Přejít na obsah


Fotka

Locus Map - doplněk GeoGet4Locus

android geoget

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
516 odpovědí na toto téma

#421 Pátrač

Pátrač

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 80 příspěvků(y)
  • LocationKing field

Publikováno 12 březen 2021 - 14:42

Ahoj mám dotázek. Používám Locus a u LAB keši mi nefunguje přepínání linkem do aplikace LAB GC..už jsem zkusil odinstalovat jak Chrome tak aplikaci na LABky nastavil Chrome jako výchozí.. a stále se mi to otevírá v Locusu jako v prohlížeči..resp otevře to listing s QR kódem a dál už nic.. Projel jsem tady i to téma ale buď jsem přehlédl a nebo nenašel.. neměl někdo podobný problém? Telefon Asus Zenfone max2 android 9. Díky.
  • 0

#422 dejwy

dejwy

    dejwy

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 151 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2021 - 15:25

Nestačí ťuknout na odkaz, musíš prst na linku podržet o něco déle (vteřinu, dvě). Pak se to otevře v Chrome.
  • 2

#423 Pátrač

Pátrač

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 80 příspěvků(y)
  • LocationKing field

Publikováno 12 březen 2021 - 18:29

Já jsem kus vola. Funguje. Díky!
  • 1

#424 Vacerman

Vacerman

    Vacerman

  • Members
  • PipPipPip
  • 44 příspěvků(y)

Publikováno 13 březen 2021 - 19:28

Nestačí ťuknout na odkaz, musíš prst na linku podržet o něco déle (vteřinu, dvě). Pak se to otevře v Chrome.

Díky za radu! S tímto jsem také docela zápasil a už jsem se i smířil s tím, že na mém mobilu to takto hezky fungovat nebude...


  • 1

#425 3bus

3bus

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2021 - 18:48

Dobrý den,

prosím o pomoc. Jak mám aktivovat nápovědu v Locus maps Pro, Děkuji.


  • 0

#426 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 461 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2021 - 19:10

Netuším, jestli myslíš právě z doplňku GG4L a jaký režim případně používáš, ale budu předpokládat, že se ti načetly keše z db a nevidíš u ní nápovědu, tak třeba u Živá mapa je potřeba v Nastavení > Přizpůsobení režimů zapnout Načítat nápovědu. U těch ostatních režimů by měla být nápověda vidět, pokud samo u keše je.


  • 0

#427 hudyny

hudyny

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 85 příspěvků(y)

Publikováno 29 březen 2021 - 8:07

Geoget databáze for Locus přestal po upgradu na A11 fungovat. Autor mi odepsal, že se vývoji už nevěnuje...takže pozor na to a kdo nemusí at neupgraduje..


  • 0

#428 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 772 příspěvků(y)

Publikováno 29 březen 2021 - 8:19

Puvodni autor se sice vyvoji nevenuje, ale projekt po nem prevzal Y&MD (jak je uvedeno v 1. prispevku tohoto tematu) a pokud vim, i na A11 by to melo pracovat. Pokud ne v soucasne dobe, tak urcite v blizke budoucnosti.


  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#429 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 461 příspěvků(y)

Publikováno 29 březen 2021 - 9:10

Když už jsme u toho Androidu 11 - udělal bych teď betu, kde dám natvrdo to API 30, tzn. že by měla přestat fungovat ta vlastní složka. Takže kdo to nechce zatím testovat, ať se odhlásí z beta kanálu.

 

Jinak, omlouvám se, že jsem teď za poslední měsíc nevydal nějaký update, ale jak jsou děti doma, tak přes den nic nestíhám a večer (kdy jsem se většinou věnoval doplňku a jiným hobby projektům), musím dohánět práci.


Tento příspěvek byl upraven od Y&MD: 29 březen 2021 - 9:10

  • 0

#430 JotT

JotT

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 53 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2021 - 17:22

Prave si zkousim s doplnkem hrat, ale narazil jsem na problem. Pri pokusu o import nebo zobrazeni kesi z databaze dojde k chybe, zobrazi se cerveny pruh s oznamenim "Doslo k chybe pri zpracovani SQL dotazu". Import z te same databaze starym doplnkem funguje bez problemu.

Ma nekdo typ, co by mohlo byt spatne?

Pripadne existuje nekde v telefonu log, kde by byla chyba podrobneji zaznamenana?

Za pomoc predem dekuji..


  • 0
-=JotT=-

#431 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 461 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2021 - 9:18

Pokud máš doplněk v základním nastavení a nedělal si úpravy v nastavení tagů, tak je to zvláštní. DB je pravděpodobně ok, protože jinak by to hlásilo jinou chybu.

Prosím ještě o info jaký máš Android (případně typ telefonu).

V interní složce aplikace se ukládá soubor lastError.txt, je ve složce Erros, najdeš ho v /Android/data/cz.geoget.locusaddon/Errors/lastError.txt


  • 0

#432 JotT

JotT

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 53 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2021 - 16:42

Ahoj Y&MD

 

Android 11 (resp. EMUI 11.0.0 Huawei P30 pro)

obsah lastError.txt:

2021-04-04T23:53:24.803+02:00

Parameter specified as non-null is null: method kotlin.jvm.internal.Intrinsics.checkNotNullParameter, parameter <set-?>

[locus.api.objects.geocaching.GeocachingWaypoint.setCode(Unknown Source:2), cz.geoget.locusaddon.LoadCaches.doInBackground(LoadCaches.java:995), cz.geoget.locusaddon.LoadCaches.doInBackground(LoadCaches.java:43), android.os.AsyncTask$3.call(AsyncTask.java:389), java.util.concurrent.FutureTask.run(FutureTask.java:266), android.os.AsyncTask$SerialExecutor$1.run(AsyncTask.java:292), java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(ThreadPoolExecutor.java:1167), java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:641), java.lang.Thread.run(Thread.java:929)]

Import z jine moji db3 databaze (labky) probehne bez problemu. Ale rovnez import puvodni, starou, verzi doplnku je bez chyby. Je mozne, ze za to muze nejaky "vadny" bod? Jde jej nejak identifikovat?

Diky za snahu..


  • 0
-=JotT=-

#433 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 745 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2021 - 17:29

Tak se u me objevil po upgradu na LM 4.0 nasledujici problem.

Pouzivam import kesi z Geoget db do Locusu.

Vzhledem k tomu, ze nacitam docela velky okruh a hodne kesi, tak Neimportuji vsechna data u kese!

Kdyz pak v LM 4.0 kliknu na kesku, vidim "smajliky" u poslednich 5 logu. Kdyz jdu do detailu a dam logy zobrazit, teak se objevi pouze prazdna obrazovka.

Pokud dam Importovat vsechna data, tak se mi vsechny natazene logy zobrazi. 

Stejne tak ve "starem" Locusu vse funguje korektne.


  • 0

:ph34r:  Google Pixel 4a 5G + Android 12 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO   :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#434 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 461 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2021 - 17:43

Ahoj JotT,

ta chyba říká, že nějaký kód keše je null, tzn. prázdný. Máš možnost zkontrolovat tu db přes třeba SQLite Studio nebo nevím jestli v GeoGetu jde zobrazit obsah db, aby si viděl, jestli tam něco bez gc kódu je?


  • 0

#435 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 745 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2021 - 17:53

Tak se u me objevil po upgradu na LM 4.0 nasledujici problem.

Pouzivam import kesi z Geoget db do Locusu.

Vzhledem k tomu, ze nacitam docela velky okruh a hodne kesi, tak Neimportuji vsechna data u kese!

Kdyz pak v LM 4.0 kliknu na kesku, vidim "smajliky" u poslednich 5 logu. Kdyz jdu do detailu a dam logy zobrazit, teak se objevi pouze prazdna obrazovka.

Pokud dam Importovat vsechna data, tak se mi vsechny natazene logy zobrazi. 

Stejne tak ve "starem" Locusu vse funguje korektne.

 

Tak chyba, po hodine testovani odstranena

Pokud vlezu do detailu kese a dam refresh u polozky Kvalita/GCVote, tak pak se mi zobrazi i vsechny natazene logy doplnkem!!!!

Prisel sem na to tak, ze GCVote neni u otevreni kese aktualizovano. A objevi se po refreshi!


  • 0

:ph34r:  Google Pixel 4a 5G + Android 12 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO   :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#436 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 461 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2021 - 18:15

Aha, no, GCVote si tahá Locus sám, ale máš teda pocit, že je to spíš v Locusu? Jako, že zobrazí ten Listing až jakoby po druhém načtení?
Zatím jsem se nedostal k tomu, abych to sám vyzkoušel.


  • 0

#437 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 745 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2021 - 18:19

Ne, detailni listing a waypointy se mi zobrazi (po kliknuti na znamenko > ) korektne!

 

Jediny, co po rozbaleni detailu kese (vyjeti okna ze spodu obrazovky) neni aktivni, jsou GCVote a jednotlive logy (ja mam treba poslednich 10).

Zajimave je, ze ale vidim "smajliky" u poslednich 5 logu, ale detail uz po kliknuti ne.

 

Dam refresh a vse ok!

 

 

UPDATE: Pokud kes nema ale zadny GCVote, tak moznost zobrazit logy nezafunguje :-( 


  • 0

:ph34r:  Google Pixel 4a 5G + Android 12 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO   :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#438 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 461 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2021 - 20:38

Tak jsem to prověřil a chyba není v doplňku. Ten informace podá pokaždé stejně, takže je to v Locusu. Musím to nějak formulovat a dát to vědět menionovi.

Teoreticky, naprosto stejně by se to mělo chovat ve starém doplňku, protože ten to načítá úplně stejně.

 

Když už jsem měl otevřené Android Studio, udělal jsem rovnou beta verzi 1.22, která cílí na Android 11 (API 30), takže v ní už by nemělo být možné vybrat jinou složku než tu interní.


  • 0

#439 JotT

JotT

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 53 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2021 - 21:44

Ahoj JotT,

ta chyba říká, že nějaký kód keše je null, tzn. prázdný. Máš možnost zkontrolovat tu db přes třeba SQLite Studio nebo nevím jestli v GeoGetu jde zobrazit obsah db, aby si viděl, jestli tam něco bez gc kódu je?

Ano, vypada to na nejaky vadny bod (kes, waypoint) v databazi, protoze pokud vyberu jinou oblast, vybrany okruh se mi nacte bez chyby. V oblasti Praha s okolim se mi ted ukazalo nacitani a chyba na bodu 200, ci 856 nebo 1352. Proste tak, jak jsem menil stred oblasti. Zatim ale netusim, ktery bod z databaze to muze zpusobit. Ale stale je mi zahadou, proc stara verze pluginu si tohoto neidentifikovaneho vadneho bodu nevsima a import zdarne dokonci.


Tento příspěvek byl upraven od JotT: 06 duben 2021 - 21:47

  • 0
-=JotT=-

#440 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 461 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2021 - 21:54

Mezi doplňkem a Locusem se používá na spojení tzv. Locus API. Jsou to funkce vydané tvůrcem Locusu, které máme my ostatní vývojáři k dispozici. Starý doplněk používá staré API, můj doplněk používá poslední verzi. Staré API není asi tak citlivé na nullovou hodnotu. Teď jsem si ještě všimnul, že ta nullová hodnota vadí v případě waypointu, někde je tam prostě prázdný kód.

Nejjednodušší by bylo si stáhnout SQLite Studio (zdarma) a otevřít tu db. V tabulce Waypoints bys možná našel bod s prázdným kódem.


  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:android, geoget

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama