasů: 4.94%

  4. Rastrové mapy nepoužívám (24 hlasy [29.63%] - Zobrazit)

    Procento hlasů: 29.63%

Jak ukládáš rastrové mapy?

  1. Do filesystému (spousta souborů ve složkách) (3 hlasy [3.70%] - Zobrazit)

    Procento hlasů: 3.70%

  2. Do databáze (jeden velký soubor) (29 hlasy [35.80%] - Zobrazit)

    Procento hlasů: 35.80%

  3. Nevím / je mi to jedno (23 hlasy [28.40%] - Zobrazit)

    Procento hlasů: 28.40%

  4. Rastrové mapy nepoužívám (26 hlasy [32.10%] - Zobrazit)

    Procento hlasů: 32.10%

Hlasovat Návštěvníci nemohou hlasovat

#41 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 574 příspěvků(y)

Publikováno 30 duben 2020 - 11:24

Já si zase říkám Nehrabat do něčeho, co funguje. I když např. editor map bych vylepšený uvítal. Ale není to třeba, postup není triviální, ale existuje, tedy pokud opravdu funguje. Uvítal bych třeba možnost přidat online WMS, ty jsou veřejné a někdy by se hodily. Možná to jde, jen nevím jak. Ale není to třeba, ty offline mi stačí.

 

No, ale ono to tak uplne nefunguje, pricemz jinde ano! Kazdopadne sleduju hlavne tuto debatu a pokud uvidim progres, rad zase a:Drake nainstaluju..,


  • 0

:ph34r:  Huawei P30 Pro + Android 10.1 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO    :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#42 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 121 příspěvků(y)

Publikováno 30 duben 2020 - 12:19

Ono asi záleží na verzi OS. Mě to teď na A9 funguje líp než na starším s A5,1, mimo těch map, s čímž se dá fungovat. I synchronizace s GG mi jde bez problémů, tak ji asi budu používat, dosud jsem přenášel databázi ručně kabelem, nebo makrem v Combine, které taky tak úplně nefunguje. Dokonce bez problémů jde i ta konfigurace map, tedy načíst , nastavit, uložit, odeslat. To mi dřív nešlo. Že pak ty mapy nefungují, je jiná věc. Možná to mám jen já nějak blbě.


  • 0

#43 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 574 příspěvků(y)

Publikováno 30 duben 2020 - 12:26

Jo, je to taky o zvyku. Sice pisu, ze a:Drake mozna jednou zase vyzkousim, ale popravde si neumim predstavit, ze si budu zvykat na neco noveho (rozumej jineho). Ale necham se prekvapit.... 


  • 0

:ph34r:  Huawei P30 Pro + Android 10.1 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO    :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#44 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 121 příspěvků(y)

Publikováno 30 duben 2020 - 14:35

Pokud někomu fungují online mapy na Androidu9, můžete mi na SZ poslat ukázku alespoň jedné sekce konfiguračního XML? Rád bych věděl, jestli to mám špatně jen já.


  • 0

#45 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 268 příspěvků(y)

Publikováno 30 duben 2020 - 15:40

Na A7 mi fungovaly a ted se stejnou definici na A9 nefunguji. Takze to podle meho neni veci XML.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#46 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 948 příspěvků(y)

Publikováno 30 duben 2020 - 16:15

Zkusili jste ty mapové dlaždice tahat z https a ne jen z http? (Jen takový pokus, mám dojem, že s tím byl i jinde problém.)
  • 0

#47 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 268 příspěvků(y)

Publikováno 30 duben 2020 - 16:27

Ano, to je urcite jeden z problemu. Ale me to zatim netrapilo tak, abych se s tim zabyval. Tak jsem ted zkusil jen nahradit http za https pro Google mapy a mapy.cz. Chova se to stejne. Ale nic jineho jsem nemenil, tak muze byt tech problemu vic.

 

EDIT: jeste jsem pro mapy.cz zkusil definici upravit tak, jak je v GG. Bez uspechu.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 30 duben 2020 - 16:31

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#48 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 121 příspěvků(y)

Publikováno 30 duben 2020 - 17:29

Taky jsem zkoušel http i https.

Starý i nový systém map, povolit i zakázat GGsync, pořád je to stejné.

Že by Android něco blokoval? Ale i tam jsem se pokoušel hledat a nastavovat oprávnění.


Tento příspěvek byl upraven od mpik: 01 květen 2020 - 7:09

  • 1

#49 VasaM

VasaM

    VasaM

  • Members
  • PipPipPip
  • 794 příspěvků(y)

Publikováno 01 květen 2020 - 8:59

Mě například nefungují ani vektorové mapy (http://www.geocachin...-fungující-mapy). Na vině bude nejspíše přístup google k http spojení (proto nefungují staré odkazy na mapy) a a:Drake zřejmě nepodporuje https spojení... Oprava by mě být jednoduchá (http://www.geocachin...bliká/?p=583103) a vyřešila by i problémy s obrázky, ale musí ji autor aplikovat.


  • 1

Mapy pro přístroje Garmin: https://www.brazovic.cz/subdom/osmg/ (GitHub, RSS)


#50 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 948 příspěvků(y)

Publikováno 01 květen 2020 - 9:39

Tak jsem to zchvalne zkusil na tabletu s A9... online mapy opravdu nejedou, nicmene offline vektorovky jsou v pohode.


  • 0

#51 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 268 příspěvků(y)

Publikováno 01 květen 2020 - 12:06

Ano, offline vektorove mapy pouzivam bezne, takze me zrovna ty mapy zase tak moc netrapi. Horsi mohou byt v terenu ty obrazky. To resim standardnim browserem a pripojenim  na gc.com.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#52 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 487 příspěvků(y)

Publikováno 01 květen 2020 - 12:49

U mňa online mapy len Google Basic OK, offline vektorove mapy funkčné.
  • 0
Balin50

HW: Huawei Mate 20 lite + ADrake+, Garmin Monterra

#53 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 268 příspěvků(y)

Publikováno 01 květen 2020 - 13:07

a jakou mas verzi androidu?


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#54 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 487 příspěvků(y)

Publikováno 01 květen 2020 - 13:36

A10, Huawei mate 20 lite
Väčšinou používam offline mapy, keď potrebujem satalitne zapnem cgeo. Najviac ma štve odoslanie obrázkov. Mám AD+ odošle tak max jeden obrázok takže pri virtualkach kde treba viac obrázkov musím kontrolovať lov
  • 0
Balin50

HW: Huawei Mate 20 lite + ADrake+, Garmin Monterra

#55 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 268 příspěvků(y)

Publikováno 01 květen 2020 - 16:10

Tak v tom pripade, jak mas nastavene parametry te mapy, abych to mohl vyzkouset take? Mne Google basic nejde take, stejne jako ostatni bitmapove.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#56 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 487 příspěvků(y)

Publikováno 01 květen 2020 - 16:49

Máš to mailom. Okrem toho mi idú aj mapy.cz
  • 0
Balin50

HW: Huawei Mate 20 lite + ADrake+, Garmin Monterra

#57 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 268 příspěvků(y)

Publikováno 01 květen 2020 - 17:32

Diky, mam to nastavene stejne a nechodi to. A neni mozne, ze to mas nactene z drivejska a ted se pouzije to drive nactene?


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#58 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 487 příspěvků(y)

Publikováno 01 květen 2020 - 20:11

Určite nie lebo som nepoužíval a nedávno som presúva z karty do fonu. Používam offline mapy. Jediné čo ma mrzí, že nefungujú satelitné
  • 0
Balin50

HW: Huawei Mate 20 lite + ADrake+, Garmin Monterra

#59 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 268 příspěvků(y)

Publikováno 02 květen 2020 - 7:26

Psal jsem Ludkovi a naprosto ted nema cas se tomu venovat. Tak nam nezbyva pockat, az se situace trochu uklidni a bude mit chvili se na to kouknout.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#60 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 121 příspěvků(y)

Publikováno 02 květen 2020 - 7:42

Dotaz: nešlo by VÝHLEDOVĚ udělat do pluginu GgDrake nějaké zálohování konfigurace map? Vím, že to lze asi udělat ručně a už to budu dělat. Ale stalo se mi teď, že jsem udělal nějakou chybu, napsalo mi to, že je špatný XML soubor, bude použit implicitní - a mám tam vše jako po instalaci, tj. zcela blbě. Mapnik, Google s dávno neplatnými cestami, i ty OSM offline budu muset nastavit znovu. A je to tak i na PC v adresáři script/GgDrake/název telefonu. Asi jsem udělal chybu, že jsem kliknul na Získat nastavení map. Ale kdyby tam zůstal nějaký backup, mohl bych to vrátit.

A dále by se hodilo mít možnost odeslat do zařízení konfiguraační soubor, i když nebyl zdánlivě změněn. Např. když byl editován na PC externě, nebo vrácen ze zálohy. Zrovna jsem si tak teď zničil zálohu, co jsem si udělal. Naštěstí nastavení offline OSM je na telefonu na dvě kliknutí, cesty si pamatuje.


Tento příspěvek byl upraven od mpik: 02 květen 2020 - 8:02

  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:android

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama