Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

a:Drake 5.13/5.14 - Josef


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
232 odpovědí na toto téma

#21 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 809 příspěvků(y)

Publikováno 19 březen 2017 - 12:35

Nejde jen o typ telefonu, ale o verzi Androidu. Tu mas jakou? A kde mas databazi a mapy? Neni to v nejakem nestandardnim adresari? Ludek pise, ze pokud to neni ve standardnim, budes si to muset presunout tam, kam to patri.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#22 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 395 příspěvků(y)

Publikováno 19 březen 2017 - 12:58

no databázi mám v adresáři, který je přístupný z PC (jak už jsem psal výše) "/Android/data/cz.adrake/files/maps/Speirs/czech_republic_gccz.map" to je vidět i v tom stromu, který jsem postul výše a nikam jinam to nejsem schopen nakopírovat a v této cestě to a:Drake neviděl, nabízel mi tu divnou "/data/user/0/cz.adrake/maps/" kde nic nebylo vidět a musel jsem to ručně přepsat na tu cestu, pod kterou je vidět to co jsem tam nakopíroval "/sdcard/Android/data/cz.adrake/files/maps/Speirs/"
Ještě dodám, že zde nemám SD kartu a je to v tom standardním úložišti telefonu.

Tento příspěvek byl upraven od Kreten8: 19 březen 2017 - 13:00

  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#23 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 809 příspěvků(y)

Publikováno 19 březen 2017 - 13:01

Podle me je to opravdu tim, jak je cesta zadana, zobrazena a chapana. Netusim, kde by cesta /data/user/0 mohla byt, ale odhaduji, ze to bude nekde v /mnt/... nebo /store/... Pro zacatek bych se vykaslal na TC a pouzil spravce souboru z telefonu, ten by to mohl ukazovat trochu podobneji aDraku. Ale to jen odhaduji. Opravdu zalezi na kazde aplikaci.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#24 Kohout team

Kohout team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 505 příspěvků(y)

Publikováno 19 březen 2017 - 13:02

Já mám mapy v adresáři Locusu. Po aktualizaci zmizely a cestu k nim se mi v aDrake naklikat nepodařilo. Když jsem ale cestu k mapě přes schránku zkopíroval ze správce souborů (X-plore), tak vše funguje jak má.

A je to snažší, než tu cestu ťukat ručně :)


  • 0

Geoget + Locus Pro na Asus Zenfone Max Pro M1, občas Etrex 30 + GPI generator, Wine, Debian testing


#25 Solim

Solim

    Šolim

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 469 příspěvků(y)

Publikováno 19 březen 2017 - 13:05

Jo, jo je to tak jak pise Gord, Mne se aktualizoval pred 14-ti dny android na 6.0.1 a tez mne zmizely mapy a tak jsem je musel zacit hledat kde je safra v tom telefonu mam. Ze je mam na karte to jsem vedel, ale jak to pojmenoval android? No nasel jsem pod adresarem /storage/7404-C9AD/... a tak jsem vsechny mapy musel pretukat neb mne tam pribyl ten adresar 7404-C9AD. Ted mne zas zmizely vsechny mapy. Tak je jdu hledat. Pri pohledu z PC se nic nezmenilo.

 

 

Edit: taktez mne zmizeli ofline mapy z WhereYouGo po aktualizaci Androidu, ale tam jsem uz tusil, ze to bude ten zatroleny adresar 7404-C9AD a tak jsem do prace prisel jen o hodinu pozdeji :)  s pocitem ze jsem premohl Android 6 :P .


Tento příspěvek byl upraven od Solim: 19 březen 2017 - 13:47

  • 0

HONOR 9, Android 9.1.0, a:Drake 6.03 + OSM (paws), GeoGet 2 + GeoKůk 5

 

S úsměvem jde vše líp


#26 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 809 příspěvků(y)

Publikováno 19 březen 2017 - 13:06

To je otazka zase asi na Ludka - proc neumozni prochazet celym souborovym systemem (EDIT: mozna je to omezeni androidu, nevim), aby uzivatel vybral adresar s  mapama. U databaze tomu rozumim, tam je potreba zapisovat a do cizich adresaru se zapisovat neda. Ale mapa je jen pro cteni a cist je mozne (skoro) z libovolneho adresare.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 19 březen 2017 - 13:08

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#27 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 395 příspěvků(y)

Publikováno 19 březen 2017 - 13:06

No já jako problém vidím to, že ta cesta "/data/user/0/cz.adrake/maps/" není přístupná z PC - z PC je přístupná složka, která je někde jinde. A nevím jakého jiného správce souborů použít.
  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#28 Solim

Solim

    Šolim

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 469 příspěvků(y)

Publikováno 19 březen 2017 - 13:10

Safra to byla rychlost. Prepnul jsem uloziste na EXTERNI a mam tak jak mapy, tak i databazi. Mapy mam na SD karte a databazi mam v pameti telefonu.

 

V a:Drake mam mapy v adesari: /storage/7404-C9AD/Android/data/cz.adrake.plus/files/mapsVector

V PC mam mapy v adresari: Android S5/Card/Android/data/cz.adrake.plus/files/mapsVector

 

V a:Drake mam databazi v adesari: /storage/emulated/0/Android/data/cz.adrake.plus/files

V PC mam databazi v adresari: Android S5/Phone/Android/data/cz.adrake.plus/files

 

Pokud jsem neprepnul na Externi uloziste, tak jsem mel v mapach pristupny jen jedno tema ktere mam ulozene v telefonu u databaze v adresari: /storage/emulated/0/Android/data/cz.adrake.plus/files, takze pak by se mely mapy nachazet v adresari: /storage/emulated/0/Android/data/cz.adrake.plus/files/maps coz je interni pamet.


Tento příspěvek byl upraven od Solim: 19 březen 2017 - 13:56

  • 0

HONOR 9, Android 9.1.0, a:Drake 6.03 + OSM (paws), GeoGet 2 + GeoKůk 5

 

S úsměvem jde vše líp


#29 Solim

Solim

    Šolim

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 469 příspěvků(y)

Publikováno 19 březen 2017 - 13:38

No já jako problém vidím to, že ta cesta "/data/user/0/cz.adrake/maps/" není přístupná z PC - z PC je přístupná složka, která je někde jinde. A nevím jakého jiného správce souborů použít.

 

tu cestu: "/data/user/0/cz.adrake/maps/" mam ve skutecnosti v telefonu jako: /storage/emulated/0/Android/data/cz.adrake.plus/files/maps

a v PC jako: Android S5/Phone/Android/data/cz.adrake.plus/files/maps. Alespon takto je to u mne.


  • 0

HONOR 9, Android 9.1.0, a:Drake 6.03 + OSM (paws), GeoGet 2 + GeoKůk 5

 

S úsměvem jde vše líp


#30 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 330 příspěvků(y)

Publikováno 19 březen 2017 - 13:40

...

Takže za mě je to zcela nepoužitelný.

Není nad to, autora pochválit za hromadu práce... <smile>šíleně se sklebící smajlík, co ho na tabletu neumím napsat.</smile>
  • 1

#31 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 823 příspěvků(y)

Publikováno 19 březen 2017 - 13:47

Teda, takové poplašné zprávy. Zatím se mi a:Drake neaktualizoval, ale radši jsem zazálohoval map-config.xml.


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#32 mirekmuller89

mirekmuller89

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 91 příspěvků(y)

Publikováno 19 březen 2017 - 15:39

Tak nakonec můžu hlásit úspěch, sice trošku krkolomně ale nakonec jsem nalezl jak databázi tak mapy a vše potřebné k rozjetí a:drake. Cestu jako takovou mi to najít nedovolilo, stáhl jsme si X-plore prohlížeš a tam soubory nalezl zkopíroval jsem celou jejich cestu a pak pouze vkládal zkopírované cesty k souborům ;-)

 

Schválně jsem zkoušel jestli c:geo najde offline mapu v celém zařízení (vč. SD karty) a ten jí úplně v pohodě našel ani nepotřeboval poradit cestu, tak pořád nějak nechápu kde je zakopaný pes, že jedna apka nemá umožněný přístup na kartu a druhá bez problému


  • 0

#33 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 395 příspěvků(y)

Publikováno 19 březen 2017 - 16:59

tu cestu: "/data/user/0/cz.adrake/maps/" mam ve skutecnosti v PC jako: Android S5/Phone/Android/data/cz.adrake.plus/files/maps. Alespon takto je to u mne.

no ale já ne, proto jsem sem postnul celý strom složek, jak je vidím v PC a kam jsem schopen mapu nakopírovat, a přitom v té cestě, co mi a:Drake nabízí přitom mapa není vidět a kde je tato složka je pro mě záhadou
  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#34 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 809 příspěvků(y)

Publikováno 19 březen 2017 - 17:28

Uz jsem to psal - jak to vidi PC, to je veci ovladace, pres ktery PC k tomu zarizeni pristupuje, a rozhodne to neni skutecnost! V tomto pripade je to (asi) zkresleno pres MTP.

 

Aplikace v telefonu vidi cestu podle toho, jake prostredi pouzivaji - nekdy vyzickou strukturu, nekdy logickou a nekdy mozna jeste je to prohnane nejakym ovladacem v androidu. Podle meho, kdyz se podivas pres spravce souboru, ktery je soucasti telefonu, najdes to. Konec te cesty (cz.adrake/maps) je urcite stejny. Jde jen o to najit, kam je do filesystemu to tvoje ukladaci zarizeni namontovano.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#35 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 395 příspěvků(y)

Publikováno 19 březen 2017 - 17:57

No našel jsem v telefonu aplikaci, která se jmenuje "Moje soubory" a vidím tam adresářovou strukturu stejně jako ji vidím v PC, tedy vidím tam ten adresář s mapou, ale tu cestu /data/user/0/cz.adrake/maps/ kde mapy nejsou, najít nedokážu, takže mám dojem, že ten Total Commander mi to ukazoval lépe, neboť v něm nalezená cesta se dala použít v konfiguraci a:Drake, ale muselo se to zadat ručně, neboť listování adresářovou strukturou z té výchozí složky, je blokováno.
Prostě cesta /data/user/0/cz.adrake/maps/ je někde skrytá v systému a vidí jí jen a:Drake, ani po připojení k PC, ani v Total Commanderu na mobilu jí nejde najít, aby se do ní daly nakopírovat soubory.
  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#36 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 809 příspěvků(y)

Publikováno 19 březen 2017 - 18:14

Je mi lito, ale kde bere Ludek (sdan to tu cte, kdyz to vlakno zalozil) tu cestu, to vi jen on. Dokud se k tomu nevyjadri, neudelame s tim nic. Tedy mi s tim asi neudelame nic ani pak, ale treba budeme moudrejsi abudem to umet rozumne najit.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 19 březen 2017 - 18:15

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#37 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 809 příspěvků(y)

Publikováno 19 březen 2017 - 20:47

V ramci reseni toho snad jedineho problemu, na ktery jsem dosud narazil, jsem zapomnel podekovat.

 

Ludku, dekuji za novou verzi aD. Na nic jineho, nez ty cesty jsem fakt zatim nenarazil. Jen jsem zaznamenal zmeny k lepsimu v tom, na co jsem si stezoval. Takze opravdu - dobra prace, diky.


  • 3

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#38 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 123 příspěvků(y)

Publikováno 19 březen 2017 - 22:36

Koukám, že kreativita tvůrců a ohýbačů androidu je pestřejší, než jsem čekal. Chování se evidentně liší podle verze Androidu i konkrétního zařízení. Jelikož jsou systémová omezení čím dál tvrdší, chci uživatele vést k tomu, aby data byla tam, kde je systém očekává. V zásadě je jedno až dvě místa (podle toho, zda je v zařízení SD karta):

Interní - obvykle interní paměť zařízení, to je často to /data/...

Externí - obvykle SD karta.

To obvykle tam je proto, že třeba můj tablet Lenovo kartu nemá, ale Externí úložiště si vesele emuluje a dělá, že tam je. Jinde to bude jinak. V MTP je pak místo začátku cesty třeba označení Interní/Externí úložiště, nebo změť znaků s poničenou diakritikou nebo něco úplně jiného. Bohužel teď to neověřím, protože W10 mi z neznámého důvodu přestaly MTP zařízení ukazovat.

 

Tu cestu vrací systém pomocí dvou funkcí, jenda pro interní a druhá pro externí úložiště a me nezbývá, než mu věřit. Pro zvádavé je to getDataDirectory() a getExternalStorageDirectory().

 

Už dlouho má a:Drake přednastavené to "správné" úložiště, takže kdo nechal výchozí hodnotu, mohl mít nanejvýš problém mezi výběrem interní/externí.

 

Nicméně přidal jsem ještě možnost zadání vlastního úložiště, zanedlouho bude nová verze na Google Play.


Tento příspěvek byl upraven od LudekV: 19 březen 2017 - 22:36

  • 2

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#39 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 123 příspěvků(y)

Publikováno 19 březen 2017 - 22:38

Není nad to, autora pochválit za hromadu práce... <smile>šíleně se sklebící smajlík, co ho na tabletu neumím napsat.</smile>

 

Děkuju ti náčelníku, že ses mě zastal

 

Autor má naštěstí aktivní celkem kvalitní filtr na konstruktivní kritiku a zbytek jde rovnou do koše. Kdyby tomu tak nebylo, a:Drake skončil kolem roku 2012.


  • 5

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#40 Solim

Solim

    Šolim

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 469 příspěvků(y)

Publikováno 20 březen 2017 - 6:56

Rychla reakce na problemy uzivatelu. Jeste nez jsem sel spat, tak jsem novou verzi nainstaloval a vse bez problemu.

 

Mne pred 14-ti dny vyskolila aktualizace z Androida 5 na Andropia 6, kdy jsem u nejedne aplikace hledal kam uklada data a jak Android 6 prejmenoval adresare. Nakonec jsem vse zprovoznil. Kupodivu z pocitace mne zustalo vse pri starem, ale v Androidu se nejak zmenily adresare a nekdy se pekne schovaly, tak mne to pripadalo jako hra na Slepou babu. Ale to je zivot.


  • 0

HONOR 9, Android 9.1.0, a:Drake 6.03 + OSM (paws), GeoGet 2 + GeoKůk 5

 

S úsměvem jde vše líp





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama