Přejít na obsah


Fotka

Locus Map - doplněk GeoGet4Locus

android geoget

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
525 odpovědí na toto téma

#501 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 464 příspěvků(y)

Publikováno 25 říjen 2021 - 20:41

To vypadá, že tam máš nastavený moc velký rozsah v počtu keší a Locus ty data nepřijme. Je tam limit na 10MB dat a s tím nehnu, takže když vypneš limit nebo nastavíš moc velký radius apod, prostě snažíš se naimportovat moc keší, tak to padne. Samozřejmě - více wp = více dat, takže pokud ti v DE limit dovolí víc keší, tak v CZ těch keší může být méně.

 

Jinak teda je divné, že ti tam ten toast (ten obdelník) problikne, má se normálně zobrazit.


  • 0

#502 georabbits.cz

georabbits.cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 379 příspěvků(y)

Publikováno 25 říjen 2021 - 21:37

Tak jsem vyzkoušel import s větším počtem keší a vypadá to tak, že co je nad 4200 keší (bodů), tak to Locus nezkousne. Zobrazí se jen oznámení "Data odeslána do Locusu". Do 4000 bez problému. Vice jde vidět z videa. Samotný import po načtení, jsem již kvůli krátkosti, do Locusu neprováděl.

Nějak mi to nevadí, protože jsem prozatím neměl důvod tolik keší naráz importovat. 

Jinak pokud jedu autem a mám zapnutou živou mapu, naprosto bez problému se mi keše načítají. Není tak problém sbírat pocestovky, aniž bych musel tyto keše do Locusu importovat.


  • 1

georabbits.cz.png

Devět z deseti kačerů doporučuje k lovu keší aplikaci  Locus


#503 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 665 příspěvků(y)

Publikováno 25 říjen 2021 - 21:59

Dík, nějak jsme to splichtili. Je to horor. Možná bzs mohl vzpsat nějakou hlášku že je to velké, takhle uživatel neví vo co go.


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#504 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 464 příspěvků(y)

Publikováno 25 říjen 2021 - 22:09

Já bych rád, ale nemám možnost jak zjistit jestli se Locus rozhodl ty data přijmout nebo nepřijmout. On mi totiž vrátí, že je přijal, ale už mi nenapíše, že jsem mu toho poslal moc. Proto je jako výchozí nastaven limit 2500 keší, což je otestováno jako průchozí.


  • 0

#505 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 665 příspěvků(y)

Publikováno 26 říjen 2021 - 0:14

Já bych rád, ale nemám možnost jak zjistit jestli se Locus rozhodl ty data přijmout nebo nepřijmout. On mi totiž vrátí, že je přijal, ale už mi nenapíše, že jsem mu toho poslal moc. Proto je jako výchozí nastaven limit 2500 keší, což je otestováno jako průchozí.

To jsme měli, střed byl severozápadně od Bratislavy. A bylo to moc.


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#506 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 759 příspěvků(y)

Publikováno 26 říjen 2021 - 7:03

Já bych rád, ale nemám možnost jak zjistit jestli se Locus rozhodl ty data přijmout nebo nepřijmout. On mi totiž vrátí, že je přijal, ale už mi nenapíše, že jsem mu toho poslal moc. Proto je jako výchozí nastaven limit 2500 keší, což je otestováno jako průchozí.

 

Myslim, ze jsi tu jednou psal, ze by slo rozsekat import do nekolika skupin a postupne je nacist do Locusu. Slo by to? 


  • 0

:ph34r:  Samsung S21 plus + Android 12 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO   :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#507 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 464 příspěvků(y)

Publikováno 26 říjen 2021 - 9:14

Jo jo, jenže otázka je, jeslti je to rozumný řešení. Dokázal bych si to představit třeba po 2000 keších, ale to by třeba znamenalo, že ti to nabídne 10 balíků na který budeš muset kliknout pro kompletní import db. Pokud je to ok, tak proč ne.

 

Mimochocem, díky za ten test A12, jak si to napsal, tak jsem si vzpomněl, že jsem si ho slavnostně taky nainstaloval a pak už nic.


  • 0

#508 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 759 příspěvků(y)

Publikováno 26 říjen 2021 - 9:21

Jo jo, jenže otázka je, jeslti je to rozumný řešení. Dokázal bych si to představit třeba po 2000 keších, ale to by třeba znamenalo, že ti to nabídne 10 balíků na který budeš muset kliknout pro kompletní import db. Pokud je to ok, tak proč ne.

 

 

Tak to by uplne nevadilo. Myslim, ze me by stacily tak 2-3 skupiny po 2000. Ono, kdy se clovek pohybuje kolem Prahy, tak soucasny limit pokryje opravdu male  uzemi.....

 

Mimochocem, díky za ten test A12, jak si to napsal, tak jsem si vzpomněl, že jsem si ho slavnostně taky nainstaloval a pak už nic.

 

Celkove mi prijde A12 lepsi, ikdyz jsem cetl o masivnich problemech u nekterych starsich Pixelu... Ale Locus s doplnekem funguje korektne. 


  • 0

:ph34r:  Samsung S21 plus + Android 12 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO   :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#509 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 759 příspěvků(y)

Publikováno 26 říjen 2021 - 13:59

Já bych rád, ale nemám možnost jak zjistit jestli se Locus rozhodl ty data přijmout nebo nepřijmout. On mi totiž vrátí, že je přijal, ale už mi nenapíše, že jsem mu toho poslal moc. Proto je jako výchozí nastaven limit 2500 keší, což je otestováno jako průchozí.

 

 

Me se tedy osvedcilo nastaveni Radius=25km a Limit poctu kesi=1500. Pokud nemam danou oblast pokrytou podle predstav, tak se posunu v mape a provedu dalsi import.  


  • 0

:ph34r:  Samsung S21 plus + Android 12 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO   :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#510 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 464 příspěvků(y)

Publikováno 27 říjen 2021 - 19:41

@Arne1: Jaká část trvá dlouho?

 

Nejprve to napíše "Načítám keše z db", pak "Zpracovávám keše", pak je "Zpracovávám bod ?/???", pak je "Počítám vzdálenosti", "Řadím body podle vzdálenosti", potom "Připravuji data pro Locus" a konec "Zpracování dokončeno" a "Odesílám data do Locusu"


  • 0

#511 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 665 příspěvků(y)

Publikováno 27 říjen 2021 - 22:51

Předal jsem dotaz, já půjdu na návštěvu až příští týden


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#512 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 464 příspěvků(y)

Publikováno 28 říjen 2021 - 8:32

Ok, tak zkus u kávy zkontrolovat, jestli tam není nějaká prahistorická sd karta, která by zpomalovala načítání. Pořád mi nejde do hlavy, co by to tam tak zpomalovalo. Používám archaický telefon (BlackBerry), v něm 1GB db celé ČR a živá mapa i importy běží naprosto bez problémů.

 

Teď otázka do širokého pléna ohledně rozděleného importu:

Jaký je scénář kdy potřebujete najednou importovat do Locusu více jako 2000+ keší? Ptám se pro nalezení optimálního řešení. Jde o to, jestli je to v případě kdy zájmová oblast (rádius) obsahuje více keší a vy chcete všechny improtovat, nebo jestli hledáme cestu jak dostat celou komplet db do Locusu apod.


  • 0

#513 Archi1

Archi1

    Archi1

  • Members
  • PipPipPip
  • 826 příspěvků(y)

Publikováno 28 říjen 2021 - 12:28

Ahojky, 

v telefonu mám nahranou celou databázi GG a pro locus je nastaveno živá mapa, radius 50 km a načítání 2500 keší. reakce je bezproblémová. A když se přesouváme v aute Locus žádný problém s načítaním keší z databáze podél trasy nemá. Tohle nastavení mám již velmi dlouho.


  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#514 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 759 příspěvků(y)

Publikováno 29 říjen 2021 - 7:02

Takze jak jsem psal - pouzivam nastaveni Radius=25km a Limit poctu kesi=1500.

Driv, kdyz nebylo omezeni v poctu naimportovanych kesi, jsem mel nastaveny radius 50km a na vetsinu vyprav to stacilo a vestinou jsem udelal import jednou. Ten mi vetsinou pokryl i mozne kese na prijezdu do kesovaci oblasti cestou. Jak rikam, treba Praha se neda s radiusem 25km jednim importem zaridit!

Rozhodne nepotrebujio celou geogeti db naimportovat do Locusu.

Live mapu nepouzivam, proste mi nesedi.


  • 0

:ph34r:  Samsung S21 plus + Android 12 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO   :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#515 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 464 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2021 - 21:29

Hodil jsem ted do Play do Beta kanálu verzi 1.29, která automaticky snižuje počet keší v importu, aby import prošel přes ten limit 10MB. Takže pokud dáte import Prahy, tak vám to se vší pravděpodobností několikrát napíše "Snižuji počet keší" až se to dostane na těch 10MB a pak to projde. To ukusování jde odzadu, tzn. od nejvzdálenější keše.

 

Zkusím teď v nejbližší době udělat ten hromadný import.


  • 1

#516 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 759 příspěvků(y)

Publikováno 09 listopad 2021 - 7:47

Tak potvrzuji funkcnost "snizovani poctu kesi".

Uz ted je super, ze se nemusim nejak omezovat v radiusu a poctu kesi (nastaven neomezeny pocet).

Pokud se nactou v dalsich verzich vsechny kese z radiusu, budu naprosto spopkejeny! 


  • 1

:ph34r:  Samsung S21 plus + Android 12 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO   :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#517 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 599 příspěvků(y)

Publikováno 09 listopad 2021 - 12:09

Obecně je skvělé, že v doplňku všechno funguje, když už se vyrábí takové opičárničky na přání B-). Autorovi posílám za celý doplněk veliký DÍK.
  • 1

#518 Archi1

Archi1

    Archi1

  • Members
  • PipPipPip
  • 826 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2022 - 22:45

Dnes se mi stala nemilá věc a to, že vnučka mě nainstaloval do S10+ andr.12. Od té doby mě nejdou v Locusu zobrazit vyluštěné keše. Doplněk Geoget4Locus hlásí že má chybu a spadne. Potřeboval bych poradit kam nahrát gpx s vyluštěnými kešemi, protože jsem zkoušel různé adresáře ve vnitřní paměti i na SD kartě ale Locus to odnikud nezobrazí,

Samsung S10+, A12, celý Locus šlape, načte cache z internetu a zobrazí, ale cache  z databáze přes doplněk (v.1,29) načíst ale nejdou. Aplikace zahlásí že byla ukončena protože obsahuje chybu. Databáze je umístěna ve výchozím umístění vnitřní paměti (andoid/data/cz.geoget.locusaddon/files/Databases). Zkoušel jsem databázi umístit i jinam, ale je to pořád stejné se stejnou hláškou.

Přiložené miniatury

  • 20220112_222954.jpg

Tento příspěvek byl upraven od Archi1: 13 leden 2022 - 17:42

  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#519 Archi1

Archi1

    Archi1

  • Members
  • PipPipPip
  • 826 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2022 - 19:05

Dnes se mi stala nemilá věc a to, že vnučka mě nainstaloval do S10+ andr.12. Od té doby mě nejdou v Locusu zobrazit vyluštěné keše. Doplněk Geoget4Locus hlásí že má chybu a spadne. Potřeboval bych poradit kam nahrát gpx s vyluštěnými kešemi, protože jsem zkoušel různé adresáře ve vnitřní paměti i na SD kartě ale Locus to odnikud nezobrazí,

Samsung S10+, A12, celý Locus šlape, načte cache z internetu a zobrazí, ale cache  z databáze přes doplněk (v.1,29) načíst ale nejdou. Aplikace zahlásí že byla ukončena protože obsahuje chybu. Databáze je umístěna ve výchozím umístění vnitřní paměti (andoid/data/cz.geoget.locusaddon/files/Databases). Zkoušel jsem databázi umístit i jinam, ale je to pořád stejné se stejnou hláškou.

Tak chyba odstraněna. Na radu Petra, autora doplňku jsem doplněk odinstaloval a znova nainstaloval a už žádná chybová hláška se neobjevuje. Je mi to ovšem divné protože včera jsem doplněk několikrát odinstaloval a znova nainstaloval a prostě to nejelo a ona hláška se vždy objevila. Díky..


  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#520 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 464 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2022 - 21:58

Tak chyba neodstraněna, resp. až teď odstraněna. Nahrál jsem do Play betaverzi 1.30, která opravuje chybu na Androidu 12, konkrétně v režimu Živé mapy. Snad už to teď pojede bez problémů.

 

Druhá novinka je ... virbl ... menion se před Vánoci začetl do místní diskuze (asi protože se v hlavním vlákně Locusu nic neděje :) ) a navýšil limit dat pro příjem v Locusu z 10 MB na 50 MB, takže jsem to teď zapracoval do doplňku a teoreticky by to mělo teď naimportovat 10000 keší najednou. Samo jsem tam přidal i vyšší limity na nastavení atd. V emulátoru mi to padne, protože to neutahne ramka emulátoru, tak to prosím případně někdo vyzkoušejte na reálném stroji.


  • 1





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:android, geoget

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama