Přejít na obsah


Fotka

GGmap - alfaverze

geoget mapa

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
128 odpovědí na toto téma

#21 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 453 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2019 - 19:30

Nesdruzovane body pri velkem oddaleni mapy - mam k tomu jedine slovo: nadhera, mozna jeste pohadka. Super napad.


Tak schvalne, za jak dlouho se to objevi v mapach konkurencnich programu. :ph34r:

Napadlo mne to uz davno, a drzel jsem to pod poklickou. Inspirovala mne k tomu mapa na gc.com, kteoru clovek trochu oddali, a vidi jen koberec z ikonek, aniz by tusil, na co vlastne kouka.
 

Nemam moc cas na velke testovani, tak jen postreh, ktery tu jeste nepadl - rad bych, kdyby nalezene kese, pokud jsou na mape, byly zobrazeny jinak.

 
Jo, i nad tim porad premyslim. Ono diky pouzite technologii si zase s temi body nemuzu delat, co se mi zlibi, takze tech moznosti je mene nez s cistokrevnym Leaflet bodem. A zase nechci mit prilis mnoho ruznych sad ikonek.
 

U nekterych kesi, napr. GC721R4, kdyz na ne najedu mysi, zobrazi se mi v tooltipu 2x a kdyz na ni kliknu, mam 2x i ty dalsi informace. Mozna proto, ze mam u ni vypocteny Final a navic mam ty Finaly 2, protoze jsem si z nejakeho duvodu nebyl jist? Deje se mi to u ikony kese, ne u ikonek WP. A treba zrovna u teto kese se mi nestava to, co popisuje nalano - WP mi nezmizi ani kdyz vychosi souradnece (ikonka kese) jsou mimo mapu.


Vicenasobny tooltip i popup delam schvalne ve chvili, kdy je v "reakcni oblasti" pod mysi vice bodu najednou.

Opravdu je to dvakrat uplne totez, nebo je to treba kes a waypoint? (zobrazuje se to ted dosti podobne, a ty bubliny jsou nouzove naformatovane... tohle budu zlepsovat.)


Tento příspěvek byl upraven od HaLuMa: 26 duben 2019 - 19:32

  • 1

#22 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 326 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2019 - 20:42

Paráda, velká poklona a díky...! Jen jsem musel chvíli hledat databázi, kde bych viděl změnu při odzoomování. Nakonec se zadařilo a jsem šťasten... :)


  • 1

#23 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 453 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2019 - 7:40

To máš tak malé databáze, nebo tak malé okno s prohlížečem?
  • 0

#24 Doggy_TeamLost

Doggy_TeamLost

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 175 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2019 - 7:56

Zdravím,
zkouším novou mapu a vypadá fakt dobře, ale měl bych jednu prosbu, zda by nešlo v nastavení přihodit zvětšení všech ikonek. Vím, že jsou tak malé kvůli dobré orientaci, ale právě proto, by bylo super, kdyby to šlo v nastavení měnit a vybrat si jestli chci větší přehlednost a nebo větší koukatelnost.

 


  • 0

#25 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 453 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2019 - 9:04

Nešlo, leda tomu podstrčit zcela jinou sadu ikonek. Mohu ale slibit, ze ja novou sadu vetsich ikonek nakreslit neumim. :mellow:


  • 0

#26 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 398 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2019 - 10:16

Tak za me nova mapa super!!!

Jen malej dotaz.

Jsem zvykly, ze si umistim bod do mapy (vetsinou parkoviste) a pak pres Tools/Draw a Ctrl+C si ulozim souradnice ktere pak pouziju pri vytvoreni waypointu v Geogetu. To zatim nefunguje, ze?  Jde mi o to, jestli to neni chyba u me v Chromu :-)


  • 0

:ph34r:  Huawei P30 PRO + Android 9.1 - GeoGet - Locus Pro   :ph34r:


#27 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 790 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2019 - 11:08

Vicenasobny tooltip i popup delam schvalne ve chvili, kdy je v "reakcni oblasti" pod mysi vice bodu najednou.

Opravdu je to dvakrat uplne totez, nebo je to treba kes a waypoint? (zobrazuje se to ted dosti podobne, a ty bubliny jsou nouzove naformatovane... tohle budu zlepsovat.)

 

Opravdu je 2x uplne totez. Urcite to neni v okamziku, kdy se prekryvaji dve ikonky. Leda by byla ta keska v databazi 2x, coz asi muzeme smele vyloucit.

 

https://ctrlv.cz/zAAe

https://ctrlv.cz/cecA

 

A mam to i pri zoomu 30 metru, kdy v okne mapy mam jen ikonu na vychozich souradnicich.

 

A dela to pri zobrazeni cele databaze i seznamu v okne, kdyz v tom okne je jen tato keska.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 27 duben 2019 - 11:09

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#28 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 790 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2019 - 11:11

Tak za me nova mapa super!!!

Jen malej dotaz.

Jsem zvykly, ze si umistim bod do mapy (vetsinou parkoviste) a pak pres Tools/Draw a Ctrl+C si ulozim souradnice ktere pak pouziju pri vytvoreni waypointu v Geogetu. To zatim nefunguje, ze?  Jde mi o to, jestli to neni chyba u me v Chromu :-)

 

Rekl bych, ze Draw funkce jsou ten nedodelek, kvuli kteremu to Haluma vahal dat k dispozici. Rad budu pouzivat i ten stavajici nedodelek :-) a na Draw si klidne pockam.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 27 duben 2019 - 11:56

  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#29 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 790 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2019 - 11:13

Jeste by se asi hodilo nejak oznacit kesku, kterou jsem si "poslal do okna GG", abych ji tam neposilal vicekrat a naopak na sousedni treba nezapomnel.

 

Vim, vymyslim si. Tvoje chyba, nemel jsi nas namlsat :-)


  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#30 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 453 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2019 - 11:44

Jeste by se asi hodilo nejak oznacit kesku, kterou jsem si "poslal do okna GG", abych ji tam neposilal vicekrat a naopak na sousedni treba nezapomnel.


Je to podobné jako to označování nalezených keši. Informaci mám k dispozici, ale ještě jsem se nerozhodl, jak konkrétně ji prezentovat.

Tak za me nova mapa super!!!
Jen malej dotaz.
Jsem zvykly, ze si umistim bod do mapy (vetsinou parkoviste) a pak pres Tools/Draw a Ctrl+C si ulozim souradnice ktere pak pouziju pri vytvoreni waypointu v Geogetu. To zatim nefunguje, ze? Jde mi o to, jestli to neni chyba u me v Chromu :-)


Tohle je opravdu ještě nedodělané.
  • 0

#31 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 790 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2019 - 11:51

Jasne, rozumim a chapu. A jsem rad, ze se tomu venujes.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#32 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 453 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2019 - 14:46

Opravdu je 2x uplne totez. Urcite to neni v okamziku, kdy se prekryvaji dve ikonky. Leda by byla ta keska v databazi 2x, coz asi muzeme smele vyloucit.

 

Jeste mne napadlo, jestli nejakym rizenim osudu nedoslo k duplicite v prostorovem indexu.

Ten index je totiz pro tuto mapu zcela klicovy, protoze podle nej se zjistuji body ve vyrezu mapy a pro ne se pak nahledavaji informace v tabulkach. takze kdyby byl zaznam v indexu dvakrat, tak by se v DB nahledala ta keska taky dvakrat, a dvakrat poslala do mapy, ackoliv je v databazi jen jednou.

 

Myslim, ze ve FIX skriptech neco na rebuild prostorovych indexu mam, zkus to, jestli se to tim neopravi.


  • 0

#33 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 790 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2019 - 20:32

Reindex nepomohl. Udelal jsem export do GPX a to importoval do nove databaze. Chova se to stejne. Vyzkousej.

Přiložený soubor  GC721R4.gpx   14,23K   29 Počet stažení


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#34 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 815 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2019 - 20:52

Vypadá to pěkně a je to opravdu svižné!

 

Zatím jsem si všiml:

  1. posunutá klikatelná oblast jednotlivých ikonek směrem dolů (asi o půl výšky), takže na horní polovinu ikonky kliknout nejde
  2. poprvé je nutné na ikonku kliknout dvakrát, aby se zobrazila bublinka (pop-up) s informacemi o keši (nemyslím ten jednořádkový tooltip).
  3.  v bublince vidím "undefined undefined" a to mám zobrazené pouze nalezené keše se staženým listingem. Předpokládám, že jedno z těch "undefined" by mohl být owner.

    GsH5.png

  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#35 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 453 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2019 - 22:28

1. Není posunuta... Klikatelna oblast je kolem souřadnic bodů. Tedy tam, kam je ikonka zapíchnutá. U použitého řešení se to takto prostě chová a netuším, jestli se mi to podaří ovlivnit.

2. Prvním kliknutím zrušiš tooltip, druhým vyskočí popup. Tak se to tady standardně chová. Opět, viz. 1.

3. To jsou jen neošetřené prázdné položky... Neříkal jsem, že je to nedodělané a tyhle vyskakující potvůrky obzvlášť?
  • 0

#36 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 815 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2019 - 14:08

ad 2) to beru, zmiňuju to vlastně hlavně proto, že  (aspoň u mě) se to chová tak, že to tak je pouze POPRVÉ. Pokud se posléze k ikonce vrátím, tak jedním klikem se zruší tooltip i zobrazí pop-up.

 

Resetuje se to libovolným přiblížením / oddálením.


Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 28 duben 2019 - 14:11

  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#37 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 453 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2019 - 17:16

Reindex nepomohl. Udelal jsem export do GPX a to importoval do nove databaze. Chova se to stejne. Vyzkousej.

 

No jo, muzou za to ty dva finalni waypointy. Aneb, chyba v uvaze v kombinaci s LEFT JOIN mi to zdvojila. ^_^


  • 0

#38 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 453 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2019 - 18:32

Na filtry jsem nesahal. Jsou ve výchozím stavu. Děje se mi to u keše GC5CJB8 v Roztokách. Ta má několik WP všemi směry cca do 1 km. Když posunu mapu, že se úvodní souřadnice dostanou mimo, zmizí i ty všechny WP.

 

Neni nad to, kdyz si sam vyrobite vlastni kurvitko. Tohle zpusobil kus kodu, ktery tam vlastne vubec nemusi byt, a bez nej to funguje lepe. :huh:

V tomto pripade jsem si v nejakem zachvatu optimalizace vyrabel vlastni TDictionary, abych ve vysledku usetril pouzivani jineho TDictionary. Coz je cinnost vskutku zbytecna.


  • 2

#39 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 793 příspěvků(y)

Publikováno 29 duben 2019 - 10:19

Máš mou poklonu, co všechno pro GG děláš a co vše s tím dokážeš.

 

Po zprávě, že je nová mapa jsem se na ní s nedočkavostí podíval, jestli se mi nezačne líbit víc, než GeoKuk. Bohužel jsem zjistil, že mi nevyhovuje. Má sice své výhody (rychlou odezvu), ale já zůstanu dál u GeoKuku.

 

Nevím, co máš ještě v plánu do mapy dodělávat, vím, že jsi hodně limitovaný vzhledem k tomu, že Keškomapa se zobrazuje do prohlížeče.

Ovšem GeoKuk má řadu výhod. Rychlé filtrování klikáním na ikonky (typy keší atp., disable/archive/nalezené, bez nutnosti přepínat zpět na GG, zobrazování jen určitých WP! Podbarvení souvisejících WP (nebylo to v této mapě kdysi také?)). Možnost filtrování podle velikosti, obtížnosti, terénu a mnoho dalších funkcí.

Přijde mi také graficky daleko přívětivější (prostě se mi líbí). Jsou zde možnosti si ukládat navržené trasy, ty editovat (není to jako na zdejší mapě, že se sice mapa nakreslí, ale pak už nejde editovat a nezobrazí se již její délka). Označovat kešky, které chci navštívit, nebo ignorovat přímo v mapě výletu atp.

 

Jediné co mě na GeoKuku trápí je to, že má větší systémové nároky, občas padá a již delší dobu není vyvíjen a bojím se, že jednou přestane fungovat :-( Například off-line stahování map už dávno přestalo chodit, stejně jako přestal jít podrobnější zoom.

 

Škoda, že si ho někdo nemůže vzít pod svá křídla a dál ho rozvíjet. Jeho propojení přímo s GG to by pak teprve byl úžasný program :-).


Tento příspěvek byl upraven od Roman_Jaromer: 29 duben 2019 - 10:19

  • 0

#40 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 453 příspěvků(y)

Publikováno 29 duben 2019 - 11:19

Zopakuji to asi po dvacate... je to nedodelane, je to alfaverze.


  • 1





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget, mapa

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama