Přejít na obsah


Fotka

GeoGet 2.10.4.802

geoget

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
60 odpovědí na toto téma

#21 DrakMrak

DrakMrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 087 příspěvků(y)

Publikováno 26 srpen 2019 - 7:38

Tak tahle opravav poslední verzi není Stator vydán 21.6 a oprava se dělala až 26.6 takže pokud si to někdo chce opravit tak tenhle soubor nahradit v sekci modules:
https://www.dropbox....Stator.pas?dl=0

 

V nové verzi to samozřejmě už bude OK


  • 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...


#22 DrakMrak

DrakMrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 087 příspěvků(y)

Publikováno 26 srpen 2019 - 7:44

Nebo jeřešení viz. výše :) přidat jednu fotku


  • 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...


#23 ToRo61

ToRo61

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 474 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2019 - 17:14

Mám Win10 a GG v.2.9.15.786

když jsem dal Nápověda->Aktualizovat GG 

a následně potvrdil dotaz ohledně stažení a instalace, tak jsem dostal 'Nelze stáhnout aktualizaci GeoGetu'.

Co dělám špatně? Díky za radu.


  • 0

#24 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 503 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2019 - 18:14

Těžko říct, důvodů může být milion. Může to být tvůj firewall, proxy, antivirak, momentální problém s internetem, atd.
Zkus si tu i stalacku stáhnout z webu ručně a spustit. to funguje?
  • 0

#25 ToRo61

ToRo61

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 474 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2019 - 18:30

Může za to pravděpodobně defaultní ochrana Win10...
stáhl jsem si geogetsetup-2.10.4.804.exe a po jeho spuštění se objevilo viz příloha.

Je na pováženou, že MS řadí HaLuMu mezí Neznámé vydavatele :-)

Přiložené miniatury

  • ochrana.jpg

  • 0

#26 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 503 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2019 - 19:10

No jo, smartscreen.... Ti věc vypínám jako první,vtakze na to vždycky zapomenu.
Jde o to, že u věcí stahnutych z internetu zkoumá digitální podpis. A když žádný není nebo ho nezná, tak vyhodí tuhle hlášku. (Proto ten neznámý autor...) Je to čistě o tom, že certifikát na takovýto podpis je dost drahý špás, takže si ho u freeware dovolit nemohu.
  • 1

#27 Solim

Solim

    Introvert

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 499 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2019 - 10:05

Hmm tak se mi včera po... GeoGet, stáhl se do ikonky dolu na hlavním panelu a nešel otevřít. No taky jsem ho tam pří importu nových dat zmenšil. Dělám to tak běžně, neb import nových dat přes API trvá docela dlouho a tak mezitím dělám něco jiného. Žel včera už zůstal jen jako ikonka aniž by šel roztáhnot na plochu. Zkusil jsem restratovat počítač, neb občas se některý program zasekne a restart pomůže, ale tady ne. A tak jsem odinstaloval a znovu nainstaloval GeoGet a nic. Tak záchrana dat, odinstalace a smazaní všech adresářů geogetu a nová čistá instalace a GeoGet a už to šlape. Jen jsem zas musel ty důležité zachráněné data překopírovat do svých adresářu a musel jsem znovu nastavit, nebo zkontrolovat nastavení v GeoGetu i Statoru a snad jsem OK. Alespoň si človek připomene, kde se co nastavuje, jaký plugin používá a obcas narazí na něco dosud neznal, nebo nepoužíval.

 

Vím, že se něco pokazilo, přepsalo se nějké ini, nebo jiný soubor ale neznám strukturu programu a jaký soubor co dělá. Odborník ví kam šáhnout, laik si jen tiše říka "do pr...". Stalo se mi to třech letech včera podruhé a tehdá jsem to řešil podobně. Tak to sem jen píšu aby někdo další, komu se stane něco podobného nezoufal. Pravděpodobně je jednodušší řešení, ale záchtana dat, odinstalace a smazání všech adresářů GeoGetu taky zabere, jen u toho člověk musí víc přemýšlet a trvá to dýl.

 

Prvotní impulz k této chybě: Minimalizace GeoGetu na spodní hlavní panel při importu dat z API. Asi jsem se trefil do nějakoho velmi nevhodného okamžiku.

 

P.S. Ač jsem editorem sloupců vložil všechny sloupce co používám, tak mi napravo zůstalo ještě podezřelé místo na další sloupce :o . Asi jsem tam měl nějaký sloupec, který jsem nepoužíval a nemohu si vzpomenout jaký :D.


Tento příspěvek byl upraven od Solim: 03 říjen 2019 - 10:08

  • 0

HONOR 9, Android 9.1.0, a:Drake 6.06 + OSM (paws), GeoGet 2.10.4.804 + GeoKůk 5.0.2

 

S úsměvem jde vše líp


#28 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 873 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2019 - 11:15

Pokud zalohujes cely DATADIR a ten pak vratis do nove indtalace, mas vsechno (vcetne nastaveni sloupcu) tak, jak jsi mel puvodne.

 

Ted uz asi nezjistime, co se stalo, kde prepsalo nebo v jakem stavu co bylo. Mne se obcas stava, ze GG zobrazi nejaky dialog, ktery se prekryje jinym oknem a pak muze byt problem se k tomu, ktery ceka na nejakou reakci, dostat nebo jej i jen najit. Ale to po shozeni GG zase vse funguje jak ma.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#29 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 090 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2019 - 11:22

Hmm tak se mi včera po... GeoGet, stáhl se do ikonky dolu na hlavním panelu a nešel otevřít. No taky jsem ho tam pří importu nových dat zmenšil. Dělám to tak běžně, neb import nových dat přes API trvá docela dlouho a tak mezitím dělám něco jiného. Žel včera už zůstal jen jako ikonka aniž by šel roztáhnot na plochu. ...

 

Nejspíš jen okno za rohem obrazovky.

Zkusil jsi Alt+mezerník? Tak příště...


  • 0

#30 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 503 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2019 - 11:37

Ono je dobré vědět, že ani odinstalace, ale ani instalace do souborů v datovém adresáři nesahá! Takže pokud se pokazilo jakékoliv nastavení, tak reinstalace nemůže nijak pomoci. Pokud by reinstalace pomohla, znamenalo by to jen to, že byly pokaženy samotné binární soubory Geogetu, což vždy značí nějaký problém s počítačem.

 

A naopak, pokud je tedy problém s nějakým nastavením, je zbytečné program reinstalovat, problém bude jen v nějakém poškozeném souboru v datovém adresáři.

 

K tvému konkrétnímu problému -  ta ikonka na taskabaru sama o sobě reagovala? (když je apliakce minimalizovaná nebo ne, tak to tlačítko na taskbaru vypadá trochu jinak...) Pokud ano, tak se opravdu jen nějakým řízením osudu ocitlo okno mimo obrazovku.

 

Tím, že windows restartuješ, tak tím taklé řekneš všem běžícím aplikacím, aby se ukončily. A co udělá geoget, když se ukončuje? No, mimo jiné uloží pozici okna, aby jej při dalším spuštění otevřel tam, kde jsi ho měl. Divné je jen to, že při spuštění se hlídá, jeslti je ta pozice i rozměry okna smysluplné. Což tady z nějakého důvodu selhalo. Je to uložené v geoget,ini, takže příště to tam stačí opravit.

 

A já se podívám, kde ty kontroly mohly selhat. Pro jistotu, je to určitě poslední verze?


  • 1

#31 Solim

Solim

    Introvert

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 499 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2019 - 12:20

Chovalo se to divně, když jsem na tu ikonku na hlavním panelu najel myší, tak se normalně nad ní objeví miniatura s vyplněnou tabulkou a když na ní kliknu, tak se okno roztáhne do plné velikosti. Já tam měl jen miniaturu a malým bílým obdélníkem, to jest s prázdnou obrazovkou. Po kliknutí nic. Celá ta miniatura byla tak 1/4 velikosti normální miniatury (to jest 1/2 výška i šířka).

 

Po dvojkliku se spustil druhý GeoGet a podle narůstajícího zeleného pruhu přes ikonku se načítala databáze obvyklou rychlostí a zas nic. Když jsem nejel na ikonku znovu, tak se zobrazily dvě miniatury a obě s prázdným bilým obdélníkem.

 

Normálně se po dvojkliku GeoGet roztáhne na plnou velikost a hned zabalí. Na každé další kliknutí se rozbalí, pak zabalí a stále dokola.

 

Poslední verzi mám, to neustále kontroluji minimálně podle ikonky vlevo dole. A pokud je nová verze, tak jí většinou nejpozději do 3 dnů mám nainstalovanou.

 

P.S. ta ikonka u mě má pod sebou modrý pruh, coz značí že je spuštěná a to byla. A aplikace která je momentálne na ploše navrchu má ikonku v šedém obdélníku a to nebyla. Měla jen ten modrý pruh pod sebou.


Tento příspěvek byl upraven od Solim: 03 říjen 2019 - 12:25

  • 0

HONOR 9, Android 9.1.0, a:Drake 6.06 + OSM (paws), GeoGet 2.10.4.804 + GeoKůk 5.0.2

 

S úsměvem jde vše líp


#32 Solim

Solim

    Introvert

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 499 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2019 - 12:30

Nejspíš jen okno za rohem obrazovky.

Zkusil jsi Alt+mezerník? Tak příště...

Používám plnou velikost okna a ta nejde posunout mimo obrazovku, ta nejde posunout nikam. Alespoň mně se to ještě nepovedlo.


  • 0

HONOR 9, Android 9.1.0, a:Drake 6.06 + OSM (paws), GeoGet 2.10.4.804 + GeoKůk 5.0.2

 

S úsměvem jde vše líp


#33 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 873 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2019 - 12:37

Nejde posunout rucne, ale programove (tedy nejakou programovou manipulaci s oknem) ano. To muze byt treba pri staru nactenim ini souboru s posledni pozici okna.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#34 Solim

Solim

    Introvert

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 499 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2019 - 12:38

GeoGet jsem samozřejmně několikrát zkusil schodit, což se vždy podařilo, ale po startu vyběhla jen ta úvodní obrazovka se "zeměkoulí" a pak to hned spadlo do ikonky na hlavním panelu a podle narůstajícího zeleného pruhu bylo vidět, že databáze se načítá. A když jsem najel na ikonu, tak je normálně vidět prázdná tabulka s hlavičkou a uprostřed informační rámeček se zeleným pruhem, já tam měl jen ten malý bílý obdélník a v něm jen bílo.


Tento příspěvek byl upraven od Solim: 03 říjen 2019 - 12:40

  • 0

HONOR 9, Android 9.1.0, a:Drake 6.06 + OSM (paws), GeoGet 2.10.4.804 + GeoKůk 5.0.2

 

S úsměvem jde vše líp


#35 Solim

Solim

    Introvert

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 499 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2019 - 12:53

Ještě poznámka k té ikonce na hlavním panelu. Kdyz se načítá databáze, tak přes ikonu narůstá zelený pruh a postupně zapňuje obdélník té ikony, po načtení databáze to podsvícení ikony (nebo ten obdélník pod ikonou) zčervená a teprvé když na ikonku klepnu, tak se otevře GeoGet na celé okno a to červené podsvícení ikony zmizí.

 

U té mé chyby se to červené podsvícení neobjevilo, ale zmizelo i to zelené podbarvení aniž bych na ikonu najel a aniž bych na ni klepnul.

 

Teď mi to běhá zas k mé plné spokojenosti a tak si du dat sacher dort. Ale přesto je to divné. No alespon jsem si udělal pořádek ve sloupcích.


  • 0

HONOR 9, Android 9.1.0, a:Drake 6.06 + OSM (paws), GeoGet 2.10.4.804 + GeoKůk 5.0.2

 

S úsměvem jde vše líp


#36 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 421 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2019 - 20:41

Dneska už poněkolikátý na mě vykoukla chyba Service Unavailable při stahování přes API a v okně vypadala takto:
v1/geocaches [503] 

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN""http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">
<HTML><HEAD><TITLE>Service Unavailable</TITLE>
<META HTTP-EQUIV="Content-Type" Content="text/html; charset=us-ascii"></HEAD>
<BODY><h2>Service Unavailable</h2>
<hr><p>HTTP Error 503. The service is unavailable.</p>
</BODY></HTML>
nešel by ten zdrojový html kód nějak ošetřit?
  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#37 dejwy

dejwy

    dejwy

  • Members
  • PipPipPip
  • 896 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2019 - 21:13

Nejde posunout rucne, ale programove (tedy nejakou programovou manipulaci s oknem) ano. To muze byt treba pri staru nactenim ini souboru s posledni pozici okna.

 

Zkoušel jsem různé hodnoty v sekci [mainform], ale nepodařilo se mi žádnou kombinací hodnot (včetně vyšších než rozměry obrazovky, záporných a 3 hodnot state) dosáhnout toho, co popisuje Šolim. Vždy se okno objeví ve viditelné pozici a lze s ním manipulovat.

 
[mainform]
width=1511
height=848
left=23
top=23
state=0

Tento příspěvek byl upraven od dejwy: 03 říjen 2019 - 21:13

  • 0

#38 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 873 příspěvků(y)

Publikováno 04 říjen 2019 - 6:08

Ja to nezkousel, asi to Haluma uz nejak osetril. Vim jen, ze se to stavalo a v ini pak byly podivne hodnoty.

 

Netvrdim, ze je to Solimuv pripad, jen jsem se pokusil ukazat, ze rucni a programova obsluha nemusi mit stejne vysledky.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#39 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 843 příspěvků(y)

Publikováno 06 říjen 2019 - 16:38

Groundspeak asi přestal přijímat URL listingů, které generuje Geoget při volbě "Zobrazit na webu (CTRL + W)". Např. pro GC1KFWB Geoget zavolá 

https://www.geocaching.com/geocache/gc1KFWB

a výsledkem je error 500. Už se mi to stalo před pár dny, kdy jsem to ignoroval s tím, že jde o dočasnou chybu, ale zdá se, že to přetrvává.


Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 06 říjen 2019 - 16:39

  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#40 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 090 příspěvků(y)

Publikováno 06 říjen 2019 - 17:19

mně to ctrl-W generuje odkaz http://coord.info/GC8E6TW

a funguje to. Máš aktuální verzi?


  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama