Přejít na obsah


Fotka

GGmap - alfaverze

geoget mapa

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
128 odpovědí na toto téma

#1 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2019 - 10:59

Vývojový tým Geogetu je ve sporu:

  • Produktový manager říká: "Stará mapa nefunguje, cokoliv nového je lepší než drátem do voka."
  • Programátor říká: "Ale vždyť to není ani zdaleka dodělané! Ještě to ani neumí všechno, co uměla stará mapa."
  • Grafik omdlévá a jen hlesne: "Vždyť jsme na designu neudělali vůbec nic!"
  • Jen PR manager jásá: "Vida, alespoň mohou uživatelé vyjádřit svá přání ještě v brzké fázi vývoje."

Ale jak víte, manager vždycky vyhraje, a tak s novou betou Geogetu přichází i tato nová mapa. Ale pamatujte na ty vzdechy... opravdu to není dodělané, a ovládání je jen spartánsky naroubované do starého stylu - bude předěláno!

 

Co ale tato mapa přináší nového?

  • mapa je živá! Nepracuje s předem připravenými daty, ale živě komunikuje s Geogetem a čerpá data přímo z něj. když něco v databázi změníte, s dalším překreslením mapy to tam máte.
  • Mapa má dva základní režimy, kdy ukazuje buď vše co v databázi máte, nebo ukazuje jen to, co máte zrovna na seznamu v Geogetu.
  • Shlukování bodů se nekoná! Pokud mapa usoudí, že by bodů bylo tolik, že byste přes množství ikonek stejně ani mapu neviděli, přepne se zobrazení do... však uvidíte!

Tak uvidíme...

 

Ke stažení zde: https://www.geoget.c...-2.10.0.794.exe


  • 10

#2 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 844 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2019 - 11:22

To zní velmi zajímavě, ta živá komunikace s Geogetem!


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#3 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 128 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2019 - 11:33

Vypadá to hezky a běhá svižně. Přikláním se na stranu manažerů.

Teď jen, aby se grafik a programátor s těmi manažery nepoprali :-)


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#4 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2019 - 11:44

Svižnost byl největší technologický problém. Zatímco GoogleMapa se při pár tisících zobrazených bodech hodně zadejchala, tak Leafletu docházel dech mnohem dřív. Takže je to celé od začátku stavěné na co největší svižnost, za pomoci mnoha technologických fint.

 

A díky tomu to bylo u mne k žití i při dvou miliónech bodů... aniž by prohlížeči vypadly oči z důlků. :huh:

Tak mne zajímá, jak se to bude hejbat vám.


  • 2

#5 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 844 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2019 - 13:05

Dvou milionech? :o Tak s jedním vypadnutým okem to zvládne celou planetu, kde je teď něco přes tři miliony keší (tuším), ne? :)


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#6 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 615 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2019 - 13:07

Kliknul jsem na ikonku obdélníčku se šipkou (export do mapy keší) a Něco se pokazilo, na této stránce nelze zobrazit...

Pak jsem našel způsob přes menu a to běží a pěkně svižně. Zasloužilo by si to ikonku na toolbar, nevím, jestli si ji tam jen já neumím přidat.

Jen prozatím nevím, jak to používat, předpokládám, že ovládání např. filtrů bude nějak změněno.

Já používám když tak Keškomapu od Norberta, který ji ale už několik let neudržuje a funkčnost pomalu odchází.Tady by se hodilo třeba filtrování typů (nezajímají mě eventy, které mi třeba zůstanou viset jako aktivní, i když už jsou dávno archivované), práce s waypointy (např. zobrazit jen k nakliknuté keši, hromada WP od různých keší jen mate), atd. Je mi jasné, že něco prostě udělat nepůjde, něco by byla neúměrná práce.


  • 2

#7 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2019 - 13:25

Nevím, jak se ti to dari, ale ta ikonka na toolbaru vola uplne tutez akci co polozka v menu.

 

Ovladani je intuitivni. Pokud otevres mapu v okamziku, kdy mas na seznamu nejake kese, rovnou se ti budou ukazovat jen kese na seznamu. Pokud otevres mapu v okamziku, kdy mas prazdny seznam, bude se ukazovat vsechno. Zadne refresh, proste se ti otevre mapa a vidis. (A otevira se ti v okoli zvoleneho referencniho bodu...)

 

Co a jak se ukazuje, lze pochopitelne prepinat. V tuto chvili trochu dřevně přes Tools, nicmene uvazuji o nejakych vhodnejsich hejblatkach, ktera bych vystrcil primo nekam asi k hornimu okraji mapy. A ano, hejblatko na eventy planuji, jen jsem se tim ted nechtel zdrzovat.

 

Ukazovat jen nektere waypointy nechci, protoze si myslim, ze je nutne videt vsechny. Jen tak muzes rozumne planovat navstevy waypointu napreskacku. Co ale rozhodne jeste pribude, bude zvyraznovani waypointu ke kesi, na ktere mam zrovna kurzor, dost mozna i s nejakym tim pavoukem. S tim si jeste budu hrat.


  • 0

#8 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 615 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2019 - 13:53

To jsem právě myslel, s těmi WP, zvýraznit k vybrané. Nevím jak kde, ale v některých městech (namátkou Šibenik) jsou multiny propletené do sebe (hledal jsem indicie ke 3 najednou a nedokončil ani jednu). A když jdu pěšky, nezajímají mě třeba parkoviště. Nebo např. u roztahaných multin by ten pavouk byl užitečný, protože můžu mít důležitý WP už mimo obrazovku. A někdy by bylo vhodné WP zcela vypnout, abych měl přehled, kde jsou keše ( v hustějších oblastech je to s WP nepřehledné a nelze to dost dobře vyřešit, buď jsou ikonky malé a pletou se, př. nejsou na mapě vidět, nebo jsou velké a zakrývají moc mapy). Tohle má právě Norbert udělané dobře (na jednu klávesu zapnout WP, skrýt, nechat jen k vybrané keši, ukázat spojnice, po najetí na keš animovat související WP, atd.). Je to jen námět, jak by to mohlo vypadat, možná mají autoři jinou představu, která může být lepší.


  • 1

#9 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2019 - 14:20

Super! Tohle vypada fakt luxusne! :) A navic nemusim poslouchat Demeksaka, jak nadava pri planovani tury :D
Mam jen dva drobne dotazy:
Ty ikonky schovany uvnitr prazdnyho puntiku jsou bug nebo feature? :) Ne, ze by me to nejak drasalo nervy, ale bylo to asi prvni, ceho jsem si vsimla :D JO a delaj se jenom tam, kde jsou vide tna screenu, v jinym puntiku se neukazou, mrchy.
https://ctrlv.cz/Fvre
 
Druha vec - k cemu jsou ty zatrzitka pod mapama? "Geoget" mi schova/vokaze vsechny body z GG - nebylo by lepsi to nejak sjednotit s tema volbama ve filtru, at to neni na dvou mistech? Bud si zobrazim ultravsechno z DB, seznam, nebo nic a vyberu si to na jednom fleku. Prijde mi to logictejsi, nez to mit takhle rozhazeny.
"Circles" ovsem... mam pocit, ze nic nedela - to ma nebo nema (ne)delat?
https://ctrlv.cz/qaZq
 
Jinak vesmes souhlasim s tim, co psal mpik ohledne filtrovani bodu - to mi tam ted treba docela chybi (i kdyz chapu, ze docasne to lze simulovat v GG pres seznam, ale dlouhodobe je to spis na obtiz), takze se rozhodne tesim, az to bude eňo núňo eps rádes mapa! :)
 
A doufam, ze z tech tymovejch sporu nebudes mit schizofrenii, byla by to obrovska skoda :D Predstava, jak se dohadujes vesmes sam se sebou  byla prvni vec, co mi napadla, kdyz jsem to cetla na FB a chvilku byla i zabavna, ale bez gebyho a GG by to nebylo vono :)

EDIT: A ted jeste koukam, malovani taky neni dorobeny :D Sice maluje, ale v Draw videt neni. MOzan by to chtelo napsat, co jeste neni uplne OK, at ti to nehlasime desetkrat :D

PS: To "nesdruzovani" je HUUUUUUUUSTYYYY! :D

Tento příspěvek byl upraven od petulinka1: 26 duben 2019 - 14:32

  • 0

#10 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2019 - 14:31

Prvni vec - to je chyba v jquery-ui knihovne. Ale protoze tato knihovna zastavila svuj vyvoj, chci ji nahradit necim uplne jinym.

 

Druha vec - to je proste prekryvna vrstva, do ktere geoget kresli kesky. Je to tam vlastne jen proto, kdyby nekdo chtel videt holou mapu bez niceho.

Circles dela 161metrove kruznice, ale protoze pri velkem odzoomovani by jich bylo mnoho a byly by to neuzitecne blechy, ukazuji se az pri vetsim priblizeni. Zkus si to zapnout a zoomovat bliz...

 

je to tam ted takhle vlastne jen proto, ze jsou to hejblatka zcela zadarmo, aniz bych se musel nejak snazit.

 

Jinak neboj, schizofrenii netrpim, jen jsem chtel demonstrovat, jak vsechno musim zvazovat z mnoha ruznych pohledu.


Tento příspěvek byl upraven od HaLuMa: 26 duben 2019 - 14:33

  • 0

#11 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2019 - 14:37

Jo, to nazomovani bude vono. Ted vidim, ze to je videt az od 500m bliz. Zakerne, lec logicke :) Mam z toho, ze jsem na to cucela u nabaraku, kd emi svitil event a uvodky - to mi kolecko holt neudela :D
  • 0

#12 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 313 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2019 - 14:52

Chodí okamžitě a parádně ! Díky moc.

Jen nikde nevidím ty Circles o kterých mluvila Petulinka


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#13 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2019 - 15:01

Vlevo pod vyberem typu mapy.
  • 0

#14 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 416 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2019 - 17:42

Mapa je krásná a rychlá a po oddálení ještě krásnější :-) Díky za ni!

Přimlouvám se za nějakou lehkou pavučinku.

Zjistil jsem ještě malinký nedostatek, pokud se dostane keška mimo mapu, tak z mapy zmizí i její waypointy, i když ty waypointy by mizet nemusely. Takhle ale není nikdy vidět waypoint keše, která má úvodní souřadnice úplně jinde. To se hodí k tomu, že vím, že se hodí sebrat indicii.


  • 0

#15 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2019 - 18:28

To by prave delat nemelo... a jak si to ted zkousim nasimulovat, tak se mi to chova spravne.

 

Nedela to jen za nejake situace, treba jen pri nekterem filtru?


  • 0

#16 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 416 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2019 - 18:43

Na filtry jsem nesahal. Jsou ve výchozím stavu. Děje se mi to u keše GC5CJB8 v Roztokách. Ta má několik WP všemi směry cca do 1 km. Když posunu mapu, že se úvodní souřadnice dostanou mimo, zmizí i ty všechny WP.
  • 0

#17 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 880 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2019 - 18:47

Tak za prve - velke, ale fakt velke diky. Je to svizne, intuitivni, pohodlne, ... Obdivuji, jak cely GG zvladas sam. To mne musej treba u Statoru porad nekam usmernovat (a malokdy nemaji pravdu) :-)

 

Nesdruzovane body pri velkem oddaleni mapy - mam k tomu jedine slovo: nadhera, mozna jeste pohadka. Super napad.

 

Nemam moc cas na velke testovani, tak jen postreh, ktery tu jeste nepadl - rad bych, kdyby nalezene kese, pokud jsou na mape, byly zobrazeny jinak.

 

U nekterych kesi, napr. GC721R4, kdyz na ne najedu mysi, zobrazi se mi v tooltipu 2x a kdyz na ni kliknu, mam 2x i ty dalsi informace. Mozna proto, ze mam u ni vypocteny Final a navic mam ty Finaly 2, protoze jsem si z nejakeho duvodu nebyl jist? Deje se mi to u ikony kese, ne u ikonek WP. A treba zrovna u teto kese se mi nestava to, co popisuje nalano - WP mi nezmizi ani kdyz vychosi souradnece (ikonka kese) jsou mimo mapu.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#18 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2019 - 18:57

Na filtry jsem nesahal. Jsou ve výchozím stavu. Děje se mi to u keše GC5CJB8 v Roztokách. Ta má několik WP všemi směry cca do 1 km. Když posunu mapu, že se úvodní souřadnice dostanou mimo, zmizí i ty všechny WP.

 

Aha, tak se to deje jen kdyz si filtrujes podle seznamu. kdyz se koukas na vsechno, tak to nedela.


  • 0

#19 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 880 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2019 - 19:05

Tak to jo, to potvrzuji.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#20 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 416 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2019 - 19:20

Aha, tak se to deje jen kdyz si filtrujes podle seznamu. kdyz se koukas na vsechno, tak to nedela.

Pravdu díš.
  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget, mapa

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama