Přejít na obsah


Fotka

Oregon 600/650

geoget garmin

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
675 odpovědí na toto téma

#661 tomy.22

tomy.22

    MODERATORS

  • Moderators
  • 1 926 příspěvků(y)

Publikováno 23 květen 2017 - 21:46

Tak k tomu by ti v pohodě měla stačit dodaná karta + vnitřní pamět.


  • 0

#662 ToRo61

ToRo61

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 439 příspěvků(y)

Publikováno 27 červen 2017 - 18:56

Mám nastavenou v O650 archivaci prošlých tras. Občas se mi stane to, že mám O650 zapnutou nepřetržitě celý den, určitě ji během dne nevypnu, ale archiv s prošlou trasou se vytvoří do dvou oddělených GPX. Vidím to jak přímo v adresáři Archive na O650, tak i v BaseCampu.

Proč k tomu asi dojde? Nemá zde s tím někdo nějakou zkušenost.

Díky.


  • 0

#663 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 434 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2017 - 7:52

Tusim, ze automaticka archivace byla mozna podle data, vzdalenosti nebo poctu bodu. Nemas nastavenou nekterou z tech poslednich dvou moznosti?


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#664 Marty 1905

Marty 1905

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 10 příspěvků(y)

Publikováno 05 červenec 2017 - 16:47

Ahoj všem stala se mi taková nehoda. Omylem jsem si vymazal celkové nastavení navigace místo pouze trasových bodů. Má někde navigace časově uložené nastavení, že bych ho vrátil o ten čas zpět nebo jsem totálně v háji ? Mám Oregon 600


  • 0

#665 TimTaylor

TimTaylor

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2017 - 20:02

Ahoj, mám drobný problém s Garmin Oregon 650. Jsem turista a někdy není problém jít denně třeba 30km, kdy někdy ráno zapnu GPS a jdu třeba 6-8h v kuse, kdy pak navigace ohlásí třeba po 8h provozu slabé baterie.  Zastavím, vypnu jí, vyměním baterie za nabité (2xAA, klasika) a zapnu navigaci, kdy po jejím zapnutí se mi "sama" změní délka prošlé trasy. Třeba před výměnou baterii mi to ukazuje prošlou trasu (ujitou vzálenost) 20km a po vložení nových baterek to samo "na místě" skočí a ukazuje mi to že jsem ušel 24km. Přitom jsem jen výjmul staré a vložil nové baterie. Čím to může být? Zjistil, že jsem měl zapnutou v nastaveni jak GPS, tak ruský Glonass (společně), zkusil jsem to vypnout a nechat jen GPS, ale nepomohlo to. Čím to může být? Díky


  • 0

#666 nokiak

nokiak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 313 příspěvků(y)
  • LocationTábor

Publikováno 07 srpen 2017 - 22:08

Já bych to zkusil vyřešit tím, že když už budou baterky slabé, tak připojit zapnutou GPS na powerbanku a po vložení nabitých baterek zase odpojit. Na dotaz dát "nevypínat". Myslím, že to pomůže, navigace nemusí znovu hledat polohu a nehrozí, že si někam odskočí.
  • 0

#667 zvedavkanocni

zvedavkanocni

    recesistka

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 365 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2017 - 10:02

Omlouvám se, že budu lehce mimo téma, ale od HaLuMy bych v té souvislosti ráda znala osobní názor, jestli by zůstal u O450 dokud funguje nebo přešel na 600 ? U O450 mi vadí snad jediná věc a to je čitelnost displeje - proto uvažuji o změně, i když zatím není vysloveně nutná.


  • 0

#668 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 434 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2017 - 13:24

Nejsem Haluma, ale pokud jde o me, tak pokud je O450 funkcni a opravdu nepotrebujes resit citelnost displeje, tak bych u nej zustal. Pred takovymi 6 lety mi displej pripadal citelny bez problemu, dnes uz mam na cteni bryle obcas potize mivam. Ale neni to pro me duvod kupovat novy pristroj. Ostatni vyhody/novinky O600 nejsou pro me podstatne.


  • 2

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#669 rsc_cz

rsc_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 774 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2017 - 14:13

Já si O600 místo O450 pořizoval kvůli GGZ. Což je asi jediná výhoda oproti O450, displej mi tam přišel čitelný v pohodě. U O600 jsem pak narazil na samé nevýhody. Původně jsem tedy chtěl O700, ale když konečně zveřejnili cenu, tak mě chuť (na O700) okamžitě přešla...

 

Jinak - tlačítko napájení mám u O450 i po letech používání v pohodě. Asi jsem měl štěstí...

 

A ty nevýhody O600:

- kryt baterie - je potřeba s ním zacházet oběma rukama a může se nasadit špatně, takže pak netěsní. U O450 to šlo bez problémů jednou rukou a nešlo ho nasadit špatně

- USB konektor. Je v těle přístroje kolmo, takže kabel trčí ze zad ven. Nejde tak položit na záda na stůl abych viděl na displej a při jízdě v autě to dost překáží (strkám GPS do přihrádky na "druhé" rádio). Je to řešitelné zalomenou koncovkou, ale ta se snadno ztratí

- napájení přes USB - dřív jsem v autě jezdil, měl jsem O450 v zásuvce, displej krásně svítil a večer byla baterie plná. U O600 sice displej také krásně svítí, ale podle všeho to jako primární zdroj bere baterii, protože pokud to takhle napojím do zapalovače, tak jsou baterie hodně rychle vybité

- displej - za světla se sice čitelný i bez podsvícení, ale reaguje i na kapky vody a pak se chová hrozně nepředvídatelně. Víc mi vyhovoval ten starý u O450 (reaguje na tlak)

- displej - není zapuštěný, takže se snadněji odře. Sice má být odolný, ale odřít ho problém opravdu není

- mapa - tlačítka +/- na zoomování jsou u O450 pořád na stejném místě, u O600 se posouvají nahoru a dolů, takže je potřeba koukat kam se matlá. Nakonec jsem to vyřešil přepnutím jejich zobrazení dole pod mapu

- mapa - navigační pole. U O450 jsem používal malá navigační pole (2 průhledná políčka - (stačilo mi šipka+vzdálenost)). U O600 jsou malá navigační pole políčka 4. Jsou neprůhledná a zabírají asi třetinu displeje, což je opravdu hodně

- listing (GPX/GGZ/POI) - O450 umí zobrazovat barevný text, O600 jenom černobílý (nedávno se to tu řešilo, prý to tak uživatelé chtěli, což absolutně nechápu)

- hardware - nevím co běží uvnitř, ale pokud je v GGZ nahráno pár krajů, tak se seznam načítá hodně dlouho

 

EDIT:

 

wherigo - O600 ho nepodporuje, ale ani v O450 to není žádná sláva a na některé nestačí. Na tohle je prostě lepší telefon


Tento příspěvek byl upraven od rsc_cz: 13 srpen 2017 - 16:25

  • 0

#670 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 434 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2017 - 14:23

Tak ja k te jedine vyhode - GGZ - doplnim, ze to je vec, ktera me naprosto nezajima, protoze jsem si zvykl nahravat vse jako POI. Na rychlost jejich pocet nema zadny vliv. Ale je pravda, ze nekomu muze vadit vic kliknuti, na ktere se dostane k navigaci na pozadovany bod, pokud neni primo z mapy. Ale zase snadno rozlisuji na co chci navigovat. Ale to jsou veci, ktere tu jiz byly receny mnohokrat.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#671 dachmh

dachmh

    dachmh

  • Members
  • PipPipPip
  • 590 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2017 - 15:03

O600+ nepodporuje wherigo nebo už snad jo  :wacko:?


Tento příspěvek byl upraven od dachmh: 13 srpen 2017 - 15:03

  • 0
Vložený obrázek

#672 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 12 203 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2017 - 20:18

Omlouvám se, že budu lehce mimo téma, ale od HaLuMy bych v té souvislosti ráda znala osobní názor, jestli by zůstal u O450 dokud funguje nebo přešel na 600 ? U O450 mi vadí snad jediná věc a to je čitelnost displeje - proto uvažuji o změně, i když zatím není vysloveně nutná.

 

Ja osobne bych zustal u O450, dokud ti funguje, nebo dokud vylozene nezacnes potrebovat nejakou novou funkci.

Pravda je, ze displej u O600 (rada O700 pouziva uplne stejny) je zatim nejlepsi, jaky Garmini kdy pouzili. Na druhou stranu, Garmin neni zadna levna hracka, takze bych si vzdycky dvakrat rozmyslel, jestli ten novy kousek uz opravdu potrebuji.

 

Jinak u O600 se po par letech pouzivani zacnou sypat tlacitka, jako u vsech novejsich Garminu posledni doby. S tim musis taky pocitat, navic vymena krytu s tlacitky je tu drazi nez u drivejsich modelu (to je delsi vysvetlovani), takze pravdepodobnme dojde na domaci zaplatovani...


  • 0

#673 dejwy

dejwy

    dejwy

  • Members
  • PipPipPip
  • 540 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2017 - 20:57

Ale jdi ty optimistický naivo. :-)
Nepodporuje a už nikdy nebude, wigo dnes ideálně na telefonech, ty delší bohužel s připojenou powerbankou, což je opruz.

O600+ nepodporuje wherigo nebo už snad jo :wacko:?


  • 0

#674 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 12 203 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2017 - 21:00

Ony jsou ty vyhody a nevyhody silne individualni.
 
Treba ani ja GGZ v praxi nepouzivam, protoze i me prijde POI lepsi. Body stejne vybiram z mapy, takze nejake loveni z menu mne netrapi.
 
A k tem nevyhodam, co tu rsc_cz napsal, bych dodal:
 
- kryt baterie jsem vzdycky obsluhoval obema rukama. Nejde jen o kryt, ale i o samotnou vymenu baterii. To jednou rukou fakt neumim! Potreboval jsem dve ruce u Legenda, u starych eTrexu, u novych eTrexu, ba i u toho Oregona. Ale nikdy se mi nepovedlo zavrit o600 spatne.
 
- USB kolmo - vylozene mi to nevadi, ale dovedu si predstavit, ze to muze byt problem. Zvlast kdyz vim, ze ten konektor neni uvnitr ani prisroubovany, jako to byvalo kdysi, ale pouze prilepeny takovym malym lepitkem k predni stene GPS. Takze riziko vylomeni, a nasledne kvedlani uvnitr je tu vysoke. Proto se k nemu chovam obzvlast opatrne!
 
- obavam se, ze nabijeci obvody v o600 jsou zapnute jen pro ty Garmini nabijeci clanky. (Cetl jsem nekde, ze je to kvuli tomu, ze by u cizich clanku nemohli zarucit, ze to nabijeni preziji, tak to radeji zatrhli. Pritom jejich baterky jsou obycejne 2000mAh NiMH.) Nicmene o600 to poznava podle zmacknuti toho cerneho cudliku mezi baterkami. Takze kdyz si ty dve tuzkovky omotas izolepou dohromady, aby ta izolepa zmackla ten cudlik, melo by se to nabijet. ;-)
 
- displej dotykac - za mne je to presne naopak. Konecne se zbavili toho blbe reagujiciho odporoveho snimani, od ktereho i vyrobci mobilu davno utekli, a poridili normalni kapacitni! Cistlovost jsem si stahl na mene, porad mi to reaguje i na prsty v rukavicich (asi mam dobrou permeabilitu), ale drobne kapky deste jej vubec nerozhazi. Pri vetsich kapkach GPS otru o obleceni, a az pak zapinam displej.
 
- displej zapusteny je... malo, asi 1mm, ale je. Faktem je, ze mi GPS uz dvakrat spadla asi z pul metru na asfalt (nikdy nevystupujte z auta, kdyz mate GPS na kline!), a musim to zaklepat, displej bez poskozeni, plasty omlacene.
 
- hardware - je tam Cartesio+, tedy zhruba dvakrat tak vice vykonu, nez u drivejsich Oregonu. Ano, reaguje to docela dopbre, ale je znat, ze by to klidne sneslo vykonu jeste vice... jen ty baterky by byly pak na chvilku...
 
Jako klad vidim i ta dve tlacitka na boku, co jsou programovatelna. Osobne bych ocenil i dalsi dve na leve strane. Na ne bych si nastavil zoomovani, tak jak to ma treba eTrex, a byl bych s takovym hybridem tlacitko-dotykoveho ovladani maximalne spokojeny.


  • 0

#675 rsc_cz

rsc_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 774 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2017 - 21:38

abych to upřesnil ... ;)

 

kryt baterie - představuji si takovou hypotetickou situaci, kdy kupříkladu někdo jede autem a GPS mu zatuhne. U O450 jde kryt otevřít jednou rukou, povytáhnout baterii a zase to zavřít. Hypoteticky

S tím krytem se prostě manipuluje obtížněji.

 

u připojení v autě mi nejde o nabíjení baterií (garminí způsob jim moc dobře nedělá), ale že podsvícení displeje pak jede asi na 300%. U O450 si to bralo energii přes kabel (baterie byly večer plné), ale O600 podle mých zkušeností napřed vyždíme baterie, takže když po pár hodinách GPS odpojím od kabelu, tak je baterie skoro vybitá.

 

používání POI. Jako POI mám také nahrané všechny keše (jako zálohu a waypointy tam ani jinak nedostanu), ale u POI se mi špatně označují nálezy. Ne že bych na to nějaký způsob neměl, ale je to takové... otravné.

 

displej. Já mám staré odporové displeje naopak raději. V práci dělám s PDA a chodím se stylusem na krku a píše se mi s tím skvěle. Když píšu něco na telefonu, tak mám spoustu překlepů i když si vezmu ten uřízlý dětský prst (kapacitní stylus je hrozné poleno a ne každý funguje jak by měl)


  • 0

#676 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 12 203 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2017 - 21:56

Kryt - aha, ja bych to za jizdy sam rozhodne nikdy nekrisil. podam spolujezdcum, at to proberou. (pravda je, ze uz mi to parkrat opravdu za jizdy zamrzlo.)

 

v aute - ja v aute jezdim na baterky, standardni jas displeje, dokonce stazeny asi na ctvrtinu, mi vyhovuje.

 

POI - aha, tak to ja si v GPS nalezy neoznacuji vubec, a jeste se mi zas tech 11 let ani jednou nestalo, ze bych na nekterou sel omylem dvakrat. ;-)

 

Ale pravda, kdyz jsem na nejake dlouhe dovolene, tak si nalezy take oznacuji, ciste pro moji pohodlnost pri pozdejsim logovani, ale delam to v mobilu. Nevadi mi to, nemusim to nutrne delat hned v krkolomnem terenu, staci si to poznacit kdykoliv pozdeji v klidu. A v mobilu mam stejne celou databazi Geogetu, lepe se mi tam ctou listingy, lepe se mi tam ukazuji obrazky v listingu, mam tam ortomapu... a pripadne si to tam mohu rovnou pres internet i zaktualizovat. Garmin mam na hardcore navigaci, ne na evidenci nalezu.

 

Inu, jak jsem rekl, ty vyhody a nevyhody jsou silne individualni, kazdy si musi sam vybrat to, co mu vyhovuje, podle jeho stylu pouzivani.


  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget, garmin

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama