Přejít na obsah


Fotka

GgDrake - komunikace mezi a:Drake a Geogetem


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
182 odpovědí na toto téma

#61 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 641 příspěvků(y)

Publikováno 27 září 2018 - 6:40

A v tom sloupci ikonek má ta spodní s obrázkem diskety popis Odebrat map z definic. Tak co dělá? Ukládá, nebo odebírá?

 

Ulozi. Nedopatreni vznikle kopirovanim. To se stava maximalne jednou za 10 let. ;) Opravim.


  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#62 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 641 příspěvků(y)

Publikováno 27 září 2018 - 7:37

Tak hlasim, ze problem s ukladanim konfigurace map jsem nasel. Ted uz ho jen opravit ...


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#63 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 971 příspěvků(y)

Publikováno 27 září 2018 - 14:22

Pri pripojeni pres WiFi neni k dispozici soubor, z ktereho mohu ziskat jmeno databaze, ketre AD pouziva. Tak take nemohu ten soubor pod spravnym jmenem predat. (aDrakeSync ma jen "souborove pripojeni", takze jmeno databazoveho souboru zna, ale zase nemuze delat jine operace, ktere nejde delat souborove.)

Chápu.

Ale AD to jméno zná, a když už se to přenáší skrz něj, mohl by ti to jméno buď sdělit, nebo to rovnou defaultně do toho svého souboru uložit. (jo je to na mírné rozšíření/změnu API)


  • 0

#64 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 641 příspěvků(y)

Publikováno 27 září 2018 - 19:50

Tak tohle uz mame nejak poreseno, plugin si rekne o jemno databaze ... Ale momentalne mam problem s tim, ze AD mi po prenosu napise, ze se nepodarilo soubor prejmenovat a basta. Mozna je to problem jen u me, ale i to by byl duvod to nejak moc nezverejnovat.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#65 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 641 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2018 - 6:32

Další zkouška. Drafty. Dnes jsem měl 6 nálezů, do telefonu dám vždy jen Nový log a Uložit. Tím tam mám aktuální čas a dopisuju je později, v telefonu nebo na PC. Dnes jsem drafty stáhnul do pluginu a měl jsem všecny časy o 2 hodiny jinak, na telefonu to bylo správně. Jo, vím, že je tam psáno UTC. Ale já je přepsal v pluginu o ty dvě hodiny, dopsal texty, vrátil do telefonu a odtud odeslal přímo jako logy a ČASY JSOU SPRÁVNĚ. Tj. něco je někde špatně. To, že to načítá časy v UTC by se dalo uznat, ale vrací je to zřejmě zpátky tak jak jsou napsané. Jako velkého příznivce letního času mě štve snaha ho zrušit, ale vidím, že celosvětový UTC by měl taky něco do sebe. Zůstal by problém s datovou hranicí, ale to by NÁS netrápilo.

 

Vyzkousel jsem nacist drafty z AD, upravit cas, doplnit text a publikovat. Publikovano spravne vcetne casu poznamenanem v textu logu - ten cas doplnil AD podle toho, jak jsem upravil cas v pluginu.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#66 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 272 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2018 - 7:23

Já teď našel 10 keší v Pardubicích, ale bylo tam dost mrtvého času, tak jsem vše zalogoval rovnou z telefonu, takže drafty jsem domů žádné nepřinesl. Ale Gordův postup o příspěvek výše je přesně ten, co jsem použil minule a divil se tomu. Chtěl jsem zkusit, co to udělá, když ten čas nepřepíšu na správný. Jestli se publikuje ten o 2 hodiny jinak. Předpokládám, že ano, že AD nebude rozlišovat čas automaticky přes šablonu logu a čas upravený přes volbu. Navíc ani to ne, ale čas nahraný zpět z GG po úpravách draftů.

Loguju teď dost z draftů nebo rovnou z telefonu, ale to logování z listingu na PC také má něco do sebe. Přečtu si minulé logy a mohu na ně reagovat. Stejně to dělám, poslední nalezené si rozkliknu a podívám se, co na to ostatní a případně svůj log upravím. Někdy i proto, že na telefonu se opravdu nedovedu o něčem rozepsat, dvěma prsty na klávesnici píšu jistěji než jedním na displeji.


  • 0

#67 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 272 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2018 - 13:35

Další zkouška. Protože jsem v telefonu měl aktuální databázi a v GG jsem jen upravil jedinou keš (přidal FW a poznámku), nechal jsem ji v okně GG a dal přes plugin Aktualizovat vše v okně GG. Přenos proběhl, AD psal že import OK, i s názvem té keše. Ale žádný WP nepřibyl. Tak jsem přenesl celou databázi a je to v pořádku. Před tím jsem ale zkoušel i shodit AD a znovu nahodit, jestli si třeba jen něco nepamatuje. Nezkoušel jsem zobrazit jinou keš a pak se vrátit.


  • 0

#68 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 272 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2018 - 14:25

Potvrzuji po dalších dvou upravených, které jsem nechal exportovat i s rozbalenými waypointy. Nepřenesly se. Po přenesení celé databáze je to v pořádku.

Pro informaci - používám nezveřejněný plugin, zaslaný autorem, úprava se ale týkala jen práce s mapovými podklady.


  • 0

#69 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 971 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2018 - 15:50

Ty chybějící WP u wifi přenosu po keších jsem reklamoval už 25.9. a problém trvá a zjevně nejen u mne.


  • 0

#70 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 641 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2018 - 20:05

Mam to poznacene a myslim, ze to vi i Ludek. Musime asi pockat na to, az se k tomu dostane, protoze momentalne je dulezitejsi dodelat AD tak, aby byl k obrazu Googlu i GS, a na tom ted pracuje.

 

Jen pro zajimavost - import probiha tak, ze se vytvori GPX soubor a ten se preda do AD. Zkontrolujte tedy, zda ten GPX soubor obsahuje WP. Pokud ano (a mne to tak pripada), pak je to opravdu problem AD a musime pockat, az se Ludek k tomu dostane. 


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#71 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 971 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2018 - 20:56

...

Jen pro zajimavost - import probiha tak, ze se vytvori GPX soubor a ten se preda do AD. Zkontrolujte tedy, zda ten GPX soubor obsahuje WP.

To bych musel vědět, kde ho najít. Hledal jsem marně.


  • 0

#72 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 272 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2018 - 21:44

Nedivím se, že se nic nezměnilo. Pokud vím, tak nová verze pluginu ještě nebyla, jen jsem dostal tu nějakou testovací. Musíme počkat.

Kdybych věděl, kde je to GPX, podíval bych se. Ale tak nějak předpokládám, že se po importu smaže. V Geogetu nic takového nevidím, a to jsem dal prohledávat commanderem celou datovou složku na výskyt kódu keše, co jsem importoval.

Mimochodem, když jsem dal nejdřív přenést celou databázi a pak teprve to co je v okně, FW tam jsou. Takže to spíš vypadá, že se to GPX sice přenese, ale nenačte do databáze Draka. Ještě jsem nezkoušel přenést keš, kterou v A:draku vůbec nemám.


Tento příspěvek byl upraven od mpik: 08 listopad 2018 - 21:58

  • 0

#73 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 109 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2018 - 22:52

@Gord

Řekl bych, že na mě čekat nemusíš. Zakomentoval jsem si výmaz pracovního souboru v GgDrakeAction.lib.pas, na konci procedure SendGpx (řádek 211) a když do něj kouknu, žádný waypoint tam není. Takže problém bude v pluginu.


Tento příspěvek byl upraven od LudekV: 09 listopad 2018 - 9:57

  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#74 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 641 příspěvků(y)

Publikováno 09 listopad 2018 - 6:55

Opravdu? Ja tam ty WP vidim. No, jeste to proverim.

 

EDIT: Provereno. Chyba je u me, a to hned 2x. 1. koukal jsem driv jinam a 2. opravdu tam ty WP nejsou a nechapu proc. Budu muset konzultovat s Halumou.

 

EDIT2: Zverejnena nova verze pluginu.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 09 listopad 2018 - 8:12

  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#75 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 109 příspěvků(y)

Publikováno 09 listopad 2018 - 9:57

U mě ok, už to funguje.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#76 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 641 příspěvků(y)

Publikováno 09 listopad 2018 - 10:06

Jo, kdyz se najde chyba, pak se opravi, je to pohoda. :)


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#77 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 971 příspěvků(y)

Publikováno 09 listopad 2018 - 16:59

Opravdu? Ja tam ty WP vidim. No, jeste to proverim.

 

EDIT: Provereno. Chyba je u me, a to hned 2x. 1. koukal jsem driv jinam a 2. opravdu tam ty WP nejsou a nechapu proc. Budu muset konzultovat s Halumou.

 

EDIT2: Zverejnena nova verze pluginu.

díky, už to funguje.

Kdyby se mi v září věřilo...už to mohlo chodit dávno [:D]


  • 0

#78 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 641 příspěvků(y)

Publikováno 09 listopad 2018 - 17:44

Nejde o to, ze se ti neverilo. Veril jsem ti, ale letmo jsem na to koukal a koukal jsem na jine gpx, takze tam ty WP byly. Takze jsem si to jen napsal, abych to Ludkovi pripomnel, az bude cas. No a Ludek me ted vyvedl z omylu a umravnil me. Nasypal jsem si popel na hlavu a spechal to opravit. :) Snad mi bude odpusteno.


  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#79 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 260 příspěvků(y)

Publikováno 14 listopad 2018 - 11:59

Jak to tu sleduji, tak jestli jsem to správně pochopil, tak PC i mobil musí být ve stejné síti. Takže já, když mám PC v jiném subnetu než wifi, tak mi komunikace přes wifi nebude fungovat?


Tento příspěvek byl upraven od Kreten8: 14 listopad 2018 - 12:03

  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#80 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 971 příspěvků(y)

Publikováno 14 listopad 2018 - 12:10

pokud mezi nimi nemáš routing, tak nebude


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama