Přejít na obsah


Fotka

Locus Map - doplněk GeoGet4Locus

android geoget

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
516 odpovědí na toto téma

#441 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 772 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2021 - 6:54

Pokud je problem ve waypointu, mohla by pomoct "oprava databaze" v Geogetu (menu Pluginy, Oprava databaze a tam polozka Oprava vadnych waypointu a/nebo Vacuum, KOntrola integrity, ... pripadne dalsi polozky).

 

Pokud je tam ID=null, staci na to datanazova konzole a jeden SQL prikaz na zruseni vsech vet s ID=null.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#442 JotT

JotT

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 53 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2021 - 17:42

...

Nejjednodušší by bylo si stáhnout SQLite Studio (zdarma) a otevřít tu db. V tabulce Waypoints bys možná našel bod s prázdným kódem.

Diky za radu. Zobrazil jsem db v SQLite Studiu, ale zadny bod nemel ID prazdne ci NULL. Trochu bezradnost, budu muset asi elminovat chybu v db metodou pokus omyl. :(


  • 0
-=JotT=-

#443 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 461 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2021 - 18:04

Tak jsem se v tom ještě vrtal, a do "code" u waypointu posílám sloupec prefixid, tak zkus ještě zkontrolovat ten, jestli tam někde není prázdno.
Promiň, že jsem tě mystifikoval se sloupcem ID.


  • 1

#444 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 461 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2021 - 18:55

K tématu cílení na Android 11:

Vypadá to, že uživatelé Androidu 10 a nižších mohou mít db v libovolné složce. Zkoušel jsem to u sebe (Android 8) a funguje to jako dřív. V beta kanálu je verze 1.22, která by se takto měla chovat, prosím tedy někoho s A10- o otestování.


  • 1

#445 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 745 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2021 - 19:03

Tak na telefonu mam posledni verzi A11 a doplnek ve verzi 1.22.

Geoget db kopiruji z Google drive a vse funguje perfektne!

 

Dobra prace!


  • 1

:ph34r:  Google Pixel 4a 5G + Android 12 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO   :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#446 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 461 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2021 - 19:19

Ale používáš interní složku?

Když stahuješ z GDrivu, tak se ti ukazují procenta nebo to chvilku stojí na 0 % a pak to projede rychle do 100 %?

(Takhle se mi to totiž chová v emulátoru. Je to nějaká vnitřní chyba v Androidu, že ačkoliv zná cílovou velikost souboru, tak nehlásí kolik reálně už stáhnul.)


  • 0

#447 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 745 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2021 - 19:33

Ale používáš interní složku?

.

Ano, co se objevily problemy s pravy, tak jsem db presunul radeji do interni slozky. Funguje to korektne

 

Když stahuješ z GDrivu, tak se ti ukazují procenta nebo to chvilku stojí na 0 % a pak to projede rychle do 100 %?

(Takhle se mi to totiž chová v emulátoru. Je to nějaká vnitřní chyba v Androidu, že ačkoliv zná cílovou velikost souboru, tak nehlásí kolik reálně už stáhnul.)

Jo, takhle zajimave se to chova i v realu. 


  • 1

:ph34r:  Google Pixel 4a 5G + Android 12 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO   :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#448 Archi1

Archi1

    Archi1

  • Members
  • PipPipPip
  • 819 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2021 - 20:50

Telefon S10, A11, doplněk v.1.22. locus v. 4. Stahování do interní složky z GDrivu.  Kliknu "Nahrát DB do int. složky" v doplňku, ihned po zahájení kopírování běží ukazatel stažené velikosti v MB az do úplného stažení a na konci se objeví hláška Import byl úspěšný. V interní složce mám nakopírovanou DB zGDrive.


  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#449 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 745 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2021 - 21:03

Telefon S10, A11, doplněk v.1.22. locus v. 4. Stahování do interní složky z GDrivu.  Kliknu "Nahrát DB do int. složky" v doplňku, ihned po zahájení kopírování běží ukazatel stažené velikosti v MB az do úplného stažení a na konci se objeví hláška Import byl úspěšný. V interní složce mám nakopírovanou DB zGDrive.

 

Hm, tak koukam, ze kovarova kobyla,..... Telefon od Google a cistym nejnovejsim Androidem, a ukazuje mi nejdrive ?/762 (velikost me geoget.db3) Pak se objevi priblizne neco kolem 300/762 a tech 300 se behem nekolika vterin navysi az na tech 762 :-) Db je pak samozrejme v interni slozce, ale chovani je to zajimave, zvlastni!

 

Nu coz, hlavne ze to funguje! 


  • 0

:ph34r:  Google Pixel 4a 5G + Android 12 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO   :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#450 JotT

JotT

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 53 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2021 - 21:12

Tak jsem se v tom ještě vrtal, a do "code" u waypointu posílám sloupec prefixid, tak zkus ještě zkontrolovat ten, jestli tam někde není prázdno.
Promiň, že jsem tě mystifikoval se sloupcem ID.

Bingo.. tedy mozna.. ale PrefixID mam u 75 waypointu NULL. Zkusim si s tim pohrat a vyzkousim.

Zatim velky dik za snahu pomoci!! :)


  • 0
-=JotT=-

#451 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 280 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2021 - 21:39

Kdysi v Geogetu ručně přidané waypointy byly bez prefixů. Prefixy se jim začaly dávat až později. Takovým waypointum přiděluje Geoget prefix dynamicky za behu, takže to není moc vidět. Pozná se to třeba i podle toho, že takové waypointy nemají ani datum poslední změny.

Asi bych si měl vzpomenout, a dát tyhle historické relikty v databázi do pořádku.
  • 0

#452 JotT

JotT

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 53 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2021 - 22:04

To HaLuMa:

podle dtupadate jsou stare 13 let (2008xxxx), dtupdate2 maji jen 4mistne cislo. A vsechny maji guid a lookup take NULL. Nejsou rucne pridane, vse jsou wptype Reference Point importovane vc. pomerne dlouhych name, ktery obsahuje i de facto popis, ktery jse i jinych wpt obsahem komentare v cmt.

Proste nekde se neco zmrsilo. Zitra uvidim, zda to je skutecne zdrojem priciny popisovaneho problemu.

Diky..


Tento příspěvek byl upraven od JotT: 07 duben 2021 - 22:05

  • 0
-=JotT=-

#453 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 280 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2021 - 6:16

Pokud nejsou ručně přidané ale importované, pak by měly být už dávno aktualizované, nebo archivované. (Neboť pro archivaci již nepoužívaných waypointum platí stejná pravidla, jako pro archivaci kesek v databázi) Nástroj na archivaci dlouho neaktualizovaných waypointu je přímo v Geogetu v databázových nástrojích. Pokud si data alespoň někdy aktualizujes, tak ho spusť s datem starším než je poslední aktualizace, a ono je to vymaže.

Neboj, ručních waypointu se to netýká.
  • 0

#454 JotT

JotT

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 53 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2021 - 18:09

Panove Y&MD a HaLuMa ,

dekuji za pomoc, vyreseno. Eliminaci WPT s NULL prefixid se vse zdarne vyresilo. Tech par desitek bodu bylo jako relikt buhvi uz jakeho davneho zpusobu importu. Zmrsil (spojil) se i obsah wpttype a cmt do jednoho pole wpttype. Aktualizaji prubezne vsechny kese (krome nalezenych), ale techto zmrsenych WPT si aktualizace nevsimala a natahla se stejnymi souradnicemi spravne WPT a  tyto NULL byly duplicitni. Po jejich vymazu a full aktualizaci postizenych kesi uz vse v poradku a doplnek GeoGet4Locus spokojene chroupa databazi a naimportuje ji do Locusu.

 

Jeste jednou DEKUJI  :)


  • 1
-=JotT=-

#455 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 280 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2021 - 18:49

Tak to bude opravdu pozůstatek nějakého divného GPX. Tím pádem není třeba nic řešit.
  • 0

#456 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 745 příspěvků(y)

Publikováno 22 duben 2021 - 12:55

Chtel sem poprosit. S novym LM4 si oprimalizuji nastaveni doplnku a chtel bych porposit o malou zmenu.

 

V Nastaveni/Prizpusobeni rezimu/Limit poctu kesi/ bych ocenil moznost "vnorit" 2000 (mezi 1000 a 2500).

 

Ne, ze bych potreboval odlovit tolik kesi :-), ale pro pripravu oblasti potencionalne zasazene  lovem se mi ukazuje, ze 2000 kesi je optimalni hodnotou....

Ono tech 2500 kesi uz se napriklad v Praze do LM4 nenacte!

 

Diky moc.....


  • 0

:ph34r:  Google Pixel 4a 5G + Android 12 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO   :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#457 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 461 příspěvků(y)

Publikováno 22 duben 2021 - 13:09

Maličkost, přidáno, bude v další verzi. Snad se večer dostanu k něčemu novému.

 

 

Dneska mi na twitteru vyskočila zpráva o doplňku GSAK for Locus, to by mě zajímalo, proč GSAKáři chtěli doplněk od mě, když evidentně nějakou dobu už existuje tenhle :blink:


  • 1

#458 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 461 příspěvků(y)

Publikováno 22 duben 2021 - 21:55

Víc hlav víc ví, nebo aspoň má názor:

 

Řeším funkci Synchronizovat. Cílem je vybrat složku (v telefonu, na kartě, na OneDriveu, G.Drivu atd), odkud po kliknutí na tlačítko Synchronizovat se stáhnou do interní složky (nebo vybrané složky na starších Androidech) soubory, ať už .db3 nebo .imc, prostě vše. Samozřejmě s kontrolou jestli identický soubor už tam není nebo že se nezměnil.

 

Problém je, že Android mě nechá vybrat složku jen v telefonu. Pro cloud bych musel dělat spec.řešení pro každý zvlášť.

 

Android mi dovolí vybrat soubor jednoduše lokální nebo cloud, tak jak to je teď v importu jednotlivého souboru. Takže bych touto cestou mohl nabídnout synchronizaci nikoliv celé složky, ale x vybraných souborů. Někomu bude stačit jeden, někomu 20 (ale bude si je tam muset postupně naklikat).

 

Teď při psaní mě ještě napadlo dát tam možnost přidat na seznam místo souboru i lokální složku. Tím pádem by mohlo být pokryto vše, akorát u toho cloudu by se musel vybírat každý soubor zvlášť.


  • 1

#459 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 745 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2021 - 9:33

Jen male info pro ty, kteri IMPORTuji kese do Locusu a neimportuji vsechna data u kese.

Nefungovalo zobrazeni LOGu u takto natazenych kesi. 

Ve verejsim velkem UPDATU LM4 uz bylo opraveno!

Jinak zmen a oprav je v UPDATU LM4 opravdu hodne a zatim jsem otestoval tuto malickost......


  • 0

:ph34r:  Google Pixel 4a 5G + Android 12 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO   :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#460 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 745 příspěvků(y)

Publikováno 30 květen 2021 - 11:07

Tak jsem byl dneska na kesi https://coord.info/GC8H8Q9 . Ta ma jeden z atributu UV. V Geogetu tento atribut normalne vidim, ale pri importu kesi do Locusu (LM4) se atributu neprenesl! Kdyz jsem v LM4 udelal aktualizaci kese, tak se objevil:

Nevim, jest-li se uz tady neresilo, nenasel sem, takze se pripadne omlouvam za spam :-)


  • 0

:ph34r:  Google Pixel 4a 5G + Android 12 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO   :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 






Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:android, geoget

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama